Roomie uppdateringBack to the top

Vi sa till våra roomies att vi inte kunde bo ihopa och så och då blev dem helt plötsligt jättesnälla, vilket gjorde beslutet svårare, men vi kan inte trippa på tå i vår lya känner vi. Men de var tillbaka på gammal vana så fort de verkligen förstått att vi inte skulle ändra oss. Nu har istället två svenska killar flyttat in varav en är från hbg. Ville egentligen ha tjejer, men nu med allt dramat så känner vi att det nog är lättare och INGEN drama med killar. De är trevlig och seriösa med sina studier och så...so it's all good.

Jag ligger ute med massa pengar nu eftersom jag fick ge tillbaka tjejerna sina pengar, få killarna att signa kontraktet och nästa minut sätta mig i bilen till Vegas. Men killarna är chill och vi ska lösa allt det ekonomiska så fort vi kommer hem. De kommer att köpa loss sängarna som det var tänt och allt sånt så det känns lite bättre. De tänker mer som vi...

Las Vegas baby...Back to the top

Nu har vi just kommit upp från poolen och ska göra lite sightseeing på the strip snart. Igår hade vi värsta grymma förfesten bara vi tre på hotellrummet för att sedan dra ut väldigt roliga och heta i vår opinion ;) Vegas dör ju aldrig riktigt så vi festade till kl 8 på morgonen och tog en taxi hem till hotellet och kom alldeles lagom till frukosten. Folk tittade roligt på oss när vi kom in på hotellet och vi måste ju gå igenom hela casinot. Vi var nog aningen slitna!

Igår bränndes inte en spänn ute, vi kom in gratis...woho. Ikväll får det spenderas lite, jag måste ju gambla lite nu när jag är i Vegas. Vi är faktiskt pigga och glada idag också fast vi bara sov mellan 9 och 12. Det får bli en bättre uppdatering och massa bilder på allt så fort jag har tid på händerna för Vegas väntar utanför min dörr nu :)

Sightseeing och kaosBack to the top

Jenny är här och det är sightseeing på schemat. Vi har redan varit nere i santa monica och gått runder och de är sååå fint. Tog även en spinn i hjulet ute på piren på kvällen, så fint. Igår var vi i Hollywood och följde stjärnorna på walk of fame och vi var ju tvugna att hitta Marilyn Monroes stjärna så Jenny kunde fota sig med den.

Vi blev intervjuade till en late night talk show som tydligen var väldigt känd här haha. Jag vägrade, en Catrin ville inte göra det själv och jag fick ju sluta glötta mig. Kan ju inte ha kamerafear när jag är i Hollywood ;) Nä, men det blev helt cp och jag hoppas att dem inte har med oss och till er kommer jag inte säga vilken show det är.

Annars har det varit kaos! Jag har inte skrivit pga sightseeing och att vi har inte kommit överens med våra roomies och igår fick vi säga att det inte funkar. De blev ju sårade och vi är ju inga monster, så de får bo här i helgen. Men det har verkligen inte funkat och då känner vi att det har verkligen inte varit från vår sida.

Nu packar vi till Las Vegas mitt i allt kaos...och jag får försöka uppdatera om där är internet. Ska köpa adapter och mobil idag, men det har jag sagt varje dag...det har baar varit KAOS.

Har så många bilder att visa er så fort min data kan ladda och har internet i Vegas...

Over and out


Snöoväder i Sverige...värme och solsken härBack to the top

Efter regn kommer mycket riktigt solsken och efterhand som vi fick höra rykten om snöoväder i Sverige så kom värme och solsken till LA. Jenny sola lite när jag var ärenden i skolan och när jag kom hem gick vi ner vid poolen. Vi har bläddrat i min LA bok om vad som ska ses och göras och jag tackar fina faster för att jag fick den :)

Bäst av allt är att vi fick färg...snart så ska man inte se ut som ett spöke längre...bu...

Sorry ladies...I branded him LBBack to the top

Säga vad ni vill om skägget haha, varken han lr Pitt är väl så snygga i sina odlingar till kommande filmer, men lägg märke till vad det står på hans keps....jo L.B...sorry ladies i branded him MINE...;)


Ge och ta...lr ta och ta!?Back to the top

Idag blev det aningen too much när våra roomisar sedan en dag tillbaka som inte lyft ett finger blir på krigsstigen över vad...jo röran. Möblerna kom idag, plus att vi hade alla en gemensam gäst som bott här i två dagar...klart här är röra. Ahh men det är ju även till dem vi handlat på Ikea och om C redan skruvat ihopa möblerna är det då för mycket begärt för dem att ställa in tallrikarna. Nä, då öppnar man paketen för att ta sin tallrik och lämnar resten i...och sen gnäller över röran...va...Varför gör vi ALLT och får gnäll? Jag förstår verkligen inte!

Krav har det varit från första början när de var i Sverige och vi var här och gjorde allt dirty work och betalat för att göra det. De flyttade rakt in, vilket spara dem massor med pengar, kraft och tid...och vi har varit och köpt alla möbler och nödvändigheter från MIN ficka på Ikea långt åt helvete. Jag ligger ute med pengar och vem gnäller...inte fan är det jag. Folk har frågat oss rakt ut många gånger...varför gör ni det? Jag har inget svar på det längre.

Att komma överens handlar om regler och struktur likväl som att kompromissa och till en viss del bita ihop, man kan inte gilla allt, men man får ibland gilla läget ändå och knipa igen...för det är fan vad jag gör...men det är verkligen inte meningen att man ska göra det till den mängden att det känns som jag ska explodera. Nobody puts Lina in a corner...

I've got a guest :)Back to the top

Idag kom Jenny, men inte hennes väska för den hamnade i Dallas. De lovade att leverera den redan ikväll, men så blev det inte. Vi håller tummarna på att den kommer imorgon. Hon gillar vår lya starkt :), jag menar vad finns det att inte gilla. Fick dock be om ursäkt för röran eftersom möblerna precis anlänt och C har varit i full färd med att packa upp då vi andra var i skolan större delen av dagen. 

Men inte brydde hon sig om röran, att hon var utan väska och att det faktiskt regna när hon kom. Lite trött pga flyget bara, men glad att vara här och det känns kul att ha henne här. Efter lite mat och bubbelpool var vi avslappnade och redo att krypa till kojs, imorgon ska vi sightseea i Santa Monica tror jag.

Dude, minibagels!Back to the top

Jag och C går runder på Ralphs (stor matvarobutik) och handlar när vi helt plötsligt hör en kille utbrista på tok för entusiastiskt i sin telefon "Dude...they have minibagels" ...vi börjar skratta och C säger "minibagels", jag skrattar ännu mer, varpå killen vänder sig om och ber om ursäkt och man såg riktigt hur han skämdes haha. Men varför be om ursäkt?...det var ju vi som skratta åt han, men det lät så sjukt kul.

Vi gick runt i butiken och sa "Dude, they have minibagels" ett antal gånger och det har nu blivit ett litet internt skämt. Grejen var bara att killen kom precis runt hörnet när vi stod där och upprepa och fnissa och han skämdes som in i, men bestämde väl sig för att bjuda på det så han sa "I know...mini bagels right" och vi fnissa ännu mer. Han började förklara sin entusiasm över minibagels...hans vän hade hittat minipizza och de skulle väl någon dag ha allt i mini eller något antar jag. Vi fick honom att medge att det lät ganska kul sådär taget ur sammanhang när vi gick förbi och fick han att skratta lite också haha.

Imorgon kommer Jenny...Back to the top

...på besök och det ska bli riktigt trevligt. Jag har ju själv inte hunnit med att turista innu så det ska avklaras nu när hon är här, så då lär det komma lite sightseeing bilder snart. Vi tar nog oss över till Las Vegas i helgen också :) Vi är ju inte helt i ordning här, men det gör nog inte så mycket, hursomhelst så kommer hon i rättans tid haha...samma dag som möblerna. Gästgrejor är inhandlade och soffan kommer att vara levererad och i värsta fall får vi turas om på den. Whoho...


Alltså Lina det är måndag idag...Back to the top

Ska försöka fixa en massa grejor under morgondagen, ska bland annat på school counsling och köpa en telefon med amerikanskt nummer. Det sjuka är att jag sa till C att det ska bli så skönt att gå på counsling och ta reda på vad man har för framtid i studierna här och att det är skönt att det är måndag imorgon pga det mötet. Hon tittar på mig som om jag kom från en annan planet och säger "öhh alltså Lina...det är måndag idag"...japp ni skulle sett uttrycket på mitt ansikte när jag insåg att det inte var söndag och jag missat mitt möte...så mycket har vi haft och göra och så mycket har dagarna flutit samman, men vi kom till Ikea iallafall.

Just därför ska jag upp tidigt och försöka få en ny tid imorgon och våra nya roomies ska följa med till campus och försöka skola in sig tidigare. Med tanke på hur vi flängt runder för att fixa boende och grejor och redan har gått igenom det mesta så får våra roomisar det minst sagt serverat...men det är väl bra om man kan underlätta för någon att inte gå igenom allt det vi gjorde...och framförallt spar det på deras plånböcker...i min egen börjar det kännas.

Igår blev det bio...Back to the top

Igår tog vi oss in på mainstreet för att se filmen lovely bones, fast kom försent så vi fick till C:s förtjusning se kärleksfilmen "Leap year" istället. Suck! Den var ju helt okej, men det är ingen man går och betalar biopengar för, men det visste jag ju redan innan. Same shit...diffrent name! De andra två somnade gott några minuter in i filmen, så jag var den enda som såg den. De betalade 11 dollar för att sova i en biostol, men jag antar att det var bättre än golvet så de passade väl på.


Täcke och kudde är lyx...Back to the top

Vi fick ju hem alla andra smågrejor till köket och så och vi har nu kuddar och täcken. Jag och C har sovit i vardagsrummet innan, men nu när vi började bädda på golvet i vårt sovrum fann jag mig själv tänka att det var minsann lyxigt med täcke och kudde inatt hehe...stört. C lade sig på en billig säng på Ikea och sa "men den här är ju skön", var på jag svarade "Vi har för fan sovit på en heltäckningsmatta i 2 nätter, allt här inne är ju skönt jämfört med det". Det är inte riktigt läge att välja säng i den positionen för då vet man inte vad man kommer hem med för säng.

C ville sitta och blogga bredvid varandra eftersom hon är enormt sällskapssjuk, så vi bäddade i min hörna av rummet...fint va haha. Hon lade pengar på att dekorera sitt i rosa fluff och blommor, medans jag köpte billigaste skrivbordlampan och röda förvarongslådor mot hennes rosa haha...vårt rum kommer att vara sååå fint.

Idag blev det Ikea i LABack to the top

G som har sovit hos oss en natt under tiden han letar boende körde oss till Ikea idag och det tog hela långa dagen. Först körde vi lite vilse och sen var de lite sega med servicen här på Ikea USA. Efter mycket fläng över hela varuhuset fram och tillbaka så blev det iallafall lite köttbullar och delicatobollar. Problemet var att vi fick beskedet att varorona inte kunde levereras förrän dagen efter...ahhh...men de andra tjejerna kommer ju idag och de var noga med att det skulle vara sängar här då...aja nu vet vi att de kommer iallafall så för oss är det ju lugnt. Vi visste inte riktigt hur vi skulle säga det till dem när deras plan landat bara, men det löste sig. Nu sover vi 5 personer på golvet här i lägenheten, men kl 8 imorgon ska här möbleras när Ikea delivery kommer.

Kl 9 imorgonbitti kommer vi nog garanterat ha våra möbler, dvs klockan 18 er tid så kan ni tänka er hur glada vi kommer vara över möbler...jag menar möbler...vilken lyx ;)


En natt till på golvetBack to the top

Vi har inte kommit iväg till Ikea innu eftersom C.s "kille" har ställt in, men imorgon ska en vän till oss ändå hyra bil så han kunde släppa av oss där. Man kan inte bara sätta sig på en buss till Ikea här. Imorgon landar våra andra roomisar M & M i LA och ska hälsa välkomna till lyan, då förhoppningsvis med möbler. Vi har skojat om vem som knackar på dörren först, dem eller Ikea delivery. Vi håller tummarna på Ikea!

Så imorgon blir det nog förhoppningsvis lite svenska köttbullar och jag och C kommer att springa runder där i riktig flytta hemmifrån anda, fast en mer avskalad variant :) Fast först ännu en natt på golvet, idag aningen mer ofrivilligt och nykter, men that's what it takes, som sagt, tak över huvudet iallafall. Gör inte så mycket ändå eftersom jag ändå fick väldigt ont i ryggen av hotellsängen. Men det är ju inte så att jag är sugen på att ligga och dra mig på morgonkvisten...

Over and out

Dagens middagBack to the top

Dessa senaste dagarna har varit osunda minst sagt. Idag blev det brownies till middag och goda var dem. C har redan koll på vad jag gillar, jag är nog inte så svår haha. Hon säger till mig i matbutiken när jag står och tittar i en gång att hon ska gå och hitta mina brownies och jag säger bara okej då. Efter några sekunder säger jag: "Men jag kan gå med dig och hitta mina brownies" och 123 börjar båda gapskratta. Jag tillägger att det är ju hemskt snällt av mig att följa med och hitta mina brownies. Vår humor vi har varit sjukt låg idag!
 
C visade mig en av sina favoriter att äta här i USA. Marshmallows kräm! Det var helt okej, men det blev kanske aningen too much med det på brownies och jag är ju mer chocklad chocklad. Hon satt där och åt bara krämen till sist...japp som sagt osunt. Vi hade en sista ätardag för på måndag börjar "vårt nya liv" haha ;) man måste ju börja en måndag. När jag skulle fota brownisarna så tappa jag greppet lr något, kameran damp i golvet för automatiskt räddade jag brownisarna...says a lot.


HeffaklumpenBack to the top

Förra helgen i hbg så fick jag en flaska i bakhuvudet och det var iförsig inte mitt fel, men ändå, gjorde sjukt ont. När jag ska böjer mig för att sätta på vattnet i duschen och ska ställa mig rakt upp igen så slår jag bakhuvudet i en vass hörna på ett skåp dåligt placerat...fatta vad ont det gör, specielt i kombination av hur öm jag redan var där efter flaskan. Blev helt snurrig!

Igår så skulle jag inviga vår nya tvålpump som C ville ha för den var så gullig och man måste ju vrida upp själva pumpen först för att den ska funka. Bara det att där jag håller andra handen slutar den metalliknande korken som snurrade också och skar upp min tumme. Jag gick ut i köket med blod på tummen och sa "I cut myself on the soap"...folk trodde fan inte jag var klok, hur skär man sig på tvål liksom, men jag fick ju utveckla det hela och först när jagvisa flaskan förstod dem det möjliga. Det ville inte sluta blöda så jag fick ett rosa hello kitty plåster av C som jag tidigare på dagen mobbat när hon tvunget skulle ha dessa plåster när vi var och handla det nödvändigaste...tjii fick jag...det blev tydligen nödvändigt när heffaklumpen är igång.

