Vägar att ta!Back to the top

Jag har kollat ut två skolor i USA och satsar verkligen på sol och paradis ställen. Sen har jag bestämt mig för att söka till Lund också för att kanske skjuta upp det ett tag för utlandsstudier. Känner att jag behöver veta vilka chanser jag har att komma in, annars söker jag Göteborg som reserv, men har inga planer på att egentligen flytta dit.

R har en önskan om att stanna här eller så flyttar han hem, oavsett så kommer han att spela eftersom vi båda är överens om att han måste spela nu eftersom vi inte vet hur många bra år han har kvar. Så jag hade kunnat välja att vara kvar i Schweiz med honom och jobba, eller om han flyttar hem och jag bortser från utlandsstudierna och går i Lund så är vi tillsammans hemma. Utlandsstudier blir på egen hand, vilket jag ärligt tror att jag behöver, att lära mig att vara självständig.

Så nu står det mellan:

SCHWEIZ - bli kvar här och jobba en säsong till.

LUND - Plugga journalistik i Lund förutsatt att jag bli antagen och vara på hemmaplan.

SANTA BARBRA UNIVERSITY - Plugga journalistik i denna underbara stad utanför Los Angeles.

HAWAII PACIFIC UNIVERSITY - Plugga journalistik på underbara Hawaii.


Vad tycker ni?
Någon som vill följa med och plugga i USA?Varför spelar jag inte piano?Back to the top

Nu när jag lyssnat på Bellas Yiruma lullaby ett par gånger så undrar jag varför jag inte spelar piano?
Min mormor hade ett piano och i mitt föräldrahem har där alltid stått ett piano, båda med tio ton notböcker till. Min mor kan eller kunde spela piano eftersom hon fick lära sig det som mindre. Vi plonga alltid på dessa piano när vi var mindre och låtsades att vi kunde läsa noterna.

Så varför blev jag inte uppmuntrad att spela piano istället för att bli släpad till dessa tråkiga och oorganiserade fiollektionerna? Min mor kanske inte tyckte piano var roligt själv kanske, för hon var fast besluten att övertyga mig till att bli fiolspelerska för det var minsann coolt. Något ni säkerligen inte visset om mig, att jag kan spela köttbullar med lingon på fiol hihi. Men det är också allt. Senare försökte jag prova på att lära mig spela gitarr, men tröttnade givetvis på det också, så nu står den bara där. R säger att han vill lära sig så han kan ta den och prova lite.
Det skulle vara allt bra typiskt om jag skulle börja ta pianolektioner nu när mina föräldrar äntligen gjort sig av med detta piano som de funnit varit i vägen en längre tid nu. Men hade jag blivit uppmuntrad till att spela piano hade det säkert inte heller varit speciellt långvarit.

Stackars mina barn som kommer att utöva en miljon aktiviteter med olika stimulans, såsom bollsinne, koordination (typ dans) och på detta spela ett instrument och eventuellt sjunga. Ovanpå detta ska de även vara duktiga i skolan och ha ett brett socialt vänskapsnät. Good Luck! 
Nämen, så gott det går iallafall. Det är därför jag hade velat vara hemma och hjälpa min syster med hennes barn så att de kan göra så mycket som möjligt utan att det tar kål på mina kära syster som får ta dem till alla aktiviteter. Plus att det gör mosti så stolt :)

Framtidspanik!Back to the top

Fick ledigt imorgon så för mig var det sista veckodagen att jobba idag. Långhelg är riktigt fint! Annars har jag jobbat halva dagar övriga dagar i veckan utom en. Fick dock en timmes morgonvila på onsdagen då jag haft magknip hela natten och behövde den timmen till att kura mig lite. Tack och lov för vetekudden man kan värma i micron, den räddar mig alltid från smärta och att frysa.

Annars har jag inte uppdaterat om mig själv för sanningen är att mitt huvud är ett enda virrvarr. Framtiden för mig just nu är vad som kommer att hända nästa säsong / termin. R vill skriva på ett år till och bli i Schweiz, medans jag känner att jag är färdig med Schweiz och vill gå vidare. Vill börja skolan igen till hösten så jag går vidare i min utbildning. Utbildningen är journalistik givetvis, men i Sverige eller i USA? Vågar jag åka till USA? Kan jag vara utan R? Blir jag antagen?

Ni förstår kanske varför det snurrar! Vill helst fatta ett beslut snarast så jag kan förbreda mig och så att huvudet slutar snurra. Sträckläsningen av Twilightböckerna har underlättat detta, men nu är de färdiglästa och har efterlämnat en tomhet. Blir alltid så beroende av saker! Det har blivit lite mycket Twilight här på bloggen, antar att det är vad sträckläsning  och inträde i en annan värld gör med en. Gabbi är eld och låger över fyran och kan knappt vänta på att den ska komma ut i Sverige.

Nu ska jag laga kyckling, ris och curry till mill mig och  min käraste...mums.
                                                          

Bellas Lullaby from Edward (Twilight)Back to the top

OBS! Lyssna längre ner!
Tyvärr går meningarna isär på nätet om vilken låt som faktiskt är Bellas Lullaby. I böckerna har denna pianolåt från Edward till Bella en stor betydelse. Han brukar nynna på den för att hon ska somna. Tyvärr utelämnades detta totalt i filmen och jag hoppas verkligen att de istället klämmer in den i nästa film. På soundtracket är det Carter Burwell som skrivit Bellas lullaby, vacker men aningen tråkig och den går ej att nynna även om du är en supervampyr. Istället har alla fansen lagt upp "river flows in you" by Yiruma och fastslår att detta är den officiella låten som ska addas i filmen, medan andra menar att river flows är orginalet som blev utbytt till Burwells som är på soundtracket. Meningarna går isär! Hursomhelst älskar jag likt alla andra "river flows in you" och funderar på allvar att börja lyssna på lite klassiskt efter att ha hört den. Denna går iallafall att nynna på och är på så vis bättre om man väljer att ha med Bellas Lullaby i filmen. Visa har bara blandat ihopa dem helt och har fel låt på fel låtskrivare och blandar även in Esmes favorite.

River flows in you by Yiruma


Bellas Lullaby by Carter Burwell (from soundtrack)


VILKEN TYCKER DU?

Twilight4: Breaking Dawn BokrecensionBack to the top

Fjärde och sista boken (vad det är sagt) i Twlight serien heter på svenska "Så länge vi båda andas". Jag är helt betagen med den sista boken eftersom den är så romantisk och oväntad. Några kan kanske finna allt det romantiska i början drygt, men inte jag och inte resten av tjejerna världen över som är uppslukade av Edward. Denna boken är på en högre nivå och mycket bättre skriven än de andra. Här har författaren verkligen hittat sitt flow och jag var helt betagen av boken. Så betagen att jag fick försöka att inte läsa ut den för att jag inte ville att Twilight berättelsen skulle ta slut. Men jag kan säga så mycket som att författaren har lämnat öppning för en femte bok om det skulle visa sig att hon inte känner sig helt färdig med berättelsen om Bella och Edward. 
Bella går i denna boken igenom en förändring vilket genast gör henne till en intressant karaktär igen. Än en gång uppstår splittring och förening i familjen Cullen och mellan Edward, Bella och Jacob trots att kärleken dessa personer emellan är starkare än någonsin. Ett par kapitel i boken berättas utifrån Jacob, vilket är riktigt genialiskt för att bättra på berättelsen. Det är inte så mycket övergripande man kan säga om denna boken utan att avslöja allt bra som väntar läsaren i boken, och det är stora händelser som bara måste upplevas genom läsaren. Jag hoppas ni inte får förstört dessa händelser genom avslöjanden i förväg. Men du lär träffa på många spännade karaktärer och hela tiden ligger Volturi på lur för att kolla upp Bella, och vad har de för agenda?

Börja läs nu, så du kan komma ända till fyran och bli lika dazzled som jag :) Jag har läst boken på eng (inte svårt), men Sverige är lite sena med översättningen så den svenska versionen har inte bokpremiär förrän 12 mars, förhandsboka den redan nu så kan den vara i din brevlåda den 12:e. Många säger att böckerna är mycket bättre på engelska, så klarar du det så är det rekomenderat.

