Mamma o pappa är här...Back to the top

Det var meningen att mor o far skulle köra kl 4 tors morgon, men eftersom de hämta bilen ons kväll tyckte de inte att det var lönt att vänta. De körde redan vid ca 8 tiden igår och kom redan tidig eftermiddag istället för kvällen. Så vi har gått lite på stan och ska snart beställa pizza så fort R kommer hem från sitt möte.

Packningen är så gott som klar och nu är det bara att stuva in i bilen och städa lite mer. Annars är det lite ärenden vi ska ränna också. Hur som så kommer vi att vara så upptagna att tiden kommer att flyga iväg och vi är snart i Sverige.

Har kollat lite lägenheter på nätet och har hittat två hyres jag kan tänka mig att titta på. Priserna är dock därefter! Pallar inte leta efter något tillfälligt, så roligt är det inte att flytta. Vill hitta någonstans vi kan tänka oss att bo ett tag med en inte allt för hög hyra då jag inte har någon aning om hur min kassa kommer att se ut framöver.

Over and out

Kan inte glömma "Serenas" seglarkavaj!Back to the top

Kommer ni ihåg denna kavajen som Blake Lively bar förra året. Hittade dock inte en mer smickrande bild av den än så här, men bilden som var i tidningarna var så snygg att jag dregla. Vill ha!

Den Schweiziska militärenBack to the top


I Schweiz blir du värnpliktig när du är 18 och kan välja att gå lumpen ett helt år i sträck lr 3v om året tills du är 35. Många går och gör detta 3v om året. Hur detta går ihop med jobbet är för mig oklart, men man kanske inte tänker på det på samma sätt som vi eftersom det bara är så här. Vad som är det sjuka med den Schweiziska militärplikten är att den är obligatorisk oavsett. Även om du är tillfälligt eller permanent skadad/ sjuk, men även om är handikappad från födslen. Handikappade och personer med sjukdomshinder kan ju givetvis inte göra lumpen och måste betala en saftig avgift för detta tillsammans med de som inte vill. Hela 2% av din årliga inkomst! Nu förstår jag varför militären går runt så bra här och finns överallt.
Min kollegas kille fick inte göra lumpen eftersom han hade epilepsi och fick betala varje år för detta. Nu på senare tid när han blivit friskförklarad får han fortfarande inte göra militären, utan måste som frisk fortsätta betala. Lite moment 22 där lr vad? Han har dock fått hjälpa militären med ett par saker för att få förminskad avgift, vilket är välkommet för deras plånbok.

Du får under denna tiden militärutrustning som du får med dig hem. Japp, alla dessa Schweiziska män har ett gevär hemma i garderoben från militären. Vill du komma åt ett vapen, så råna ett hus där en man som är mellan 18-35 år bor. Vill du ta livet av dig eller någon annan står ett gevär nära till hands i många hem. Chefen sa att det hänt ytterst få olycker, dock några självmord och några psykiskt instabila har använt vapnet, med dödlig utgång. Detta hade ju aldrig gått i Sverige, men det tycks funka för det mesta här eftersom man inte har samma mentalitet och kriminalitet som i Sverige och andra länder för den delen. Jag som svensk tänker att det är värt att inte låta militären ta hem sina vapen för att rädda ett eller flera liv. Vad ska vapnet med hem och göra?

Även här är du obligatoriskt ekonomiskt belastad som man i Schweiz, inte bara för att rycka in utan att betala en fet avgift om det inte är möjligt.

Lohan avslöjar boobjob...Back to the top

Vad som är så genomskinligt när en stjärna går ner så mycket i vikt är ifall denna gjort bröstimplantat eller inte. Jag vill minnas att jag läst om en tjej som sett Lindsay med sin mor på ett hotell eller nått efter hennes operation, men att detta blivit nekat. Med dessa bilderna finns det inget mer att neka! Hela Lindsay har blivit extremt tunn, men brösten sitter precis lika stora där dom ska. 
 

Potentiella Topshop köpBack to the top

Surfar vidare och letar efter en klänning att bära på bröllop. Min svärmor informerade mig att jag inte fick bära vit eller svart. Hmm...finns det andra färger!? Allt jag tittar på, köper och bär är för det mest svart och vitt. Surfa hur som in på Topshop och hittade följande, dock inte allt relaterat till bröllopsklädsel.
Tyckte denna var fin, går väl på bröllop!?
Så cool kavaj, som jag har letat efter schoolgirl stuket.
Shorts ner till ovan knäna
Cool väska

Barbara Hulanicki by Topshop

Proper klänning

Proper flickkjolAskungen...Back to the top

Idag har jag känt mig som askungen som jag har städat, putsat och packat. Hälften av lägenheten är färdig och det är bara det sista småkrafset och tvätten jag tvättat kvar att packa. Rickard fick städat bilen och imrn är det kök och badrum, sen är det färdigt. Vi är mest nervösa för om allt ska gå in då vi denna gången bokade en mindre bil. Ska nog gå bra, hoppas jag!

Annars glädjer jag mig något oerhört att sitta och blogga på R.s nya gigantiska skärm :)
United på tv ikväll så grabbarna kommer hit och jag har bakat smulpaj. Kände för att vara lite Bree! Apropå DH måste jag nog catch up en hel del både där och på UB om inte tisdags kvällar ska bli ett tråkigt ? för min del. 

Mitt orosmoment just nu är journalistprovet på måndag och var i hundan vi ska bo någonstans, men det löser sig.
Mitt glädjemoment är att kl 4 i natt börjar mamma o pappa att köra mot Schweiz. See u soon!

Over and out

Kommer Jacksons barn bli normala!?Back to the top

På kändisnytt kan man nu se bilder på Michael och hans barn på en shoppingrunda. Han har gett sina barn strikta order om att aldrig visa sina ansikten. Barnen kom klädda som om de vore på väg till en maskerad istället för en shoppingrunda och man kan undra hur sunt de egentligen har det hos M.J. Även om man bortser från anklagelserna om övergrepp på barn är popkungen riktigt konstig. Sen att en från början svart man får alldeles vithyade blonda barn är också något att ifågasätta!? Han är kanske rädd att man ska se att de inte liknar honom ett dugg, för jag tror inte kidnappningshotet blir så mycket mindre. Kommer dessa barnen bli mer annorlunda än andra kändisbarn?


KnowingBack to the top

I Knowing får vi se Nicholas Cage i huvudrollen som en alkoholiserad änkefar. I början av filmen 50 år tidigare, sänker en klass ner en tidskapsel med teckningar på vad de tror är framtiden. En annorlunda flicka fyller istället pappret med en massa siffror. 50 år senare får just Nicholas Cage son detta papper och Cage råkar snubbla över ett sammanhang av siffrorna. Det visar sig att alla siffrorna är datum osv för de största katastroferna de senaste 50 åren, men några siffror återstår. En är en möjlig undergång av jorden...

Filmen är lite seg och som sagt innan har jag svårt att ta filmer seriöst när man börjar blanda in Aliens. Och om man nu ska bygga en Noaks ark så kan man vetenskapligt bevisat inte bara ha en man och kvinna av var art, speciellt inte av människosläktet. Det finns en anledning till att incest är förbjudet! Med andra ord var det nog inte mycket av filmen som jag fann bra förutom konceptet att kunna spå framtiden.

Betyg 2/5 LL 

Lohan lr Gollum?Back to the top

Kommer ni ihåg scenen i sagan om ringen nä Gollum sitter på ett klippavsats och fiskar.
Gollum?


KlänningarBack to the top

Har surfat runder och kollat lite läckra klänningar till sommarinköpen jag ska göra när jag kommer hem till Sverige nästa vecka. Kmr att leta en hel del då jag framförallt behöver en cocktailklänning till ett bröllop som säger elegant, sexig och anständig :) Några tips? 
  
