Lördag - Tjejmiddag i ÄngelholmBack to the top

På lördagen jobbade jag till fyra och skulle bli hämtad kvart över fem av H för att åka på Nennes tjejmiddag i Ängelholm, eller rättare sagt utanför. Efter att ha jobbat över och suttit i bilkö hade jag 15 min på mig att göra vid mig då jag inte var hemma förrän kl 5. Oki, jag blev lite sen ut ti bilen, men va fan, hittade ingen telefonkiosk att förvandla mig i ;)
Tjejmiddagen hos Nenne var mycket trevlig och jag vet en hel del om vad personalen på Gina får stå ut med nu, då de flesta var arbetskamrater till Nenne. Jag kunde hoppa in på en kant eftersom service yrke är service yrke. Till sist var vi 4 personer som gick ut i Ängelholm. En kille som spelade i Schweiz när vi var där har flyttat till Ängelholm så han hängde med oss en stund också fick jag pratat lite tyska :)

Sen var problemet att kma hem! Skulle åka med ti Höganäs och ta bussen där ifrån, men det blev inte tidsutrymme för det så jag fick åka med vakten till en bar ti hbg när han skulle hem efter sitt arbetspass, men missade även tre bussen där ifrån. Så jag satt på knutan ti kl 5 och träffade en hel del folk där under tiden. Hade bokstavligen inte en ensam stund. Förr hade jag blivit besvärad, men nu bara garvade jag åt alla fullisar som vänta på transport istället. Var nog hemma halv sju och fy vad frusen jag var, men det var en trevlig kväll iallafall.

Tack för en trevlig kväll tjejer!

 


Fredag - Sleep overBack to the top

Denna veckan har varit sjuk, alla har varit så himla upptagna, men jag ska ju klara av det här med att vara själv och det har jag verkligen fått övat på nu när jag även haft huset själv. På fredagen  var jag och Gabbi i stan och fika och som vanligt när jag är med henne i affärer så handlar jag av någon anledning. Men jag är nöjd med köpen!
 
Fredag kväll spenderades med lillsessan som har velat sova över ett tag nu och i fredags var det läge. Tog med henne och T2 till hemmakväll för film och godis...most, mosti, mosti var allt som hördes och de sprang på olika håll. Det tog ett tag att välja film och godis. Jag och T1 gick alltså hem till "mig" och gjorde hårinpackning, ansiktsmask och såg på film. A girl night with mosti!
När jag visade T1 mina senaste shoppingfynd och eftersom jag var och shoppa med henne några dagar innan så kunde hon inte låta bli att göra en paralell mellan mig och "hon i den filmen som bara drar ett kort och mår bra av shopping". Shopoholic alltså, hon är för gullig! Förklara att det inte var så illa! Istället provade hon mina skyhöga Londonshoes :)

The Red Jumpsuit Apparatus - Your Guardian AngelBack to the topWhen I see your smile, tears roll down my face.
I can't replace.

And now that I'm strong I have figured out
how this world turns cold and it breaks through my soul,
and I know I'll find deep inside me, I can be the one.

I will never let you fall, I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all,
even if saving you sends me to heaven.

It's ok...

Seasons are changing and waves are crashing
and stars are falling all for us
days grow longer and nights grow shorter
I can show you I'll be the one.

I will never let you fall, I'll stand up with you forever.
I'll be there for you through it all,
even if saving you sends me to heaven.

Cause you're my, you're my, my,
my true love, my whole heart,
please don't throw that away.

Cause I'm here for you, please don't walk away and
please tell me you'll stay, stay..

Use me as you will, pull my strings just for a thrill
and I know I'll be okay, though my skies are turning gray.

I will never let you fall, I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
even if saving you sends me to heaven.


Kan man må för bra?Back to the top

De senaste dagarna har jag mått riktigt bra...oförskämt bra. Det känns konstigt! Jag är nog hög på livet!

Känns bara som jag ska akta mig så det inte bara stupar sen, men vad underbart det känns att stå på egna ben. Jag har verkligen skakat av mig hela känslan om att jag behöver han och jag tror att det är ett jättesteg. Något har lättat på mina axlar och jag känner mig fri...

Idag är det Nenns födelsedag så jag vill passa på att gratulera. Tänk att jag glömde bort din födelsedag en gång i tiden, dvs år  -01 ;)

AntagenBack to the top

Igår blev jag antagen till lärarutbildningen samhäll internationell som är på 5 år.
Egentligen var det bara en utfyllnad av mina sena anmälningar och ville egentligen in på engelska och lärande, om ens det.

Det är bara det att jag vill påbörja något spår som reserv till det spåret jag vill gå och för närvarande inte kan. Jag har inte fler terminer att slösa på att vara ledig och jobba.

På engelska spåret hade jag fått tillgodoräknat lite av mina tidigare studier så jag hade endast behövt läsa 3 år av 4....nu är det 5 hela år på den andra och det är 2 hela år mer. Studievägledaren informerande mig om anmälan av byte av linje.