En liten inflyttningsfestBack to the top

C köpte 1.75 liter vodka och tyckte vi skulle festa till det och gå ut, så efter bubbelpoolen så gjorde vi vid oss och fortsatte vår inflyttningsförfest.


Det bästa med att partaja bara vi två var att vi kan bara flippa och jag slapp klä på mig helt direkt hehe...jag var lady gaga på vår förfest. Sen tittade dock lite folk in och då fick jag ju klä på mig. "Fan vad jag gillar dig Lina" sa C ett par gånger under kvällen...det är ju ett plus att faktiskt gillas av sin roomie :)

Rödvin på heltäckningsmattan...japp heffaklumpen var igång, fick panik för fan, men det gick bra. Stod och förklara för en vän hur klumpig jag är efter det och han svarade med att det var gulligt. Hmm...jag sa rätt och slätt...det tyckte mitt x oxå i början, men tro mig det är inte sött efter några år. Sen välter jag ut lite mer rödvin, fast denna gången på trägolvet i köket. ordningsvakten kom och knacka på dörren och jag tänkt vad, vi måste väl få prata, men det visade sig att C hade sina ipod högtalare igång på balkongen, inte så bra mitt i natten.
Utan möbler så får man sitta där det går. Det blev aldrig någon utgång...folk gick och jag och C lade oss på golvet för att sova, tack och lov för heltäckningsmatta och att man var lur nog att inte tycka det var allt för jobbigt.

Inflyttningsförfest i bubbelpoolenBack to the top

Igår flyttade vi in i vår älskade lya och startade av kvällen med rödvin nere i bubbelpoolen. Varmt och mycket trevligt och vi kände oss väldigt hemma haha. I-poden i högtalarna och skål för vår nya lya :) Var dock inte så lätt att ta bilder i ångan från poolen.

Jag ska stämma gårdagens middagBack to the top


Detta var min middag igår...jag blev helt lyriskt när jag såg den i frysen...double fudge brownie...jag menar double. Strunta i B&J och tog denna istället men det fick jag ångra bittert. Glassen var i typ smält marshmallows koncistens och där var knappt någon brownie. Double av vad? En cm brownie som blev 2 cm brownie att ha i en och en halv liter glass lr. Tålde inte skiten heller så nu står den där i frysen och hånar mig...double fudge brownie my ass...Im gonna sue...

From hotel to plazaBack to the top

Vi bodde på hotell i Venice tills i lördags när vi flyttade in på the plaza. Dock så är jag lite off med uppdateringen via bilder eftersom jag inte kan använda min data, utan får använda Catrins.

Utsikten från the rooftop på hotellet där vi bodde i Venice...

C hade en hel del grejor att få ner i väskan när vi lämna hotellrummet, detta är hennes sida.

Detta är när hon packar upp i vardagsrummet, kan ju påpeka att den andra hälften av hennes grejor ligger inne i sovrummet när denna bilden togs...hmm jag som tyckte jag hade mycket grejor med mig. Vi hängde in grejorna i garderoben...C.s sida är rosa och rosa med en touch av leopard...min är svart och svart med en touch av hmm svart.


Svengelska 2Back to the top

C sager: "Ska vi ga och checka ut den andra poolen" da fran engelskan check out the pool...bara det att checka ut och titta pa har ju inte riktigt samma innebord pa svenska. Sa kan det ga!

Vi har flyttat in i var alskade lyaBack to the top

I morse flyttade vi in i var lyxiga lya och vill bara skrika av lycka, vi alskar verkligen den. Problemet nu ar att vi inte har nagra mobler, men man ska ju se det fran en positiv vinkel, att vi faktiskt har tak over huvudet. Jag har ingen sang, men en bubbelpool och ett gym till att underhalla mig ikvall om inget annat. Uppdaterar med bilder sa fort vi far igang vara egna datorer, C.s som knappar sig och min som inte gar att ladda annu. Maste hitta en adapter med stort hal NU. Nu ska C fa sin "kille" att kora oss till Ikea sa vi kan ata pa tallrikar iallafall ;) och jag hoppas att hemkorning inte ar allt for dyrt.

XO XO

TeknikhandikappadBack to the top

Min dator funkar inte för att jag kan inte ladda den. Sladden går helt enkelt inte att plugga in i adaptern så jag får gå på en liten hunt och leta efter en där det funkar. Hårfön och plattång hade jag inte behövt ta med för de funkar inte pga voltskillnaden...whii...kill.

Telefonabonnemang är ruinerande och med det vi hitta fick man en telefon, men det visade sig att min stenålderstelefon är bättre än dem så han tyckte jag skulle sätta simkortet i min svenska tele bara...what. Har inga pengar på telen så jag och C får mötas som på stenåldern...bestämma en tid och plats.

Hade nästan 200kr på telefonen, men efter ett kort samtal från C och 5 sms senare så var det slut. C.s mamma messa idag att C ringt för 4800 kr på sin telefon...crazy. Ska köpa vilken plastskit som helst imrn och bara ha ett amerikanskt nummer även om det också är dyrt. Något bloggande från mobilen blir det INTE...jag som såg fram emot det. Jag är strandad med skittelefon och skitpriser att ringa för så länge jag inte vet var jag ska vara i världen under en längre tid.

Imorgon blir det flytt och ett SverigebesökBack to the top

Imorgon så ska vi tar vårt pick och pack och flytta in i vår äckligt fina takvåning. Ni får se bilder sen! Upp tidigt, ta vårt pick och pack och ta taxi dit med vår feta feta check. Jag fråga C om hon har några ninjamoves just in case. Lyan har dock inga möbler ännu så vi ska få in ett besök till Ikea imorgon...nästan som att åka till Sverige ju.

I värsta fall så får det bli att sova på den mjuka heltäckningsmattan en stund ;)

Haiti och dess barnBack to the top

Jag skäms faktiskt lite nu när vi tittat på tv sändingen för att hjälpa Haiti. Försökte zappa förbi, men den var på tio kanaler, och det var så många kändisar som sjöng bra låtar så vi höll kvar. Jag har ju haft en hel del att göra, men jag har nog ignorerat det med flit. Jag hade ingen aning om att det var så stort just för att jag ignorerat det. Nu har jag sett galan och hört om alla hemlösa barn. De var 380 000 innan jordbävningen och det är svårt att säga hur många det är nu, men det är många. När de visar bilderna vill jag adoptera dem allihopa, det gör ont i mitt hjärta. En flicka påminde mig om T1 och jag kände nästan för att börja böla. Nu kommer jag inte sova i natt, alla mina tankar kommer att gå till Haiti och dess barn. Kanske borde jag flyga över och hjälpa, vi borde hjälpa. Det var lättare att ignorera, men att vara ignorant är inget jag önskar.
 
Barnen på denna bilden må le, men det är inte så det är i Haiti nu. Jag vill adoptera NU, men det kommer en dag för det också och kanske då blir det från Haiti :)

SvengelskaBack to the top

Ibland kan det bli lite tokigt när man tänker på svenska och direktöversätter på engelska, men har man kommit in i det om man gör tvärtom.

Jag berättar för Catrin om "denna vän av min" taget antagligen av uttrycket "this friend of mine"...jag sa det helt omedvetet och hon fick påpeka det faktiskt. Kanske ska sluta mobba Silvstedt ;)

but...Back to the top


It's like you're always stuck in second gear
And it hasn't been your day, your week, your month,
or even your year but...


En till påfrestande dagBack to the top

Idag flyttade vi ut från hotellet och tog oss till boendekontoret med vår deposition. Sen skulle jag göra tester halva dagen, med endast godis i magen. Det tog lite längre tid än tänkt, men jag får nog vara nöjd med resultaten. Matte vet jag att jag suger på så jag är nöjd med placeringen där ändå, för jag hamna inte på botten iallafall. Engelskan gick super och jag placerade mig i högsta möjliga och får alltså läsa mina kurser...whii. Om man får 99% så ska man glädjas och det gör jag, men fan vad jag stör mig på den 1% som blev fel hehe.

De andra tjejernas kompis kom idag och vi tog oss tid att titta på en trea istället så att han eventuellt kunde bo med oss och sänka vår hyra, men när det var gjort och han tacka nej var tiden knapp för oss att hinna med vår betalning för att flytta in. Problemet är att vi måste ha pengarna på en check och skulle ta ut massa pengar i världens långsammaste ATM som bara tog ut 300 per gång. Vi visste att vi hade lite tid, men tänte att vi hinner lugnt, men vem visste att det skulle ta en halvtimme att göra 9 uttag. Med andra ord så hann vi inte till kontoret som inte ville jobba över och vi stod hemlösa i ett regnigt LA och fick till sist ta en till dyr hotellnatt.

Jag är mentalt slut efter denna intensiva dag...
det är lite som att vi jobbar om dagarna nu och inte allting går helt rätt och fort.

USA i all ära men irritation känner jagBack to the top

 1. Varför kan inte taxes vara inräknat i priset...tänk om vi skulle lägga på moms efter alla visade priser i Sverige...kaos...allt kostar mer än vad som står.
 2. Varför kan jag inte köpa en i-phone utan deposition och två års crappy abonnemang och varför är det bara at&t som får sälja den...crap. Inga bra abonnemang eller telefonkort är här...ruinerande. Det lönade sig med den gamla i-phonen, men med den nya så kmr man inte runt.
 3. Varför använder dem checkar...vi måste lösa in alla pengar till boendet på checkar...kill u...bara ge oss ett bankkonto lr dra våra kort lr nått förutom check.
 4. Det var säkert en fjärde grej, men hmm...jag behöver ju inte leta fel ;)

  Jag gnäller inte, jag bara vädrar hehe...cause otherwise I love...

Assessment test tmrw...matte pluggBack to the top

Ikväll plugga jag matte tills jag föll ihopa i sängen och inte kunde hålla ögonen öppna mer. Det började bra tills jag kom på att jag inte kommer ihåg hur man räknar upphöjt med...tack google. Sen var jag tvungen att lära mig själv genom att prova mig fram i ekvationerna. Till sist fick jag det mesta rätt och blev sjukt förvånad, hmm...från att kalla mig själv dum så fick jag ta tillbaka det. Matte är roligt när man ser logiken, annars I hate...

Dock är det en som måste vara fel i facit alltså...låt mig veta vad ni får denna ekvation till:
 Om X är 3 vad blir då ekvationen 2x upphöjt med 2 +6x+1 = ???

Fick dock ändå inte pluggat tillräckligt och har bestämt mig för att jag inte bryr mig just nu...ska jag bli kvar och göra en AD och transfer så får jag läsa matte sen...bara det att jag hatar att göra dåligt ifrån mig på prov.

Eng o matte test imrn...wish me luck...

En psykiskt utmattande dagBack to the top

Skriver lagom till er nu när det här närmar sig midnatt och för er en tidig arbetsmorgon. Idag har varit ett psykist utmattande dag eftersom allt är fram och tillbaka med boendet. Vi har lagt ner mycket tid och kraft på att fixa allt också har det varit lite hold på det hela eftersom vi väntat på besked från tjejerna vi ska dela med i Sverige. Det har diskuterat mycket! Nu väntar vi dock bara på deras pengar så vi kan betala vår feta deposit och flytta in, japp i lyan visad nedan :)...Vi håller tummarna på imorgon för sen är det ju helg och då blir det inte av förrens på måndag...

I want a home...

Chilling at the hotelBack to the top

Vi är sjukt trötta och vill bara flytta till en lya, men vi måste vänta på att de andra tjejerna vi ska bo med ska säga ja så vi kan signa. Då bär det av till Ikea och det känns lite som att jag flyttar hemmifrån också. Vi vill bara ha ett "hem" och gå och handla mat att tillaga "hemma". Det är som sagt dåligt väder här nu, LA har sina enda regndagar just nu så vi har bäddat ner oss på hotellet och chillar och tänker på boende givetvis.


En dag av massa informationBack to the top

Var på informationseminarium hela dagen idag och är verkligen helt slut i bollen efter det. Till frukost var det bakelser...what. All informationen var väldigt nyttig, men man blir ju mörkrädd när de brättar om sin healthcare som inte ens borde få heta så och mer när polisen kom och prata.

Annars var det väldigt många asiater där, de tar över hehe. Nä, men det är kul att träffa andra kulturer, jag prata inte alls med de andra svenskarna under hela seminariet, men sen trodde de också att jag var från England. I gruppresntationen blev det ju att jag fick sammanfatta vår diskussion och framföra den, vilket inte är så ovanligt. Jag förstod allt som sades, inga konstigheter alls, nästan som det är mitt första språk, känns konstigt bra.

Jag fick denna nördiga söta SMC väskan hihi...med massa info i...nu ska jag bara köpa en matchande SMC tröja ;)

Och så fick vi denna coola kalendern med klistermärken att sätta på dagarna istället för att skriva, ska nog använda den faktiskt.

Stora lillebror flyttar hemmifrånBack to the top

Min lillebror har blivit stor och fick idag nycklarna till sin sprillans nya köpelya. Nu lämnar han boet för att klara ig själv och vi får önska han all lycka med det. Det ska bli kul och se han använda sin vingar...;)


Ha det så najs stora lillebror...flyg...flyg (och eftersom tvättmaskinen är ny så är där nog en manual ;)


Gymnasiet fast på engelska...Back to the top

Utbildning...utbildning...ahh...och de är helt skumma här i USA. Nu får jag reda på att jag måste läsa matte och en massa andra onödiga grejor för att få ett degree här istället för att bara fokusera på det man vill. Counslern menade på att de vill att vi ska vara allmänbildade och jag försökte förklara att det hade vi gymnasiet till i Sverige. Helt ärligt känns det som jag är tillbaka i gymansiet nu, fast på engelska. Har en tid med dem på måndag för att diskutera min framtid hehe...jaja...jag blir inte ett dugg klokare på den dära framtiden.

Just nu gillar jag verkligen det här, men skolväsendet är skumt och kommer att ta extra tid med onödiga ämnen känner jag. Kan jag se mig här i 4 år?

Vill se Dear JohnBack to the top

Bara att det står from the director of the notebook says it all, men inget kan iförsig bli bättre än the notebook. Men Tate channing...mums...och sen Amanda seyfreid (som jag sett i verkliheten, mkt kort) i huvudrollerna verkar så romantiskt att jag kanske inte borde se den. Har premiär här den 5 feb, så jag och Catrrin kommer att sitta i en biosalong då...lätt.