Sommarsöt 299kr
Hot 599Kr
Docksöt 1149Kr

Casual sexy 369Kr
Proper 549Kr
Den heter Lina :), spets 549Kr

Alla klänningarna finns på www.nelly.com

Mia fick kidnappat tillbaka sin sonBack to the top

Tidigare skrev jag om Mia som fått sin son kidnappad av den galne fadern till Guatemala och hur hon där blev nekad sin son som blev satt på ett barnhem i landet. Så fort hon fick händerna på Thor igen och efter makens dödshot, kidnappa hon tillbaka honom och flög mellan olika närstående länder för att slutligen kommma till Spanien och vidare till Sverige. Under tiden var baby Thor utklädd till en flicka i rosa klänning. Tack och lov att de är återförenade och hemma i Sverige!

Whatever it takes!

House BunnyBack to the top

House bunny är en riktig blond make over komedi som är så fruktansvärt glöttig
att skämten ibland inte är roliga, men ibland även är  right on. Jag tyckte ändå filmen var okej p.g.a. att Anna Faris är en så grymt bra dålig skådespelerska om man kan uttrycka det så. Att de har med riktiga playboy mansion, och riktiga Hugh och tjejerna är riktigt coolt faktiskt. Sen är ju Bruce willis och Demi Moores dotter Rumor Willis med och är så lik dem båda, en riktig blandning.

Handling: Anna Faris spelar en playboy bunny som bor på playboy mansion och är riktigt blond och då syftar jag inte på håret. Hon fyller år och blir "utsparkad" från mansion för att hon är för gammal. Shelly vet inget annat än playboy mansion och att se snygg ut, så mötet med omvärlden blir tokigt. Hon ser collegehusen och försöker bli husmamma där, det blir dock inte riktigt som hon tänkt sig. Hon blir husmamma till ett par fula pluggnördar i ett nedgånget hus som snart ska bli bortdömt, men hänger inte läpp för det. Shelly tror sig veta hur hon ska lösa deras problem!

Som vanligt är där en läxa att lära sig i det hela. Man kommer långt med att bara vara snygg, men behöver även ha en del bakom pannbenet. Och att de som har mycket bakom pannbenet i nödvändigtvis behöver vara fula, lr nått. Vad jag inte förstår är var alla pengarna kommer ifrån till alla dessa lösningar.

Denna film får komiskt nog en 2:a av mig bara för att det är riktiga playboy och för att Anna Faris är med. Hade det var varit Paris istället och inte riktiga playboy hade den nog fått 0, så ni vet var min betyg ligger någonstans. Fruktansvärt glöttig dock, men ibland behöver man något så oseriöst.

Betyg: 2/5 LL

Ytterligare ett mac köp!Back to the top

Rickard har länge haft siktet inställt på datan på bilden nedan, men jag har funnit det helt onödigt för att köpa en ny data redan.  Pc:n är  inte är så gammal och innan vi åkte köpte han en ny hårddisk och för 2 mån sen ett nytt tangentbord. Vi kom överens att han skulle vänta tills vi åkte hem så vi inte har tre datorer ståendes och kan få sålt den andra hemma kanske. Nu är vi ju på väg hem och den nya hårddisken på pc:n typ crashat, så det var bara iväg och shoppa.
24tum: 2,93GHz. Det bästa är att hårdisken är i skärmen så detta är allt, ingen mer stor ful hårddisk på golvet.

Han har varit lite velig dock och nu har tiden gått ut för att beställa den på nätet här, så vi fick ta oss till butik. Anledningen till att han ska köpa den här är att han tjänar in hela 4000kr. Problemet med att köpa den i butik var dock att du fick tangentbord och mus med sladdar. På nätet kan du uppgradera och få sladdlöst! Förstår inte varför man inte ska kunna uppgradera det i butik också, jag menar vem vill ha sladdar när man köper en data för så tokmkt pengar? Eftersom han tjänar så pass mycket på att köpa den här tyckte inte Rickard det var något att hänga läpp över trots att jag vet hur mycket han hatar sladdar, han intalar sig att man knappt ser dem. Jag blev förbannad som vanligt när jag finner saker orättvisa. Men det är ju hans pengar och hans data faktiskt. Blev på lite bättre humör när jag hitta ett fräckt och praktiskt fordral till min mac älskling.

Welcome to our applehome!  

Fin middag och slapp...Back to the top

I helgen hände det inte så mkt, mest slappande faktiskt. På fredag hade vi vår sista svennemiddag och Jörgen lagade ???gryta. Vi har så många bynamn på denna gryta nu att jag glömt vad det riktiga namnet är. Helt underbart gott och efterlängtat då vi finner matkulturen begränsad här i Schweiz, lr kanske är det bara svennedelen som fattas.
Senare gick R och J och röjde på stan hela natten, jag höll mig i kragen då jag känt mig lite krasslig och fortfarande är. R var sängliggandes till kl 7 på kvällen nästa dag, då han masade sig ut till soffan och såg united.
Vi har packat en hel del, men sakerna tycks inte ta slut. Ändå är det mesta vi äger faktiskt i Sverige och jag har redan skickat hem halva min garderob. 2 pers, 8 mån och tokmycket saker! Hursomhelst ska här packas och städas så att det mesta är klart när mor och far kmr på tors. Längtar!

Ikväll blir det fotboll och gotte och säkerligen film idag igen, har ett par recensioner att lägga ut. Har bara varit ledig en vecka, men håller redan på att bli galen av att dega runder. Hur ska det då gå om jag ska vara ledig hela 3 mån i Sverige om jag inte fixar jobb?  Det var egentligen planerat att vi skulle resa, men R hade inte riktigt lust, tiden är knapp och jag är lite krassligt. Venedig får bli en annan gång!

Over and out

Sakna lista för Schweiz o SverigeBack to the top

I Schweiz kommer jag att sakna:
Bergen

Apfelsaft

Chur Bsetzisteiner

Schnitzelbrot och Merz pasta Juliana


Saknar i Sverige:

Köttbullar, sås och potatis och potatisgratäng men framförallt god sås utan fucking pommes.

Lakrits

Festis och Cider


Marabou

Familj och vänner

Tack och lov för import och export och givetvis Ikea...:)

TakenBack to the top

Som om jag inte har nog med mardrömmar av alla andra filmer jag sett så sätter jag på denna. Taken är en actionfilm med Liam Neeson i huvudrollen som varit en försummande far p.g.a. arbete för regeringen. Till sin dotters 17 födelsedag har han dragit sig tillbaka från jobb för att fokusera på att inte förlora dottern, det sista han har kvar att förlora.

Dottern ska iväg på en resa i Europa med första destination Frankrike och modern övertalar den överbeskyddande pappan att låta henne resa. Resan blir inte riktigt som det är tänkt då hon och kompisen blir kidnappade. Neeson som är en tuff före detta agent tar upp sökandet efter sin dotter som han måste finna inom 96 tim innan hon försvinner i traffickingträsket. Han slår, skjuter och dödar sig igenom hela Paris i sitt sökande så den är allt annat än stillsam.
Filmen är sjuk på så vis att jag vet att detta händer världen över och är trots denna ihopkokade actionfilm en verklighet för många flickor. Just i denna filmen har ligan övergett den vanligaste metoden, att lura dit flickor från de fattigare delarna av Europa för att de kostar för mkt i transport. Man har istället valt att fokusera på att kidnappa resande tjejer, fylla dem med droger för att ha dem i bordeller eller sälja dem till rika män i världens alla ändar. Jag kan tänka mig att de tjänar så mkt de kan på tjejerna och dumpar deras drogfyllda kroppar så att omvärlden ser det som en vanlig knarkhora som överdoserat. I själva verket är detta vanliga ressugna tjejer som blir frihetsberövade, pumpade med droger och våldtagna tills de dör. Du kan inte finna dem även om du har både resurser och pengar, de blir gömda affärstransaktioner.