Bokens betyg 5/5: LLLLL

Vi kan ju hålla tummarna på en 5:a!

Twilight3: Eclipse BokrecensionBack to the top

Tredje boken i Twilight serien heter på svenska "Ljudet av ditt hjärta" och lär styra upp en del känslor hos läsaren. Vid ett tllfälle höll jag på att slänga ut boken genom fönstret så arg jag var, men det är en väns bok så jag hejdade mig. Istället fick jag ta en paus och lugna mig. Min sambo undrade med ett leende om jag var upprörd för att Edward kanske dött, han kan önska vidare. Han är nog lite avvis ;) Övervägde att sluta läsa, men kom fram till att om författaren lyckats göra mig så upprörd kanske boken är bra ändå trots denna händelsen som senare blir lite mer förstålig, men bara lite. 

Eclipse handlar om att Bella slits mellan Edward och Jacob, som enligt dem är naturliga fiender. Edward är stora kärleken som hon älskar mest, men under tvåan blev Jacob hennes bästa vän som hon älskar på ett annat sett. Hon verkar inte kunna vara utan någon av dem. Trots att jag blev upprörd av twisten så förstår jag författarens mening med den. Vad hade Bella gjort om Edward aldrig hade blivit vampyr och inte existerat?

I denna boken är hela familjen i fara och måste i sin kamp stå enade med den naturliga fienden och komma överens med dessa för att påverka sina överlevnadschanser i attacken som kommer deras väg. Det är denna "förening" som står i centrum i hela boken och balanserar fiender och vänner. I denna boken är där mycket Edward, men på tok för mycket Jacob gnäll. I trean kommer ni också förstå vilken oerhört tråkig och jobbig människa Bella är och jag hoppas att de gör om denna karaktären lite till filmen som sägs ha ett preliminärt datum satt i juni 2010. Edward är på tok för förstående för Bella att jag irriterarde mig ännu mer. Vad som är väldigt intressant dock är historierna om de andra i familjen Cullen som väljer att själva berätta om sitt förflutna för Bella.
 
Författaren har börjat komma in mer i sitt skrivande i denna boken, men har en tendens att vara lite tjatig tycker jag. Men naturligtvis väger denna kanonberättelse upp allt detta.

Boken får 3/5 i beyg: LLL

Grattis storasyster!Back to the top


Min storasyster fyller idag 30 år. Och det ni är inte som att fylla 29 eller 31 utan det är faktiskt att nolla. Som en åldersmilstolpe som säger att nu går vi in på nästa tiotal. Hoppas hon inte får åldersnojja :)

Annars är det ganska roligt att mormor, mamma, pappa, lillebror och storasyster och hennes  man nollar detta året så det ska bli en stor nollefest...me like :)

Och eftersom vi är i olika länder så önskar jag en riktigt trevlig dag idag storasyster också får du en virtuell bamse gratttiskram.

Rob Pattison och Natalie Portman?Back to the top

E online berättar om Natalie Portmans inzooming på Rob Pattison på Vanity Fair Oscar Party och hur hon och Rob spenderade en stor del av kvällen till att prata och flörta. Hon ska enligt E ha dominerat hans uppmärksamhet den kvällen och han Rob ska ha njutit av hennes uppmärksamhet. Vilken kille hade inte gillat uppmärksamhet från vackra och smarta Natalie Portman? Om flörtandet fortsätter  i framtiden kommer de att vara ett riktigt het par.

Twilight2:New Moon BokrecensionBack to the top

På svenska heter boken "När jag hör din röst", Givetvis väntar vi alla på filmen New Moon som ska börja spelas in snart och har premiär den 20 nov 09, vi får hoppas att det blir världspremiär annars lär vi i Sverige få vänta ett tag till. 

Andra boken börjar bra, men blir sedan riktigt deppig. Bella söker efter lite fara för att få höra Edwards röst som varnar henne i huvudet. Efter en deppig period blir Bella nära vän med Jacob (indianen) som bär på en hemlighet tillsammans med några andra på reservatet, och Bella blir en del av även denna hemlighet. Edward är med i början och slutet av boken, vilket för min del och säkerligen er del också är på tok för lite Edward ;) Efter en smått seg och deppig bit i boken kommer du iallafall närmre hemligheten i reservatet och lär känna Jacob mer. Slutet med Edward och Volturi är riktigt bra och lebbigt!
Som sagt var boken lite deppigt seg och vissa delar är man bara tvungen att plöja igenom för att komma till det mer spännande slutet. Jag finner att Bella är utan självbevarelsedrift, vilket vi dock fått bekräftat av att hon umgås med vampyrer. Men i denna boken finner jag vissa sammansättningar orealistiska, precis som de är påhittade av ett barn. Bellas pappa säger nått i stil med att det finns en onormalt stor björn i skogen som många sett och folk har försvunnit, så gå inte ut i skogen vad du än gör. Vad gör då Bella, jo tänker gud vilket fint väder jag ska nog ta och promenera riktigt långt in i skogen. Jag hoppas att dessa på tok för orealistiska bitarna blir omgjorda i filmen och att man skär ner på deppandet.

Boken får 2/5 i betyg: LL

Man har inte erbjudit regissören Catherine Hardwicke från första filmen att regissera New Moon. Istället ska Chris Weitz, regissören till guldkompassen träda in, och han har gjor ett uttalande som passar mig utmärkt med tanke på mina klagomål i boken.
"Jag kan säga att jag kommer att ägna mig åt att skapa den bästa och mest trogna filmatisering av New Moon som kan sättas upp på vita duken”
(Obs! Kommer recension på de två sista böckerna också snart).

Detta är en grymt bra fanmade trailer med tanke på att filmen inte börjats pela in så vitt folk vet. Obs! För er som inte läst boken: Spoilervarning:

I can't wait! 

The Best of Acadamy Awards (Oscars) 09Back to the top

Har suttit på youtube och försökt se lite recaps från Academy Awards 2009 och jag måste säga att jag är sjukt imponerad av Hugh Jackman och jag förstår vaför de valt honom att hosta detta evenemang. Annars är ju Beyonce som valigt en brilliant, sexig och rörlig underhållare som uppträder med Mamma Mia och High School Musical paren. Ben Stiller är sjukt rolig när han imiterar Joaquin Phoenix när det är dags för hans och Natalie Portmans presentation. Och sen får vi givetvis inte glömma årets alla vinnare om ni inte redan har koll på det. Jag har nedan lagt in klipp på dessa roliga delar av galan. Enjoy!

Hugh Jackmans opening performance:


Performance with Hugh Jackman, Beyonce m.fl. "The musical is back":

Ben Stiller ( copying Joaquin Phoenix) and Natalie Portmans Funny presentation:

The Oscar winners recap:

Nicole Richie väntar barn igen!Back to the top

Grattis till Nicole Richie och Joel Madden som gått ut med att de väntar sitt andra barn. Lilla Harlow ska få ett syskon! Joel gick ut med den glada nyheten på Oscarsdagen på sin hemsida och lade till att detta är bättre än en Oscar. 
Nu återstår det att se ifall det blir en lillebror eller lillasyster till Harlow och vad de kommer att hitta på för namn den här gången.

Paris som tidigare var tillsammans med Joels tvillingbror Benji har uttryckt sin längtan om att få barn. Det återstår att se vad hon känner inför att bästa vännen fortsätter att utöka sin familj. Kanske blir det en återförening för henne och Benji? Han var bra för henne verkade det som, så jag håller tummarna. 

Oscarsklänningar 09!Back to the top

Det är underbart att titta på alla dessa stylade och glammiga kändisarna när de går i sina fina klänningar på röda mattan. Och tänk på alla de fina klänningarna på icke kändisar som inte visas. Som vanligt är alla jättefina och det är svårt att hålla sig kritisk när man ska välja ut de finaste klänningarna. Jag resonerade att det räcker inte bara med släp och glitter för att den ska hamna på min lista och jag försöker att inte se till namnet som bär klänningen. Jag fann dock Mamma Mia stjärnan Amanda Seyfrieds klänning en riktig flopp och att beoynce och Heidi Klum var riktigt heta trots att deras klänningar inte är på min lista. Mina absoluta favoriter är Miley Cyrus och vanessa Hudgens klänningar! 
                                                                                                                        Best Oscardresses:
Älskar Mileys klänning, den är mycket, utan att vara för mycket.