Till en början med går alla lärare samma kurs, så jag ska nog påbörja och se om jag kan glida över om det visar sig att jag fortsätter med detta. Känns lite dumt bara att ta plats från någon som kanske hade fullföljt spåret jag blev antagen till eller hela utbildningen. Just nu vet jag inte om jag gör något av det beroende på hur det blir i framtiden. Men det är mänskligt att hålla i ett räcke innan du får tag i ett annat. Jag kanske växer med uppgiften!

Så det ser ut som det blir lärarhögskolan till hösten för min del!

Me in a nutshellBack to the top

Inatt har jag verkligen fått sovit nada och jag skulle upp redan kl 5 och köra mina föräldrar till flygplatsen. Jag var så trött att jag övervägde att sova en stund i bilen utanför flygplatsen innan jag körde hem. Pappa körde dit så jag fick vilat lite till i baksätet. När jag väl kom hem så hade jag inte fått med mig min nyckel och tyckte det skulle bli kul att väcka lillebror för att komma och öppna, men ingen lillebror var hemma. Han hade kört ti jobb i megatid!

Så där står jag som en utelåst zombie och får göra det pinsamma samalet. Han bara "Lina" och jag bara "Nicklas" oxå hör man ett "Åhh", han visste att det inte var lönt att tjabba utan var tvungen att komma med sin nyckel. Tills dess bädda jag ner mig med täcke och filt i trädgården. Flexibel är man!

In i min egen säng en stund för att precis somna när kl ringer kvart över 8, skulle ti frissan kl 9. Kunde knappt röra mig! Trodde jag skulle somna nör jag kom hem, men har bara kört på. Vad mkt man kan göra på en dag om man går upp tidigt, ska överväga det, men sova är ju så skönt.

Ingen hade tid att leka med mig idag så det blir hemmakväll med BJ, Fight Club och ev. Entourage.

Wanna play?

Shopping med lillsessanBack to the top

Idag tog jag och mormor med T1 aka. lillsessan med på en shoppingtur eftersom hon fyller år i dagarna. Hon är bara sju år, men är redan inne i svängarna. Hon ville ha det och det och det och det lät inte helt orimligt, det är ju barnpriser. Men med endast tre plagg i näven på H&M så var vi redan uppe i tusenlappen. Barnpriserna är inte så barnvänliga!
Mormor köpte jeans, en kofta och en Hannah Montana tröja och av mig får T1 och T2 varsin superhäftig skinnjacka. T1 vägrar att ha jeans, det som är så snyggt, men till sist fick vi henne att köpa ett par mjuka rosa jeans. Hon kan inte gå i tajts varenda dag hela skolgången, lika bra att lära sig.

Till mitt stora förtret så fann jag att det var några av plaggen på barnavdelningen som jag ville ha och önskade dem i min egen storlek. Man kan undra ifall det är något fel på mig eller om vi faktiskt klär barnen i likadana kläder som vuxna.

Gran TorinoBack to the top

Jag har tre ord att säga om denna filmen...I loved it! Clintan är ett geni och hans prestation med denna filmen är outstanding. Han spelar en bitter gammal man som har svårt för många i sin omgivning, speciellt sina asiatiska grannar eftersom han är en rasistisk krigsveteran. Han har även problem med relationen till sin egen familj och lever kvar på 1950-talet och har sin älskade nästan orörda Gran Torino i garaget. Området han bor i är allt annat än bra och ungdomsgäng härjar där, men något gör att Clintan måste sätta ner sin fot, vilket kommer att förändra hans tillvaro totalt.

Jag älskar hela den djupa, roliga  och rasistiska jargongen i denna filmen. Den är så dumkul och jag älskar när han gör sin bittermin och grymtar lite, den är så klockren.

5/5 LLLLL

Liseberg med älskade familjenBack to the top

Förra söndagen så var jag på Liseberg med mamma o pappa, min syster och man plus deras tre barn, min tre älsklingar. T1 var 130 och fick åka de flesta karusellerna nu och hon är inte rädd för någon av dem. T2 fick inte åka så mycket och det T3 nöjde sig med en leksaksanka som han gick runder med något ostadigt, då han precis börjat gå.

Dagen var undebar och det var helt perfekt. 15 min ti balder och 10 till kanonen, det säger allt. Det kom en liten regnskur, men det gjorde inget för då skulle vi ändå äta.
I will be alrightBack to the top

På senaste har jag mått riktigt bra faktiskt, precis som att jag trätt in i en ny värld och ja jag klappar mig själv på axlen för skitsaker så många andra klarar galant varje dag, men alla dessa små grejor gör att jag känner att jag verkligen står på egna ben och tycks klara det. Det är som om jag lär känna mig själv igen, eller rättare sagt hittar mig själv igen och utvecklas givetvis.
Ibland tänker jag tillbaka och förvånar mig själv med att tänka "Fan va kul jag var då"...men vaddå då, nu ska jag vara i nuet, men det är en riktig konst för en planerare som jag.

