Marley & MeBack to the top

Det är ju ingen tvekan om att denna filmen handlar mycket om en riktigt söt och rolig hund, men även om uppfylla sig själv och sina drömmar, samt att ett förhållande verkligen har sina upp och nedgångar. 

Du får följa Owen Wilson som i filmen är rädd för det stora steget att skaffa barn. Han bästa vän som är en obotlig singel och mer lyckad som reporter ger han tipset att köpa sin fru en hund. De väljer en reavalp utan att fråga varför den är på rea och har några riktigt jobbiga hundår framför sig, då detta inte är en vanlig hund. När de väl tar barnsteget vänds allting upp och ner då Wilson känner att han inte uppfyllt sin dröm som reporter och istället måste fokusera på sin familj och lägga sina ungdomsår bakom sig. Förhållandet blir mer och mer ansträngt och hunden underlättar inte.

Denna filmen skildrar nog en vardag för många, minus hunden då. Att ett förhållande inte alltid är en dans på rosor och att det modiga , men jobbiga valet är att stanna och jobba på det istället för att fly undan genom skilja sig. Att gräset inte är grönare på andra sidan hos polaren som har ny tjej var vecka och åker iväg på repotage. Att barn är jobbigt och en annan början på livet, men inte nödvändigtvis slutet på din ungdom. Allt detta är hinder Wilson själv sätter upp, men är en nödvändig resa för honom för att slutligen förstå. 

Det är egentligen nog en så seriös skildring av ett äktenskap och rädsla att man måste ha hunden med för att lätta upp berättelsen. I slutänden är det en riktig fin, seriös rolig film. Blir man inte berörd i slutet så är man kall.

Betyg 3/5 LLL

Kommentarer
Postat av: Tessan

Hihi, hade ganska roligt åt filmen större delen av speltiden, men måste erkänna att tårarna var nära till hand i slutet av filmen...

2009-04-17 @ 22:14:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0