Älskade även Vanessa Hudgens klänning. Många på galan försökte sig på samma stil på sina klänningar men lyckades inte såsom Vanessa.

Givetvis stilikonen "Carrie" Sarah Jessica Parker. Lovely!
Evan Rachel Wood såg fantastisk ut i sin klänning. 
Angelina Jolie i denna stilrena svarta klänning.
Natalies klänning var så vacker i denna docksöta klänningen, men dessa fräcka glitterluckor i övre delen.

Jag gillade Leslie Manns glammiga klänning för att den inte är så typiskt i övre delen av klänningen.

Twilight...Bok/Film recensionBack to the top

Till alla er som inte sett Twilight filmen innu, gå och se den,NU. På grund av denna film är halva jordens kvinnliga befolkning kära i Edward Cullen, inklusive jag. Dialogen är lite skum men bra i början, vilket har sina anledningar längre in i filmen.

Förutom att du får tillgång till fler möten mellan Bella och Edward och att hon är tusen ggr mer klumpig i boken så har inte filmen utelämnat speciellt mycket som man skulle kunna tro. De viktiga dialogerna verkar vara med i filmen, men man kan ju aldrig komma in i tankarna på karaktärerna så som man gör i en bok. Du lär ju helt klart känna karaktärerna bättre i boken, men de spelas även riktigt bra i filmen. Vad jag vill minnas så har historien om familjen Cullens och dess grundare Carlisle utelämnats i filmen, vilket är synd då jag fann detta mycket intressant.

Konceptet författarinnan har är grymt bra och vissa dialoger finner jag riktigt bra, men ibland får jag ändå känslan av att denna kvaliten inte uppnås genom hela boken, som om det är två olika personer som skriver ibland. Den ena är en humoristisk och genial författarinna, medan den andre framstår mer som en amatör, men boken överlag är mycket bra.

Älskar man filmen lär du helt klart älska boken och fantasin går lite bättre när du vet hur allt ser ut från filmen. Om man har läst boken först, ser jag ingen större anledning till att tycka sämre om filmen, den är bra gjord om inte till och med förbättrad med de tillagda morden, bilscenen och trädklättringen.

Både bok och film får 4/5 i betyg: LLLL

(Recensioner på de följande tre böckerna kommer snart!)

"And so the lion fell in love with the lamb"Bloggkrig igen...Linda vs. EbbaBack to the top

Den här gången är det Linda Skugge som hoppat på Ebba Von Sydow. Ebba hade skrivit en krönika om hur sönderstressad hon kände sig och att det är ett faktum för många unga kvinnor idag, men Linda kan inte finna sig i detta faktum eftersom Ebba inte har barn och då inte lever i verkligheten. Linda målar upp sitt liv som ett tragiskt kaos, medan hon fördomsfullt målar upp Ebbas liv som shopping och Champange.

Linda Skugge svarar på Ebbas krönika med:
Endast 35 år gammal har jag tre barn som jag väldigt ofta tar hand om helt själv. Jag driver två aktiebolag utan externa finansiärer. Jag skriver i Svd, AB, Icakuriren, Chic, Amelia, dagligen och veckovis.
Dessutom tränar mina äldsta tjejer gymnastik tio timmar i veckan och tävlar ofta i andra kommuner. Då Ebba, då hinner man inte springa på stan för att leta rätt på rätta dagens outfit. Då gäller det att hugga i - på riktigt.
Ebba, mina storhandlingar på Coop forum som jag gör flera gånger i veckan hamnar alltid på 1500 kr gången.
Dessutom ansvarar jag för huset, tomten, bilen, allt. Kan inte alla unga brudar bara skaffa barn och börja leva ett liv som finns på riktigt?
Ebba, på min 30-årsdag hade jag två små barn och la mig kl 19 för att jag var så slut att jag trodde att jag skulle hamna på dårhus. Under året då jag ammade min trea körde jag ofta “trippel-nattning”, dvs man nattar alla tre barnen ensam. I åtta månader sov jag på en sketen madrass som jag själv åkt och köpt på fukking Jysk. Jag låg där och ammade hela nätterna, övriga barn låg bredvid mig i en våningsssäng. Vad gjorde du då, Ebba? Drack lite skumpa på Stureplan och kände dig stressad över att du inte kunde säga “nej” till alla jobb?
I en intervju svara skugge på sitt påhopp såhär:
Är Ebba sämre för att hon inte har barn?
- Nej, men alla kvinnor som har en massa barn och som sköter hem, hus, hem- arbete, en massa barn OCH jobbar är faktiskt lite bättre än de som inte har några barn och som kan sitta på kafé och slösa bort sin tid.

Ebba ger ett svar på tal som jag verkligen beundrar:
Sitter på hotellrummet i New York och får veta att Linda Skugge är förbannad på mig. Jag är en jäkla gnällspik, menar hon i sin blogg. Jag är inte den som förespråkar bloggbråk. Framför allt inte tjejer emellan. Konstiga attacker bemöts bäst med tystnad. Men den här gången kan jag inte låta bli. För jag är uppriktigt överraskad. Detta trodde jag inte om Linda Skugge, men hon verkar tycka att alla barnlösa unga kvinnor som pusslar med karriär, kompisar och kärlek ska hålla klaffen. Vi vet nämligen inte vad "jobbigt" är. "Jag låg där och ammade hela nätterna, övriga barn låg bredvid mig i en våningssäng. Vad gjorde du då, Ebba? Drack lite skumpa på Stureplan och kände dig stressad över att du inte kunde säga 'nej' till alla jobb?"

Faktum är att jag
 faktiskt firade min 28-årsdag i veckan med ett glas champagne. Eller egentligen ett halvt - har haft sprängande huvudvärk hela veckan av flera skäl, som Linda Skugge förstås inte har någon aning om.
Varför anser dessa "supermammor" att de är så mycket bättre än sådana som jag, som vid 30 års ålder inte hunnit skaffat tre kolikbarn och villa med våningssängar? Hur vågar hon sätta sig över hur andra människor väljer att leva sina liv? Är det bara jag som får känslan av att påhoppet är en smula bittert?

Mitt liv är inte 
någon dans på rosa, fluffiga Chanel-moln jämt. Pressen minskar inte direkt i dagens hårda ekonomiska klimat. Känner ständigt att jag inte räcker till, inte på jobbfronten, inte på kompisfronten.
När jag vaknar mitt i natten av mitt eget tandgnisslande och hjärnan är på högvarv inför kommande dag, så är det inte direkt någon tröst att jag inte behöver oroa mig för om barnens matsäck till i morgon är nedpackad.
"Ebba kan få komma hem till mig och gå kurs", skriver Linda. Så får jag smaka på verkligheten. Så typiskt kvinnligt, och jag blir så trött. Ständigt ska vi jämföra oss med varandra.

Jag känner hårt 
arbetande, sönderstressade tjejer strax under trettio som gärna skulle haft barn vid det här laget. Sedan var det ju den lilla parentesen att man ska hitta någon att fixa barnet med. Det finns också de som väljer att satsa på karriären. Även det tycker jag att man måste respektera.
"Kan inte alla unga brudar bara skaffa barn och börja leva ett liv som finns på riktigt", skriver Linda. Nej, riktigt så enkelt är det inte. Så Linda, du är fantastiskt cool, smart och duktig och en inspiration som jonglerar barn, villa, kräksjuka och krönikor och storhandlar på det. All respekt. Det är din verklighet och jag är övertygad om att den är skitjobbig ibland. Gnäll på! Men någon ensamrätt på att gnälla har du faktiskt inte.

