TippelitoppBack to the top

Kände inte mig så tipp topp imorse och bara för att jag är i London behöver jag ju inte nödvändigtvis "göra" något varje dag. Har dock gaskat upp mig nu och ska göra vid mig för fika och fest. Ska träffa Em i stan och snacka lite skit också ska hon berätta om universitetet hon pluggar på här. 

Senare ska bror ha fixat så jag ska på lite partaj med hans tjejkompisar idag. Kändes inte riktigt bra först "kan ni snälla va med min speciella syster ikväll", men nu ska jag inte tänka negativt utan positivt. Jag ska träffa ett par enligt min bror superroliga partytjejer och jag behöver ha roligt och jag behöver träffa nytt folk. Förutsatt att det blir så, vet aldrig med min brors planer. 

Ska iallafall snofsa upp mig redan nu eftersom det inte är lönt att sätta sig på buss hem om sen för ett ombyte. Please let this be fun! För tillfället är jag i rätt stämning iallafall...

Kvar att göraBack to the top

  1. Shopping på Regent och Caranaby street.
  2. Vaxmuseet (Har redan köpt biljett så det får ej glömmas, vill inte gå dit själv dock, vill ju ha lite foto på mig och dockorna).
  3. Att gå på the swivel bridge som är med i Harry Potter filmen bara för att.
  4. Buckingham Palace! Får inte missa den kungliga biten och soldaterna med hattar som Marges hår.
  5. Skulle även vilja ha en bild av premiärministerns svarta dörr. Nördigt va?
  6. Att ta foto på mig själv och en röd telefonkiosk (funkar inte heller så bra själv).
  7. En London utekväll!
Vissa aktiviteter går bra själv andra inte. Bror jobbar varje dag nu tills jag åker så jag tror inte han är att räkna med. Hoppas Suss har tid med mig till helgen. Som tur är kan jag åka buss hur mycket jag vill hela veckan, Oyster card is great!

London: Dag 3: B-dayBack to the top

När jag lade huvudet på kudden igår natt och började smälta dagen slog det mig att jag hade varit ensam hela min födelsedag. Jag firade min födelsedag själv! Det låter nog värre en det var, hade ju sällskap av staden som underhöll mig, men ändå. 
Dagen började med att bror flyttade sin jobbetid och skulle jobba till 7 istället för 3. Sen bad han mig vänta hemma på det där paketet från Frankrike som höll han hemma igår som inte kom. Som tur var så kom Run hem och sa att hon kunde signa paketet istället. Så jag tog mig in till stan och får ett mess av bror att vi skulle mötas hemma kl 9. Hmm skulle vi ut och äta lr inte, det var nog aldrig tänkt så från hans sida misstänker jag. Bjöd med Suss, Em och Run men hade ju ingen tid eller bekräftelse att ge dem så det rann ut i sanden. 
Skulle in till stan för att shoppa, men vädret var så fint att jag hoppade av bussen vid house of parliament och London eye och turistade lite. Kön till the eye var lång, men jag stod ut för att kunna minnas att jag var uppe i den och såg ut över hela London på min födelsedag. Åt tre choklad till frukost och lunch där under min lilla utflykt, fint ska det vara.
Begav mig sedan in till Oxford st och började beta av butikerna. Först var det riktig shoppingtorka, men kom igång lite på slutet. Shoppade till kl 9 och tänkte jag kunde möta upp bror i stan för jag var ju redo redan från början för middagen eftersom jag trodde den skulle vara sju. Istället får jag ett mess, "varför är du inte hemma? Kan vi gå ut och äta en annan dag, jag är trött". Hade gått och väntat på den middagen hela dagen så jag blev lite putt, men även jag var dödstrött och började åka buss hem. Jag känner ju min bror och hade misstankar om detta hela dagen, men eftersom han sa att hans skulle boka bord kanske det ändå var spikat, not. 
Hitta dock inte var 148 gick ifrån, men såg Hilton hotell en bit bort där vi tagit bussen innan och började traska. Det var inte bara en bit bort visade det sig och jag fick bränt lite kalorier. Det var faktiskt inte så obehagligt att promenera där sent på kvällen eftersom det visade sig vara välbärgade områden. Vid Hilton väntade jag på bussen i en evighet och var hemma sent. Jag och bror gick och hämtade chicken noodles och hade ätit färdigt lagom tills min födelsedag var över här i London, den var redan över en tim tidigare i Sverige.