"En människa som står med ena benet i det förflutna och det andra i framtiden pissar på nuet"...hur grymt sagt är inte det, för det är precis vad jag gjort de senaste åren...pissat på nuet.

Over and out

Materiellt isärflyttadBack to the top

Har kört på som tusan nu och allt har känts bra tills igår. Igår skulle jag och R dela våra grejor! Vi har redan delat det lilla vi hade på plats i den tillfälliga lgnhtn, men det var dags att hämta allt i förrådet nu och verkligen materiellt dela på oss. Egentligen gick det ganska bra, tror jag, men jag kände mig så tom efteråt. Jag är fine med att det är slut och att grejorna ska delas, men det är ju i princip minnen alltihop och saker som är köpta tillsammans. Nu har vi vars ett halvt möblemang typ, om jag har ens det.

Många flyttlådor blev det iallafall och hela min enda lediga dag denna veckan spenderades med att flytta grejorna och sortera om dem själv hela kvällen. Hitta mycket nostalgi i lådorna!

Kalendern det året R fyllde 24, hallå evigheter sen ju, detaljer om vår flytt, hans vinster och matchens lirare. Foto från vår första dejt, kvittot från Hard Rock när vi fira ett halvår och han tog mig till Tivoli i Danmark, Bounce biljetterna han köpte och alla fina kort jag någonsin gett han, men det var i det tidigare skedet. Inte för att han skulle minnas något av det! 

Sen hittade jag bilder på mina vänner, alla som varit med mig en stor del av livet och stått där vid min sida. Ni är så fina!

Today Im Empty, but tomorrow is another day...

ShopoholicBack to the top

Alla som har läst boken säger att den är hundra gånger bättre,men nu har jag inte gjort det och tyckte faktiskt bra om denna filmen. Den är superglöttig och hon är lite väl blond, men i slutet av filmen satt jag i extas och var supernöjd. Blev ju sjukt shoppingsugen och önskade naivt att min klumpighet ska någon gång kulminera i något bra och att jag en dag kommer att bli älskad för den toka som jag är, precis som för henne i filmen. Men livet är inte en film!

Filmen handlar om en tjej som haft väldigt sparsamma föräldrar och hon växte upp i en värld där alla fick nya fina saker utom hon. Vid en närmare titt märker hon att man bara drar ett magiskt kort i butiken också blir en vara din. På äldre dar äger hon själv 14 sådana kort, shoppar ihjäl sig och har skulder upp över öronen. Nu ska hon bara fånga det dära drömjobbet på modetidningen också...

Nu måste jag läsa boken, men jag är nog glad att jag såg filmen först så jag kunde uppskatta den. Antar att jag var på humör för en sådan film helt enkelt.

3/5 LLL

MilkBack to the top

Häromdagen såg jag filmen Milk med Sean Penn i huvudrollen och ännu en gång imponerar han något fruktansvärt på mig. Han är i toppen av bästa skådespelare! Denna gången spelar han väldigt gay och det kan ju sticka lite i ögonen på vissa, men han spelar det så himla bra. Detta var på tiden då det var tabu att vara gay och man ville ta ifrån homosexuella deras mänskliga rättigheter i USA. Istället träder Harvey Milk fram och blir en politiker för att göra sin och så många andras röst hörd. Kampen dit är både tuff och absurd!

Filmen är bra, men den är gay och det handlar om politik, tycker man inte om det så kanske man inte finner filmen så bra som jag gjorde. 

4/5 LLLL

I get it nowBack to the top

Tänker, tänker, tänker, det är fan allt jag gör och det har tagit mig nowhere. Ska ju inte stänga av men jag ska sluta tänka så mycket vilket inte bara går att säga, men jag ska occupera mig och inte gnälla om att jag är trött och ge efter för lugn och ro utan bara köra på som jag gjort dessa dagar. Det har även varit kul att knyta och ta upp bekantskaper och jag vet att jag inte kan flytta någonstans nu så varför tänka på det.

Det enda som stressar mig nu och som jag ska ägna lite tankar åt är min utbildning, men inte för mycket så det äter upp mig.
Jag fattar lite hur han och många andra gör det, de bara kör på så det inte finns utrymme att tänka och känna. Jag bara hoppas att jag någon dag blir bekväm med lugn och ro igen...

Min hjärna är ju inte ond som den på bilden, men det känns som att den är gift för mig själv ibland och det ska bli skönt att ignorera den ett tag.Fre-lörBack to the top

Toksliten efter att ha jobbat dagen efter party så var det inte ens då läge att slappna av utan det var dags för en mysig grillkväll med tjejerna och de var hungriga så jag skulle skynda mig efter jobb. Slutade 18 i Hbg, stack hem och duscha och bytte om och var hos Tessan 19.10, det är grymt. Var där till midnatt och sen var det dags att ta sig hem för det var ävenjobb nästa dag. Älskar dessa mysiga grillkvällar och Elise och Tessan är matfixare nummer ett. GOTT!