En förälder som anmält en dotter försvunnen som dyker upp död av en överdos kan göra vad? Påstå att det inte är dotterns stil att försvinna och knarka. Polisen kmr bara skaka på huvudet och säga till kollegan att detta är bara ytterligare en förälder som inte visste vad dottern var kapabel till. Vem bryr sig att ta reda på vad som hände denna flickan innan den dödliga överdosen?

Vad jag inte förstår är hur någon man kan vilja ha sex med en utmärglad, svettig, spermatäckt, nerdrogad tjej på en unken madrass när det är så uppenbart att hon inte är där av eget val. Hur kan någon vilja köpa sex av en sådan tjej och under sådana omständigheter? Dessa män är inte bara utan medlidande, utan även utan skam, hygien och självbevarelsedrift. Vem tror dem resten av kön hade sex med? Ett skott i pannan för både köparen och säljaren i Neeson style tack. Why do they deserve mercy?

Mina sömnlösa tankar går ut till alla traffickingoffer världen över, men vad kan min tankar göra...

Betyg: 3/5 LLL 

Före och efter i-photoBack to the top

Jag har köpt en bärbar Mac som nu är min nya älskling just för att man kan göra om bilder som dessa på 1min. Jag svär en min! Detta skulle ta evigheter i Photoshop även om jag vetat hur. Skåda mina 1 minuts i-photo slipningar :)
Före

Efter

Före

Efter
Vill du att det ska ta en sekund kan du bara trycka på förbättra och datorn fixar bilden, blir du inte nöjd kan du beskära, rotera och ändra alla möjliga justeringar som färg, skugga, exponering, retuchering osv själv på bara minuten.

Jag är supernöjd!

Lina äter sallad...woho :)Back to the top

Jocke hittade en himmelsk sallad på restaurang Arcas i Chur och Rickard som inte heller är jätteglad för sallad blev även han frälst. Jag som inte äter grönskaker såg ett tillfälle att prova denna sallad, då jag verkligen önksar att jag var grönsaksätare. Och även jag fann den underbar och då är det  bannemaj en god sallad! Så vad bestod denna goda sallad av? Lite blandad bladsallad i goda varianter med honungsmarinerad kyckling doppade i sesamfrö och en massa italiensk vinägerdressing...mums. Tog en bild som gick förlorad med R.s i-phone, men äter den nog snart igen.

Vi prova att göra en egen variant hemma, gick bra, men är ju inte alls detsamma.

Idag ska Jörgen laga sin underbara gryta, så jag och svennegrabbarna ska äta och dricka gott ikväll sen får vi se vad det blir av resten av kvällen.

Viederloga...

Snart färdigpackat, känner pressenBack to the top

Det har smått börjat sjunka in att vi ska flytta hem och lämna vackra Svhweiz. Vill hem, men man har ändå etablerat ett liv här nu som man bara ska lämna. Hela 4 lådor är nu packade, mest prydnader, böcker, filmer och R.s kläder hihi...
Har inte packats å mycket av mina kläder och skor för jag har ingen aning om vad jag kan tänkas ha på mig sista v, en tjej måste ha sitt urval ;) Inte så mö i garderoben ändå så det går snabbt!

Flyttlådorna är dock inte sådana fina och praktiska som på ikea och annars i Sverige, utan helt vanliga kartonger, så g inte det förrän vi kom hem. Jag menar varför utelämna sådan praktiskhet?

En dos av min verklighet och allvaret i Sverige mejlade mig idag. Jag fick en kallelse att göra intagningsprov till journalistprogrammet och det får mig att svettas. Provet är i nutidsorientering och jag har varit utomlands där jag inte alltid förstått alla nyheter. Har surfat på aftonbladet och så lite då och då, men tror inte det räcker, jag har med andra ord valt bästa och sämsta året att vara utomlands och lära mig ett nytt språk. Jag måste även skriva ett utlägg om varför jag vill bli journalist och jag må vara ordbajsare, men inte gärna om mig själv på det viset. Klarar jag detta väntar en intervju och jag känner verkligen pressen på mina axlar. Sådan press ska jag dock kunna hantera om jag ska bli journalist, så varför nojjar jag?

Over and out!
 

Ingen lust...Back to the top

Har ett par inlägg på G, men har ingen större lust. Kanske blir detta mitt kortaste inlägg...lr inte.
Har mardrömmar varje natt och de fortsätter fast jag vaknar och somnar om. Är helt slut och tycker det är skönt att jag inte jobbar nu, men R bara ger mig uppgifter hela tiden. 

Idag ska vi till Zurich, till apple store och hämta upp Jocke, men jag har ingen lust att åka ti zurich. Känner mig gnällig, trött, yr, illamående och har huvudvärk. Ska ta en dusch och gaska upp mig för jag kan inte känna mig värre än Jocke. En kram ska han få varken han vill det lr ej, men annars vet jag inte vad man ska säga och göra. Kanske inget, men man vill ju ändå visa att man bryr sig. 

Tre flyttlådor är packade, men det känns så konstigt att flytta. Att bara lämna!

Snart kommer Mosti o Rickard hemBack to the top

Det finns tre små busungar där hemma som jag saknar så att hjärtat värker.
Stolt mosti till min sötnos T3
T2 Mostis coola snygging
T1 Mostis prinsessa
Och snart kan vi låna dessa busungar igen :)

I schweiz är man hobbybrandmanBack to the top

En kollega på jobb har pratat om att hennes kille är brandman och så och när jag frågade om hans arbetstider så visade sig att han var frivillig brandman som hobby, att det inte var hans jobb. Jag blev inte riktigt klar över detta, men fick det förklarat!
Tydligen så har alla Schweizare som fyllt 25 en brandplikt som innebär att man är en frivillig hobbybrandman och blir uppsatt på en lista. När ditt namn kommer upp har du den dagen jouren och får en sökare. Du får bara befinna dig 5 min från staden lr så och givetvis inte dricka. Har för mig att hon sa att man bara fick betalt om det brann. Jag frågade om även hon gjorde detta eftersom det är obligatoriskt, men hon hade ingen lust att ha det som hobby så hon betalar 250 CHF om året för att slippa vara en frivillig brandman. Hmm...detta är ca 1750 kr Schweizare måste betala för att slippa brandplikten. Hur kan man kalla detta frivilligt och hur kan man lägga det på folket att vara hobbybrandmän? Men tydligen så funkar det, de är så hederliga och plikttrogna här, om inte så får ju staten in pengar. Att man inte ifrågasätter att detta är obligatoriskt och att man måste betala avgiften för att slippa är för mig en gåta. Har man inte nog med utgifter genom att bara finnas.

Det är tydligen bara Zurich och flygplatsen som har utbildade brandmän på heltid. Men eftersom de är så få så stannar de ofta på samma ställe tjänsten ut, vilket gör att det inte är så lätt att bli en riktig brandman. Chefen trodde att de kanske har en två permantenta här i Chur oxå, men ändå.

De må ha mycket lägre skatt här, men tro mig det tjänas in pengar från folket ändå, man kallar det bara inte skatt.

Schweiz - LusanneBack to the top

Resan började med att R packade mer än mig och att dessa två rastande grabbar gjorde att vi fick stanna tipp som täpp för att gå på toa, köpa dricka med mera. Who's the girl?