Eftersom jag var alldeles själv under dagen log jag varje gång mobilen tutade. Tack till alla som kom ihåg och som tänkte på mig, det värmde. Men kanske var det nödvändigt för mig att fira denna dagen själv som en symbol att jag måste klara mig att stå på mina egna två ben. Vad är en födelsedag anyway!

London: Dag 2Back to the top

Dag två blev en mycket lugn dag. Bror skulle vara hemma och vänta på ett paket från Frankrike och ålade sig ur allt han lovat vi skulle göra dagen innan. Istället skulle Run the roomie följa med mig till vaxmuseet efter att hennes möten i skolan var färdiga, men det drog ut på tiden och jag fick ett mess att vi skulle göra det en annan dag kanske. Vid det laget var det inte lönt att åka in i centrum själv för då skulle vi snart ut och äta med brors kompisar. 
De hade gjort reservation på en Sushi restaurang och skulle få mig till att smaka. Nog för att jag blivit bättre på att äta varierat och prova, men det var ett mirakel att jag satt på restaurangen överhuvudtaget som där luktade. Ännu värre blev lukten när deras sushi väl kom in, det nästan vände sig i magen på mig. Är mega känslig för fisklukt och äter ingenting från havet! Jo, Kalles kaviar om det räknas, men det finns perioder när jag inte klarar av det hlr. Själv åt jag kyckling Taryiaki och det var supergott. Tittade på klockan för att konstatera att det var min födelsedag om 2 tim, vilket min förvånade bror redan glömt. Hmm...oväntat! Efter middagen var alla supertrötta och vi skiljdes där. Jag och bror gick in om ett lyxigt hotell och sa hej till en av hans polare för att sedan sätta oss på bussen hem totalt redo för en dejt med kudden vid midnatt.Grattis på min födelsedagBack to the top

Idag är det min födelsedag och R.J var först med att gratta mig via mess inatt :) Bror jobbar idag, men om det blir som planerat ska vi gå ut och äta på Hard rock Cafe. Får nog skicka ett mess att han måste boka bord dock. Har messat Suss och hon skulle slå en pling efter jobb, så jag hoppas att hon följer med. Egentligen skulle det vara utgång idag, men det är flyttat till lör. Vädret här suger idag, regnar och åskar, men det ska inte få hindra min dag. När vädret lagt sig ska jag påbörja min shopping på oxford street och jobba mig fram. Gifts from me to me! 
Ett stort tack till alla som redan gratulerat mig, det värmer :)

London: Dag 1Back to the top

Satt kvar ett bra tag på kvällen jag anlände på hotellet, men det gjorde inget eftersom jag hade internet. Jag kunde konstatera att det inte hade varit så svårt att vara eskortflicka där eftersom en man som såg ut som han ville äta upp mig försökte ta kontakt. "Hey, ur quite into that computer"....jag svarade "Yeah, im writing and doing some research" vilket inte var helt osant även om det lät seriösare än det var. Sen reste jag mig och tog mitt pick och pack och gick. Det blev tv med brossan till sent och ännu senare för hans del så dag 1 startade lite sent.
Vi tog oss in  till staden och satte oss och käka på en Kina restaurang och bror gick motvilligt med på att göra lite Sightseeing med mig trots att det var emot hans principer. Han fick dock för sig att vi skulle gå på bio mitt på dagen först, men som tur var så gick det ingen bra film. 
Så vi gick på den stora sightseeing bussen och satte oss för 25 pund vardera och började se London från ett busstak. Jag kunde tycka att det var på tok för turistit även jag, men det var lite najs att bara cruisa runt eftersom den översta delen inte har något tak, busscab. Bror var minst sagt uttråkad medan jag försökte hinna med och ta foto. Tydligen ingick en tur på themsen river i den biljetten så vi tog de också för att var ekonomiska. Då började det bli kväll så det blev lite kallt där på båten, men jag fick några fina bilder.
Blekfisen var även motvillig till sol och lite färg
Bror palla inte resten av turen till Buckingham Palace som man skulle ta när man klev av båten och lova mig hederligt att ta med mig dit imrn istället. Så vi tog bussen hem vi 7 tiden och såg Watchmen som han köpte i stan och beställde hem pizza. Sightseeing är faktisk ganska krävande! Ska ta mig ut till House of Parmliament och ta lite fler bilder från marken och åka upp i London eye, men det klarar jag själv någon av dagarna. Har köpt en veckokort (Oyster card) till bussarna för ca 6 pund, annars skulle det kostat 2 pund per buss så det lär man ju tjäna på. Då kan jag åka fel hur mycket jag vill också ;)
Some more red busses
Bron som de onda pajar i senaste Harry Potter filmen
En massa bilder med "Big ben"


Burberrys trenchcoatBack to the top

På flygplatsen gick man ju runt lite, men hann dock bara titta skylt då jag hade bråttom och spar mig till London city shopping. Vad som dock fick mig att stanna upp var Burberrys trenchcoat på en skyltdocka. Jag bara stod där och stirra på den...damn den är snygg. Det är samma trenchcoat som Emma Watson (Hermione i Harry Potter) modellar i kom jag på.
Snygg va?Im gonna keep dreaming...