Kan man verkligen jämföra varandras stress? Är man inte i det verkliga livet förrän man skaffar barn?
Lindas påhopp är ett av de dummaste jag hört på länge. Linda har valt att leva ett liv och Ebba ett annat, och det gör inte Linda till en bättre, verkligare eller mer stressad människa. Jag är så trött på alla dessa personer som förändras när de skaffar barn och ser på barnalösa kvinnor just som Linda.
Jag beundrar alla dessa supermammor, men jag beundrar även de som karriärklättrar, båda är krävande och stressande. Min storasyster fyller i år 30 och har 3 barn, hon är en av de starkaste människorna jag vet, kanske just för att hon lyckas i mina ögon balansera saker riktigt bra även om det kostar henne själva. Hon skulle inte ens drömma om att gnälla, speciellt inte på mig för att jag är barnalös, eller påstå sig vara bättre än någon annan för den delen. Jag önskar nästan att hon hade gnällt lite ibland för det gör minsann barnalösa jag. Linda Skugge kan dra sig någonstans och komma på kurs hos min storasyster.

Fachnacht parad!Back to the top

Igår var vi nere och tittade på Fachnacht Paraden nere i stan. Måste säga att de har väldigt påkostade och tidskrävande projekt i paraden. De går verkligen in för det och det är riktigt festligt :) Fick riktig karnevalskänsla faktiskt och grabbarna blev "törstiga", fast det var lite kallt. Annars var tydligen partydagen på tis av alla dagar. Hur får de ledigt från jobb? (Klicka på bilderna för att se dem större).

Annars snöar det som in i här igen och stadsfolket ursäktar sig med att det brukar minsann inte falla så mkt snö här. Alla tittar skumt på mig när jag kommer i mina termos till jobb, men utan dem skulle jag inte satt min fot ute i kylan och cyklat till jobb. Jag är så frösen att jag måste värma upp mig med två täcken när jag läser och skruvar jag upp elementen så öppnar R balkongdörren för att det är för varmt. Jag är kallblodig och han är oerhört varmblodig! Jag skruvar inte heller upp elementen för konstigt nog blir jag jättevarm när jag sover. Jag bara väntar på våren nu!

R har bortamatch idag så jag ska underhålla mig själv lite idag, men det blir inga problem då twilight 4 boken är så himla bra. Vill dock inte att den ska ta slut riktigt än så jag försöker fördröja läsningen lite, men det går inte så bra.


Äntligen fredag!Back to the top

Jag hade hoppats på en ledig fredag, men blev tvungen att jobba. Hoppades då på en halvdag, men det blev till halv 4. Idag har jag varit så sliten att jag bara längtade efter en dusch och verkligen klä upp mig. I morse när jag vaknade hade man kunnat tro att jag druckit grogg i sömnen för jag vinglade åt alla håll och kanter. Så hela dagen kände jag mig lika sne som lutande tornet i Pisa. Riktigt yr och illamående! 

Men nu är det äntligen helg och här är det Fachnacht som gäller tors-tis tror jag och clownen är temat. Det är lördagen som verkar gälla för då klär alla ut sig. Just nu kan du köpa kläder till att klä ut dig nästan överallt. Skojsigt!  S berättade att många äldre gillar Falchnacht för att då kan de klä ut sig så att de inte blir igenkända och vara otrogna utan problem. Att tillägga är också att det är under Fachnacht som mest "utomäktenskapliga" barn kommer till. 

Problemet med Falchnacht är dock att staden lämnar över nycklarna till folket. Så man festar i stadshallarna och staden är i princip laglös. Polisen håller sig borta och patrullerar istället utanför staden. Vad säker man känner sig! Detta ska ha funkat bra innan, men numera blir de flesta riktigt fulla oavsett ålder och en del riktigt aggressiva och vill faktiskt slåss, förstöra osv och känner att de kan göra detta utan problem för polisen är inte där, plus att de är utklädda. Hmm...det var den röda clownen! Därför ska min 27-åriga chef ha filmhelg istället! Vi är ju givetvis nyfikna och kommer att ta oss ut på lördag för att kolla läget, men festa här är inte säkert, de har inte ens säkerhetsvakter. Tänk er karnevalen utan vakter...kaos och osäkert ju! Fast skulle jag själv få för mig att smälla någon kan det ju vara bra ;)

Tyvärr har R match på söndag så det blir ingen riktigt partykväll för han och grabbarna, men kanske för mig, Får se vad de andra ska hitta på.

Nästa klipp som Paris!Back to the top

Någon som lagt märke till hur snygg Paris nya friss är. Själv känner jag mig inte alls nöjd med mitt klipp förra veckan, så jag lär nog snart gå och bättra det i Paris style. Önskar att denna inspiration kommit till mig innan.

Torsdag...Back to the top

Nu har jag krupit ner i sängen och  kan lyckligt nog ta med mig datorn dit. Här är så kallt i denna stad nu så det är najs att krypa under täcket då. R har sen träning idag och jag hade tänkt fortsätta läsa twilight 4 boken. Skriver så för alla länder verkar ha hittat på egna namn på böckerna och jag har helt ärligt ingen koll mer. Här i Schweiz heter de typ gryningen, eftermiddagen, morgonstunden osv. På svenska är det typ röst, hjärta osv och på engelska eclipse, dawn osv. De har sina teman! Nämen se, lite koll hade jag ju ändå ;)

Igår jobbade vi båda bara halva dagen så vi fick städat lite, sett lite mer på serien Nord och syd som vi följer nu, men annars spelar R och jag läser. Känns skönt nu när vi både är uppslukade av något, jobbigt när det bara den ena är det. Vid nio kom grabbarna och kollade på fotbollsmatch, så jag kavla upp armarna och gjorde en riktigt god blåbärspaj med importerad svensk vaniljsås :) Får ju ställa upp ibland! Hade dock lovat dem den pajen ett tag eller närmare bestämt när vi hade besök. Sorry lillebror och Dahla för att ni missa denna ljuvliga paj, men tack Dahla för den importerade vaniljsåsen och ketchupen, väldigt uppskattat.
Idag har jag jobbat ytterligare en hel dag, halv 8 till halv 6, vilket är bra för lönen, men inte för min kropp. Idag kändes det som att jag jobbade sovande.  Morgnarna blir bara värre och jag är rädd att jag bara ska bli i sängen någon morgon och komma i onåd på jobb. Man resonerar ju inte så bra halvsovande! Hade hoppats på att ha ledig på fredag eftersom hon vet att R är det och har pikat att det nog går bra, men där är alldeles för många harar som ska paketeras. Ska försöka lägga mig tidigt idag.

Min nya Mac älskling!Back to the top

Jag har ju glömt att visa upp min nya älskling! Det blev att jag köpte en apple Macbook och jag är så kär. Har dock lite svårigheter med den nu i början då jag måste lära mig en massa nytt, då detta är just en Mac och inte en Pc som jag är van vid. Ska gå in och gå igenom dessa superbra tutorials som de har på apples hemsidan och bli ett Macpro :)
På datan har jag även i-life där de har förenklat de vanligaste sakerna man brukar använda för att redigera foto, film och musik. Jag lär nog dock bara hålla på med fotobiten. Har du GPS i kameran så registrerar datorn själv bilderna i platsordning. Detta finner jag riktigt bra då jag inte alltid kommer ihåg alla stränder och torg man besöker när man resor, och nu håller min apple reda på det till mig. Jag kan till och med få upp min reserutt på karta genom bilderna. Man kan även sortera foto genom personers ansikten. Så om jag klickar på R så kommer alla bilder upp som just han är med på. Undrar om det funkar på mina katter med...hmm. 
Jag har även märkt andra fördelar bara genom att gå in blogga med min Mac, dock försvinner vissa som är bra med PCn. Jag undrar hur det kan vara så när det är en och samma webbsida? Har iallafall mycket kvar att lära, ska ladda lite tålamod och sätta igång. Funderar du på en Mac, så gå in och se på deras tutorials och du blir frälst. På en Mac kan man tydligen inte heller få virus, vilket är grymt bra. Skulle du sakna windows så kan du göra en del av hårddisken till windows och köra windowsprogram, riktigt smidigt. Ska gå in på hemsidan och shoppa lite tillbehör till den nya älsklingen också :)

3D provrum för att hitta rätt kläderBack to the top

Såg en video på aftonbladet om att man i Frankrike har skapat ett 3D provrum som scannar din kropp för att hitta rätt kläder till just dig. Det sägs i videon att det kanske kommer att göras ett samarbete med större klädföretag. Detta vore helt klart ljuvligt för min del eftersom jag har en J-LO rumpa, vilket jag inte har något emot om jag bara kunde hitta ett par byxor som sitter bra. De ska alltid vara felsydda någonstans liksom! Tänk om jeansen någon gång kunde varit stöpta i min form. Jag hoppas detta slår!