Detta är livet...Back to the top

Idag gick vi runder massor och leta bonde och så och fötterna gör så ont nu, men när jag såg promenade, piren och Mainstreet så kände jag bara YES. Vi gick in på forever 21 och väl ute igen så kände jag bara...jag lever...detta är LIVET. Jag får ta bilder sen när jag har tid att turista lite ;)

Imorgon är det seminarium hela dagen och förhoppningsvis ska vi skriva kontrakt på boende :)

Vi ska nog bo här :)Back to the top

Vi ska nog hugga en lägenhet på The Plaza, vilket är värsta lyxlyan, men vi blev så kära. Det är inte det billigaste stället heller, men när vi räknar in lyxen så är några utgifter vi haft ändå med i hyran. Vi hade alla tex tänk lösa gymkort, men nu har vi ett gym i huset där vi bor gratis, plus att vi slipper gå och betala för att tvätta eftersom vi har tvättmaskin i lägenheten. Den som var ledig var en grym lägenhet på top floor med en helt öppen balkong. Lägenheten är helt i vitt med walk in closets och fina bathtubs. Trädgården är helt exotisk med en bubbelpool och en vanlig pool. Stället är bara så najs, så nu vänta vi bara på svar från de andra tjejerna så kan vi skriva kontrakt redan imrogon :)Vad tycks?

Resan till LA del 2Back to the top

Efter en strulig incheckning fick jag syn på en kyl med cider och tog en rekorderlig päron till frukost, vilket antagligen gjorde mig på bra humör trots att jag vid boardingen fick reda på att planet skulle lyfta 1 timme sent pga dimma i London...haha dimma...vi hade fett med snö, men skulle lyfta ändå...så typiskt heathrow. Svor över att veta att jag hade hunnit äta thaimaten som lukta så gott på flygplatsen, blev sjukt sugen, måste vara ett nytt ställe. Vi lyfte mot heathrow över en timme sent, vilket man inte vill göra när man har anslutningsflyg. Men stirra hjälper inte, men en cider till på det hade inte varit fel.

Planet var duktigt sent och jag kom till första disken vid terminalen smmma tid som gaten skulle stänga. Det var 20 min till planet gick och tog 20 in att ta sig till gaten, men de lät mig inte springa utan bad mig gå och boka om mitt flyg...så störigt när man vet att planet inte hade gått. Blev lite nojjig och redo att klösa om de skulle strula, men det gick smooth, fick ett nytt flyg kl 4 istället för 12. The downside var att jag skulle landa i LA kvällstid, jag som betalt extra för att landa på dagen. Vi var flera stycken som skulle varit på 12 flyget och det sjuka är att om de hjälpt oss hade vi alla hunnit med flyget, nu fick de boka in oss till ett annat bolag istället. Träffa tre svenska killar som studerar i Santa Barbara som jag gick och åt med och snacka med lite då och då under resan. På flyget kunde jag inte sova och det var väl inte lönt om jag skulle sova är jag kom fram på kvällen, så det blev filmmaraton och ett glas rött. Det bästa var att jag hade 2 säten helt för mig själv att bre ut mig på...så gött...bättre än first class ju. Först när jag var förbi kontrollen i USA andades jag ut...JAG VAR HÄR.

Resan till LA del 1Back to the top

Jag började min resa med att sitta uppe hela natten eftersom tåget skulle gå redan vid 5 tiden. Kände att jag bara skulle bli tröttare av att gå och lägga mig en så liten stund, plus att jag hade en hel del att pilla med. Mamma kramar om mig länge och pappa skjutsar mig till tåget som vi vänta på en stund i kyla och snö. Kallt, men gjorde mig ingenting, snart skulle jag komma till värmen. Hade vårkläder på mig, men en filt med som jag hade om mig och såg ut som quasimodo med en ryggsäck på ryggen under filten. Lång kram av pappa som vinkar på mig tills tåget lämnat stationen. Kom på att jag glömde krama Festis hej då, vilket besvärade mig ett tag...min lilla prins.

Jag var livrädd att jag glömt något viktigt eller att de kanske bara inte skulle känna för att släppa in mig i USA, att jag inte skulle komma iväg. Det började med att det klabba vid incheckningsdisken eftersom jag glömt skriva upp adressen till hotellet och de måste ha en adress, plus att efter terror incidenten så var det strikt med endast ett handbagage. Ringde Nina en tidig morgon för att googla adressen...tack darling.

Jag hade en väska på 26 kilo, en liten rullis och en dataväska. Jag hade fått reda på att man fick ha 2 väskor med 23 kilo vardera, så jag tänkte det var lugnt att fylla en väska och ta hem allt jag shoppar här i en andra, men det hade tydligen ändrats. Ahh..jag kmr inte kunna få hem saker utan att slänga massor...de är ju helt sjuka...ska jag flytta till och från LA med 23 kilo, vad har de tänkt egentligen. Den första incehcknigsdamen sa åt mig att lägga över 3 kilo i rullisen och checka in båda pga en limit på handbagaget, sagt och gjort, men den andra damen sa att jag inte fick checka in 2 bagage för de ändrade reglerna, men det gick igenom utan att jag betala något. Jag var nu incheckad iallafall!

Incheckning och boendesokBack to the top

Sitter just nu pa skolans bibliotek och soker lite boende pa natet med Catrin. Vi ska forsoka vara lite effektiva med boendeletandet direkt eftersom vi inte pallar hotell utan bara vill komma i ordning, men det ar sa svart att veta avstand och hur man kmr att trivas i omradet. Det vi tittat pa ar jattefina och kanske behover man inte sa fint boende.

Nu ar jag iallafall incheckad pa skolan och har seminarium imrn hela langa dagen. Jag kom lagom till de enda 5 regndagarna i LA och det ar ju bra och ha dem nar man anda ar busy.

Over and out


FRAMME i LABack to the top

Nu är jag framme i Los Angles och flygen har varit sena och sega och jag kom framkvällstid, men nu är jag här och efter mitt icke sovande filmnaraton så är det sängen som gäller nu. Jag får gå in mer på detaljer imorgon eventuellt. Men annars är det att checka in på skolan och kolla lägenheter som står på schemat.

Nu ska det sovas...over and out

Bloggdesignen funkar inte heltBack to the top

Det går nog inte att se min fina nya header och saker kan vara lite off i bloggen, men jag har inte tid att fixa det just nu så bear with me...

En besvärande utekvällBack to the top

Lördag kväll var jag ute med Nina och Annorna i hbg. Vi hade jättekul och står och dansar och så, men vad är det för fel på en del killar alltså. Om du backar igenom en hel klubb och visar med hela ditt kroppsspråk att du inte vill, vad får den personen att gå fram till dig flera gånger och på tredje försöket säga "men jag gillar dig"...jahapp, men jag gillar inte dig...fatta. Sen smyger killar på en liksom och tittar du bakom dig så står där oftast killar som tror på fullaste allvar att dem dansar med dig...sen var det de som bara stod och stirrade som några psykon. Jag och Anna satte oss vid ett bord, men fick nästan lämna det för att folk kom fram hela tiden och besvära oss...vi fick använda vakten på klubben som personal guard...allt vi ville var att sitta ifred.

Och jag ska säga att fine...jag ger dem credit för att de försöker, för det ska man, men ta ett NEJ...Hur kan 10 000 Nej, jag vill inte kroppsspråk, fula verbala ord och till och med knuffar få killar att tro att det betyder försök igen.


Dissar svensk kollektivtrafikBack to the top

I lördags tog jag tåget till Hbg...Japp Lina nyttjade kollektivtrafiken, men försökte givetvis allt för att inte. Nya fina maskiner ser jag...haha fast de är nog inte så nya ändå kanske. Först lämnar man hemmet på hattefnatten och tror att man är sen till tåget för att finna att efter du tryckt biljett så är där hela 7 minuter kvar att vänta i kyla.

Det sjuka är att jag hade inte funnit det konstigt i London där jag åkte kollektivtrafik hela tiden. Det är väl den svenska kollektivtrafiken jag dissar...Nej tack, ge mig oystekort och en tube nästan utanför dörren med konstant trafik för ute i hålan har man stationen helt för sig själva med för få avgångar.

Mina darlings är missing...(upd. Nu hittade :)Back to the top

Av alla saker jag ska ha med mig är dessa älsklingarna nedan det viktigaste. Ja, det är bara ett par flip flops, men inte vilket par flip flops som helst...det är mina darlings. Bättre flip flops finns inte...Tommy H! Grät när jag slängde föregångarna och jubla när jag hitta de nya. Flera skor saknas, men jag har inte brytt mig förrän jag upptäckte att det även gällde dessa...På flip flop jakt bland tusen lådor på vinden nu, fast det inte är jag som råkat klämma ner dem där isåfall...man ska packa helt själv alltså.

Börjar nog bli nervös...Back to the top

Fan, nu bloggar jag istället för att göra det jag borde...packa..."plugga"...göra vid mig för kvällen. Men grejen är det att jag börjar nog bli nervös. Känns som jag flyttar hela tiden nu och jag börjar nog smått förstå...Jag ska åka iväg...Flera månader...Själv...Långt bort. Samtidigt som det är så spännande så känns det även skrämmande och rent ut sagt GALET på gott och ont.

Köper nog Iphone i LABack to the top

Nu måste jag seriöst ta och byta ut min stenålders mobil haha...så många funktioner jag går miste om nu. Och sen måste jag ju ha en så jag kan blogga på resande fot. Ja jag lovar att säga till på bloggen direkt när jag ser Rob Pattison, Taylor Lautner eller någon annan kändis ;) Vem vet, kanske ser jag ingen alls under hela min vistelse där, men då har jag iallafall en Iphone och kan fota ALLT jag gör...här är Lina gåendes till skolan, Lina i skolan, Lina äter...hahaha...intressant blogg det kmr bli...not.

Packning och städningBack to the top

Jag försöker verkligen packa och samtidigt som jag gör det så håller jag även på att packa ner hela "mitt" rum. Det ska bli gästrum igen! Jag har så mycket skit och min pappa håller på att bli tokig av alla skor och väskor...och inget av det använder jag heller. Jag fixade så att alla skorna fick börja dela utrymme i lådorna så hälften av lådorna försvann...så jag har slängt tomma skolådor iallafall ;)

Mamma och pappa snackar om att eventuellt flytta, men undrar var tusan de ska göra av storebrors och mina grejor då som är så internationella. Lillebror "lånar" saker av oss båda nu eftersom vi bott hemmifrån innan i Sverige, men ja vi får se hur det går. Nä, nu mer packning...menas ta bort kläder...men vilka? Gahh...

Over and out

En header iväg från ny designBack to the top

Nu har jag suttit och pillat och haft mig till MAX med en ny bloggdesign. Ja, allt jag gjort är ju och tagit en mall och manipulerat den lite. Men sen är det allt pillet med marginalerna och att lägga in alla funktioner som jag har i den gamla i den nya igen...den är nästan färdig, men bara nästan. P ska göra en header till mig eftersom han kan sånt dära, men det ska finnas tid till det också. Håller tummarna...vill ju ha en ny tills jag resor.

Se testbloggen här: http://linabina.blogg.se/testbloggtva/?tmp=16054057

Kanske är den lite mörk, kanske ska side vara vit oxå och kanske ska jag skippa guld? Nu är jag så trött så jag kan inte tycka så det kan väl ni göra. 

Let the walls break down...Back to the top


Tack fina vänner...Back to the top

Det var inte mycket tid mina vänner hade över i sina scheman nu när min Sverigetid rinner ut, men ändå så tog de sig tid att en sen kväll handla gotte, snacka skit och se film med mig. Gabbi hade stängning (och sin första dag som platschef, power) och Sara en sen match, men sen var de givna. En extra surprise blev att Elise tillkom och att Tessan som skulle upp för att flyga till Gran Canaria om fyra timmar kom förbi för att säga hejdå. Finisar! Sa jag att vi åt gotte och snacka skit ;)

Gabbsan...aka...The Boss...Grattis

hey...you...yeah...you I want ;) Grattis till examen Sara

Elise...hon har fin fint bling bling på fingret ;)

Tessan...Tisse Fisse...njut av semestern...u deserve it

Ni är så fina, tack för att ni finns...

Jag har för bra syn!?Back to the top

Gjorde som sagt en synundersökning för att skaffa mig ett par läsglasögon så jag inte ska bli så trött när jag pluggar. Efter undersökningen fick jag höra att jag hade alldeles utmärkt syn, ingen skillnad alls sedan förra gången...att jag rent av hade för bra syn...jag som inte ens äter morötter ;) Han förklarade för mig att man normalt iallafall hittar något fel, iallafall på ena ögat...att han kunde tagit vem som helst utan glasögon ute på gatan och hittat ett litet synfel, men att jag var helt felfri.

Jaja, får väl vara lite stolt då...något jag är bra på haha...att se :)
Brillorna får ni se när jag får dem...

Ingen risk att de misstar mig för mamman...Back to the top

Igår tog jag T1 till simmet och på vägen in i bilen så skruvar jag upp jay jean låten down och påpekar hur bra den är...T1 lägger till "ja den är ASBRA" också sjunger vi ikapp. Ska väl inte säga nåt...sa väl också as och skit i den åldern kan jag tänka mig.

Väl på simmet skulle jag ta av mig strumporna och gå barfota...öhh...jag har fotfobi och hatar badhusgolv. Säger till T1 att hon kunde väl sagt till mig att ta med badskor haha. Får till sist av mig strumporna tar en titt på duschgolvet och stannar upp och ser ut som jag skulle gå på spyor lr nått. T1 tittar på mig och  förklarar för mig att jag kan bara gå igenom hallen och ta dörren direkt in i badhuset istället, hon klara sig själv. Sagt och gjort...trippar på tå in i badhuset och jag vill fastslå att jag nog såg lite dum ut, men papporna uppskatta min närvaro ;)

Går direkt till kiosken och handlar gotte och T1 är det enda barnet tuggandes på godis innan simmet. Själv sitter jag där under hela simmet och mumsar på mitt gotte och klottrar i ett anteckningsblock. Efter simmet hade vi kul med fönen i omklädningsrummet...skulle köra fångad av en stormvind, men kom på att hon är 7, förstår nog inte riktigt skämtet hehe. På vägen ut ur simmet skulle hon bära min väska på axlen och låtsas prata i min telefon...ja det är inte lätt att ha en cool mosti ;) Efter simmet blev det en vända till hemmakväll för mer gotte och sa till henne att kränga så mycket hon kan i bilen för det som blir över får hon äta på lördag som det egentligen är meningen. Gottergris till moster, gottegris till systerdotter!

Ja, alla fick ju veta att jag var mosti för T1 tycker om att säga det, MEN det är ju inte en chans att de trott jag var hennes mamma ändå...