Det var en seg lördags morgon jag tog mig upp och jobbade för att sedan stressa runder på väla efter ett par jeans eller leggings utan någon lycka. När jag kom hem var det en timme tills tåget gick till Malmö och jag skulle omöjligt hinna. Till min förvåning blev jag färdig för tidigt och fick sitta och vänta en evighet på tåget, jag måste ha fått kraft att göra superbyten som superman nu alltså. Min lillebror hade råkat sno mina cider så när jag cyklat upp till stationen och satt där och vänta så blev jag tokig. Jag cyklade och tog tåg för att dricka vatten! Ringde min pappa för att förbanna mig över min puckade lillebror och han säger "Lina, jag kan inte trolla, men du ska veta att jag står här nu och riktigt lider med dig, riktigt lider". Jag ringer alltid pappa när jag är arg och lägger alltid på luren med ett leende på läpparna. 

Efter att ha åkt tåg fullpackat med folk, skulle jag bara hitta till Marzena. Kände mig som en turist i Malmö också tycker jag att "man pradar so himla britt där nere", medan de tycker att man pratar brett där jag kmr ifrån. Zena bjöd på smörgåstårta och dricka så kvällen blev inte alls så tokig utan fruktansvärt trevlig. Fick ta tåget hem ett för att jag skulle upp tidigt och missade hela kryckincidenten.

Busy womenBack to the top

Har inte haft en sekund över, inte ens för att blogga. Sen onsdags har jag haft några grymt bra dagar och det är en kick att känna sig stark igen. På onsdagen fikade jag med Nina, Gabbi, Li och Frida för att sedan följa med Nina till Hbg och se film med hennes vänner. Blev medbjuden ut på torsdagen och tog med grejor till jobb och sen direkt dit och gjorde vid mig. Toktrevliga tjejer och jag hoppas på en träff snart igen!

Torsdagskvällen blev det någon cider och tjejsnack hemma hos Anna för att sedan dra ner till baren Helsing där vi sprang på en bekant med vänner. Vi bjöd upp dem till det röda porr/hångelrummet som man tydligen kalla det och satt och snacka lite. Vi hade planer på att gå all in den kvällen, men det slutade med pölsemannen och att vi satte oss på bussen hem i stället, en lagom kväll faktiskt.

Jag och Nina sov i soffan och låg där och snacka och fnittra hava natten, det var som om vi var 7 år igen och hade en sleepover. På morgonen skulle vi flytta bilarna kl 8, köpte frukost också var det meningen att vi skulle sova lite till, men det blev bara mer snack och fnitter och sen var det dags att ta sig till jobb. Blev en aningen seg dag som inte heller skulle ge mig en minut över och inte så mycket röst heller för den delen.

Flytta och IkeaBack to the top

Läste att Ikea katalogen 2010 kommer idag och eftersom jag ska försöka flytta någon gång nästa år så är väl det katalogen jag vänder mig till. Funderar på att köpa en lägenhet där min lillebror köpt fast det är långt tills det byggs så det är bra. Annars blev jag sugen på att eventuellt flytta till hbg när det blir dags om sisådär ett år, fast då måste jag ha något där som lockar mer än att bo. Lite funderingar bara! Det är ju så att det är ekonomin som bestämmer.

Men sambo ska jag inte bli igen på år och dag så det är bara att förbereda sig att ta räkningarna själv och jag ser faktiskt fram emot det. Att klara mig själv, betala själv, ha något eget om det så är en vrå och en skitbil...då gjorde jag åtminstonde det själv.

Vad händer?Back to the top

Jag tackade ja till att följa med ut idag, en torsdag. Var med Nina i hbg och hade filmkväll med 2 av hennes vänner som var supertrevliga. Tacka vänligt nej till deras förfrågan först eftrsom jag jobbar på fre. Men som tjejen sa till mig "du sover dåligt ändå, så då kan du lika bra vara uppe extra länge med oss, sova gott de timmar jag ska sova och jag är ju nästan redan vid jobb om jag sover över i hbg". När hon la fram det så så lät det inte så tokigt.

Så här är jag på jobb och har med mig nästan alla grejor och ska dit och göra vid mig efter jag slutar kl 18. Fick en timmes sovmorgon imorgon också så jag börjar inte förrän elva...lyckans ost. Vi får  se vad det blir av kvällen, men trevligt sällskap har jag.