En nazist på jobb...Back to the top

Idag fick jag veta att en av kockarna på jobb är nazist! När S förklarade vem det var, så syns det faktiskt. Jag själv tränar på att vara open minded och låta folk tycka som dem vill, så jag försökte. Naivt nog sa jag till S att han kanske må vara nazist men han är väl inte för Hitlers sista lösning, som mörda 9 miljoner människor. Men så var ju inte riktigt fallet! Han var en ganska extrem nazizt och har Hitlers födelsedag tatuerad på armen.
Först blev jag rädd och fick rysningar.
Jag har aldrig träffat en nazist vad jag vet, trots att dessa även existerar i Sverige. För min del har nazism varit på tv och i berättelser, men ändå på i allra högtsa grad sant. Men efter rysningen blev jag bara förbannad och satt och tänkte maniskt på detta hela dagen. Hur kmr man fram till att anställa en nazist av alla sökande? Är det rätt att neka han jobb? Hur skadad är man inte om man tror på vad Hitler gjorde var rätt, när resten av världen fördömer detta som en av de värsta händelserna i historien?

Jag vet allvarligt inte hur jag ska reagera nästa gång jag träffar denna inskränkta hatfulla människa.
Presentera mig som jude kanske (fast jag inte är det)? Det skulle varit riktigt typiskt mig, att provocera! Samtidigt vill jag veta hur han tänker och varför. Jag har lust att säga till honom att det är så himla tragiskt att vara så fångad av mörkret, så instängd i sitt eget huvud. Att ta till sig en sådan ideologi som är så extrem och så uppenbart fel. Att behöva söka sig till en sådan tro för att hävda sig själv är så jävla svagt. Nu vet jag iförsig inte hur han har tagit till sig denna ideologi. Kanske inte så lätt om han inte fått veta något annat från första början. Det verkar dock inte var något han kommer att växa ifrån då jag tippar på att han är snart 40. Men framförallt vill jag säga VAKNA!
Jobb har sagt till honom att han inte får ha några nazistfasoner för sig på jobb och att han måste klara av att jobba sida vid sida med utlänningarna. Nu vet jag inte hur långt den här "bevara det ariska blodet ideologin" sträcker sig i deras värld. Är den gränsbunden av deras nation eller kan de finna att jag som brunett är en blodförrädare mot den svenska blonda vikingen? För ja, alla här tror att ALLA i Sverige är blonda. Jag kan ju inte komma från Sverige fast jag säger det, för jag är ju inte blond.

Att han var nazist gav mig rysningar, men det var inte förrän jag tänkte på alla Hitlers offer och hur sjuk denna människan egentligen var som jag blev så förbannad att jag inte kunde tänka på nått annat.
Schweiz och Sveriges ställning under andra världskriget må ha varit neutral och det är jag stolt över. Vi kan säga att vi var neutrala under andra världskriget. Men inte kan man väl med fakta i näven nu i efterhand säga att man fortfarande är neutral mot händelsen, att man är neutral till att 9 miljoner personer mördades brutalt av rent missriktat hat.

När ska detta typ av hat sluta?

Tisdag...Back to the top

Även idag har jag jobbat en hel dag, nu börjar vi ta i ;)
Annars är här totalt snökaos och plogbilarna tycks utebli trots att kaoset började redan i morse. Min cykel stod i en halv meter snö och en cm snö hann lägga sig på mig innan jag var hemma. Jobb idag har varit oerhört segt då jag mesta av tiden lagt reklam för tårter i folders.

Men det var tur att de var en ganska lung dag på jobb för fy vad jag har ont i armarna från volleybollen igår alltså. Varenda gång jag fick bollen kändes det som om alla blodkärl i armar och händer expolderade. Gjorde så satans ont, men jag ville inte var en mes så jag fortsatte spela med mina rödsvullna armar i en hel timme. När jag kom hem var mina armar döende och den högra helt svullen. Idag är jag öm överallt och bara något nuddar de ställena på händerna och armarna känns det som blodkärlen spricker igen. Men jag ska säga er att jag var fan inte kass och det är just därför jag eventuellt tänker fortsätta trots oerhörd smärta. De säger att det går bort efter ett tag.

Vi alla håller tummarna om att finna biljetter till Inter - Man United på tisdag för då bär det av till milano igen :)

Nu är jag så trött att jag redan funderar på att gå och lägga mig. Ska äta lite kvällsmat och givetvis läsa twilight tre boken så jag kan springa och köpa fyran på engelska som redan kommit. Fyran kommer på tyska här denna veckan, men den svenska kommer inte förrän 12 mars. Är Sverige segast på allt? Afghanistan släpper filmer före oss för tusan (kanske en överdrift).

Måndag...Back to the top

Tänka sig att idag har jag jobbat en hel arbetsdag och så som hararna och kycklingarna dyker upp så kmr där vara en del att göra, plus att Tanja har semester. Vi ska paketera ca 14 000 chokladharar, med rosetter, och nej jag glömde inte en nolla. 

Idag ska jag iväg och prova på volleyboll! Måste hitta på något som jag kanske finner roligt för att kma igång med träningen igen. Vi får se hur det går :) Tröttnar väl på det lika snabbt som alla andra grejor jag signat upp på. Är jag inte bra inom närmsta tiden, så lär jag sluta. Många säger att man behöver inte vara bra, bara man har roligt, men jag har inte roligt om jag inte är bra. Hittils har jag inte varit så bra på någonting..hihi...lite tragiskt dock. Övning tar för mkt av mitt tålamod. Jag är inte tafatt på sport, men inte heller har jag hittat någon talang. Jag har svårt att acceptera att jag faktiskt är talanglös! Kanske finner jag den i volleyboll ;)

Min puzzeljordglob är färdig och jag använde aldrig kartan, riktigt så dålig är inte min geografi ;) Det är så många platser i världen man vill besöka, så det är väl därför jag stirrat på världskartan så mkt på senaste. 

Annars läser jag Twilight böckerna som en galning. R tycker inte att jag är riktigt klok, men det tycker ju inte jag när han spelar dygnet runt heller. Fick min chef att gå och se filmen förra veckan, och tills idag hade hon också av slump läst ut tvåan. Fint att kunna diskutera lite! På rasten smög hon iväg och köpte trean. Bokrecensioner kmr snart! 

Och Gabbsan, jag kan gissa vilken av böckerna som trilla i badkaret ;)

Min nya frisyr...Back to the top

Min nya frisyr! (Har dock inte gjort vid håret och redan sovit på det, men ville ju visa).
Enda sedan jag snaggade mitt hår 2 mm i november 2007 har jag försökt att få mitt hår att växa ut på bästa sätt. Och håret det har växt, men för det mesta i nacken, så min strategi har varit att klippa mer i nacken och snett neråt i stil med fru Beckhams förra frissa, dock inte riktigt så snett. Den här gången tog jag mer av de slitna topparna men körde samma strategi.
Snart ska håret vara i någerlunda balans så att jag kan skaffa mig en ny fräck frisyr till sommaren.

Bästa med snagget förutom den underbara känslan är att allt är "nytt" hår som aldrig blivit färgat osv. Its all natural!  

Ensam på alla hjärtans dag...Back to the top

Idag på alla hjärtans dag är jag ensam trots att jag är stadgad. Min älskling har bortamatch på andra sidan Schweiz.  Känns ganska lugnt ändå faktiskt, har ju redan fått en underhållande present. Ni kanske tycker att ett puzzel är tråkigt att få, men det var precis vad jag ville ha. Har haft ett sådant skumt sug på att bygga puzzel på senaste och jag har även på senaste varit fascinerad av världskartan, så jag fick en puzzeljordglob. Plus att R tycker att jag behöver jobba på geografin ;) Jordgloben är dock på tyska, vilket kan försvåra vissa sammansättningar. Får se hur länge jag klarar mig utan att använda den fullständiga kartan.
Annars försökte jag ha alla hjärtans dag med R igår och satte ihop en aktivitetsdag. Först skulle vi klättra klättervägg på eftermiddagen och sen åka hem och fika. Sedan en sväng till badet och bada i den uppvärmda utomhuspoolen, för att senare på kvällen äta middag på en romantisk restaurang. Blev dagen som jag planerat, nej! 
Man var tvungen att ha gått på klätterkurs för att klättra och badmintonhallen som kunde varit reserv öppna inte förrän fyra.