En färdvägsbild...ser ut som ett vykort, så jag får väl vara nöjd. Underbara vyer i detta land.
Det syns att Lusanne har varit en väldigt vacker stad på alla gamla byggnader, men var jag än tittade så var där graffiti överallt i Ghetto style. Gick på shoppinggatan kvällstid när det var stängt, men jag gillade det jag såg, class och utbud. Kunde nog dreglat på skyltfönstret där Louis Vuitton visade upp en av dessa gamla klassiska kistkoffertar...me like.
Vi gick och åt på en restaurang där vi inte förstod någonting då de pratar franska i denna delen av Schweiz och vi bor i den tyska delen och har där kämpat med tyskan. Blev lite irriterad på menyn som jag inte förstod, då jag är ganska kräsen med mat. Vi beställde in 5 liter öl och ni kan ju se hur detta 5 liter långa röret såg ut nedan. Riktigt cool ju!

Lusanne är en populär plats för den färgade befolkningen i Schweiz, men jag ser det mer som en misslyckad integrering när en viss "grupp" samlas på ett ställe. Vissa ställen är fyllda med vita, andra bara färgade, men givetvis också mixat tack och lov.

Detta är mina samlade observationer av min ytterst korta vistelse i Lusanne, har väl blivit en riktigt Graubunder bo.

I huvudstaden...Back to the top

I helgen var två av mina favoritflikkor i huvudstaden och såg innebandy VM. Jag hoppas att de hade det riktigt najs och fick ut precis vad de ville av helgen och Stockholms stad :)


Får bättra på fotoutbudet i sommar tjejer...Puss på er :)

Skor...Got "Carried" awayBack to the top

Här är några skor som jag vill ha, några är realistiska, andra inte, delvis p.g.a. plånboken, men även för att jag inte kan gå i högklackat. I wish, det är så hot! Finns det någon "lär dig gå i högklackat" skola tro? Måste nog dock göra om mina fötter totalt ändå om det ska funka.

Vill hitta skor i denna Brian Atwood stilen i alla möjliga färger i sommar, helst gul, röd och blå:
Tycker att "peep toe" eller "open toe" är mega hot i bootdesign.
Annars blev jag lite "carried away" och bokstavligen dregla och gjorde läten när jag googla fram kommande skor.

Christian Louboutin
Manolo Blahnik

Kmr ni ihåg dessa Manolos från Sex and the city?

Jimmy Choo

Mmm...skor

Osis...crashad data och tappad mobilBack to the top

Kan inte göra några fina kollage till bloggen eller komma åt andra nödvändiga filer och program eftersom vår 8 månader unga hårddisk crasha typ förra helgen. Den vägrar gå in i windows och bara startar om och startar om och vi har ingen aning hur man fixar detta. Har varit usel på att göra backup så de flesta bilderna fårn Schweiz och min favoritbild på Truls i sin hockey utsrustning är fast där. Jag hoppas verkligen att det löser sig. Men det är så frustrerande, delar av ens liv är på datan och jag behöver den så. Detta har dock gjort att vi måste lära känna min Mac lite, så nått gott har det fört med sig. Blir tokig dock!

Sen när vi tar vårt sista åk för säsongen och dessutom är på väg att åka hela vägen ner från bergen har Rickard tappat sin i-phone. Vi leta och leta och den går att ringa så den verkar inte vara stulen, dock inte hittad heller. Den stackarn ligger och fryser i snön någonstans dock i ett fordral för skidbrillor. Vi håller tummarna!


Im freezing...brr
Så det är inte lönt att ringa lr sms R på hans Schweiziska nummer, men skype är nu nerladdat till Macälskling så det går bra att ringa där igen. Stackars Rose skicka mess idag till min tele och var orolig när hon inte fick tag i R. Men vi lever, har bara lite otur. What's next?

Over and out

Säsongens sista skidåk...Back to the top

Rickard hade två gratis liftkort som skulle åkas upp och igår var sista dagen att åka skidor. Var inte så sugen först, men tänkte att jag behövde en nypa frisk luft och säga hejdå till backarna. Brukar inte ramla på skidorna, men förra gången tappa jag kontrollen och fick upp sådan fart, krashade och trodde jag brutit revbenen. Shit vad rädd jag blev! Sen kommer jag hem och läser att Liam Neesons fru dött i en skidolycka efter att ha ramlat. Rickards kommetar att man i värsta fall bryter något, men att chansen inte är så stor kändes ganska avlägsen då.
Fick ett hjärnspöke den dagen och ploga hela vägen ner och har inte åkt sen dess. Idag var det dags att sitta upp på hästen igen och bli av med spärren. Problemet var att jag den gången tyckte jag fått ett par för långa skidor och idag hade jag kortare. Jag vill känna att jag åker med skidorna och inte skidorna med mig, så det gick bra till sist idag och min spärr försvann...woho. Dagen var undebar och utsikten är obeskrivlig!
Dock tappade min älskling sin i-phone någonstans i Flimms och sista tiden gick åt att åka backarna en gång till på knapp tid innan liftarna stängde och söka efter den. Vi fann den inte! De är så himlans ärliga här i Schweiz, så hittar en Schweizare den lär vi få tillbaka den, men den ska hittas där i backen också. Det var i slutet av åktiden och sen stänger dem ju ner allt fetrsom det var sista dagen, så att någon åker förbi telefonen är minimal. Vi håller tummarna att han får tillbaka sin älskling iallafall. Rickard har blivit riktigt grym på sin snowboard och jag har lagt in lite extra bilder till mamma Rose :)


Hjälp Mia få tillbaka sin son...Back to the top

Jag är så arg att jag inte vet var jag ska ta vägen och det är dags att skapa lite mer uppståndelse kring detta så att stackars Mia kan få all hjälp som är möjlig att få tillbaka sitt barn som är kidnappat till Guatemala.

Svenska Mia Danielsson bor i Amerika och fick där en son med en man som inte brytt sig barnet eller att betala underhåll  under baby Thors första månader. Mia bestämmer sig som en ensamstående mor för att flytta hem till Sverige, men NN, mannen som är far till barnet stoppar detta genom att kidnappa Thor. Mia har sökt febrilt efter Thor i 2 månader och han är nu upphittad med sin far i Guatemala. Att pappan fortfarande inte bryr sig om barnet står solklart, han vill bara att Mia inte ska ha honom. Genom infantila och ignoranta medel belutas det att Mia inte ska få åka hem med Thor trots att hon är hans mor, han ska istället sättas på ett barnhem i Guatemala.

Jag likt ni förstår verkligen ingenting och hur detta får lov att hända. Guatemala står på mannens sida och Mia verkar inte ha en chans att få tillbaka sin son i detta u-land där man gör vad som faller en in.

Mia skriver själv om sin kamp för sin Thor, men det är knappt att hon håller ihopa, hon behöver vårt stöd. På aftonbladet lan du läsa om det overkliga mötet i Guatemala som gjort mig så upprörd och följa hennes kamp på hennes blogg. Man kan även skicka en hälsning till Mia för att visa sitt stöd.

Ni hittar artikeln och andra länkar här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4942538.ab

GO MIA!

WantedBack to the top

Detta är verkligen en riktig actionfilm med vapen, stunts och givetvis en twist. Har undvikit att se denna filmen ett bra tag då jag tyckte den manliga huvudrollsinnehavaren verkade mesig och Jolie helt överkommersiell för filmen. 

Blev dock överraskad när jag såg den, kanske för att jag förvänta mig en superkass rulle. Killen skulle ju se så mesig ut och Angelina var helt okej, kan dock inte fatta att man anser att den nakna baksidan av hennes kropp som hon visar upp i filmen är sexig. Men det räcker kanske med att vara kändis och naken. Annars är det snygga bilar i race och en touch av Matrix och guns and guns. Me like! Nådde dock inte upp till ribban fast jag tyckte den var cool. Köpte inte det här med väven riktigt.