Linkin park - New DivideBack to the top


I remember black skies, the lightning all around me
I remembered each flash as time began to blur
Like a startling sign that fate had finally found me
and your voice was all i heard, that I get what I deserve

So give me reason to prove me wrong and wash this memory clean
Let the floods cross the distance in your eyes
Give me reason to fill this hole, connect the space between
Let it fill up to reach the truth and lies, across this new divide

There was nothing in sight, the memories left abandoned
There was nowhere to hide, the ashes fell like snow
and the gound caved in between where we were standing
and your voice was all I heard, that I get what I deserve

In every loss, in every lie, in every truth that you deny
and each regret and each goodbye were some mistakes you pray to hide
and your voice was all I heard, that I get what I deserve

Brio Go barnvagnBack to the top

Eftersom jag jobbar med barnvagnar kan man inte låta bli att tänka, den vagnen hade jag valt. Har länge tänkt att jag skulle ha valt en Emmaljunga Nitro, men nu har Brios nyaste vagn Brio Go växt i mina ögon. Kan bero på att min chef älskar den! Den blir väldigt kompakt, är väldigt lätt och smal, samtidigt som den är högre än Emmaljungas. Det specielt utformade handtaget gör att vagnen verkligen klär de längre papporna, då de andra vagnarna lätt kan se låga ut för dem.
Brio fick verkligen stolt gratis reklam när Gwen Stefani köpte en Brio Go till sitt andra barn.

Brio Go finns att kombinera i följande färger:
Chassi: Vit, Grått, Svart.
Färger: Röd, Svart, Blå, Gul, Grå, Brun


Kolla in mer på Brios hemsida:
http://www.brio.net/BRIO_NET/Sverige/Startpage 

Jobb, fika, mardrömmarBack to the top

Det har varit skönt att jobba mycket trots att jag är sjukt trött. Sover jättedåligt! Har monterat säkert över 10 barnvagnar dessa två dagar och satt pris på över hundra haklappar, men det är fint när det finns att göra. Bäst är det när det kommer in ett par som ska bli föräldrar för första gången och man ska hjälpa dem i barnvagnsdjungeln.

På kvällen blev det fika med Gabbsan och LO och imrn blir det fika med Nina, det ser jag fram emot :)

Ska lägga huvudet på kudden redan nu fast jag är ledig imrn. Blev jättearg när jag vakna imorse, för hela natten skulle jag komma i tid till där han var. Räcker det inte att han redan får för mycket av min kraft på dagarna. När jag sover förväntar jag mig en time out!

FilmrecensionerBack to the top

Watchmen

Denna film var en av de topp tio sämsta filmer jag har sett. Pensionerade superhjältar står inför en konspiration och måste rädda världen. precis som vanligt. Jag gillar superhjältar och rädda världen tema, men denna var bara dryg och helt enkelt sämst. Grabbar skulle nog ge sexscenen lite plus, men det biter inte på mig.

0/5Inkheart

Brendan Fraser spelar i denna familjefilm en far som kan göra böcker till verklighet genom att läsa högt. När han får barn och läser högt får det konskekvenser och han lovar att aldrig mer läsa högt, men figurerna han läst ut i verkligheten vill annat oc han måste finna en speciell bok för att läsa ut sin fru som for in i boken. Filmen var bra, men man får ta den för vad den är och det är just en familjefilm.

3/5  LLL

Mammut
Detta är en film av Lukas Moodysson som gjorde Lilja Forever. Mcihelle Williams är läkare och jobbar mycket hårt och olika timmar på dygnet så hon hinner inte träffa sin dotter och man så mycket. Dottern spenderar all tid med sin filippinske nanny och gör även gärna det när hennes mor väl är hemma. Den filippinske nannyn har en familj i sitt hemland, men jobbar i USA för att skicka hem pengar. Mannen i familjen åker på affärsresa till Thailand och detta sätter igång en del i deras tillvaro. Detta är en djup och dryg film, men jag skulle inte vilja benämna den som dålig om man är förbred på det och vill se en sådan film. Den handlar om relationer och livsval!

2/5 LL

Pusher
Även här får vi möta superkrafter i Heroesanda!
The division letar upp människor med krafter och det finns en rad olika man kan besitta. Man ger dessa sprutor för att maximera deras krafter, men problemet är att ingen överlever, tills nu. Ett par personer väljer att sluta springa ifrån the division för att deras tid är inne att stå emot. En kamp planerad sen de var små!

3/5 LLL


KattnappningBack to the top

R skulle till Båstad i helgen och jag skulle passa katterna. På morgonen ringer R och säger att Festis inte kom hem kvällen innan. Han brukar ta lite vänder ibland, men kommer alltid hem, men inte denna gången. Jag åkte dit efter jobb och letar och finner en lapp om en försvunnen katt med exakt samm beskrivning som Festis och ringer.
De hittade sin katt samma dag som vår försvann tydligen och jag fick övertala både frun och mannen att få komma och titta på katten så att det inte var Festis.