Istället körde vi runt på lite ärenden och sedan hem. J och J ringde och ville fika, så vi drog alla ner på Merz och drack kaffe och varm choklad. Jag gick in om Playhair och fick en klipptid efter fikan. Färdigklippt shoppade jag lite inne på Jeans and CO för att sedan äta på en mexikansk restaurang med R och J. Dagen blev absolut inte dålig, men inte heller den romantiska dag jag planerat. Jag har iallafall inte brist på underhållning idag, då jag påbörjat andra boken av twilight...ohh spännande, bygger puzzel och bloggar lite :)

Vi fick dock provat lite på en mindre vägg. 

Bloggmakeover och färgfobi...Back to the top

Eftersom jag inte kan koda denna nedladdade bloggbakrunden så som jag vill har jag gått i tankarna om att designa en egen blogg. Jag har dock mycket kvar att lära, trots att jag pillat fram resultat på både min egen blogg och Saras och Sofies bloggar. Tänkte att den skulle vara i vår/sommaranda. Numera vårstädar man även bloggen ;)

Problemet är vilka färger jag ska ha. Sanningen är att jag har lite färgfobi om man kan säga så. Min garderob består av svart, vit och grått som är basics. "Färg" som min garderob innehåller och som är färg för mig är mörkblått och mörkgrönt. Ibland kan jag spexa till det med rött och på sommaren gult. Jag har fått för mig att gälla färger som rosa och så skär sig med mig av någon konstig anledning, plus att jag finner de andra "stilrena". 
 
Egentligen skär sig denna rosa blogg med mig om jag ska vara helt ärlig, men cool är den. Hämta hem den för att jag inte fattade ett dyft om alla koderna i mallen, vilket jag i vis mån gör nu. En stilren blogg i min färganda skulle nog se ganska tråkig ut. Så har ni några förslag på vilka färger som skulle passa? 

För er som missat så ska man kommentera längst ner genom att trycka på kommentarer ;)

Äntligen har Zimbabwe bildat samlingregeringBack to the top

                                              Mugabe och Tsvangirai

Efter att forna president Mugabe, en diktator som totalt misslyckats med att styra Zimbabwe, skulle det i landet hållas ett demokratiskt val. Valet blev inte så demokratiskt när Mugabe fuskade och hotade sin väg till presidentposten ytterligare en gång, då oppsstionsledaren Tsvangirai backat efter dödshot på hela oppositionen. När Mugabe utnämde sig som president efter valet mötes han av enormt missnöje världen över eftersom det vara allt annat än hemligt för omvälden hur han ytterligare en gång kommit till posten. Kompromissen blev att han och Tsvangirai skulle bilda en samlingsregering redan förra året. Motsättningar har präglat kompromissen och en samlingregering har varit omöjlig att forma.

Under de månader den påtänkta samlingregeringen uteblivit har Zimbabwe drabbats av oroligheter såsom en koleraepidemi, hyperinflation och arbetslöshet, samt att både sjukhus och skolor varit stängda för utebliven betalning till personalen. Folket i Zimbabwe har inte haft det lätt under denna tid, men de hade inte heller haft det lätt under Mugabes diktator styre, då han gjorde landets största misstag genom att köra ut alla de vita som producerade det mesta av landets tillgångar. Han gav de "vita" markerna till rikt folk omkring honom som inte visste vad de skulle göra och produktionen avstannade. Senare har Mugabe gått ut med ett uttalande att han gärna ville att de "vita" skulle komma tillbaka och börja producera igen. De kom inte tillbaka!

Samlingregeringen är nu bildad och frågan är "Hur ska det  gå?" Tsvangirai svors in som premiärminister och lovar att styra i Zimbabwe i rätt riktning. Mugabe har lovat sitt samarbete! Sydafrika benämder detta som en viktig milstolpe och EU benämner det som "ett steg mot demokrati".

Fint att vara ledig...Back to the top

Vi har haft så lite att göra på jobb på senaste att jag gått och vant mig vid att gå hem tidigare och vara ledig. Men måndag och tisdag jobbade jag hela dagar, det du. Men idag och på fredag är jag ledig och kanske får jag ett mess av chefen idag att jag inte behöver jobba imrn heller om där inte var mkt att göra. Det är fint att vara ledig, men nu när jag gått och vant mig vid detta glideri så finner jag att jag hamnat i en egen fälla. Så när jag väl ska jobba så lyckas jag aldrig somna i tid och det känns som jag vaknar precis när jag somnat. Sover ut mer än vad jag borde och bara drar och blir allmänt lat.

Idag är det tvättning och städning som gäller, men man får ju pausa lite då och då för att kolla något avsnitt av någon serie, läsa lite i twilight böckerna som jag har svårt att lägga ner. Och det här med att röra på sig...hmm...har sagt att jag ska försöka ta mig till gymmet idag efter två och en halv mån. I dec jobbade jag så mycket att jag kunde somna stående, och i januari hade jag mega plugg, sem i Sverige och 2v sjukdom in i feb. Min kropp har inte riktigt varit helt 100% ett tag efter influensan. Sen hade vi besök och då åkte jag ju faktiskt skidor, det är att röra på sig. Men nu finns det inga fler ursäkter helt enkelt så det är bara att släpa sig dit och påbörja beach 2009. Det är bara så svårt att börja!

Tänka sig att vi jobbat med tusen alla hjärtans dag saker och redan börjat med alla påskharar osv och ändå är där knappt något att göra. Men snart börjas det igen för då närmar sig påsken, men april är min sista arbetsmånad där och det är det som får mig att orka gå dit. Det och att jobbet är det enda som riktigt håller mig igång från att bli hur lat som helst. Glida är skönt, men gör inte en människa gott!

Vad skulle du säga om strålkastaren kom på dig?Back to the top


På vägen till Milano lyssnade vi på en Foo Fighters låt och min lillebror drog till minnes att bandet bott på hotellet min storebror jobbar på i London. De hade fått biljetter och gick och såg konserten. Mitt under konserten hade de rullat strålkastaren på publiken och stannat på en person och sagt typ "Just nu kan just du säga vad du vill till världen". Killen svarade till den manliga sångaren "Im not gay but I fuck you any day" och publiken jublade.

Jag kunde ju inte låta bli att fundera på vad jag själv skulle sagt om strålen pinsamt nog hade hamnat på mig. Jag började med att stryka att säga något om själva artisten, typ I love your music, det är ju bara lame.
 Sen strök jag att säga något häftigt om mig själv, jag menar hallå hur ego tror ni jag är ;)
Om man nu kunde säga vad man ville till världen så vill jag att det ska var om världen till världen om ni förstår. Något som hade gjort ett statement, men ändå varit coolt nog för the crowd. Im such a loser, I know :) Grabbarna kom inte på något, men till sist fick jag en idee efter mycket grubbel som man absolut inte hade haft tid för där.

"Music makes the world a better place, imagine what could be done in the world if we just gave the president an ipod"

R och lillebror sa till mig att där är inte tillräkligt med kraft i det...du måste lägga till ett fucking annars är det kört vad du än säger...så det blev "...if we just gave the president an fucking ipod". Det lät faktiskt bättre! De tyckte jag skulle lägga ett fucking framför president också, men inte nu när de byt ut den sopan Bush. Till sist kom vi fram till att man behöver nog bara säga "fuck you" så hade det gått hem. Så mycket för att använda hjärnan!

Vad hade du sagt om strålkastaren kom på dig?

Vad hade jag varit för en spelarfru?Back to the top


Tiger och Elin Woods har fått ytterligare en tigerunge som ska heta Charlie Axel. Vet inte varför jag drar till på smilbanden när jag ser detta paret. De är ett fruktansvärt sött och stillsamt par helt enkelt och det är svårt att inte önska dem lycka fast jag inte känner dem. De gör inte så mycket väsen av sig, vilket jag gillar och verkar vara det perfekta paret helt enkelt. Trots att paret Beckham verkar ha bra familjevärderingar så är dem just motsatsen till Tiger och Elin, även om jag tycker att även dessa två gör ett bra par. Kan inte låta bli att undra vad jag hade varit för en spelarflickvän i "högre ligan" ;)?