Filmen handlar om en mesig kille som aldrig säger ifrån och är en riktig mes som jämnt och ständigt får panikattacker. Han känner ingenting för någonting för att hans liv suger så fruktansvärt. Detta förändras när ett gäng lönnmördare söker upp honom och säger att hans pappa som han aldrig träffat är död och att mördaren nu är ute efter han. En väv syr in koder från ödet som bildar namn på personer denna firma dödar. Men hur ligger det hela egentligen till?

Betyg: 3/5 LLL

Whatta fuck have u done lately?2v kvar...Back to the top

Försöker njuta sista tiden av att vara här i Schweiz nu. Det är svårt att greppa att man bara ska släppa vardagen man skapat här nu. Denna veckan var det städkontroll på jobb så alla måste hjälpa till att städa överallt, mina händer är därefter. Men det hjälpte att tänka att det var näst sista v på jobb. Och istället för att jobba även lördag fick jag ledigt både fredag och lördag :) Så i fredags var jag hemmafru och jag måste ha varit en bra sådan för R kom hem med en 60cm lång påskhare. Kostade 700kr, men eftersom påsken är över fick han det överkomliga priset 70kr. Har levt en del på choklad nu och känner sig lite gödd. Vi är riktiga chokladmonster! :)
Framåt kvällen tog vi på oss lite casual clothing och gick ner på Tres amigos och åt en tallrik nachos och drack varsin Margaitha. I stan igår var det Honkey Tonk, vilket innebär "en natt, 18 lokaler, 21 band" var deras slogan. Man var tvungen att köpa ett armband för att komma in överallt. Andra stället blev Muhlbach, som är mitt jobbs nya bar och gud var fin den är. Hade premiär igår så jag och R var där och prova drinkar och vin och notan blev därefter. Sen gick vi the Honkey Tonk barrunda 1-18, missa nog två kanske. Men det var härligt med liveband överallt.

Idag har vi i princip varit sängliggandes hela dagen kollat på Southpark och bryter av bitar av jättepåskharen...fint. Nog dags att ta tag i dagen nu dock.
Katterna blev väldigt nyfikna på den stora figuren, tur att de inte äter choklad dock ;)

Marley & MeBack to the top

Det är ju ingen tvekan om att denna filmen handlar mycket om en riktigt söt och rolig hund, men även om uppfylla sig själv och sina drömmar, samt att ett förhållande verkligen har sina upp och nedgångar. 

Du får följa Owen Wilson som i filmen är rädd för det stora steget att skaffa barn. Han bästa vän som är en obotlig singel och mer lyckad som reporter ger han tipset att köpa sin fru en hund. De väljer en reavalp utan att fråga varför den är på rea och har några riktigt jobbiga hundår framför sig, då detta inte är en vanlig hund. När de väl tar barnsteget vänds allting upp och ner då Wilson känner att han inte uppfyllt sin dröm som reporter och istället måste fokusera på sin familj och lägga sina ungdomsår bakom sig. Förhållandet blir mer och mer ansträngt och hunden underlättar inte.

Denna filmen skildrar nog en vardag för många, minus hunden då. Att ett förhållande inte alltid är en dans på rosor och att det modiga , men jobbiga valet är att stanna och jobba på det istället för att fly undan genom skilja sig. Att gräset inte är grönare på andra sidan hos polaren som har ny tjej var vecka och åker iväg på repotage. Att barn är jobbigt och en annan början på livet, men inte nödvändigtvis slutet på din ungdom. Allt detta är hinder Wilson själv sätter upp, men är en nödvändig resa för honom för att slutligen förstå. 

Det är egentligen nog en så seriös skildring av ett äktenskap och rädsla att man måste ha hunden med för att lätta upp berättelsen. I slutänden är det en riktig fin, seriös rolig film. Blir man inte berörd i slutet så är man kall.

Betyg 3/5 LLL

The Fray - You found meBack to the top

Denna låten går på radion här nu, vet inte hur det ligger till i Sverige, de är tidiga med filmer och sena med musik. Totally love it though...the Fray is meaningful stuff.


I found God
On the corner of First and Amistad
Where the west
Was all but won
All alone
Smoking his last cigarette
I said, "Where you been?"
He said, "Ask anything".

Where were you
When everything was falling apart?
All my days
Were spent by the telephone
It never rang
And all I needed was a call
It never came
To the corner of First and Amistad

Lost and insecure
You found me, you found me
Lyin' on the floor
Surrounded, surrounded
Why'd you have to wait?
Where were you? Where were you?
Just a little late
You found me, you found me

In the end
Everyone ends up alone
Losing her
The only one who's ever known
Who I am
Who I'm not, who I wanna be
No way to know
How long she will be next to me

Early morning
The city breaks
I've been callin'
For years and years and years and years
And you never left me no messages
Ya never send me no letters
You got some kinda nerve
Taking all my world

Lost and insecure
You found me, you found me
Lyin' on the floor
Where were you? Where were you?
Lost and insecure
You found me, you found me
Lyin' on the floor
Surrounded, surrounded
Why'd you have to wait?
Where were you? Where were you?
Just a little late
You found me, you found me
Why'd you have to wait?
To find me, to find me

Mina nya snygga tjejbaggy!Back to the top

Tjejiga kläder är ofta tighta så ibland är det skönt att byta om til ett par baggy. Det är dock svårt att hitta till just tjejer, plus att häng är ju inte något man eftersträvar. På Beach Mountain här i Chur hittade jag ett par supercoola tjejbaggy som nu kmr att vara en del av min snygga paus från tighta kläder lite då och då. De är riktigt fräcka, sköna, men framförallt tjejiga. Det bästa är att man får ett snyggt as och de har spännen där nere så de inte släpar i marken, love them.
Har redan fått många komplimanger :) och Kawasaki skorna kmr att vara som gjutna med dem.

I present to you my new Nikitas...Vad tycks?

YesmanBack to the top

Yesman är precis som alla andra Jim Carrey filmer en typisk Jim Carrey  film :) Alla hans filmer har ju det där ögonblicket när han flippar ut och börjar med sina stora huvudrörelser och pratar goja. The Jim Carrey crazy moment!

Filmen som handlar om en olycklig frånskild man som jobbar på en bank och missar livet eftersom han säger nej till allt. En vän drar med han till Yes klubben, där man måste säga ja till allt. Han blir en Yesman och saker och ting börjar ta fart i hans liv, kanske lite för mycket fart då han tar det hela till sjuka nivåer.

Det är dock en riktig feelgood film till en början med. Man borde helt enkelt säga ja oftare och leva livet. Samtidigt är det helt okej att bara säga nej, varför göra något man inte vill. Poängen med filmen är väl att an inte vet vad man missar när man säger nej, det hade kunnat vara kul och leda någonvart om du sagt ja.

Betyg: 2/5 LL

YES?

Jeansslakten...Back to the top

Det gick hål på mina mörka acnejeans på innerlåret ganska högt upp. Jag försökte, eller snarare önska att jag kunde rädda dem genom att göra dem till shorts. Gick inte så bra! Jag och saxar har aldrig gått bra ihop...byxorna är nu begravda i soporna.

Mina sommarmåsten...Back to the top

Här blir absolut ingen shopping gjord och det är så frusterande när man vill och behöver shoppa, men hittar inget att shoppa. Wierd huh...? Jag har listat några av mina sommarmåsten och hoppas att dessa går att finna i Sverige. Hoppas min shoppingguru ala Gabbsan är redo för mig.
Chinos

Jeansshorts


Slitna jeans

Kavaj

Bikini

Vit skjorta av något slag
?