Promenderade över med hjärtat i halsgropen, tänk om det var han och de inte låter mig ta med honom hem, och i princip så var det. Jag såg direkt att det var Festis och han är ju lite udda så det var inte så svårt. Men tydligen var deras katt "precis likadan". Låg raklång med benen bakåt, lealös så man kan ha honom som halsduk, reagera på namnet Festis och gav mig en puss som vanligt. Som tur var så kunde jag visa upp hans misslyckade örontatuering och leta upp chipet i hans nacke, men det var inte bevis nog eftersom den katten som de passade (ja de passa katten) kunde ju ha likadant...mmm visst. Jag sa jag skriver ner mitt namn och telefonnr om det skulle visa sig att så var fallet, men jag tar med mig min katt hem nu...trodde jag skulle behöva ringa polisen. De ville väl så gärna att han skulle vara den katten för att de gjort av med katten de passade.
De hade rivit ner lapparna i alla trapperna utom i vår där den låg i en fönsterkarm och tack och lov att jag den var kvar och att jag såg den, annars hade Festis aldrig kommit hem.

Stackars Festis!

A better dayBack to the top

Idag har varit en bra dag förutom att jag sov extremt lite inatt. Började helt plötsligt städa undan berget på golvet från alla flyttsaker och skrev lite ideer till min bok. Japp, jag har börjat skriva en bok, men om det blir något av den vet jag inte. Den har än så länge inget slut, men jag tror jag ska köra på ett lyckligt ett, ett lyckligt realistiskt slut, de är bäst.

Kanske gått lättare idag för att jag vet att jag har fullt upp i veckan och tycker inte det är så pjåkigt att bo hemma lr att vara utan honom, då jag nu har gått ur dimman och kan kma ihåg varför.

Orkar inte detta bergochdalbane humör, men får väl finna mig i det bara. Måste ta tag i saker, men var börjar man? Några tips?

Väntar på att malmö högskola ska höra av sig, förhoppningsvis med bra nyheter, men är så otålig efter detta lilla halmstrå.

Utomhus bioBack to the top

Igår var det utomhus bio och det var riktigt mysigt, riktigt bra uppslutning och fin fint väder. Dock kunde jag varit utan bänkarna i mitten som skymde vyn för alla som hade filt. Brassestolar var lugnt, de såg man över iallafall och en sådan ska med nästa gång för jag hittade ingen skän ställning på filten. Sen var det några som hade med småbarn, jag menar filmen startade 21.45 plus att jag fick en hel barnvagn i huvudet. Lämnas hemma!

Filmen som visade var mamma mia och alldeles gratis! Folk var glada och tralla med lite, men det kunde varit lite mer ös, men mysigt var det. Dock i slutet var där en funky smell som drog igenom parken, inte bra.

Ser fram emot nästa utebio!

UtbildningBack to the top

De strök min ansökan till journalistiken i Gbg med motivationen att jag inte hade tillräckligt med bra poäng på högskoleprovet. Vadå? Tydligen har skolan egna krav där och tar bara på högskoleprovet och bryr sig inte alls om mina betyg. Hade väl missat den informationen som var svår att hitta även nu när jag letade efter den. Hade ju gjort provet igen annars! Ska gå en kurs nu där de lär en att göra högskoleprovet på ett bätter sätt tänkte jag. Nya tag! Men det var inte så kul att allt som gick åt pipan hände samma vecka, så jag har haft det också att hantera. Men som sagt nya tag!

Gjorde en sen anmälan till lärarhögskolan i Malmö nu också. Håller tummarna, fast jag ska nog inte hoppas för mkt. Känner bara att jag måste börja i ett spår, sen om det ändras är ju en annan femma. Behöver lite ljus i mörkret!


Håll tummarna för mig, vill ha något att göra i höst, men framför allt vill jag ha en utbildning.

MardrömBack to the top

I förrgår natt drömde jag att jag var instängd i en svart, lite större låda och vaknar upp till ett kolsvart rum och får sådan panik för att jag tror att jag fortfarande är i lådan fast jag vaknat. När ögonen väl vänjer sig vid mitt rum och jag fatta att jag inte var i någon låda och slutade slå i luften så var jag ändå ett frågatecken och jag undra var fan jag var någonstans.
Jag var i hemma, i mitt flickrum fullproppt med grejor!

Låg och läste härom natten när en speldosa satte igång att spela. Hittade inte den, creepy! Nästa natt började den igen, blev tokig. Det visade sig att det var en miniräknare i en av flyttlådorna pappa hämtat som antagligen har varit inställd på att spela musik klockan ett på natten sen vi packa ner den där i juli förra året. Den lever inte längre iallafall!

Creepy nights!

Singel i 1 månadBack to the top

Idag har jag varit singel i en månad och det känns inte ett dugg bättre. Varför måste det ta sån tid? Jag har kommit fram till att jag måste gå framåt och inte krasha hela tiden. Men det var riktigt hemskt nu när jag kom hem från London och inte hade några jobbetider och skulle dra hela dagen tills tjejerna sluta jobb.

Nu började jag jobba idag igen och har fullt upp nästa v, come on me.

