Barn bantar och sminkar sigBack to the top

Hon bär designerkläder, förlänger naglarna, fixar håret, gör spray tan behandling, bär högklackat till fest och känner sig söt i smink. Allt detta låter kanske inte så konstigt, men den intervjuade brittiska flickan är endast 10 år och är långt ifrån ensam. I en undersökning i storbritannien och Irland på flickor mellan 7-10 år visade det sig att 2 av 5 flickor
använder ögonskugga och eyeliner och att 1 av 4 brukar ha mascara. 3 av 5 har parfym och 6 av 10 bär läppstift och häften skulle vilja vara smalare.
Frisörer och skönhetssalonger har i allt större utsträckning börjat med speciella erbjudande för småflickor och en intevjuad mamma tar sin treåriga dotter på regelbunda besök för att fixa hår och naglar. Hon plattar även barnets lockar varje dag och målar rouge på hennes kinder för att hon inte ska se så blek ut. Imroveme.se har lagt upp denna artikel för att
visa dessa skrämmande siffror.
Låt oss hoppas att det inte blir lika extremt här i Sverige och att föräldrar här fortsätter att vara mer funtade och vågar säga nej. Vad ska ett litet barn med smink till egentligen? Jag blir förbannad när jag ser smink i leksaksbutikerna. Men varför är jag chockad, det är ju nästan förväntat i den tid vi lever i nu. Barn har återigen blivit minivuxna i all skönhetshets och Hannah Montana shower. När man förr i tiden behandlade och avbildade barn som minivuxna visste man inte bättre, vet vi bättre nu? Experter varnar iallafall för att detta medför till sexualisering av barn, nähä. Jag trodde hon var 16!
Fast iförsig är det kanske bara bra att de lär sig alla skönhetsknep där finns i boken redan nu för snart blir de brädade av världens första genamnipulerade generation 2010. Bestäm hur ditt barn ska se ut och börja "designa"!

"May I ask where we´re going?" 

Kommentarer
Postat av: kiki

vilket jäkla vansinne...

2009-03-05 @ 17:09:33
URL: http://varulven.blogg.se/
Postat av: Sandra

Aaa herregud! De e helt sinnes sjukt! Fasen låt barn vara barn!

Jag blir skit irriterad när jag ser sånt..

För ett par år sedan gick de en dokumentär ¨på 3an om just de där...

USCH!



Hoppas du får en bra dag =)

2009-03-05 @ 17:16:57
URL: http://bitchens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0