Kampen för Dawit och mänskliga rättigheter. Skriv på namninsamlingen!Back to the top

Detta är vad jag står upp för, stå med mig och skriv på namninsamlingen...snälla!

Dawit Isaak är en svensk journalist som i nästan 8 år har suttit fängslad i landet Eritrea. Hans brott var att han skrev och publicerade artiklar. 2001 bestämde sig Eritrea för att tysta sin opposition och stänga ner landets oberoende tidningar och fängslade bl.a flera journalister. Dawit har enligt majoritetens lagar inte gjort något fel mer än att ha utövat en grundläggande pelare i demokrati och mänskliga rättigheter. I Eritrea vill man inte kännas vid att man fängslat en opposition och man pratar inte om Dawit.  Han är även den enda svensk som Amnesty adopterat som samvetsfånge då Eritreas största brott är att de inte  har uttalat ett åtal och Dawit har i snart 8 år suttit fängslad utan rättegång och utan dom. Hans familj bestående av bl.a. hans tre barn väntar ovetande i Göteborg. Dawit uppmärksamades åter när han för ett tag sen åkte till sjukhus nära döden igen. Jag tror vi bara kan fantisera om hälften av de hemska sakerna där han sitter fängslad.

Sverige påstår att de aldrig gjort så mycket som de gjort för Dawit och att vi inte hört om detta för att det kallas "tyst diplomati". Tydligen funkar det inte att vara tyst så nu tycker vi att det är dags att höras. Skriv på namninsamlingen nu:  http://expressen.wufoo.com/forms/free-dawit/http/true/

Eritrea är en av världens mest slutna och isloerade regimer och  har attityden "vi emot världen" som kan likans med Nordkorea. Eritrea vill inte heller medge att Dawit är svensk då han innehar dubbelt medborgarskap. Får Eritreas sjuka och skadliga regim som de vill kommer det aldrig att hållas ett fritt val och press och yttrandefrihet kommer aldrig att vara lagligt.
Ska det få vara så?

Kommentarer
Postat av: Linn

Hej, ville bara tipsa om reggaebandet Drömspårs nya låt "Frige Dawit Isaak!": www.dromspar.se

2009-05-04 @ 00:41:37
Postat av: Helen

Det finns alltid två historier om alla krig, låter som att du bara lyssnat till en. :)

2010-06-27 @ 10:29:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0