Har även bokat klipptid hos Åsa. Gick in och sa att jag behövde förnya mig lite, enorm kö bara. Men den som väntar på nått gott...

Man står en hel dag på jobb och kmr på att detta måste jag minsann skriva om i bloggen sen, kmr jag ihåg det, nope.

My London shoppingBack to the top

Detta är vad jag shoppade i London utan att bränna en total förmögenhet, oki en liten då. Men det mesta här var rena fynd alltså. Me like!Why?Back to the top

Vad hände?
Förtjänar jag detta?
Kan jag inte bara få sova förbi denna smärta, detta mörker?

Everytime I try to flyBack to the topNotice me, take my hand
Why are we strangers when our love is strong?
Why carry on without me?

Everytime I try to fly I fall without my wings,
I feel so small, I guess I need you baby
And everytime I see you in my dreams,
I see your face, it's haunting me
I guess I need you baby

I make belive, that you are here
It's the only way, I see clear
What have I done, you seem to move on easy

I may have maid it rain, please forgive me
My weakness caused you pain
and this song is my sorry

At night I pray, that soon your face will fade away...

BakslagBack to the top

Idag vaknade jag och ville inte gå upp, jag är ju trött, men jag ville verkligen inte gå upp så jag började läsa. Till sist fick jag ta mig i kragen och möta dagen och ser mig om i rummet efter en t-shirt. Jag har ingen, har inte haft en anledning till heller. R hade tusentals som jag alltid sprang runder i, vilken konstig känsla en utebliven t-shirt kunde ge mig.

När jag kom hem till mitt fixade rum stod där tre flyytlådor och två kassar pappa hade varit och hämtat. Jag hade ju fixat rummet innan jag åkte för att inte bli så påmind, så dessa kartonger blev som en spark på smalbenet. R hade varit och hämtat lite i sin mormors förråd och jag förstår ju att han inte vill ha allt det i sin tvåa.

Det är bara det att nu har jag varit iväg från Sverige, varit självständig och känt att nu får det fan räcka. Jag har gått in i en dimma där jag förnekar felen som tog oss hit och vill bara säga " Älskling, nu lägger vi ner det här tramset, vi vet ju att det är du och jag, vi löser det här tillsammans".

Tydligen ska sådana här pendlande känslor av sorg, hat, kärlek, lycka och förnekelse vara mänskligt, men jag vill inte. Kan jag inte bara asväga mig denna psykologin och få vara lite omänsklig? Jag vill kunna göra som han, bara fatta ett beslut och hålla mig vid det och bara leva vidare utan att tänka. Jag har beundrat han för detta innan, önskat att jag var mer som han när det kom till beslut och att rycka på axlarna, tills jag blev ett av besluten som antagligen inte går att rubba. Vilket tar mig tillbaka till verkligheten och ut ur dimman i ytterligare ett platt fall.

Bye LondonBack to the top

Nu sitter jag  här i mitt rum i London och packar för fullt. Det har varit jätteskönt och haft ett eget rum. Rummet är ledigt och de väntar på att få det uthyrt. Det är ett stort rum med två sängar så det hade varit bra för ett par eller tajta polare som tål att dela. Måste in om stan och shoppa ett par skor jag haft ögonen på, men kan bli lite jobbigt med bagage och så. Ska ta mig ut till flygplatsen i tid så att så lite som möjligt kan strula. Är lite orolig över 20 kilos gränsen :(
Jag kan ju totalt stryka mitt "kvar att göra" lista jag publicerat innan, för mer sightseeing i den bemärkelsen har det inte blivit, men har sett en del ändå från all tiden jag spenderat på röda bussar. Köpte biljetten till vaxmuseet samtidigt som biljetten till London Eye, man spara pengar då. Först sa jag nej eftersom jag känner mig själv och kommer att tappa bort biljetten. Tänkte dock att nu får jag ta tag i mig själv, klart jag kan hålla reda på den, jag menar den kan ju inte bara försvinna. Men tydligen kan den det och därför har jag inte varit där. Det enda som faktiskt blev avbockat på "kvar att göra listan" var en London utekväll.

Men men, man kommer ju säkert resa hit fler gånger och det är nog inte så sannolikt att kronan och röda telefonkiosker tas bort. 

Bye bye London

London: Dag 6Back to the top

Igår var jag sjukt bakis, men tog mig samman för att möta upp Suss i någon park. Som vanligt så är jag inte riktigt bra på det här med bussar, så det slutade med att jag hamna i zonen där suss bor, så hon kom och mötte mig där istället. Men då fick jag ju spanat hennes lya och träffa hennes roomie så det gjorde inte så mycket. De skulle ute senare men jag sa att jag skulle hem, men blev mirakulöst nog övertalad.