Framme i LondonBack to the top

Nu är jag äntligen framme i London. Har varit lite nervig med det här att åka själv, men det har gått riktigt bra faktiskt. Hitta en festcigg i väskan innan jag klev på tåget i Malmö och fick för mig att den skulle lugna mina nerver, men istället fick jag nicokick, luktade illa och fick ont i magen. Men det är inte så scary...hmm det är dock bara första dagen av resan så jag kanske inte ska ta ut segern i förskott. Just nu sitter jag och bloggar i salongen på hotel Metropolitan där min bror jobbar med en drink serverad. Det är ett riktigt fint hotell och när jag gick in var Ashley i Pussycat dolls på väg ut...btw. 
Resan började bra, men jag fick ta flyg in om Zurich först, vilket var lite drygt, men jag fick höra lite bekant schweizertyska och se den underbara vyn över landet. I love Switzerland och jag älskar att flyga med swiss air. Trots finanskris har de inte slutat med sin gratis fika och bjuder alltid på lite choklad och eftersom jag tog 2 flyg hit fick jag det dubbelt upp :)
Killen som satt bredvid mig till till Zurich var nog den mest potentiella att ha svininfluensan. Först satte han sig bredvid mig och osade mat och svett, sen hostade han verkligen konstant. Jag kröp upp vid fönstret för att hålla mig lite på avstånd, men då skulle hann titta ut genom fönstret. Blev lite paranoid och köpte handsprit innan jag klev på planet till London. Min syster sa åt mig ett par gånger innan jag åkte att göra det. Det ska tydligen ha blommat ut rätt bra här i England!
Väl i London skrev bror R att jag skulle komma till hotellet så då fick jag ställa mig på toan och byta om. Folk tittade mysko på mig men va fan. Roligt var det att det stod SWE på mina trosor..LOL. Tog tåg till en station för att byta till underground in till stan och ta taxi till hotellet. Rickard jobba så han var inte så kontaktbar så jag gjorde detta helt själv. STOLT!

Det blir nog en lugn kväll trots att jag redan är lite lur, men då kmr jag att prata grym tyska med bartendern juh ;)


Några Londontips?Back to the top

På måndag beger jag mig to the capital of England och hoppas på en supervecka och att jag inte är allt för pank när jag kommer hem. Har läst lite i min London Lonely planet och det blir nog lite sightseeing i form av House of parliament, en tur på Themsen och upp i London Eye. Turistigt ska det vara denna vecka jag ska ockupera mig och uppleva.

Om det är någon som känner sig manad att följa med...be my guest...alltid roligare att var 2 när de permanenta londonborna jobbar.

Och visst ja, hade du några fin fina tips?Jävla hjärta...Back to the top

Idag var det precis som att jag vaknat upp på fel sida! Eller snarare att jag vakna upp med ett tryck på bröstet som varit med mig hela dagen. Jaså, det skulle bli en sådan dag! Det var nog tur att jag skulle hoppa in och jobba ändå.

Försöker vara sjukt positiv, aktiv och omringad, men det är inte alltid det funkar. Jag hatar att en människa kan få mig att känna så här mycket, men det hade nog varit ännu värre om jag inte vetat innerst inne att det var för det bästa. Men jag saknar personen jag haft omkring mig nu de senaste 5 åren sjukt mycket. Ibland är det precis som att jag bara är på semester, att jag snart ska få komma hem till han och katterna, att allt ska bli som förr. 

Istället måste jag nu tänka framåt, tänka på mig själv, men om man ändå kunde kontrollera tankar och känslor. Jag har lust att bara slita ut mitt hjärta, skälla på det och säga att det får komma tillbaka när det tänker lyda mig.