Så här bråttom är det väl inte!?Back to the top


Men jag tycker absolut att man kan äta dessert och skita i riktig mat och kostcirkel every once in while...u know, to live it up a bit ;)

Kesha - tic tokBack to the top

Detta är min nya partylåt som jag gillar, inte för att hon verkar vara någon sångfågel precis, men den är så nonchalant härlig.


Rödvinet gjorde susen...Back to the top

...och jag somnade nästan direkt när mitt huvud kom i kontakt med kudden...kanske ska börja med rödvin om kvällarna, dock inte så mycket som igår. Ingen varannan vatten blev det heller, inget vatten alls för den delen...må ha somnat, men vakna upp torr som ett kex...lite huvudvärk nu, men sovit har jag iallafall :)
Dagen agenda är ÄRENDEN m.m.

Rödvinskväll hos kusinBack to the top

Jag och Em crackar upp vinet hos kusinvitamin utan att han ens är hemma...fint är det. Kunde inte lärt känna en bättre människa att bo med i London och ha som vän. Någon mer easygoing och till att förstå mig utan ansträngning kunde jag inte handplockat alltså...om du ändå vore kille ;) Det blev en hel del vin och i skrivande stund ska ni veta att allt detta vin kmr förmodligen göra att jag sover gott inatt...yes...rehab update...ingen red bull sedan jul även om jag sniffa på den kusin hade öppnat i kylen och ingen alkohol sen nyår...see sweden is doing me good. Annars en sjukt trevlig kväll och om kusin open fire...ja då har han bara sig själv att skylla din videokamera mupp. Glatt humör var temat idag och givetvis hej då Lina du ska till Amerika :)

Gotta love rödvin...gör dig trött, men på gott humör...god natt...

Redan Torsdag...ihhhBack to the top

Idag var det planerat i mitt allt tightare förberedningsschema att jag skulle plugga matte, engelska och fixa en ny blogg. Pilla lite med testbloggen inatt, men kom ingen vart. Nu ikväll blir det iallafall att ta T1 till simmskolan, hämta nyklackade skor, på synundersökning och en eventuell rödvinskväll med Emlan :) Kvällfika med tjejerna hinner jag inte innan stängning :(

Jag borde vara sliten som fan idag, vilket jag kanske är, but I feel great...tvärtom metoden på mig haha. Ha en trevlig kväll för det ska nog jag ha...

XO XO

Pussy Wagon och Optimus PrimeBack to the top

Ja, jag är nog helt störd när det kommer till filmer och filmvärlden, men på väg till bilprovningen fick jag mig ett skratt när en stor gul bil kommer emot mig som påminner exakt om Pussy Wagon i Kill Bill. Stod ju inte det på den, men jag kunde riktigt se det framför mig haha.

Sen igår på motorvägen när det var mörkt så såg jag en lastbil i den mötande filen som var blå och röd och detta kunde jag se fast det var mörkt för den hade coola lampor som lyste upp den ståtligt. Jag tänker på slutet av transformers där Optimus Prime säger att de är kvar på jorden i olika skepnader och vakar över oss och fastslår att den bilen var nog Optimus Prime eller iallafall en transformer haha. Ohh..vad jag skulle vilja ha en bumblebee...

Bjöd tydligen bilprovningen på skrattBack to the top

Kom aningen yrvaken till bilprovningen och parkerade bilen en bit ifrån portarna för att gå och checka in. Jag blir inkallad direkt och kör in bilen och frågar om han vill ha den i friläge. Han svarar "Nej, det behövs inte och handbromsen behöver du inte dra heller för den funkar väl inte"...hmm blev lite fundersam och svarar jo, det gör den. De två männen började garva och sa att "du vet att din bil rulla typ 10 meter bakåt när du gick ifrån den". Då började jag också att skratta...de överdrev säkert, men ändå...fint om den rullat ut från bilprovningen och inte lade jag märke till att jag hade längre att gå till bilen eller att jag faktiskt parkerat längre fram än bilen den senare var nästan bakom haha.

Fox och Ronaldo för ArmaniBack to the top

Då har Ronaldo och Fox tagit över modellandet från the Beckhams. Jag tyckte faktiskt att de fick fram riktigt bra bilder trots att Vickan är på tok för smal.

Fox fick också fram jättebra bilder, MEN hon kan lika bra botoxa ansiktet i det uttrycket för hon använder absolut inget annat än ett...sen kan man kalla den magnum, blue steel, ferrari, men det är precis samma uttryck...sexigt men tröttsamt, men fan va het hon är...även om jag inte håller med om världens...men sen ser hon ju också långt ifrån ut som sitt orginal.Ronaldos bilder är däremot worse of, ja killen ser ju bra ut och jag har inget emot att han och Fox kastar käderna ;), men det kan ju också vara ett kasst crew runt om hans photoshoot haha.

Denna bilden är ju bra hehe ;), men vet inte om man ser att det är Ronaldo alltså. Jag har sett bara denna bilden innan utan att registrera över att det var han iallafall.

Jag är för att killar är aningen metrosexuella också, men ska de köra jeans och bräda looken så här så får han ha lite ojämnare linjer på ögonbrynen och lite less make runt ögonen tack. Ser nästan transit ut ju!

Denna bilden är bara kass hur avklädd han än är, jag skratta när jag såg den...vad tänkte fotografen här lr är det bara Ronaldo som inte kan pull it off?

Haha...jag kan gästa Top Model ju som mean judge ju ;)

Denna natten tar priset...Back to the top

Jag trodde jag var på bättringsväg...att jag höll på att somna tidigare och tidigare, men inatt somna jag halv 7, 7 på morgonen. Just det, jag hörde de andras klockor ringa och gå upp till jobb utan att ha sovit en blund. Det var fruktansvärt trevligt att ligga och stirra, vrida och vända sig hela natten lång.

Idag kommer jag inte ha alla hästar hemma eftersom jag hade ställt kl på 10 och nu ska jag inte och besiktiga bilne. Woho! Kanske är det så att min kropp ställer in sig på LA time redan nu...

Nu måste jag passa mig för att sova middag...lr dricka red bull
(vilket jag inte gjort sen julafton)

kort och gott...Back to the top

Ni anar inte hur många gånger jag bara har skullat skriva ett kort litet inlägg, men det tycks vara stört omöjligt för min del även om jag uppdaterar så pass ofta som jag gör nu. Jag är en riktig ordbajsare tror jag...haha skulle översätta det idag till engelska...wordpoper haha...vissa ord är inte till för direct translation. Hursomhelst så försöker jag verkligen hålla inläggen korta, så när ni tycker de är långa så kom ihåg att jag ansträngt mig och att de kunde varit längre. Jag är en sådan person man vill ha med på sitt skolarbete när det behövs fyllas ut haha.

Bruchan och jag det är syskonkärlekBack to the top

Min lillebror är också uppe en stund om nätterna så min mamma kommentera att hon äntligen ska få sova utan störningar nu när vi "flyttar". Bror min har köpt en lägenhet och flyttar den 20:e och det ska bli så kul för honom, plus att om jag är i stan så kan jag typ bo där haha. Har dock inte fått/hunnit styra och ställa med inredningen, men jag ser det som ett bra steg för min öving till självkontroll att inte :) Jag "flyttar" 2 dagar innan honom så det finns inte tid för mig att "hjälpa till" riktigt OCH jag missar inflyttningsfesten.

Vi sitter och snackar och garvar i soffan och pappa kmr ner och säger shhh...och vi bara sitter där som några muppar och asgaravar som om vi vore små på nytt. Av någon anledning så börja vi muppa oss med sången från en reklam "Hard work work". Pappa blir kvar en stund och skojar med oss och sen delar jag och bror upp hörlurarna och lyssnar på lite musik...vi ska inte gå och lägga oss...än.

Jaså ätit mammas mat...Back to the top

Suzz säger "Jaså, ätiti mammas mat ser jag, du ser sund ut"...hmm...där ser ni, dessa tre kilona gör skillnad, väck ska dem igen...sund, det är som att säga du är snäll...men suzz mena på att jag numera inte såg undernärd ut som i london, men det har jag fan aldrig gjort. Plus att hon åkte när jag fick mitt chokladjobb så hon såg inte hur jivla "sund" jag blev av all chokladen och jag har knappt rört på mig. Det är inte sunt! Nä, beachpromenader ska bli en del av mitt nya liv och smoothies...LA om nått måste väl få mig att röra på mig.

Sang my way to MalmöBack to the top

En klapp på axlen till mig som körde själv till Malmö i mörker utan att veta vart jag skulle...fick dock excellent guidning av Suzz...men när jag ska till Malmö så känns det som jag ska köra till the end of the world alltså haha. Vi bara chilla och grilla och skratta en massa som vi alltid gör.

Men det är ganska skönt att köra själv faktiskt, jag fetar musiken och bara kör där och skriksjunger hihi och för en sekund där så inbillade jag mig att jag nog kan sjunga ändå.

Ohhhhh...the sex is on fire.....
Oooooooo caught in a bad romance...

Glasen är hela iallafall ;)

Never take someone for granted...Back to the top


...and I know a lot of diamonds found and not found and around the not found, fools collecting stones...

Jag drar till Malmö...Back to the top

Jag ska köra till Malmö...själv...visst...good luck! Jag kan absolut köra till Malmö, men var jag kör när jag kmr dit är för mig en gåta. Hatar att köra själv och my sense of direction...öhh har inget sånt med andra ord. Suzz ska guida mig på telefon...se upp om du är i Malmö idag.

Ska gå till någon butik också och kolla på översättningspenna, men det finns så mycket att välja på. Hur avancerad behöver den vara liksom? Sen är ju nackdelen att den endast översätter när man drar den över ett ord...men annars då? Hatar när man ska köpa en dyr manick som är begränsad.


Försökte mig på att packa...Back to the top

...igårkväll och det gick allt annat än bra. 5 shorts, typ 10 kjolar, 10 klänningar och 15 tröjor och linnen. Behöver jag allt detta...NEJ, men jag kan inte välja vilken av dem jag behöver mest. Jag hade behövt förstärkning i form av Gabbsan eller Tisse Fisse...

Em messa om en fika och att hon hade en del kläder som var mina sen London...va...mer svarar jag...funderar helt allvarligt på att nästan slänga hela mitt rum innan jag åker...kanske inte kmr tillbaka ;) plus att det som är precious ligger i 15 000 flyttlådor i förvaring ändå.

En bild säger mer än tusen ord...Back to the top


Halvproduktiv dagBack to the top

Dagen började med att jag sov bort halva! Sen hämtade jag mitt visum och köpte smågodis till "frukost". Sen var jag och mormor och köpte ett par billiga läsglasögon som mina föräldrar får skicka så fort jag har en adress. Det var bäst att ta med mormor, hon har glasögon koll. Fikade hemma hos mormor och morfar och fick i mig två kanelbullar och sen mötte jag upp Nina på espresso house för en liten frappe. Det är alltid lika trevligt att prata loss med henne :) Fick även lämnat in ett par skor för omklackning som jag ska ha med mig...detta får ju räknas som en halvproduktiv dag. I matväg fortsatte jag på smågodiset som nästan precis tog slut...

Imrn ska jag försöka mig på en helproduktiv dag, vilket innebär upp i tide. Ska verkligen försöka sova nu, men jag har en känsla av att det kmr att bli ett långt tråkigt försök och att jag kmr sova så länge det bara går imorgon när jag väl somnat.

Bara TisdagBack to the top

Hmm...det är tisdag...bara...bra pga av allt jag har att göra, men annars längtar jag ju såå. Idag ska jag titta på glasögon med mormor, hämta mitt visum på posten och fika med Nina...åhh jag ska träffa Nina...det ska bli så najs. Men bara för att det är tisdag så sa jag inte missta mig på att jag har gott om tid.

Imorgon ska jag nog till Malmö och hälsa på Suzz och ja, leta efter översättningspenna så blir det en nyttig dag det också ;) Måste passa på att umgå nu ju. Funderar på att göra något med girlsen till helgen men jag får klura på det lite...plånboken är inte den tätaste nu. Får skicka ut ett mass-SMS och kolla temperaturen.

POSS

Way away...by yellowcardBack to the top

Detta är min nya sporrelåt...idag pallar jag inte tänka, jag vet bara att jag ska way away...

I think I'm breaking out, I'm gonna leave you now
There's nothing for me here, it's all the same
And even though I know that everything might go
Go downhill from here, I'm not afraid

Way away, away from here I'll be
Way away, away so you can see
How it feels to be alone and not believe
Feels to be alone and not believe
Anything...


You can't stop me now, You can't hold me down
You can't keep me here, I'm on my way
I made it this far now and I'm not burning out
No matter what you say, I'm not afraid

Letting out the noise inside of me
Every window pane is shattering
Cutting off my words before I speak
This is how it feels to not believe


Grammatik och matteBack to the top

Någon som har en Matte A lr B bok jag kan få tjuvtitta i?

I dagarna måste jag färska upp min matte lite
...det här med x och y...det är inet så svårt, måste bara ha en påminnelse om reglerna för minusen och paranteserna. Sen måste jag lära mig engelsk grammatik och då är det inte så mycket själva grammatiken utan de grammatiska orden på engelska som substantiv, verb och sådant. Jag menar vi har ju läst engelsk grammatik fast på svenska kan man nästan säga. Hur bra vi än är på engelska så ligger vi lite i lä med att inte ha lektioner på självaste engelska.

XO XY?

Fick classes jag vill ha :)Back to the top

Jag satt som en smurf och vänta på att de skulle droppa classes och klockan blev fem över också helt plötsligt funkade ingenting på sidan...under process tänker man ju då och jag gör mig redo...att KLICKA.

Jag fick panik när jag såg kruserna jag ville ha och det är nog en del  folk online nu så det gick inte alltid igenom och sen var jag tvungen attt droppa mitt andra val där emellan...PANIK, men nu har jag de classes jag vill ha. News 1 och internatinal politics :) Jag får bara välja 2 på nätet.

Ohh tänk om jag haft registration idag som C, då hade jag kanske kunnat få en bra class till live. Men jag ska vara nöjd med detta...problemet är bara att om jag placerar mig dåligt på engelska testet så får jag inte ta dessa kurser (de är inte rekomenderade för newbies, men själva rekomendationerna var rena skämtet), jag måste placera mig på topp annars är det bye bye added classes och jag får läsa bottenskrapet.

Vi måste nog läsa engelska vilket menas att jag nu "vet" 3/4 classes, och vi har en obligatorisk higher education på 1 unit vilket lämnar 2 units och sport är 1 unit...så lite cheerleading, bechvolleyboll eller golf kanske?