Hade jag försökt få publicitet, klätt upp mig från topp till tå jämt, shoppat mycket bara för att jag kunnat och varit i blickfånget med min man....eller hade jag hållt mig ur blickfånget, lyxat till det lite och låtit min man stå i blickfånget. Hmm...det kan nog vara lite svårt att balansera, men jag finner att många spelarflickvänner vill ha så mycket uppmärksamhet som möjligt och sätter gärna sprätt på mannens pengar.

Helt är ärligt skulle jag absolut shoppa och vara fin, men inte i onödiga mängder och fortfarande gå i mjukis då och då. Blickfånget beror ju på vilket blickfång...klart att det är fint att vara uppskattad och beundrad och jag vill stå vid min mans sida, men inte bli exponerad. Privat hade nog familj och välgörenhetsarbete toppat mina listor (kan pengar göra en till FN ambassadör?), så ja pengarna hade jag satt sprätt på men till välgörande ändamål för det mesta. Adoptera/ biologiska barn i Brangelina style hade jag inte kunnat låta bli. Oki! Som ordentligt minus till allt detta goda hade jag kanske kunnat komma på något så tokigt som att samla på snygga bilar och motorcyklar, men konsumera mest av oss skulle nog R göra!

Dream on! 

Milano - Reggina live in San SiroBack to the top

Lördag morgon var vi alla mer eller mindre lite groggy, men på dagens lista var att äta på mitt jobb och sedan köra till Milano för att se Milano och Reggina spela på San Siro arenan. Att åka och se en match live är så mycket roligare än att sitta och titta på vad kameran väljer att filma på tv:n. Också fick jag ju var lite sportfotograf! Vad som grämer mig dock är att jag ännu inte skaffat ett bättre objektiv. Jag fotade myror till en början med, men kunde senare gå lite längre ner och fota skalbaggar istället ;) Se bilder nedan!
Det var mäktigt att vara på en sådan stor arena och fansen var verkligen hängivna. Ljudnivån när något hände på planen och den typiska italienska handutsräckningen för att markera "va fan". Mäktigast var dock att veta att det var Beckham, Ronaldhino o.s.v. som sprang där nere. Fru Beckham är tyvärr kvar i LA! Men annars var det mycket liggandes på planen och jag antar att mycket av detta var ren filmning. Tilläggstiden blev 5min! Slutresultatet blev 1-1, vilket är dåligt av Milan då Reggina ligger långt ner och knappt hade boll. Reggina hade dessutom stor chans att vinna när de i slutet av matchen gjorde en ordentlig miss på mål. Milan förbannar sig väl på sitt bortdömda mål! Jag upplevde dock inte att publiken buade laget som sagt i aftonbladet, sen kanske de inte klappa väldigt entusiastiskt heller när laget tackade för sig.
Dagen i Milano var väldigt regnig och kall, och väntan var lite dryg. I sådana situationer tenderar jag att bli lite grinig, men inte igår :) Mitt tålamodsövande kanske börjar ge tillbaka. Efter matchen åt vi vars en Pepito, något kött i bröd med stekt lök,paprika och sås...Megafint! Fick dessutom rabatt och en flirtig blink av killen som servera oss, kan man ju inte klaga på ;) Hemvägen var seg då vi körde lite vilse och en bit av sträckan hade ordentligt snöoväder. Folk stannade för att sätta på snökedjor, vilket vi inte har. Om två veckor ska vi tillbaka och se Inter - Manchester United.

Becks frispark

Det giltiga målet
Becks kända inlägg
Bilden ni väntat på...Becks kända bak  

Friday partynight...Back to the top

På fredagen var det meningen att vi alla skulle upp i bergen för ytterligare en dags skidåkning, men jag och Dahla hade så ont i benen efter en hel del plogning med skidorna dagen innan. R, J och lillebror tog sig upp i backarna, medan jag och Dahla sov ut och gick på stan istället. På kvällen hade vi bjudit över lite folk på öl och som vanligt Swedish kladdekaka. En rolig kväll med rockstar, kortspel, dricka och trevligt folk. Utgången var lyckad, men jag och R var nog de enda som shakade loss på klubben. Schweizare verkar inte vara så förtjusta i att dansa!

Kvällens outfit: I love me
Blondinbella granskas...Back to the top


KO ska granska Blondinbella och hennes blogg, då hon öppet letar efter gratis saker i utbyte mot att göra reklam för företag. De ska även ha varit på och granskat förut med misstankar om att företag ska ha köpt inlägg som Blondinbella gjort. Detta reklamdilemma och vad som får göras och inte göras på bloggar är ju inte direkt svart eller vitt, utan en ordentlig gråzon, då detta är ett "nyare" fenomen som inte är ordentligt reglerat. Bloggare lever ju på reklamintäkter och det uppskattas att de tipsar var man får tag i vad genom att marknadsföra var man kan köpa vissa saker, eller just de sakerna bloggaren själv köpt. (Jag använder Blondinbella som ex. i denna debatt då KO nu riktat sig mot just hennes blogg och inte för att kritisera henne som person, utan snarare för att belysa detta bloggdilemma.)

Enligt KO är det inte lagligt att kontakta företag och utlova att marknadföra dem i utbyte mot gratis varor. För mig låter det som att söka en sponsor, vilket måste vara lagligt då föreningar går runt på detta viset. Men sen kan man ju inte vara sponsrad av 10 skobutiker och 5 sminkbutiker och man ska speciellt inte ha en sponser bara för att tjäna på det, utan sponsorskapet ska ju säga något.

Om t.ex. Blondinbella skulle ha make up store som sminksponsor och att dessa ger henne smink och sminkar henne inför tillställningar är ju bra för henne. Men vill man som läsare endast bli tipsad om make up stores produkter?

Jag tycker Blondinbella verkar vara en smart och söt tjej som tänker och det är bra kvaliteer hos en förebild idag. Men jag vill också medge att när jag läst hennes blogg på senaste så har även jag reagerat på dess kommersiella natur, och då menar jag inte reklamen i kanterna som alla bloggare behöver ha för att gå runt, utan reklamen i själva inläggen. Jag vill inte läsa en reklamblogg, men däremot få tips. Men var går gränsen? Ska tipsen vara för att bloggaren ska tjäna på det eller för att bloggaren verkligen vill tipsa om det?

Sex and the City 2 är spikad...Back to the top


Ännu en gång ska vi få möta Carrie, Samatha, Charlotte och Miranda på bioduken. Ryktet har cirkulerat ett tag men det står nu klart att det kommer att ske då alla huvudrollsinnehavarna har skrivit på. Manuset skrivs redan nu och man beräknar filma i sommar för att gå upp på bioduken 2010. Manusförfattaren har dock sagt att man ska inte förvänta sig samma stora dramatik i 2.an. Själv älskar jag Sex and the City och vill se mer, men slutade inte förra filmen ganska bra ändå? Jag vill inte att det ska vara mer drama i karaktärernas liv. Jag skulle kunna gå och se en film som bara glimtar in i deras framtid, typ ett kärt återseende. Japp, om det är bra att göra en uppföljare eller inte lär vi nog inte veta förrän vi sett den, men vi tjejer lär än en gång vallfärda till biograferna och det är väl det de vill.

Vad tycker du om att det ska göras en SACT 2?

Besök och skidåkning...Back to the top

Igår kväll, sent, hämtade vi lillebror och Dahla på flygplatsen. Var i Chur igen vid midnatt också upp till J på en öl där Dahla ska bo. Sen hem och visa lillebror lägenheten, gjorde eventuella skidplaner för morgondagen, jag somnade kl 2. Kl 9.40 nästa morgon ringer det på dörren och Dahla och J kmr med frukost. Vi skulle höras kl 10 på telefon och komma iväg 11. Lite förvånad och tröttigt grinig låg jag kvar i sängen en stund till, men sken upp när jag såg de färska bullarna. Och vi kom faktiskt iväg, inte elva men i ganska god tid och var i backarna mellan halv ett och halv fem. Tro mig, det räcker!