Skumt att man faktiskt betalar för "söndriga" saker, men nu är det på önskelistan. Är rädd att allt ska vara slutshoppat när jag kmr hem, håller tummarna.

Då var påsken över!Back to the top

Det var riktigt skönt att städa undan påsken på jobb idag och det var riktigt synd att göra sig av med allt som blev över. Här rear man minsann inte ut, det är lika med dålig image. Påsken gick fort, men var inte mycket till påsk eftersom man inte var med familjen, barnen framförallt. Sen att man jobba med alla påsksaker gjorde ju en lite anti långt innan. 

Tors - Jobba till sju, hemt till Jögge och parta. Inte så mkt folk ute, men prova ett nytt ställe som denna kväll körde med techno ala rastafari sound. Det gick att släppa loss till! Röka en cigg och fick en nicokick...hihi. Damn im bad ;) Efterfesta till 8 på morgonen i Schöggis (tror det stavas så) lyx penthouse. Om jag säger Bang och Olufsen i badrummet och en lampa som färgar kranvattnet efter hur varmt och kallt du väljer...awsome. 

Fre - tog det lugnt med R och såg film men följde sen med Sonja och hennes kompisar och spela biljard halv elva på kvällen. Gick inte så bra, var så trött att jag knappt kunde prata lr stå. Meningen var att vi efter biljarden skulle se en danstävling på nattklubben Felz där dansläraren jag hade innan skulle ställa upp. Han är grym! Biljarden fick dock räcka för mig fast jag jättegärna ville med till Felz. Skulle ju upp och jobba halv 8 lör morgon, så jag fick prioritera att sova för att orka det.

Lör - Jobb till kl 3, sen kubb hemma hos oss och grillning hos schöggi på hans enorma balkong där vi glassa och blev serverade då Jögge och Schöggi stod för maten...mmm va gott det blev. Guitar Hero hos oss och sen utgång, gav dock upp halv 2, blev mega hängig.
Sön - Påskpizza med Jocke och Rickard ute på gräsmattan...fint.
Mån - Absolut nada...påbörja boken jenny s, verkar bra, rollerblades till Mc'donalds för en milkshake och sen film. Chill!

Kawasaki skor...vill haBack to the top

Är det någon mer än jag som börjar tröttna på den klassiska converse dojjan som gjorde comeback för evigheter sen? För ett tag sedan började många strutta runder i Kawasaki skorna istället och kan du klandra dem, look at these babys. Hursomhelst var det den låga modellen som slog och detta året har det även kommit en hög variant som jag genast måste köpa när jag kommer till Sverige. Ligger på ca 499Kr! Håller tummarna att de finns kvar, vill ju ha!
 

Ben and Jerry's...the one and onlyBack to the top

För er som inte vet så finns denna extremt goda glass från Ben and Jerry's som är himmelsk chokladig och har brownies i sig. Kan det bli bättre? Eftersom jag inte trodde jag skulle finna denna ljuvliga glass här i Schweiz så trodde jag att jag skulle slå suget. Hittade den i en speciell godisbutik och nu kan jag givetvis inte sluta köpa en sådan här goding varje helg. Jag som ska vara nyttig, but i love!

Vilken är din BJ favvo?

I can feel your Halo...Back to the top


Remember those walls I built
Well baby they're tumbling down
And they didn't even put up a fight
They didn't even make a sound
I found a way to let you in
But I never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now

It's like I've been awakened
Every rule I had you breakin'
It's the risk that I'm takin'
I ain't never gonna shut you out

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

I can feel your halo (halo) halo

Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me back to the ground again

Glad fucking påsk!Back to the top

Glad påsk på er! Det ska bli härligt att vara ledig imrn, men på lör jobbar jag och jag antar att det blir lite party. Vi ska försöka styra upp grillning och kubb. A bit off sweden! Annars önskar jag att jag var hemma med familj och vänner, men jag har ju lilla Ricke Snicke ;) Hoppas ni får en trevlig påskhelg!

Puss på er!

Tisdagen avklarad!Back to the top

Man måste verkligen säg att vi klarat av tisdagen då stämningen varit aningen tryckt och stressig. Påsken gör min chef stressad och dessutom är hon gravid, så humöret kan skifta en del. Hennes humör är helt förståligt så det bryr jag mig inte riktigt om, men Hitlers humör är inte att leka med. Jag skulle vara vänlig och hjäpa henne idag och fick en utskällning...hmm. Vi är alla stressade och trötta på påsksaker, men vi kan väl iallafall underlätta lite för varandra.
T sa att vi måste bara jobba på och stå ut dagen och försöka att inte prata med henne och göra henne upprörd. Dagen gick, den gick på ett minfält. Som tur är var hon mycket inne i chokladrummet. Undrar hur resten av veckan ska bli.

Fick dock reda på att jag inte ska jobba 6dgr denna v :). Man är tydligen ledig här på fredag för att det är röd dag av någon katolsk anledning. Här har jag gått ovetande och ställt in mig på 6 dgrs jobb. Jobbar ju dock lördagen, men är ledig söndag och måndag. Att vi jobbar nästa lördag igen är ett stort kanske, vi kan ju bara hoppas att det lutar mot ett inte :), då blir det bara 4dgr nästa v. Ska ta lite foto på allt påskarbete om jag bara kan komma ihåg att ta med mig kameran, lita inte på det för det gör inte jag.
Söndagen den 3:e maj är dessa snyggingarna åter tillbaka i LA.

Idag tittar grabbarna på fotboll och vi beställer hem käk, jag lär väl pendla mellan tv:n och datan. Så kul är det inte, om inte Macheda gör ett mål till förstås. Sen har vi köpt flyttlådor, undrar hur länge jag kan hålla mig...sa jag att fredagen var ledig.

Over and out

Kampen för Dawit och mänskliga rättigheter. Skriv på namninsamlingen!Back to the top

Detta är vad jag står upp för, stå med mig och skriv på namninsamlingen...snälla!

Dawit Isaak är en svensk journalist som i nästan 8 år har suttit fängslad i landet Eritrea. Hans brott var att han skrev och publicerade artiklar. 2001 bestämde sig Eritrea för att tysta sin opposition och stänga ner landets oberoende tidningar och fängslade bl.a flera journalister. Dawit har enligt majoritetens lagar inte gjort något fel mer än att ha utövat en grundläggande pelare i demokrati och mänskliga rättigheter. I Eritrea vill man inte kännas vid att man fängslat en opposition och man pratar inte om Dawit.  Han är även den enda svensk som Amnesty adopterat som samvetsfånge då Eritreas största brott är att de inte  har uttalat ett åtal och Dawit har i snart 8 år suttit fängslad utan rättegång och utan dom. Hans familj bestående av bl.a. hans tre barn väntar ovetande i Göteborg. Dawit uppmärksamades åter när han för ett tag sen åkte till sjukhus nära döden igen. Jag tror vi bara kan fantisera om hälften av de hemska sakerna där han sitter fängslad.

Sverige påstår att de aldrig gjort så mycket som de gjort för Dawit och att vi inte hört om detta för att det kallas "tyst diplomati". Tydligen funkar det inte att vara tyst så nu tycker vi att det är dags att höras. Skriv på namninsamlingen nu:  http://expressen.wufoo.com/forms/free-dawit/http/true/

Eritrea är en av världens mest slutna och isloerade regimer och  har attityden "vi emot världen" som kan likans med Nordkorea. Eritrea vill inte heller medge att Dawit är svensk då han innehar dubbelt medborgarskap. Får Eritreas sjuka och skadliga regim som de vill kommer det aldrig att hållas ett fritt val och press och yttrandefrihet kommer aldrig att vara lagligt.
Ska det få vara så?