Sometimes we just have to go with...Back to the top

J lade upp denna på sin face och jag kände igen den direkt. Trodde jag redan haft den i bloggen, men den låg och skräpa i min dator. Saken är den att dessa orden är så sanna och är precis vad jag behöver höra just nu när jag stressar så mycket över framtiden och är lite bitter över det förflutna. Jag ska sluta lista ut hur jag känner för olika saker och framförallt sluta tro att jag kan påverka mitt hjärta för det går inte.

What happens in Vegas...Back to the top

Såg precis denna ubercoola filmen med lillebror starring Ashton Kuchter och Cameron Diaz...LOL. Den är så klockren med alla skämt alltså. Sen känner jag totalt igen mig i båda karakärerna...Diaz som försöker vara vad hon tror är en perfekt version av henne för att förtjäna killen i början av filmen, när hon i själva verket bara skulle varit sig själv. Hon är lycklig sen av att bara ha sig själv att please och bara kan vara sig själv igen och finna att hon faktiskt är rolig. Sen Kutcher som hellre gör ingenting med flit än att faktiskt satsa och kanske förlora. "If you stop betting, you never have to lose." Japp jag är nog lite av dem båda, fan vad tragiskt!

Fina Quotes :)

Tipper: You know what? I can get a couple of my brother's loser ass friends to go over to Mason's apartment , knock on the door and when he opens it wham! They'll junk-punch him all up in his man business and he'll fall to the floor whaling and crying "why?" and then we'll say "you know why!"
Joy McNally: Wow! Did you just make that up?
Tipper: No, I thought about it a lot on the way over

Judge R. D. Whopper: ...Listen, I've been married for twenty five years to the same wonderful, infuriating woman. And granted there are days when I want to light her on fire but I don't, because I love her. And that would be illegal. And you know something, and I might be old fashioned but when I said those vows, I meant them.

Jack Fuller: Hey, don't get hit by a bus
[door slams behind Joy]
Jack Fuller: . Or do, whatever.

Joy McNally: That's just the topping I wanted on my popcorn. I know the box said its movie theater butter, but you guessed it. What I really wanted was Jack's Sweaty ballsack flavor!
Jack Fuller: I'm just giving you what you want, baby.

Fucking handlingsförlamadBack to the top

Igår/inatt skrev jag en lista på allt jag hade att göra innan jag åkte och det skulle börja fixas idag minsann, men vad har jag gjort. Jo jag ringde Csn som behöver ett nytt dokument inskickat och sen fikade jag med Sophie L. Att ta en fika och prata med henne var mycket informativt och bra så jag känner mig lite mer redo nu. Det är ju meningen att jag ska göra om bloggen innan jag åker också, men tror inte det kommer att hända. Jag är fan handlingsförlamad, jag får inte gjort någonting...jag kommer att stå där som vanligt sista dagen och ha panik.

Imorgonbitti klockan sju ska jag iallafall sitta bänkad framför SMC:s hemsida och fiska obetalda kurser.

C är redan i LABack to the top

Precis pratat med C som redan är i LA och hon bara älskar det redan, men vill att jag kmr NU och det vill jag med. Mitt visum har redan kommit med posten, men mitt flyg går inte förrän måndag. Om jag packar och gör allt riktigt snabbt...undra om jag kommer iväg snabbare då ;)

Hon har hursomhelst redan kollat lite på lyor och jag vill bara ner och hjälpa till, men hon skickade en länk till mig och vad sägs om att bo på nedanstående ställe. Inte så pjåkigt va ;)

Mitt krav...hehe...är att lyan har pool och internet, sen kan jag dela rum om det skulle vara så. Hon avslutar chatten med att hon skulle på promenade och shoppa flip flops osv...ahh...det spritter i mig. Men nu ska jag lägga fokus på att ordna allt innan jag åker och spendera tid med vänner och familj.

Du har faktiskt en BÄRBAR dator...Back to the top

Gick ner i köket för att laga mat och svor över att jag var tvungen att lämna datorn nu när jag så fint antecknar alla potentiella utbildningar i England. Sätter en kastrull med vatten på spisen och kommer på...jag behöver ju inte skiljas från datorn, den kan följa med till köket, den är ju bärbar med wifi. Hmm alltså ibland undrar jag om jag tänker överhuvutaget...har antagligen suttit med den så mycket i sängen att jag tror att surfa på den innebär att stanna i sängen...

Jealous of Los Angeles...Back to the top

Det är många som sagt att de är så avvis på att jag ska till LA, men än så länge finns där ju inte så mycket att vara avvis på...vi får ju se hur det går...jag menar tänk om jag hatar det...doubt it ;) Här kommer en härlig låt som heter Los Angles av The Audition som jag faktiskt har sett live.

I know it's cold, but baby maybe we can stay a little longer
Then warm up those toes, the last thing we need is to
blow our cover and I know it's tough to reconsider
what you thought was love...But I'm so proud of
all the plans you're speaking of

Lay with me stay with me now, oh
'Cause you are all I think about

She said, "I'm jealous of Los Angeles,
she gets to keep you for a month or two
And I don't know if I can handle this
the thought of being without you."
She said, "I'm sorry for the way I've been, i
t's so much harder, but I guess we'll see
If I can prove myself wrong,
show you I can be stronger than we thought
that I would be."

I said, "Let's go and baby, maybe
I can show you what you need to know
And how to cope the citizens can listen in but they will
never know about this love and just how stronger
we can be...So what if they don't like the plans
that we've been speaking of?"

I'll crave your kiss while you're gone, oh
So much I'm missing that alone

And I can commit to change
(I said I'm sorry for the way I've been)
If you can promise to stay the same
(It's so much harder than I thought it'd be)
And never let this fade
(I said I'm sorry for the way I've been)
Nätter i hörnBack to the top

Ja då var man vaken halva natten igen...somna nog halv 4. Min säng står intill väggen med både en långsida och en kortsida och jag har märkt att jag om nätterna kurar ihopa mig intill väggen upp i hörnet. Mysko...Va fan ska det vara bra för?...Använder bara typ 1/3 av sängen då...som om någon vill sova över så är där plats i min lilla säng;)

Sen vaknar jag av att mamma och lillebror går till jobb och jag kommer på att jag är helt själv i stora mörka huset kl 7 på morgonen och måste ha tänt...arrghhh...jivla ckicken är jag, så det tog ett tag innan jag somnade igen. R vande mig av vid att sova med lampan tänd och så, men I guess im back where I started precis som med allt annat...suck.

AM to PM...Back to the top

Haha...här har jag gjort tid och allt för att sittta inloggad klockan 7 på kvällen på SMC.s hemsida för att de ska droppa de obetalda kurserna, MEN det är ju 10 PM så det är kl 7 imorgonbitti svensk tid. Haha...ha jag precis bott i London eller...jag blir inte klok på de dära am och pm eftersom de är på latin. Man vill ha am till after midday, men det är precis tvärtom...så tänk logiskt och sen tvärtom. Jaja, tid till annat då! M messa...hittar du några kurser...antar att vi var två som inte ville inse att det i själva verket gällde tidig morgon och det är ju förståligt.

Chipmunk - Look for meBack to the top

You can spend a whole lifetime trying to find the answer, I'll be right here with a helping hand...and if you can't find your way LOOK FOR ME...


Att göra lista innan LABack to the top

Har en hel del att göra imorgon, eller denna veckan rättare sagt innan det bär av. Skriva av sig tycks hjälpa huvudet att sortera-
 1. Ringa Csn och ha allt på det klara.
 2. Boka Hostel
 3. Försäkring
 4. Plugga till matteprovet (ja vi ska ta ett matteprov)
 5. Få bättre hum om boendepriser och områden
 6. Vara online 9 imrn kväll och fiska upp släppta kurser
 7. Köpa läsglasögon och översättningspenna
 8. Fixa skrivprogram till min macdator
 9. Göra en backup på datorn
 10. Ev. uni ansökningar till England
 11. Packa och organisera rummet
 12. Hälsa på mormor och morfar och farmor
 13. Göra om min blogg
 14. Planera de 2 besökveckorna av Jenny O
Måndag har jag en fika med Sophie L som varit i LA och förhoppningsvis kan hon underlätta lite genom att informera mig.

Buzzkväll med bästa tjejernaBack to the top

På lördagen möttes vi upp på CG och inhandla mat, det blev något så enkelt och okreativt som tacos (tänk att det vid sin start var väldigt kreativt och special). Hem till Saras hus för att tillaga, äta, umgås och spela spel. Vi BUZZA hela kvällen nästan och det var skitkul, iallafall de första runderna för då vann team Lina/Tessan :) Sen ska man nog lägga ner alltså för det blir lite tråkigt att höra samma skämt från Buzz och man tappar stinget. Men va fan de andra var ju tvungna att vinna någon gång också ;) Jag var så trött, knäpp och seg de sista runderna att Tessan blev lack på mig när jag sabba spelet genom att bara trycka...sorry...det må inte ha varit alkohol i cidern, men kunde lika bra varit...asså skyll på det ;)

Vinnar laget ;) Team Tessan/Lina a.k.a. Gina, Stevie och Ash

Team Sara/Gabbsan a.k.a Cherry och Sakura

Team Li/Elise a.k.a. Donna, AS, Balle och tutte

Detta börjar ju bra...Back to the top

Nu har jag äntligen börjat läsa igenom papperna från skolan...just nu tar jag en liten paus ;) Egentligen är det inte så mycket att läsa, men ändå suckar jag. Ja, detta börjar ju bra...ska jag verkligen sätta mig i skolbänken och plugga på engelska. Jag bara hatar att läsa information, jag missar alltid omedvetet något och det är så tråkigt...

Skulle lägga till om någon bara hade kunnat dra papperna muntligt för mig så  hade det varit fint, men jag lyssnar ju inte så bra heller...är jag verkligen pluggmaterial då. Har ju klarat mig innan...nä tillbaka till papperna.

...Back to the top


It's now I should work harder, but not for you, for me, anybody making me feel worthless ain't something I want around. Maybe you don't think I deserve you and your love, but who are you...who said you deserve me and my love...

Måste begränsa min packningBack to the top

Jag har satt lite limits på vad jag får ta med mig till LA, men det går inte så bra. 3 par shorts, 3 kjolar, 5 klänningar, 5 par skor osv. Problemet är att mina begränsningar funkar inte riktigt. Lade fram tre korta shorts, men de långa får komma med för sig, de är ju i en annan längd och kan ju inte inkluderas i den 3 kvoten. Det samma gällers skorna, 5 par, men jag kommer inte att räkna med flip flopsen och ballerina skorna, de är ju så lätta ändå. 5 klänningar kommer att gälla festklänningar och inte de där simpla klänningarna man har till vardags och till stranden.

Vad man kan övertala sig själv och hitta på ursäkter för att gå runt saker...en limit borde bara vara en limit...vi får se hur det går. Får väl ha någon av tjejerna över till att hissa och dissa packningen lr något...

Daydreaming about LABack to the top


När saker känns tråkigt här hemma eller man måste ta sig ut i kylan så tänker jag SNART...snart är jag i varma LA. Jag dagdrömmer om det dagligen, men ändå kan jag nog inte riktigt förstå att  jag ska dit. Nästa måndag den 18:e kommer jag att stå som en förvirrad LA oskuld på LAX  flygplatsen.

Vilka klänningar till LA?...i-landsproblem 2Back to the top

Jag tittar på min klädställning med en massa klänningar, det blev en hel del klänningsköp 09 när jag blev ett riktig klänningsfreak. Mest kanske för att jag inte hitta jeans att köpa på 2,5 år!?

Problemet är vilka ska med till LA? Är det någon klänning ni gillat som ni känner ska med? Jag ska nog begränsa mig till 5...så nu ska jag bestämma mig för topp 5 La klänningar i min garderob. Vem försöker jag lura, jag har ingen LA standard, men 5 ska med.

In the end...Back to the top


All time low - WeightlessBack to the top

Och med åldersnojjan kommer perfekta låten av All time Low...;)


Manage me, I'm a mess, Turn a page, I'm a book half unread
I
wanna be laughed at, laughed with, just because
I wanna feel weightless and that should be enough
But I'm stuck in this fucking rut,
Waiting on a second hand pick me up
And I'm over getting older, If I could just find the time
Then I would never let another day go by,
I'm over getting old

And maybe it's not my weekend, But it's gonna be my year
And I'm so sick of watching while the minutes pass
 While I go nowhere, And this is my reaction
to everything I fear 'Cause I've been going crazy,
I don't wanna waste another minute here...

Make believe that I impress,
That every word by design turns a head
I wanna feel reckless, Wanna live it up just because
I wanna feel weightless, 'Cause that would be enough
If I could just find the time,
Then I would never let another day go by
I'm over getting old

This could be all I've waited for, I've waited for
And this could be everything I don't wanna dream anymore

Maybe it's not my weekend, But it's gonna be my year
And I've been going crazy, I'm stuck in here
...

I år blir vi 25...Back to the top

Jag är givetvis fortfarande 21 ;), men annars i år fyller min årskull 25 år och jag vet en del som nojjar (bla Suss hehe) och en del som inte. Problemet är att de som inte nojjar har sitt på det torra. Klar eller nästan en klar utbildning, är med killen de nog vill vara med resten av livet eller givetvis är glada singlar, men de har ingen prestationsångest med vad de gjort av åren sedan studenten. DET HAR JAG! Man kan ju säga att jag tog några steg tillbaka helt plötsligt...

Men vad fan...vi får se vad det blir av det....jag fyller 25, men inte en dag äldre ;)
Jag tänker lite så här nu...om jag ändå ska jobba med kanske samma sak tills jag är 65 år så ska jag väl passa på att njuta nu och att det gör inget om jag drar ut på det lite.

Några engelska skolor är utvaldaBack to the top

Då har jag valt ut några skolor i England att söka till, får titta närmre på det i dagarna. Men blir det internationell journalistik så blir det antingen i Richmond/London, Liverpool eller någonstans mittemellan London och Birmingham. Blir det vanlig journalistik blir det i Londonområdet. Blir det dock international law så kan jag hamna åt tjuttaheiti någonstans i England, men kanske är det något man får ta, men jag tycker det räcker med att jag får ta det hemska vädret. Efter att ha spanat engelska universitet så antar jag väl att det är dags att spana amerikanska nästan direkt när man kommer dit också. Ja, vad ska det bli av mig!

Over and out

Vad ska jag bli när jag blir stor? ;)Back to the top

Nu sitter jag här hemkommen efter en kväll med tjejerna och tittar på engelska utbildningar mitt i natten. Ska jag söka till ett engelsk universitet så är deadline nu i januari för att börja plugga i september. Känns som jag måste fixa detta nu så jag har mina fönster öppna och kan välja lite sen när det är dags för beslut.