Varför måste det mesta alltid vara en sådan jävla process. Kan man inte bara ha en sorgedag, eller sorgevecka och gå vidare helt känslomässigt och bara skratta åt goda minnen. Ja det blir så sen säger dem, men jag vill att det ska vara nu.Making my way...Back to the top

Hmm...min blogg kanske inte har handlat om så mycket på ett tag, men jag har ju varit lite av ett skadat rådjur på senaste. Jobbat mycket har jag och fick min svenska lön idag...finfint. Efter jobb som slutat antingen vid 6 eller 7 tiden så har jag direkt plockat upp luren för att hitta underhållning av mina vänner. Jag har sett till att ockupera mig med andra ord och omringa mig med folk.

Idag stack jag och nästkusin Ola till Mc'Donalds på lunchen för jag skulle tvunget ha en Mc'flurry marängswiss och helst ett rött Mc'donalds glas utan att äta en äcklig MC burgare. Ola plussade snällt nog sin meny och gav mig ett glas :) Sen spenderades lite tid på Väla och jag köpte en kavaj som måste provas i hemmamiljö innan den blir godkänd.

Väl ut till bilen spöregna det som aldrig förr och det var centimetrar av vatten på marken. Vi hade bråttom tillbaka till jobb, men bilen stod ju på MC'D utanför Väla, alltså en bra bit ifrån. Ola tyckte ju det var onödigt att vi båda blev blöta så till sist fick jag springa och kassen över huvudet hjälpte nada. Efter tio meter var hela jag dyngblöt och det var så jag jobbade de resterande 2 timmarna. Håller tummarna att jag inte blir sjuk! Fick dock en riktig, fan va fint att veta att man lever kick när jag sprang där i regnet och fick fram ett förtjusande wohoo. Har aldrig påstått att jag är frisk!


Mc'Flurry marängswiss var oki, men inte mer...

Någonstans där ute!Back to the top

Som jag skrivit innan har mitt humör varierat friskt, men idag har det varit stabilt. Ser verkligen fram emot London och tänker läsa lite i Lonely planet så jag klarar mig där själv för det lär nog behövas. De jag besöker har ju jobb och så!
Var lite nervig igår av tanken, men nu är jag glad att jag bokade :)

På jobb kan det sticka i ögonen med lyckliga par som bildar familj, men idag vände jag på det istället. Någonstans där ute väntar min blivande man och det fick mig att le och känna lite hopp. Tänker dock inte leta efter han på ett bra tag!

Nu ska jag över till Jess för lite sällskap av henne, sönerna och Tess som bakat kladdemuffins. Fick reda på deras planer på face och bjöd in mig ;)

Today life is good!

Förresten några tips på vad jag inte får missa i London?

FilmrecensionerBack to the top

Boy: A

Två 10-åriga pojkar i England mördar en flicka! 14 år senare kommer en av dem ut ur fängelset och har missat en hel del. Är han rehabiliterad, är han ond? En ny identitet, en ny början, men är det verkligen så lätt? I filmen får vi följa pojkens liv då och nu. Filmen skildrar frågan om samhällets yngsta brottslingar!
Filmen var bra, men aningen dryg! Det är dock roligt att se hur blyg och missanpassad den här killen är, men även oskyldig samtidigt som han är skyldig till ett mord som 10-åring. Förtjänar han en andra chans?

Betyg: 3/5 LLL

Seven Pounds


Detta är Will Smiths senaste film som nyligen haft release på video. Jag blir lika facinerad varje gång han släpper en film just för att han kan spela så olika roller. I detta dramat får vi följa Smith som en desktruktiv karaktär efter att ha orsakat 7 personers död. Nu är han ute efter att gottgöra 7 andra personers liv!Jag tyckte att jag förtjäna mitt Mvg i svenska när jag drog parallelen mellan titeln och köpmannen i Venedig. Damn! En tragisk, men bra film!

Betyg: 4/5 LLLL

Swing Vote

Detta är en film gjord för att få fart på alla soffliggare när det är dags att rösta, men det gör inte mig något. Kevin Costner spelar en härligt bra roll som alkholiserad trailortrash till pappa. Hans dotter är smart och har viljan att förändra världen så hon går och röstar åt sin pappa som inte tror på något längre. Rösten registreras inte och det blir ett himla kabalik när rösterna ska räknas och det visar sig att en enda röst, den som inte registerades avgör vem som blir president. Costner finner plötsligt sig själv i en position att påverka, men gör han det? Detta är både komedi och drama, men Costner spelar sjukt härligt och filmen är sevärd.

3/5 LLL i komedibetyg

Legally blondes

Det är meningen att denna filmen ska vara en trea till de andra. Vi får nu möta Elle Woods kusiner från London som tänker och beter sig i liknade baner. Såga dock filmen efter 1 minut och det gjorde jag rätt i. Säger bara katastrof och då älskar jag båda Legally blonde filmerna med Whiterspoon.