Hade kommit dit sliten till max så Suss skulle försöka klä mig, men problemet är att vi har inte samma storlek eller smak på kläder. Det blev minst sagt intressant. När vi väl hitta en kreation bland hennes kompis kläder som inte bodde där så fanns det inga skor. Det slutade med att jag gick ut  i mina saggiga jeans med hål i, en svart glittrig topp och mina Kawasaki chill skor, utan smink och utan smycken. Hur Suss lyckades övertala mig är ett mysterium!

Vi satt mest i lägenheten och jag har inte skrattat så mycket på länge. Det pratades en salig blandning av engelska, danska och svenska. Sen stack vi ut en tim och Suss tog med mig till en klubb med nästan bara färgade människor. Hon tyckte jag behövde en kulturchock! Vi var där typ en tim, men det var bara enformig rapp hela tiden och det är ju inte riktigt min grej. Sen åkte vi hem om Suss lägenhet så jag kunde ta mina grejor också satte jag mig på buss hem. Direkt när jag hoppade av bussen började en kille följa efter mig...come here love...örk...ringde bror och skrek till killen att get the fuck away. Man måste för fan kunna gå från bussen och hem utan att bli trakasserad...jivla sär.

London: Dag 5Back to the top

Ligger just nu och återhämtar mig från gårdagens utgång. Vi var på club Vendome, samma klubb som Rihanna och Jay-Z var på förra helgen. Eftersom brors tjejkompis är festfixare och var den som höll i partyt på den klubben igår så gick vi förbi kön, behövde inte betala inträde och drickan var gratis. Det var med andra ord ljuvligt och jag hade riktigt kul. 
Just nu mår jag dock bara superilla, är megahungrig, men kan nog inte äta på ett bra tag. Retar mig på att sidan vägrar ladda upp mina bilder oxå så det får tillkomma sen.

Gårdagen började med att jag träffa Suss och vi hade en del catching up to do. Det blev shopping även igår och jag provade ett par skyhöga skor och gnällde över att jag inte kan gå i sådana, men Suss tyckte vi skulle slå till på vars ett par och jag instämde. Jag gick faktiskt ut i de skorna igår och har inte vrickat foten lr något, fick bara gå med väldigt små steg. 
På vägen hem från shoppingturen började givetvis tokregna och även om man vet hur vädret fnkar här har man inte alltid paraply. Jag fick linda in kameran i jackan och springa från bussen och hem och blev dyblöt.
Har inga bilder från igår då det inte är läge att släpa med min systemkamera där. Måste skaffa mig en pocketversion!

London: Dag 4Back to the top

Jag åkte in till staden och fikade med Em, megatrevligt, men kort. Hade gärna fikat längre, men Em hade ett möte att passa. Får se om jag tar mig ut till hennes zone i Richmond imrn om det blir tid över. Tog en smirnoff ice under fikan för jag fick intrycket att jag skulle träffa brors tjejkompisar tidigt.

Gick in på Primark vid halv sju och kom ut kl 8. Damn, vilka billiga grejor där är inne och det är typ kopior på grejorna i de andra butikerna. Att det är så billigt gör ju en glad, men inte folkmassorna inne i butiken. Buy cheep and u must suffer a bit! Rekommenderat att gå in där för lite fynd iallafall! Bror skicka mig Hannas nr och jag ringde. De hade tjejmiddag och skulle ta sig in till stan om en timme. Jag tänkte att det skulle ge mig tid att ta bussen hem och ställa min shoppingkasse, spruta på lite parfym och ta mig tillbaka in till stan.
Lite stolt var jag när jag satte mig på bussen, kan det här nu tänkte jag. Som vanligt tar jag ut segern i förskott och åker för långt med bussen, på tok för långt. När riktigt skumma människor hoppa på bussen fick jag ge upp min tanke om att jag nog bodde runt nästa hörn. Vid det laget våga jag inte hoppa av eftersom jag inte var ute i the best neighbourhood, utan verkligen way out in the ghetto. Messa bror att jag var vilse och inte våga kliva av för att byta och gjorde han lite orolig. Till sist kom jag till en öppen del, som en korsning där jättemycket folk vänta på bussar, hoppa av där och bytte.

Hanna messa att de var på väg in i stan och jag skrev är bara hem om, kmr snart, mmm visst. Nästa buss så prata jag med chauffören om var jag skulle av, plus att denna bussen "pratade" och sa var den var hela tiden. Jag var hemma efter 1 och en halv timme när jag kunde varit hem och tillbaka på en timme. Ringde Hanna och sa att jag inte var så sugen på att sätta mig på en buss in till stan igen. Kände mig tråkig som ställde in för jag var sugen, men vi ska ju ut med dem ikväll också så jag tar igen det då.Blev lite skraj av min bussresa till ghettot när det pratas om knark och gunshots av sär på bussen. 

Nu är jag partyklädd och står på listan till någon klubb i London. Känns lite mer safe att gå ut när bror är med och jag ska försöka vara partygirl ikväll :)

Later!

bloglovin
RSS 2.0