Har kollat mest på journalistik innan, eventuellt som ett joint honours med politik. Men nu på senaste har jag varit mer inne på international law, men jag ska bara reda ut vad det innebär. International law med human rights hade varit fint.

Jag är bara så rädd att jag ska lägga år på att plugga något för att sedan komma på att det inte var vad jag ville jobba med. Men gud, tänk att få jobba för amnesty eller FN, det kan bara inte vara tråkigt, men nog frustrerande från time to time. Men mest hade jag velat vara med och skapa internationella lagar. Jaja, här pratar man som man faktiskt har ett val, man ska ju komma in också. Men plugg utomlands ser det ut att bli i tre å framöver till iallafall och med den insikten känns saker och ting konstigt.

Måste kanske plugga i många år för att kunna internationell lag med inriktning mänskliga rättigheter, samt vara en journalist till att belysa dessa frågor...hmm....då hade allt stått rätt till för mig. Jag måste nog jobba med något som betyder något mer...

Detta kommer att bli en bra lördag för den ska spenderas med girlsen :)Back to the top

You know that I want you and you know that I need you,

I want a bad, bad romance

I want your loving and I want your revenge,

you and me could write a bad romance

I don’t wanna be friends, Want your bad romance...
Boende i LABack to the top

Igår kväll satt jag och letade boende i LA på några internetsidor och började orientera mig på google maps. Och det kan ju fetglömmas att jag ska bo längre bort än  West hollywood och Marina del ray, men de flesta lediga lägeheter verkar vara längre bort och många har inte ens bilder. Det är därför det är bra att vara på plats där även utbudet är större.

Vad sägs om en lya i Marina del Ray med gemensam pool, gym, biosalong osv ;)

När jag kommer ner den 18:e så har jag inskrivning och registration och givetvis ska jag försöka börja jobba på brännan direkt. Boende ska jag leta åt mig och 3-4 personer till, vilket underlättar situationen en del att hitta något bra tror jag. Men det enda jag tänker på är att om man hyr en hel lya eller oftast rum för den delen så är det långa kontrakt som man måste hitta någon som tar över sen.

Jag kan inte riktigt bestämma mig om det är bäst att bo i mitten och pendla till både skola och fest lr om man ska bo nära en sak, då skolan. Lutar åt att bara pendla till fest faktiskt! Men vad en billig/normal/dyr hyra är i LA för lägenhet och rum är ingenting jag har koll på för fem öre, vilket unte heller underlättar.

SMC nojjarBack to the top

Nu har jag fått mitt visum så nu har jag slutat nojja så mycket, men jag antar att det finns en massa andra grejor att nojja över nu istället, bara det att jag inte tagit tag i det. Tyckte jag förtjäna en nojjefri dag igår! M har möte på måndag så nu är det hon som är nojjig och jag om någon förstår ju det som nojja enda fram i luckan. Må jag tillägga att jag i sista stund där inne fick veta av en tjej att jag hade fel personbevis...ahhh...men det gick bra ändå. De är tuffa, men nog inte så tuffa som vi tror, för de tjänar på att vi åker in i landet och vi är trots allt svenskar. Du måste nog verkligen ha fuffens för dig och fyllt i något motsägande i papperna för att bli nekad.
SMC here I come :) :) :)

Ja, då kansk eman ska ta och läsa igenom SMC papperna jag nu har min ägo och börja nojja om något annat då...

Den riktiga Lilja 4-ever...Hur många flickor sitter just nu inlåsta med samma öde?Back to the top

Igår läste jag en artikel i tidningen om den riktiga Lilja 4-ever och blir så arg och besviken. Idag är det tio år sedan den flickan hoppade från en bro i Malmö efter att ha blivit tagen till Sverige för att bli såld och våldtagen av "svenska" män upp till 40 gånger om dagen. Inte så konstigt hon hoppade av bron!

Läst boken såld som också är en fruktansvärd sann berättelse om en flicka som blir såld och tagen till Sverige för exakt samma verklighet. Sen har vi filmerna Taken och Human trafficking... nä allt detta gör mig så knäpp.

Artiklen slutade med texten: Hur många flickor sitter inlåsta som traffickingoffer i Malmö jus nu? I Sverige? I Europa? Världen? Jag kan på fullaste allvar inte fungera just nu när jag tänker på den frågan för allt jag vill göra är att hitta dem, rädda dem, vilket jag/ni säkerligen inte kan. Men vad jag ber av er är att inte blunda för det...

Det görs en hel del för att motverka detta men knappast allt som går, det är en lönande branch tyvärr och det är en branch som styrs av män och deras könsorgan och skruvade sexdrift. Vem vill ha sex med en flicka som är ett offer på en madrass full med sperma och piss på golvet efter att 30 män redan varit där en och samma dag och hur många hundra dagarna innan? Hur kan män köa i en trappa för att komma till utan att grannarna ringer polisen? Vem är dessa män utan moral, skam och samvete? Nä, bara DE får komma till...

Varför inte som jag vill?Back to the top

Varför kan inte saker och ting gå mer som jag vill? Varför kan jag inte plugga och bli vad jag vill och veta vad det är ;)?
Varför kan jag inte äta massa gotte utan att gå upp i vikt? Varför kan jag inte ha en pojkvän som älskar mig över allt annat för evigt? Varför kan jag inte alltid vara på cool lungt och gott humör? Det var JAG biten!

Varför kan inte världen ha fred? Varför far folk speciellt barn illa? Varför finns ondska?

Varför?

Låt mig pröva min trollstav för att se om det kan bli som jag vill...

The time traveler's wifeBack to the top

Hanling: Henry (Eric Bana) har en gen som gör att han reser i tiden, men kan inte kontrollera när och var. Trots att han konstant försvinner försöker han i nutid ha ett så normalt förhållande som möjligt med Claire (Rachel McAdams). Claire har känt Henry hela sitt liv eftersom han vid 37 års ålder började resa bakåt i tiden och besöka henne från det att hon var 6 år. När hon stöter på Henry vid 28 års ålder vet hon vem han är, men han vet inte vem hon är, men de kan ha ett förhållande för att hon redan vet allt.

Denna filmen var romantisk och bra, men lite förvirrande. Problemet med time tavelling är att man inte vet vad som kommer först...typ hönan lr ägget frågan. Hur det kommer sig att han reser till just henne, har han sett det i en framtid? Men om han inte hade rest till henne hade hon inte varit i hans framtid.

Hursomhelst så var filmen bra och Erica Bana som ni bara måste komma ihåg från Troy är bara så bra och givetvis såå snygg. Rachel McAdams gör ett lika bra performance här som i dagboken även om dagboken är vassare som film. Förutom att filmen kändes trasslig och jag fattades lite klarhet så är den helt klart sevärd och kärlekskrank blir man.

Betyg: 4/5 LLLL för att skådespelarna är så bra :)

Bytat från UK spotify :(Back to the top

När jag kom till england blev jag tvungen att byta till uk i min profile och en massa låtar försvann. Jag koppla inte riktigt detta och när jag sökte Taio Cruz i lillebrors Spotify så finns inte alla hans låtar så det tar emot för mig nu att byta ti swe profile och nu försvann en massa låtar igen. Får bara resa med det i 14dgr and time is up! Varför ska det vara sådan skillnad, ja menar får england lyssna på hans låtar på spotify varför inte vi svenskar?

Ännu en kärleksfilmBack to the top

Har precis sett The time traveler's wife och känner mig helt tom. En liten tår i slutet lyckades jag framkalla, jag är inte den lipiga typen. Man är i en annan värld där för en stund och när filmen är slut så ska man tillbaka till verkligheten, men jag tar med mig känslan från filmen. Så nu måste jag bara ta mig ur den känslan så jag kan fortsätta med dagen. Är kanske inte lipig, men tydligen känslig och just nu kärlekskrank...nä fy för ;)

Pon and ziBack to the top


Är detta natten för sömn?Back to the top

Snälla låt detta vara natten jag sover och somnar i tid, iförsig är klockan redan halv ett. Och låt mig inte vakna hundra gånger när jag väl somnar. Imorgon så sover jag i en oändlighet, jag ska nog gå i ide så kanske ses vi inte förrän på lördag ch våga inte väcka mig...jag stänger av mobilen nu vet ja.

God natt...med betoning på GOD

Hemma från SthlmBack to the top

Nu är jag hemma igen och det är skönt :) Trodde resan hem skulle vara pain, men det var så smidigt och bra så. Marie körde mig till Bromma där jag flög med Malmö Aviation och det flygbolaget gillas. Trevlig personal, bjuden på fika, kaffe och te med påfyllning om jag druckit det och till sist varm handduk. Lyx juh! Sen tog dem bara kort på flygbussarna, men inte mitt engelska kort och hon ville inte ha kontant av mig så den snälla damen lät mig åka gratis, så ett stort tack till henne. Sen hämta pappi mih i Lund, kunde inte blivit bättre.

Annars ett stort tack till Marie och Alex för deras gästvänlighet, utan dem hade min tvångstur till Stockholm varit hemsk.

Ett av världens hemskaste Wintercamps?Back to the top

Sydkorea tar nog priset i toppen på grymmaste barnuppfostrand och då menar jag inte grym som bra...utan rätt och slätt cruel...stackars barn.

I don't belive you...Back to the top

Älskar Pinks "nya" lugna låt I don't belive you...

I don’t mind it, I don’t mind at all 
It’s like you’re the swing set and I’m the kid that falls
It’s like the way we fight, The times I’ve cried, We come to blows
and every night the passion’s there, so it’s got to be right...Right?

No I don’t believe you when you say don’t come around here no more
I won’t remind you, you said we wouldn’t be apart
No I don’t believe you when you say you don’t need me anymore
So don’t pretend to not love me at all...

I don’t mind it, I still don’t mind at all
It’s like one of those bad dreams when you can’t wake up
Looks like you’ve given up, You’ve had enough
But I want more, No I won't stop, 'Cause I just know
you’ll come around...Right?

Just don’t stand there and watch me fall
'Cause I, 'cause I still don’t mind at all

I don’t believe you...

Stockholms minnenBack to the top

Efter ambassaden åkte jag in till stan och fick en massa flashbacks. Sa till Marie att jag inte varit här sen jag var 16 med Nenne, men så var ju inte fallet. Åkte förbi kungdträdgården och såg Fillipa K butiken, love, och fick en flash att jag stått där någonstans och kollat på en advokatfirma skylt och sagt till Nenne att typ där kan jag tänka mig att jobba sen, lr vill ha min praktik lr nått. Ja, det var då jag fortfarande trodde jag kunde bli vad jag ville.

Gick in i gallerian och kom på att jag varit här med R och visst där är butiken han handla sin Hugo Boss tröja. Inte för att han själv skulle komma ihåg det haha...ibland har jag sjukt minne bara, känns som evigheter sedan. Så efter lite flashbacks om var jag med han och Nenne drack "kaffe" (när han lura mig att chokladlatte lr whatever inte smaka kaffe och jag trodde han) och shoppade så kom jag fram till att jag behöver inte ströva runder här i kylan och se allt igen, utan kan lika bra ta mig hem till värmen medans min mobiltelefonbiljett fortfarande funka. Brilliant, messa och du får biljett till mobilen som du kan resa hur mycket som helst på i typ 1,5 tim.

Nu har jag lyan för mig själv här hemma och rockar min Spotify och först ut är givetvis...dadada...BEST GIRL!

JAG HAR FÅTT MITT VISUM...LOS ANGELES HERE I COMEBack to the top

Allt gick bra idag men det var allt annat än mysigt att stå i snön och vänta utanför ambassaden. Det var en rolig syn när jag kom gående och se en hel kö med svenskar stå och vänta som "immigrants" hehe. Träffa två roliga personer att snacka med. Genom kontrollen, som behöll min telefon så jag hade ingen koll på tiden, och in i ett väntrum därinne. En varm choklad, bjöd t.o.m. en på min kökompis som var utan skrammel...har man stått i kylan tillsammans som immigranter så får man speciellt band hihi och han lät mig gå före så får man väl putta till lite ;)

Väl framme i luckan möts jag av en glad amerikanare (hjälpte inte dock, jag var ju nervo in i det sista). "Been to amerika before?" Och jag berättar om min 2 veckor resa i Florida. "Well then u seen all there is to the US then"...Jag får fram ett "Öhh No". "What are your plans?" och jag berättar att jag ska känna på hur det går att plugga utomlands till juni och om det går bra eventuellt göra en transfer till ett amerikanskt universitet. "What do you wanna study then?" och jag svarar journalistik, varpå jag får responsen "Alabama"...jag säger"sorry?" Han fortsatte med "Alabama got the best journalism school and you should make a transfer there". Jag svarar lite konfunderad (menas detta att jag är godkänd?) "I will consider it :)"
"Well my friend your Visa has been APPROVED"...varpå jag får fram ett lättat, tacksamt "thank u" och han säger "Alabama".

Så gott folk fick Lina sitt visum till the American Dream ;)...

Allt är löstBack to the top

Nu är allting löst och jag ska bara hämta upp mina papper på Kilroy imrn. Sevis är betalt och jag håller kvittot i handen...suck...hade jag vetat att det skulle lösa sig så hade jag sovit bättre föregående natt. Nu chillar jag här hemma hos Marie och Alex och de har gett mig instruktioner för hur jag ska hitta imrn. Alex har till och med visat mig livebilder på hela gatan jag ska gå på på internet så det känns som jag redan varit där :)

Nu ska jag försöka sova gott också upp tidigt imorgon och ha snälla ge mig ett visum looken ;)

...kräk...Back to the top

Om några få minuter ska jag ta mina saker och typ springa av tåget och kräka...kan vara att jag sitter på datan i rörelse och det gör då inte saken bättre att jag skriver...men gud vad jag mår illa...

intresseklubben antecknar...sen ska där vara något med aj, en intressepil lr nått oxå va...

Bravo juice skrivfelBack to the top

Jag passar barnen och de ska dricka Bravo juice...genast lägger jag märke till den stora texen på kartongen.

SVERIGES OMTYCKTASTE JUICE...och ja det ett skrivfel/talfel och det är säkert med flit, men det är ju inte alls kul. Barn som lär sig läsa ska inte bli förvirrade av dålig reklam på ett juicepaket. Det är nog många som inte ens lägger märke till det och just därför är det inget roligt skrivfel.

Det ska ju vara Sveriges mest omtyckta juice...googla det för att se om det fanns en bild att visa och till och med google gav rätt exempel. Vet i fan om jag tycker om juicen är så bra ;)...