Snowboard har jag lagt på hyllan ett tag, då det inte gick så bra :( Så idag åkte jag skidor för andra gången (första gången när jag var 13) och det gick superbra. Alla trodde jag skulle vara superkass men jag trillade inte en enda gång under hela dan. Det var första gången Dahla åkte skidor, men det gjorde han bra. Dock en del fall, avflugna skidor och Stig Helmer stilen ;) De andra coolingarna åkte givetvis snowboard!

Nu har jag precis fått massage, försöker gå varannan vecka då jag har lite problem med en muskel i ryggen och väntar på att grabbarna ska träna färdigt så vi kan gå ut och äta. Jag sitter nu på datan för att lillebror har fastnat framför Guitar Hero on tour (rockband).

Imorgon blir det nog mer skidor och på lördag ska vi till Milano och gå lite och sen se en fotbollsmatch på San Siro. Hoppas ju lite på att se the Beckhams...

Men en bit in känner jag bara för att vara lite osocial och lägga mig ner med böckerna Gabbi skickat med Dahla (8st). Hennes exakta ord var: -Han får bära tungt ;)
Vill läsa vidare på Twilight böckerna efter att ha sett filmen. Spännande! Fick även ett brev med där det stod turordningen på böckerna som om Gabbi läst mina tankar, också ett fotot på Gabbi att använda som bokmärke när jag läser :) Alltså den tjejen! Tackar så mkt för böckerna gumms!

Ett annat seriepar off set...Back to the top

Det har spekulerats ett tag om att Ed Westwick (Chuck Bass) och Jessica Szohr (vanessa) i Gossip Girl, har ihopa det utanför serien. Nu är dock spekulationerna över, denna bilden har gjort det  offentligt.


Det ryktas även att Sophia Bush (Brooke Davis) och James Lafferty (Nathan Scott) i One Tree Hill också har ihopa det då kollegan Chad Michael Murray (Lucas Scott) råkade försäga sig i en intevju. Journalisten frågade hur stämningen är mellan han och Sophia Bush (som är hans ex fru) på inspelningarba efter skilsmässan (för att det sägs att han var otrogen med Paris under filmen House of wax). Han svarade att det var lugnt, att hon och James har det bra tillsammans...oops! Chads Michael Murray ska själv gifta sig igen med sin ett par år yngre flickvän, måste han sätta ring på dem alla (i riktiga livet och i serien)? 


Och det ska jag tro på?Back to the top

Supermodellen Alessandra Ambrosio 27, som modellar för Victoria´s Secret påstår att hon varken behöver diet eller personlig tränare för att komma i form, inte ens efter att hon fött barn i augusti förra året. Fine det kan jag köpa! Men sen går hon vidare och hävdar att hon knappt tränar, att hennes kropp är så med endast ett pass yoga i veckan.

Jag är så trött på alla slimmade kändisar som sitter och berättar att de älskar skräpmat och äter det en hel del...mmm visst. Smal kan vissa vara utan att träna, men inte trimmad.


Alla hjärtans dag klänningar...Back to the top

Har du en romantisk kväll inplanerad på alla hjärtans dag? Eller vill du bara ha en het klänning till din utekväll. Här är några tips på heta klänningar att klicka hem.


Denna heta klänning går att klicka hem på Nelly för 2889kr.

Denna romantiska partykreation går att klicka hem på Bubbleroom för endast 399kr.


Min favorit är denna romantiska kreation som går att klicka hem på Nelly för 799kr.För en längre stil finns denna fina kretion att klicka hem på bubbleroom för 1599kr.


För en lite mer glammig partystil klicka hem denna klänning på Nelly för 599kr, finns även i svart.

Vill ha dem alla...Nu blev jag shoppingsugen!

www.bubbleroom.se

www.nelly.se

Enjoy!

Den perfekta alla hjärtans dag presenten...Back to the top

Inför alla hjärtans dag har apple en kampanj på sina iPods. Inte bara finns dessa sötnosar i alla möjliga fräcka färger och modeller, utan nu får du även en gratis gravering på iPoden. Allt du behöver göra är att gå in på http://www.apple.se/ och klicka vilket modell, ev. färg och hur många GB, och din älskling får en presentförpackad graverad iPod att älska.
 
Själv har jag hjälpt min pojkvän på traven och klickat hem en röd iPod (endast på nätet) med graveringen Loved by Lina ;)

Om du inte har en älskling...klicka hem och gravera en till dig själv...det förtjänar du.
Product red...Endast på nätetDu gör val varje dag, alltifrån vilka kläder du ska ha på dig till vilken musik du ska spela. Nu kan du göra ett val som gör en verklig skillnad. Det beror på att en del av priset av apples product red produkter går direkt till Global Fund som bekämpar AIDS i Afrika. U2 var med och tog steget för lanseringen av product red i samarbete med apple.
 

Ska det tränas med iPoden kan det vara en god idee att även klicka hem en sådan här.

Enjoy!
 

Girl Power...Back to the top

Känner för att göra ett inlägg om två personer i mitt liv som jag just nu beundrar väldigt mkt.

G - För att hon gått igenom en bad break up med en person hon trodde var en hennes prins. Hon har stått kvar på sina två ben, hållt huvudet högt och siktar framåt. Tillbaka till dammen froggy!

C - För att hon detta året ska få barn trots att hennes kille hon varit tillsammans med ett år kasta in handduken när han fick höra nyheten. Nu ska hon 22 år gammal bli ensamstående mamma och det är mer än starkt.

Sådan styrka beundrar jag och jag säger bara...GIRL POWER!Vad händer i Världen idag?Back to the top

Vad händer i världen idag? Alltså det går inte att läsa världsnyheterna idag utan att bli ett totalt frågetecken lr totalt frustrerad lr deppad. "Bad news sells! Demostrationer pågår i Thailand, Ryssland och Madagaskar för viljan att avskaffa dess regeringar. Är det en slump att det är just i dessa länderna? Knappast! Hade det funnits demostrationsfrihet utan direkt död i Afrika hade det nog förekommit där också, dagligen.

När folk är lite off i tiden...brukar folk säga "hallå, välkommen till 2000-talet". Med vad innabär det egentligen att gå in på 2000-talet moderniseringsmässigt. Tekniken uppdateras som vanligt och är tillgänglig för oss i i-länder och de som sitter på stora pengar i övrigt. Vi blir ett allt mer globaliserat samhälle...men jag undrar...vart fan är vi på väg? När ska vi lösa världens problem och gå vidare in i hallå....2000-talet. Att vi hittils lyckats åstadkomma så pass många demokratier är väl en början eller ska jag säga fejkdemokratier.

Andra nyheter lyder...
5 spädbarn
brända till dötts i indien vid gulsotsbehandling då lamporna de låg under kortslöts. Nybliven pappa nedhuggen vid busstation framför sin treåriga dotter och något så sjuk som dagismördaren. 47 personer brändes inne i ett varuhus i Nairobi då de blev ombedda att inte lämna den brinnande byggnaden och blev inlåsta (med flit) i varuhuset. Vittnen kunde höra offren banka på dörrarna sina sista miuter i livet, folk och anhöriga som försökte rädda de innebrinnande personerna blev pistolhotade. En 6-åring i Indien som anses ha en familj besatt av onda andar räddades genom att bli bortgift med en hund. Och för att slutligen nämna alla dessa groteska och sjuka pedofiler som gör världen osäker för våra barn. Att de har en rubrik menas oftast att de är gripna tack och lov. Med vad är straffet...hmm jag hade fått mer för att smuggla cannabis.

Den enda goda nyheten är att Barack Obama har satt ner foten angående skyhöga bonusar inom företagsvärden, speciellt i företag som fått finasiell hjälp för att gå runt. Våga rör runt Obama!

Vissa personer läser dessa nyheter, rycker på axlarna, säger...vad förfärligt och går vidare med sina liv. Vad kan man egentligen göra! Jag ska nu också gå vidare med mitt liv, skillnaden är bara att jag släpper det inte.

bloglovin
RSS 2.0