Macheda räddar United i debut!Back to the top

Ikväll mötte Manchetser united Aston Villa på hemmaplan. Med en handfull spelare borta såg det inte speciellt ljust ut för united och spelet var därefter. Dock gjorde vår egen Ronaldo två av tre mål i matchen, men matchhjälte blev 17-åriga italienaren Federico "Kiko" Macheda som i tilläggstid gjorde uniteds tredje mål och blev på så vis den som avgjorde matchens 3-2 resultat. Vad som var underbart med detta var inte bara finten och det snygga vinnande målet, utan att det var Machedas debut i A-laget. Han är nu den yngste målskytten i PL i år.

När jag fick reda på att han var blott en 17-årig debutant på planen fick jag vibbar av filmen GOAL. Tänk vad roligt det hade varit om fjunis gjort mål idag, också gör han det. Underbar debut!

Vi har nu intagit serieledning med 68 poäng :) Glory, glory Man United...

Läs mer på aftonbladet:
 http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/internationell/england/article4831730.ab

Grattis mamma!Back to the top

Idag fyller min kära mor 50 år!  Hon är en ung mamma till fyra barn och en ung mormor till tre barn barn. Vi ska fira henne och min far stort den 9:e maj. Hipp hipp hurra!

Puss på dej!

ChangelingBack to the top

I fredags såg jag Changeling som är regisserad av Clint Eastwood, och även denna Oscarsnominerad. Vad som gör filmen skrattretande och hemsk är att den är verklighetsbaserad. 
Filmen handlar om en ensamstående mor år 1928 (Angelina Jolie), som måste hoppa in ett skift på jobb och lämna sin son ensam hemma. När hon kommer hem är sonen spårlöst försvunnen och ett "sökande" börjar. Några månader senare hittar man en pojke som stämmer in på beskrivningen och polisen tvingar på en förtvivlad moder en okänd pojke som definitivt inte är hennes son. Sedan gör de allt för att få omvärlden och tro att hon är knäpp som inte känner igen sin egen son och övertygelserna är bisarra. I själva verket är LAPD på den tiden en korrumperad poliskår som faktiskt inte vill lyfta ett finger i onödan. En maffia som tagit över all illegal verksamhet och får det att se ut som att de gör sitt jobb genom att ge en moder fel barn för att det ska verka som de löst fallet. Modern får dock hjälp och stöd från allmänheten som är trötta på sin korrumperade poliskår. Allt hon vill är ju att polisen ska leta efter hennes riktiga son innan det är försent. 

Detta är vad jag trodde filmen handlade om tills det skiftar till att även handla om en seriemördare som njuter av att kidnappa och yxmörda barn. Vad som är mest hemskt är att det är sant, jag sov dåligt den natten!
Många barn hann falla offer för att korrumperade poliskårer vägrade göra sin insats och bara ignorerade försvinnande och de oroliga föräldrarna. De snubblade över sanningen! 

Barnen han mördade grät och bad för sina liv och innan snaran drogs åt om hans egen hals gjorde han detsamma, vilket är så fruktansvärt patetiskt. En mördare som blir sitt offer, eller ska man säga fruktansvärt rättvist? Varför skulle någon lyssna på hans böner och rädsla när han hånade detsamma hos sina oskyldiga offer han valde att döda. Han ville inte dö och han var rädd att hamna i helvetet, och om det finns ett hoppas jag att det är precis där han är. Han bad till gud, han trodde/ hoppades på att gud förlåtit hans synder. En gud som förlåter synder som dessa är inte min gud. Jag sover sämre vetandes om att psykiskt störda människor som han går ibland oss as we speak och att det mänskliga psyket kan göra så fel.

Tycker även att man i efterhand borde ha kunnat DNA testa kvarlevorna för att verligen ta reda på vilka barn som låg i massgraven och inte bara anta att de försvunna barnen var där allihopa och gett fallet total frid. Ni kommer föstå vad jag menar när ni ser filmen.

Betyg: 4/5 LLLL

It totally got to me!
Efterlyses...Back to the top

  1. Någon som vill med och plugga i en varm del av USA till hösten.
  2. Ett sommarjobb...
  3. Bra bilder på mig till nya bloggen som någon kanske sitter och trycker på, risken är dock inte stor kan jag tänka mig ;)
Over and out
Har Landskrona problem? Nja...Back to the top

Var inne och sökte lite på youtube för jag tänkte att jag kanske kunde hitta något klipp för att visa upp den vackra stad jag kommer ifrån. Jag stöter på en video som heter "landskronas historia till ett mångkuturellt helvete idag" och blev lite nyfiken. Börjar med vanlig...gäsp...historia ;)men går sedan över till att beskriva en hotfull vardag i Landskrona. Kan ju inte påstå att där är skottlossning och mordbränder varenda dag, men det har hänt helt enkelt. Däremot rån och misshandel sker väl lite oftare. Har vi problem?...Ja eller Nej...vi tycks landa på ett NJA eftersom det tycks balansera mellan blinstyren och rasister.

Filmen vill åtgärda det mångkuturella problemet, vill inte hela Landskrona det? Men vill vi göra det på samma sätt? Är mångkultur nödvändigtvis dåligt som videon antyder? Videon är sann på många sätt, man har vänt problemen ryggen, men lösningen är inte rasism och invandringsstopp. När filmen närmar sig slutet är det ingen tvekan om vilket parti som ligger bakom den och att det är just ett parti då man börjar dissa Torkild Strandberg från Folkpartiet, en man som faktiskt numera står för ett Landskrona i förändring.

  
Varför tycks det alltid vara det ena eller det andra, svart eller vitt? Antingen vänder man ryggen till problemet och alla som pratar om det är rasister eller så ÄR man helt enkelt en rasist och vill ha en rasistisk lösning. Varför kan vi inte vara grå, se sanningen utan att peka finger. Jag dissar denna videon, men utesluter inte att delar är sanna trots att även denna video är lika vinklad som de påstår att deras "motståndares" meningar är, vilket är skrattretande. Samtidigt utesluter jag inte att Sverigedemokraterna har rasistiska motiv och att den lyckosama röstningen på dem var att belysa ett missnöjde och inte nödvändigtvis ett stöd. Landskrona vill helt enkelt att de andra partierna anammar en del av Sverigedemokraternas hårdare invandringspolitik utan att bli rasister. Partiet som gör det kommer att ta hem nästa val med storm.  

Kan man inte ha åsikter om Sveriges invandringspolitik utan att vara rasist?
För något är uppenbart fel och Sverige, Landkrona väntar på en förnuftig dialog och en lösning på problemet innan vi tar död på landet Sverige och vår välfärd.

"Jag bryr mig inte om var du kommer ifrån, men så länge vi bor i samma land måste vi ta hand om det och dess inneboende och stå enade för ett bättre Sverige"

Cant stop listening to Bellas LullabyBack to the top

Får väl kalla det Bellas icke officiella lullaby från Twilight då soundtracket innehåller en annan version. Yiruma har gjort en riktigt vacker låt som heter "the river flows in you" och är sjukt vacker. Eftersom jag inte vanligtvis lyssnar på musik som denna kan det även vara att jag är Twilight blind. Vad tycker ni?Tror Gabbsan will love it!