The Perishers - SwayBack to the top

Ett låttips jag fick som passade alldeles utmärkt som soundtrack till ens liv nu när man sitter på tåget genom ett snötäckt Sverige. Ska lyssna in mig mer på bandet snarast!I talk to you as to a friend, I hope that’s what you’ve come to be
It feels as though we’ve made amends, Like we found a way eventually
It was you who picked the pieces up, When I was a broken soul
And then glued me back together, Returned to me what others stole

I don’t wanna hurt you, I don’t wanna make you sway
Like I know I’ve done before, I will not do it anymore
I’ve always been a dreamer, I’ve had my head among the clouds
Well now that I’m coming down, Won’t you be my solid ground

I look at you and see a friend, I hope that’s what you wanna be
Are we back now where it all began, Have you finally forgiven me
You gathered my dreams in, When they all blew away
And then tricked ’em back into me, You saved me I was almost dead

Det är samma kodBack to the top

Det är samma kod som vi alla fått, så nu ska jag bara ha en skrivare för kvitto fick man tydligen direkt :) Där ska vara pengar på mitt engelska visa, en hel lön faktiskt, hoppas det funkar att betala med det bara. Framme i Sthlm om 40 min...

Best damn girl...Back to the top

Japp, jag ger er den igen...I love it...Taio Cruz

Ett ljus i mörkret...en möjlig lösningBack to the top

Prata precis med M som också ska till LA ovh haft lite klabb. Hon och hennes kompis hade samma skolkod så vi antar att det är en kod för skolan man ska gå på och att det står samma kod i mina papper. Så jag ska prova och använda den, men måste vara där det finns skrivare. Ska nanna hos Marie och håller tummarna på att de har skrivare :) annars får jag leta upp ett internetcafe...det är ju trots allt Sthlm.

Mår illa som tusan här på tåget och gottet lär nog inte gå ner...ändå åker jag "rätt håll" ...film snart för koncentration...och sätet bredvid är numera taget...men det är inte så värst trångt...så länge det inte är en smelly så.

Genom ett snötäckt SverigeBack to the top

Just nu sitter jag på tåget på väg till Sthlm, med internet och åker geomom ett Sverige täckt i snö. Det är fint faktiskt, för här på tåget är det inte kallt, förutom mina isfötter då. Vågar inte ta fram mina mockasiner jag packat ner ;)

Skena lite inatt...nähä..., men jag kan inte skena timmar i sträck så nu får jag tänka att det får bära eller brista. Kilroy har stängt idag och det är inte så mycket att göra än att iallafall försöka. Har inte sovit en blund inatt och den gången jag somna vakna jag illa kvickt av en mardröm där jag inte blev påsläppt på tåget. Hämta lura föräldrar inatt lr far min var mer än lur...han fick ta sats in i bilen. Upp tidigt och jag kan säga att jag är fan inte människa och kommer att vara den sletnaste personen i hela Sthlm...frågan är kanske om jag brister.

Handla lite gotte på pressbyrån, borde ha köpt riktig mat, men kexhoklad, frestis, delicatoboll och smågodis blir man väl mätt på...inte för att jag idag förtjäna gotte sån yrpanna jag är. Glömde min miniresväska i butiken hihi...jaja, jag var mest oroliga de skulle tro att det var en bomb eller nått. Fick hämtat den illa kvickt igen och nu är jag på väg...och jag har aldrig rest med mindre packning...och aldrig varit så här snurrig och dum. Men jag ska vara nöjd så länge jag har detta dubbelsätet för mig själv har jag bestämt...

Tåg och flyg bokat...Back to the top

Nu är ett tåg bokat på dagen upp till stockholm och jag har internet hela resan :) sovplats får lösa sig. Det visade sig att jag var så trött att jag klickat in sthlm C när jag kolla biljetterna istället för sthlm nybro som innan. Det var samma biljett, bara det att ena destinationen visade den och andra inte, men när man väl tryckte på den så fanns den inte på den andra heller, så jag har tittat på en biljett som inte finns...inte konstigt det blev tokigt...SJ mög.

Jaja...600 spänn tåg dit på 5 tim med internet och 1 timmes flyg hem för 499kr....trodde aldrig jag skulle säga detta men jag längtar tills jag är hemma igen...om jag ens har ett visum med mig hem...

Sova nu, duscha och snabbpacka imrn för det bär av redan vid 2 tiden från stada.

Ytterligare en klantig grej...Back to the top

Lina glömde koden till sitt svenska kort när hon var i London, så jag skicka givetvis efter ett nytt och det gamla blev klippt...men det behövs till att betala flyg och tåg. Som tur är så har jag mitt engelska kort med min senaste lön på förhoppningsvis, men hur mycket kan jag inte se. Utan jag ska bara hoppas på att allt går att betala med det...

Im fucked right!

Jag borde skjutas två ggr...Back to the top

Sj:s hemsida har klabbat på grund av överbelastning nu på senare kväll och nu finns inte mitt tåg längre...kanon...jag ska till Stockholm imorgon, men vet inte hur jag ska komma dit...jo jag kan boka  tåg på dagen, men helt plötsligt är det väldigt ont om tid...och nu blir jag så stressad att jag bara freeze...

Sista stund, sista stund...jag fick ju reda på om papperna igår, men ska ändå vänta till tis kväll...har ni någon gång bara kännt för att slå er själva!?

Jag borde skjutas...Back to the top

Jag är så knäppo nu att jag bara vill lägga mig på rygg och dö. Hur kan jag sabba saker såhär, det är inte möjligt. Papperna ska hämtas i Sthlm en timme innan ambassadmötet tors morgon, men i dessa papperna finns koder till I-20 formuläret som har en avgift som måste betalas. Kilroy mejlar mig en kod och nu när jag i lugn och ro ska betala den så visar det sig att jag behöver 2 koder och imorgon är Kilroy out of office. Hade jag bara fått tummen ur baken och gjort detta innan idag hade där varit utrymme för detta misstag, men nej, Lina gör sånt mitt i natten.

Om det går att betala feen en timme innan mötet vet jag inte om det är möjligt...men det är enda utvägen nu. Hmm så dags att boka om ambassadmötet en timme innan när jag redan är i Stockholm. Nä, jag borde skjutas...

I kjollan som när man var liten :)Back to the top

När jag fått ut T2 på isen...efter att ha glömt påminna han om att ta av skydden och han går ut och ramlar med dem på isen...oops...gick jag direkt till kiosken. Jag var nöjd med min insats och tyckte jag förtjäna godis.

En sån...ett salt ess, ett surt ess, en patron, en röd klubba och en sån...och ett kexchoklad...och en festis ;) (Man dör lite på insidan när man får saker som är less sugar, vem vill ha godis och festis med less sugar!? förstör ju upplevelsen bara, knapra morot då vet ja)

T2 kalla på mig för att jag skulle ge han vatten och såg mitt godis och sa aja och föräldrarna tittade på mig som om jag var barnet själv hihi...Mums. Efter träningen och när jag förklarat för T2 att han inte kan tvåla och shampoonera sig när han är torr så blev det en fika till...chokladboll till mosti...korv, pucko och kexchoklad till hockeyspelaren. De andra barnen får inte gotte en tisdag, men T2 är ju faktiskt med mosti idag och mosti är en gottegris...:)

Ishockey med T2Back to the top

Idag var det mostis tur att ta T2 till sin ishockey :) Jag skulle köra SAAB kombi med alla barnstolarna och hela köret, men det visade sig att sätena var inställda efter T3.s barnstol och kunde därför inte justeras och jag nådde inte fram att köra hihi. Avvis på de cm min syster är längre än mig! Fort som attan fick jag hämta mina föräldrars bil och slänga in stol, barn och utrustning där...inte mycket tid att förlora.

Mostis snygging...

Mina föräldrar har i efterhand beskrivit mig och min storebror som sköldpaddan och haren, mig fick man truga och jag gick lr går såå långsamt ;), medan bror försvann som en pil så fort man vände bort blicken. Jag vet då inte hur jag ska beskriva T2.s långsamhet om jag är en sköldpadda...sengångare kanske!? Om jag har min egna lilla värld så har han en ännu större hihi...

Och när han tror att jag inte vet hur man sätter på utrustningen...och allt ska tas i hans luuugna ordning. Bråttom hade vi och det var inte läge att ha brått på snöiga vägar så klä av han och på han illa kvickt fick jag göra, men hockey blev det iallafall...

Jävla trådlösa internetBack to the top

Varje gång jag har skullat ansluta till internet på senaste så har datan klabbat allt mer och mer eller inte data, men anslutningen. Jag har försökt allt som jag brukar...no use. Nu efter en timme...funkar...bara sådär.

PUST...dog nästan lite inombords av tanken att inte kunna ha datan i sängen...

En middag till frukost...Back to the top

Jahapp, då har man käkar makaroner och köttfärssås till frukost...fint. Nu bär det av in till Sara i snökaoset för lite pluggemys. Låt det gå fort på banken så jag kan kura in mig i hennes lya hela dagen...iallafall till 4...

Sara jag hoppas du har varm choklad :)

Ikväll ska det sovasBack to the top

Jag sov dåligt inatt, gick upp i tide och har inte sovit middag. Nu ska vi se ifall detta funkar för nu ska det försökas sova...är så trött. Om inget annat så kanske Saras C-uppsats som jag ska läsa igenom innan jag somnar funkar som att räkna får ;)...Imorgonbitti ska jag upp halv nio, ta en dusch och ta mig in till Sara för att gå igenom hennes uppsats med henne som snart ska lämnas in...vilket innebär att hon snart är färdig lärare :) Sen blir det hockey med T2...ohh vad stolt jag kommer bli...över dem båda :)

En kvinnas vecka på gymmet...LOLBack to the top

Tessan L skicka denna till mig på mejlen...Jag garva så att tårarna rann, men va fan, kan va för att jag är trött också, men läs den för fan...LOL

Till alla kvinnor som överväger att önska sig ett gymkort, eller alla som överväger att ha den dåliga smaken att ge ett till någon! Om du läser detta utan att skratta högt, är det något fel med dig. Detta är tillägnat alla som någonsin försökt att få till en regelbunden träningsrutin...

En kvinnas VECKA PÅ GYM

"Kära dagbok.
Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det lokala gymmet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde jag att det vore en bra idé göra ett försök.

Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör och modell för idrotts- och badkläder. Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.
________________________________
Måndag:
Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det var väl värt det när jag kom till gymmet och fann Christo väntandes på mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon och ett bländande vitt leende. Woohoo!

Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass efter min träning idag. Mycket inspirerande! Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i närheten.

Detta kommer att bli en fantastisk vecka!
________________________________
Tisdag:
Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig tillslut ut genom dörren. Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt liv för mig.
_______________________________
Onsdag:
Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den. Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK
så länge jag inte försöker styra eller stoppa.

Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket irriterande. Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat skit också.
_______________________________
Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid att knyta mina skor. Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det, sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig kärring för att leda reda på mig. Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.
_________________________________
Fredag:
Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga, anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns nån del av min kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom med den. Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps! Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en skivstång eller något som väger mer än en smörgås! Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom dramaläraren eller körledaren?
________________________________
Lördag:
Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva timmar i sträck och se Väderkanalen....
________________________________
Söndag:
Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över hela golvet!

LOL

Love movie conclusionBack to the top

My facebook lovemovie conclusion after seeing the holiday again (or any other love movie for that matter):

Love movies are not good for u! They make girls have a lot to dream about and boys a lot to live up to that's not realistic. WHEN is he gonna stand on my doorstep and say that crazy, nerdy, confused, stubborn, clumpsy, but adorable me is THE ONE!? Only in the movies right...

Trots detta så har det blivit några till och somnar jag inte till Saras uppsats så ska jag se The Timetravelers Wife...är så sugen på att se den...romantiskt skit ;)

Papperna är nog löstBack to the top

Jag är nog inte helt körd och behöver nog inte boka om ambssadmötet. Kilroy ringde idag och sa att dem fått mina papper, men om jag skulle till ambassaden på torsdag och onsdag är röd, så våga hon inte skicka dem och garantera att de kom fram imorgon. Hon undra om jag hade en vän i Stockholm som kan hämta upp dem...hmm...de har ju liv...och det är ju inte bara en tjänst det är två, för papperna ska inte bara hämtas, utan även levereras till mig torsdag morgon.

Så vår lösning blev nog att hon skulle öppna Kilroykontoret i Sthlm kl 8 istället för 9 så jag kan hämta papperna och ta mig direkt till ambassaden därifrån. Mitt möte är 9! Nu är frågan hinner jag det? Man ska ju vara vid ambassaden i god tid för kontroller och så...får kasta mig i en taxi helt enkelt. Koden jag behövde till Seevis feen är mejlad till mig iallafall så det SKA gå att lösa. Så det ser ut som jag ska till Sthlm på ons kväll med äckligt nattåg för att vara där en hel torsdag...whippie.

Hade du trott på denna otrohetsundanflykten? :)Back to the top


Mmm visst...

Höjden av lathetBack to the top

Jag kommer hem och är hungrig! Mamma är jättetrött och orkar inte laga mat för en gångs skull, men låter mig veta att hon köpt allt till att göra köttfärsås och finns i kylen...hmm jag orkar inte heller laga. Jag vet att där är färdig frusen köttfärssås i frysen, gör ett försök att öppna burken, men orkar inte, sen ska det ju tina också...gud vad jobbigt...nä, jag skiter i att äta...

Tar av mig kläderna för att komma på att jag har kylbalsam i väskan till T3...tänkte jag pallar inte, men såg riktigt hur han klia på vattenkopporna i huvudet...så på med kläderna...och termobyxor och över till syster med kylbalsamet. Där får jag mat...mmm...lasange. Sen tappa jag upp bad till T3 och T1 för att lämna dem i sin mors tillsyn och ta mig hem och fixa vidare och finna mamma stå och laga mat ändå...ibland är jag en lat, bortskämd snorunge som inte förtjänar mina fina föräldrar...


Denna tar nog dock priset...

Riktiga katten Gustav?


Jag känner mig inte så lat längre efter dessa bilderna ;)

Fixa och fikaBack to the top

Idag skulle det minsann fixas men dagen började inte så vidare bra då jag glömt bankgironumret till ambassaden och skatteverket flyttat på sig. Jag fick iallafall skickat efter ett nytt bankkort efter att ha spärrat det då jag fått koduppenbarelser, men inga rätt....tydligen ;) Skatteverket har nu slagits ihop med försäkringskassan ute på stationen och de hade till och med samma kö. Så jag som skulle hämta ett personbevis som tar en minut fick vänta i samma kö som alla "försäkringsmöten"...idioti. Ett par killar lät mig gå före när det var deras tur :) Foto är uppkollat, men tas imorgon...oh detta börjar ju likna något.

Det blev det vanliga :) fast plus scones cream cheese idag, annars blir jag mätt på en FRAPPE...

Sara messar: "Hur gick det för nannyn idag? Kom hon upp i tid? :)" Mina vänner vet hur de ska få mig att le :) Senare blev det en lång chill fika med Sara på Espressohouse, det är fint att bara sitta och snacka skit.

Morgon barnvaktBack to the top

Syster skulle på ontskön massage idag och jag skulle över och passa barnen. Stackars T3 har vattenkoppor, men är ändå det sötaste barnet på denna jord just nu. Ska köpa kylbalsam till honom i stan när jag är där, vill ju inte att han ska få ärr som jag. Min kind har ett fett ärr efter en bladda till vattenkoppa!

Efter en Capri Sonne var han i farten och vi lirade innebandy..."ubba" är ett av hans första ord och det används flitigt. Som sagt han kmr att bli grym så som han lirar redan nu. Mosti fick nöja sig med att spela med kvasten men pedanten skulle ju ha den till att sopa ett tag när han hitta smuts. Och inte går det att leka med skräp på bordet och luckorna till tv-bänken öppna...ordning på den där T3. I sista minuten hann han göra i blöjan också och jag försökte dra ut på det, men blev så illa tvungen. Jag säger bara örk och tafatt...men T1 poängtera att det faktiskt är jag som är vuxen och vuxna gör sånt, jajadå...Sen lade hon till IGEN att hon kommer att älska den dagen jag föder barn...hmm...det lär nog dröja länge innan dem får kusiner. Syster kom innanför dörren precis när nya blöjan var på...typiskt...men det kanske var på tiden att det var en blöja hon inte behövde byta.


Fucking sömnlöstBack to the top

Det gick inte så bra att försöka somna i tide inatt, efter 2 försökte jag verkligen...mös med LaLa...sen la jag mig till rätta när hon börja få sina somna spasmer och jag var pigg nog att tänka för mycket. Efter att ha tänkt tillbaka vad jag kunde gjort annorlunda med mitt liv fick jag sådan panik att jag bara ville sätta mig upp och skrika...va fan jag vill ju bara sova...får nog öva på det där med NO REGRETS. LaLa kom upp till mig och lade sig intill mig under täcket och jag lugna mig och gav somnandet ett par försök till.

Imorse var jag tvungen att gå upp eftersom jag skulle vara barnvakt och nu måste jag motstå att gå och lägga mig förräns rätt tid ikväll...tessans instruktioner ;)

I know it's a wonderful world, but I can't feel it right now...Back to the top

Denna James Morrison låten är förvisso deppig men ack så fin...


Det snurrar i mitt huvud...Back to the top

Nä, nu måste jag faktiskt säga att det är fullkomligt kaos i mitt huvud och jag vet inte riktigt hur jag ska sortera allt. Först allt med LA som ska lösas. Hoppas på mejl från SMC imrn, sen ska jag ringa Kilroy och CSN, vara barnvakt och in till stan och fixa det resterande till visumet.

Sen känslokaoset...jag fick se han för första gången på ett bra tag, och höra han prata om sitt liv som fortgår utan mig, renoveringen som ska göras så som vi eventuellt diskutera innan vi dela på oss och inte bara det...det kommer även över mig att jag kommer inte att packa upp mina flyttlådor, ha en lägenhet att vara riktigt hemma i och renovera på en hel evighet. Att jag faktiskt inte vet upp eller ner med mitt liv, min framtid. Allt jag vet är att jag ska till LA och det får fan inte skita sig...

...Men det livet var det enkla livet, där jag på sätt och vis satt fast, jag var nog vilsen då också, men han fick allting att kännas så rätt. Nu lever jag det svåra livet, hittar min egen väg...några år försent...sen får det vara kaos och frågetecken kring det...men jag gör det iallafall :) och jag ska fan klappa mig på axlen hela vägen...

Tydligen hjälper skriva...!!!


Vårdnaden om barnen ett tagBack to the top

Mina små älsklingar ska var här hemma ett tag eftersom deras far ska flytta och renovera. Vi skaffa dessa små kottarna och ja, de är väl våra barn kan man väl säga. Vi har ju bollat dem lite fram och tillbaka, men jag är ju utomlands mycket och skaffar säkert inget permanent boende större än en etta på länge ändå, så den fulla vårdanden har gått till honom. Lite tufft är det och konstigt känns det för jag har varit illa tvungen att ta avstånd och här är dem nu :)...och sen måste jag ta avstånd igen :( De är döpta efter mina (våra) laster...Festis och LaLa :)

LaLa och Festis i Schweiz

LaLa är en BAG och SHOE lady...och äter stickat och strumpor som en hund

Men ölflak går också bra...allt man kan krypa ner i och sniffa i....

PlutteFestis i papperskorgen...

Festis och hans pappi nannar...

LaLa har en sugardaddy ;)
Run (Snow patrol - Leona Lewis)Back to the top

Detta är en lugn mysig låt som snowpatrol från början gjort, men som senare Leona Lewis också spelat in. Ni kan välja vilken musiktyp som passar er bäst, men det är en fin låt oavsett...Light up, light up, as if you have a choice and even if you can not hear my voice, I be right beside you dear...Tajt!?Back to the top

Fick höra av en kille att han och hans polare hade kommenterat att jag har minsann blivit tajt!? Det är nog en komplimang, men vad fan betyder det???

Själv känner jag mig som ett slitet vrak, men smaken är som baken lr...Londonlivet var allt annat än vänligt.

Kurser och crapBack to the top

Senare registrering innebär ännu sämre kurser för de bästa kurserna är enligt nätet nästan slut. Jag vill inte kma ner och läsa crap crap...Folk har ju kunnat adda kurser till häger och vänster på nätet (vi fick veta det på tok för sent eftersom vi inte fått papper och jag fick fråga om det). Kurserna ska vara betalda 11 jan (av dig själv, csn får du senare) som du lägger till och de kurser som inte är betalda då släpps igen.

Jag har mejlat skolan om det är möjligt att sitta och fiska den 11:e när de obetalda släpps igen och om jag för säkerhets skull kan betala för en mindre bra kurs och överföra betalningen för den till en annan kurs om jag har tur att det släpps någon bättre. Jag menar jag släpper ju inte ena räcket förrän jag håller i andra...annars åker jag på att plugga navelskådning eller något. Bahh...The LA dominoeffectBack to the top

Allting med förbredelserna till LA går inte så bra...och det är ju klart, det är ju mig vi talar om :( M fick boka om sitt ambassad möte för att hon inte fått papperna från skolan som innehåller ett antagninsbesked och ett formulär man måste ha med sig till ambasaden. Mina papper har inte heller kommit och kommer inte dem på mån eller tis, (skitonsdag är röd dag) så är jag körd.

Då får jag boka om ambassadmötet optimisktiskt uppskattat till slutet av januari, flytta min registrering till februari och betala för att boka om mitt flyg efter datumet jag får där. Ett fel gör att planeringen rasar som dominobrickor.

Nu håller vi tummarna om jag får papperna i tid...Så tokigt det kan bli...Back to the top

Vi såg på TV häromdagen och kommenterar att granar i USA alltid ser så fylliga och fina ut. Att det snarare är buskar och riktiga trädsaker än våra taniga granar.

Gabbi säger: "Det finns en anledning till att det där heter X-mas TREES och inte X-mas GRANES" ;) hon en fin den där Gabbsan.

Sara frågar mig på msn: "Är det möjligt att boka sin "språklärare" en hel dag dagen innan inlämningen av uppsatsen?"

Jag svarar: "Det kanske är lite i sista stund Sara och det kanske är fler elever som vill träffa "språkläraren" så du kan nog inte räkna med att du kan ta upp hela dagen."

Sara: "Öhh...du fattar att jag menar dig va?" (Jo någonstans just innan hon skrev detta gick det ev. upp gör mig hehe)

Myskväll och chaufförBack to the top

Jag och tjejerna möttes upp i stan för att handla lite svenskt gotte...mums och hyra en film för att mysa hemma hos Li. Det slutade med att vi snacka så mycket skit att vi aldrig såg filmen ;)...så kan det gå, och nu ska filmerna tydligen lämnas tillbaka dagen efter igen. Dyrt! Hade dock redan sett filmen i London där jag hyrde den OCH betala förseningavgift på den...lite ironi att betala hyra för den IGEN i Sverige, men jag var den enda som sett den och det var enda filmen bara EN hade sätt så jag fick ställa upp.

hehe...denna bild är lånad från Saras blogg, jag måste allvarligt ta mer bilder på min vänner, de vi tog sist är för säriga ;)

Lämna Li kl 2, men skulle vara chaufför och hämta lillebror med vänner kl 3 eller lite över.
Kändes inte så lönt att köra hem och skulle be dem avsluta tidigare, men hitta en polare att köra hem och snacka med för att fördriva lite mer tid. Halv tre fick jag tag i lillebror, men ingen ville ju avsluta tidigt och det blev att jag kom hem halv 4...frusen...that's what you get for being the chauffer...

Kan inte hålla mig borta ;)Back to the top

Så då ligger man här igen och bloggar kl 4 på natten. Ja, har blivit lite besatt av att sätta igång datan när jag varit ifrån den ett tag, men faktiskt inte för att blogga utan för att kolla min mejl. Ja, vad är oddsen att Kilroy, SMC lr FN mejlat mig en lördag kväll, men men...kanske LA tjejerna har skrivit något roligt...oki...I'm addicted to this F**** computer, antar att man fixar ett annat beroende när man tar sig ur ett annat. Inget krök (förutom på nyår) och inga Red Bull iallafall :)

Tessan läxa upp mig lite ikväll om att jag måste vända rätt på dygnet, men det är ju helg nu. Oavsett hur sent jag somnar så ska jag ställa kl och gå upp oavsett hur trött jag är så att jag är trött nog att somna rätt tid till sist. I will try, men disciplin om morgnarna är jag som sämst på...zzz

I miss my friend...Back to the top

I miss the look of surrender in your eyes, the way your soft brown hair would fall. I miss the power of your kiss when we made love...Oh, but baby most of all, I miss my friend. The one my heart and soul confided in, the one I felt the safest with. The one who knew just what to say to make me laugh again & let the light back in. I miss my friend...

Kläder överallt...Dagens i-landsproblemBack to the top

Förklara för mig hur mitt rum kan vara propp och då menar jag proppfullt med kläder som jag nu måste organisera och ändå har jag inget att ha på mig anser jag. Samtidigt som jag organiserat har jag även tagit fram grejor som ska packas till LA, det har redan blivit en del...hmm jag bara hittar en massa juh. Oj, hade jag detta...är detta mina byxor...ahh kan ju stämma att jag köpte dem och glömde dem. Har gått in med något till mamma, stackars kläder ska ju inte bara ligga här och inte användas. Mamma var lite konfunderad över att vissa kläder fortfarande har pricetags och inte används, så jag drog av lapparna så hon slipper störa sig.

Jag är lågt ifrån en shopaholic, men jag borde kanske ta och ägna mig åt samma lösning som henne, att förpacka kläderna smart...och lixom gömma dem menar jag...inte göra av med allt ;)

Det hon får på sig kan hon ta, och jag funderar att på allvar slänga halva garderoben, börja om lite. Kanske när jag mr hem från LA så är jag redo för det. Dagens i-landsproblem...

Mamma ska göra om lillebrors rum till en garderob när han flyttar om 2 veckor...me like

Not the same person...Back to the top

We are not the same persons this year as last, nor are those we love. It is happy chance if we, changing, continue to love a changed person...

Mad WorldBack to the top

Jag vaknar upp aningen sent som vanligt och ska finna motivationen att ta tag i saker idag och vad vaknar jag upp till för låt? Jo, Mad World! Det är ju sååå motiverande, dra täcket över huvudet igen eller!? Jag gick upp tog en skön dusch och nu bloggar jag om låten här för att det är en väldigt fin låt du kan ha hört i Donnie Darko,  x-box 360 reklamen för call of duty 4. Ohh yes...it's a mad world!

Om vi har samma öde som dinosaurierna...Back to the top

Nu har jag sett katastroffilmen 2012 och det får ju en att börja fundera. Armageddon och Deep impact handlar ju om meteorregn, att faran är i rymden. The day after tomorrow handlar om en ny istid, men 2012 handlar om varmen i jordens kärna och plattförflyttningar. Min poäng är oavsett så finns det en teori om att världen ska gå under just 2012 och att vi ska möta samma öde som dinosaurierna. Låt oss säga att detta kan stämma, då borde vi verkligen LEVA de kommande två åren...

2 år kvar att leva, hur skulle du då leva ditt liv?

Fint sätt att spendera 1 jan...Back to the top

Skulle göra en lista som jag brukar över mina mål med 2010 typ, men palla, det som händer händer. Jag ska ju leva i nuet och förvisso planera lite, men en lista ska jag försöka motstå att göra. Jag älskar att göra listor!

En fint sätt att spendera första dagen på året, bakis, sliten och framför datan. Börjar dock ana att jag faktikst håller på att bli sjuk istället. Lite katastroffilm 2012 nu men får se om jag orkar, håller på att somna.

Imorgon ska jag iallafall försöka ta tag i röran här på rummet och organisera så jag kan packa upp och packa ner sen ska jag kolla över så jag har allt till visummötet. Nog lite mer papper att fylla i och en bankräkning att betala. Nu nojjar jag bara över att skolpapperna fortfarande inte kommit och de måste jag ha till ambassadmötet. De andra tjejerna fick boka om sitt möte.

Nä nu vill jag bara till solen...det var fan -8 igår när jag åkte in till Tulle, sjukt juh...

Let this year be better than the last...Back to the top

I guess the winter makes you laugh a little slower, makes you talk a little lower about the things you could not show. And it’s been a long December and there’s reason to believe maybe this year will be better than the last...

Mmm...Back to the top

...kebabpizza och mjölk som dagen efter mat...

Nyår är nyårBack to the top

Egentligen är jag inte så förtjust i nyår för det är så tvunget. Men igår hade Tulle, Sara och Gabbi styrt ihopa en trevlig middag. Vi var 11 personer som åt och drack gott och Lina fick lära sig att jag inte skulle ha gått ut, utan varit kvar hemma hos Tulle. Är man på en trevlig fest så ska man minsann stanna, men jag är ju inte den enda som gjort det misstaget. Jaja, får jag ha det i bakhuvudet till nästa gång.

Idag är man allt bra sliten och även om 2010 innebär nya tag till ett bättre år så får jag lite ångest av tanken också. Tiden bara rinner iväg känns det som och man borde ta vara på den mer helt enkelt. Sen kan jag inte låta bli att tänka att det händer grejor i mitt liv och saker som nyår som jag är så van vid att dela med någon. Det känns bara lite konstigt ibland.

Tack för en trevlig kväll tjejer och killar och ett extra tack till A för att jag fick låna hans ena vante vid 12 slaget...lifesaving :)

bloglovin
RSS 2.0