Slit och skidor...Back to the top

Då var det äntligen helg och då menar jag äntligen. Har satt fart riktigt på jobb nu och de sena tiderna har börjat återkomma nu när påsken nalkas. Produktionen är dock lite efter, vilket stressar chefen och oss också för den delen. En vis mängd harar och marzipanfigurers ska produceras och paketeras så får vi inte dem till ateljen nu så kommer vi att få dem nästa vecka. Nästa vecka tippar jag på att vi kommer att paktera 8000 harar och 500 figuer från tidiga morgnar till sena kvällar. Pust..suck...! Även nästa helg ska spenderas så, inte ens den är fri.

Veckan efter påsk öppnar deras nya barrestaurang och jag kommer jobba hela den veckan plus helg där också. Det är två krävande veckor jag har framför mig om man säger så, plus en storstädningsdag...örk. Vet inte hur jag ska klara det, plus att det kommer nog bli party på det om helgerna eftersom vi inte har lång tid kvar här.

I helgen är Rickard i skidorten Davos och har avslutning med grabbarna i laget. De ska åka skidor fre lör sön. Ikväll ska de även åka nattkälke...galet, men skoj. Så idag ska jag ta det lugnt efter en krävande vecka och imrn blir det kanske att jag bjuder över några tjejer på partaj eller bara slappar en dag till. Kan bli lite långtråkigt dock!

Ska skriva ner allt galet jag fått veta om Schweiz så jag får delat med mig, ni kommetr inte tro på hälften.

Puss o kram

P.s om 20dgr slutar vi jobba, om 30dgr är vi hemma :) d.s

Keira Knightleys reklamfilm mot kvinnomisshandelBack to the top

Ännu en kändis som ställt upp som front for a cause. Denna gången är det Keira Knightley som gör en reklamfilm för misshandel av kvinnor i hemmet. Se den i klippet nedan!Go Keira och kvinnorna som klarar sig ur det!

Är Nordkoreas hot nödvändigt om inget är fel?Back to the top

Jag har tidigare skrivit om Nordkoreas raketuppsjkutning som påstås vara en kommunikationsatellit. Om nu inte något är fel, varför är det nödvändigt med dessa hot? (Se hoten i Nordkoreas nyhetssändning i klippet nedan). Nordkorea har sedan länge satsat stora delar av sin ekonomi på militär och kärnvapen för att rusta upp för en eventuell attack från USA. Vad dessa inte tycks förtså är att det finns ingen anledning för USA att attackera så länge de inte upprustar. Kommer det att bli ytterligare ett krig? Med kärnvapen?Nordkorea hotar att bomba både Japan och USA
och visst kan de göra skada, men vad tror de egentligen, att de är oövervinnliga. Resten av världen kommer att stå bredvid Japan och USA och Nordkorea kommer bli utplånat.

Behövs det en intervention? Tror ni det kommer att bli krig?

The Day the Earth Stood Still...Back to the top

I går såg vi filmen the day the earth stood still med Keanu Reeves.
Det ska tydligen vara en modern remake på en tidigare version. Tydligen finns det utomjordiskt liv och de övervakar oss och hur vi behandlar vår planet. Eftersom det inte finns så många planeter där liv kan existera vill dessa rädda jorden som vi människor sakta men säkert dödar.

Reonemanget: Antingen låter  vi människorna leva vidare och ta död på jorden och båda dör, eller så offrar vi människorna så att jorden får leva. Hmm...hur ska detta gå...kmr vi alla att dö? Kan vi förändras så pass att vi kan samexistera med en hälsosam jord? Hur skulle denna förändring se ut?

Det är häftigt när det kommer aliens i filmer som ska försöka förstå sig på människan, vi är så komplicerade och så smart dumma. Hade detta varit verkligehet hade jag tyckt att vi förtjänat det för vad som är sant är att vi sakta men säkert tar kål på jorden och dess inneboende och en dag kommer vi att få stå till svars även om det inte är inför aliens.

Filmens budskap var riktigt bra, men annars har jag lite svårt för hela Aliengrejen och det var en väldigt grå långsam film. Men p.g.a. budskapet som vi behöver förstå utan att bli övervakade och hotade till döden så får filmen 3/5.

Betyg: 3/5 LLL
Your earth?

Fucking Nordkorea och finanskrisBack to the top

Nordkorea ska avfyra en raket inom de närmsta fyra dagarna och hävdar att det är en kommunikationssatellit. Sydkorea, Japan och USA tror att det handlar om ett förtäckt robottest och har samtal om en gemensam kamp att nedrusta Norkoreas kärnvapenprogram, när det är ett G20 krismöte för att stabilisera ekonomin. De behöver kanske lite stänk av finanskrisen där borta i Nordkorea så de lägger ner sitt rakettrams och tillsammans med resten av världen fokuserar på krisen.

Men Nordkorea är inte som andra länder i världen då detta är en av få diktaturer kvar i världen, även om dessa gärna kallar sig demokratier. Ingen pissar i det landet utan tillåtelse och blir matade med lögner de tror på för de kan inte tänka själva. (Man måste klippa sig varannan månad annars tynger håret hjärncellerna). Tack för skapandet av detta diktatur kärnvapenmonstret USA, Sovjet och Japan. För det är sant, Nordkorea har själv bekräftat sina kärnvapen och berättat att de testsprängt en underjordisk kärnvapenladdning. Vad får dem att tro att de har rätt till att göra något så farligt som kan påverka resten av världen?

Och om raketskjutningen nu är så oskyldig varför har man då hotat att skjuta ner eventuella spionplan från USA och bomba det övervakande Japanska fartyget och andra stora mål med dödlig utgång. Säkert att det bara är en kommunikationssatellit?

Annars är det i övrigt vilda demostrationer i London där G20 representanterna träffas, vi kan bara hoppas att de för en gångs skull kan hålla sams och komma över sin girighet och nå ett bra gemensamt belsut. Låter illa med den här krisen, kanske borde bli här i Schweiz för här märker man inte va den. Kommer jag att göra det när jag flyttar hem till Sverige tro?

Fick även läst att Norden inte är representerat i G20 mötet. Varför? Det gör mig förbannad att vi inte är där och reprsenterar för vi hade kunnat tillföra så mycket. Hallå Volvo...safetywinner ;)

Fuck off Nordkorea och finanskris

Sparar H&M in på tyget lr?Back to the top

Finns inte överdrivet mycket shopping i Chur stad så det blir besök till gamla hederliga H&M. Så när jag skulle shoppa bort min beslutsångest förra veckan och plocka på mig en massa plagg till provrummet fick jag dåndampen. Många av  plaggen var för korta. Provade tre enkla snygga blusar som jag köpt allihopa om dem inte visat hud. Hade behövt minst 3cm till på både blusarna och kavajerna. Kavajen var så snygg men såg faktiskt på tok för kort ut. Kort i rocken har fåtte ny innebörd på H&M. Vad är problemet? Jag vill inte ha en kavaj som slutar under naveln eller en blus som visar upp mina kärlekshandtag. Vet inte om jag gått och blivit tantig, men jag kan inte minnas att jag velat köpa korta kläder innan om man ska räkna bort fjortisperioden när det faktiskt var inne att visa hela magen.
Är så trött på att bli lurad av alla plaggen också. De hänger där så snygga och har verkligen potentiall, men är sen antingen felsydda, sitter som en potatissäck oavsett stl, eller är genomskinliga. Men där på galgen eller i katalogen ser de bra ut. Sjukt tråkigt när man verkligen hade velat ha plagget om det bara varit korrekt. Hitta två snygga klänningar idag, båda svarta, den ena genomskinlig och skuren på så vis att du måste leta land och rike runt för att hitta något liknande att ha under, och en som var så kort att du hade kunnat se hela härligheten om jag böjt mig ytterst lite framåt. Vill ju bara köpa lite kläder dammit!

Behöver fylla garderoben lite, men här blir ingen shopoholic gjord.

bloglovin
RSS 2.0