Bertyg: 0/5

Here I come LondonBack to the top

Idag bokade jag en aningen pricy biljett till London, men just nu känns det som piss i nilen om det tar mig här ifrån en stund. Ska bli najs att hänga lite med brossan och få en titt in i hans liv. Sen ska det ju bli lite vanlig London sightseeing som vi skippa förra gången jag och Tessan var där. Synd att ingen kan fälja med!

Gillar jag det så kanske jag stannar! Behöver lite avstånd från R, men inte från vänner och familj. Behöver dock lära mig att stå på egna ben so off i go to grow!

Dagen spenderas med SaraBack to the top

Idag är jag ledig från jobb och dagen spenderas med Sara. Tack och lov för det! Kan inte låta bli att jag hade inte suttit här med min vän på detta viset om jag fortfarande varit i ett förhållande, tror jag. Jag har bara inte ansett mig ha tid, men ändå har jag inte ägnat den tiden med R. Jag har egentligen hittat tid somjag hade innan oxå, lite komiskt att komma på det så här bara.

Vi har varit på espresso house där Gabbsan numera jobbar, hetast där ;) Håller på lite mer med Saras skolarbete och snackar skit och framtid....hmm lr är det samma sak? Just nu kanske det känns så, men jag ser väl ett litet ljus i slutet av tunneln nu iallfall.

Nu även en babybloggBack to the top

Eftersom jag numera jobbar på babyproffsen så är det inte mer än logiskt att jag ska blogga om de prylar jag tycker om här. Så nu ska jag försöka lägga upp lite tips och så, men behöver även ändra utseende på min blogg. Katergorier också för den delen. 

Bloggen kommer ju mest handla om film, barnprylar och mig själv. Sen givetvis om allt annat jag finner av intresse. jag hoppas mina läsare tål blandningen :)

Kramis 

Harry potter and the half-blood princeBack to the top

I torsdags var jag och R och såg Harry Potter! Har längtat sjukt mycket eftersom den blev flyttad och bytte datum med Twilight, men sen var den filmen så het att bytet gick an. Blev lite besviken dock för detta var ytterligare bara en film som bara är en på vägen mot sjuan.  Jag kan köpa att femman var en sådan, men där presentera man så mycket nytt och fick se Voldemort, men i denna var det mest gullroligt kärlekstrams. De fyra första har ändå varit maffiga för sig och haft ett slut men ändå inte.

Filmen var 2 och en halv timme, men det var onödigt långt för att berätta det den skulle berätta. Jag tog mig till och med friheten att gå och kissa mitt i filmen för jag missade inget. Harry Potter är bra, men detta är verkligen inte en av de bättre. Nu ska man vänta en hel evighet till på första filmen utav sjuan. Tack och lov att Twilight två kmr där emellan, för jag hatar att vänta.

Betyg: 2/4 LL

Berg och dalbane humörBack to the top

Tycker inte om att mitt humör svänger så mycket och helst av allt hade jag velat kontrollera det helt och hållet, fast då hade man ju alltid varit glad. Ena dagen känns det som hey en ny början, ska ta tag i det hära nu, hitta mig själv igen och vara en självständig stor flicka. Andra dagen är jag helt nere och vill inget annat än att vi ska försöka igen, att jag lovar att ändra på mig. Men jag kan önska allt jag vill och sen ligger det ju inte bara hos mig.

Även om jag var med på det hela känner jag mig ibland som en värdelös gammal trasa som blivit slängd. Förvisso en värdelös HET trasa, men ändå. 

Alla känslor är dubbla: Det är skönt att det är slut, men ändå inte, jag är hungrig, men kan inte äta, jättetrött, men kan inte sova, jag är singel, men vill fortfarande bara ha en endaste person i hela världen om det bara funkat.

Idag är en dålig dag, men nu ska jag in till tjejerna och jag hoppas jag blir på bättre humör. Vill inte vara ett regnmoln i solen.

Tack och lov för vännerBack to the top

Nu när det finns en hel del tid över och att den helst inte ska spenderas med att grubbla är det tur att jag har mina vänner. Första dagen på karnevalen klädde och sminkade Gabbi och Tessan mig för att jag skulle muntras upp och följa med och se Timbuktu.
Igår hade jag en bra dag och jag kände för att ringa tjejerna och höra läget. Gabbi och Li skulle köra till hbg och fika så jag hängde på, vilket jag aldrig hade gjort om mitt liv fortfarande varit detsamma. Då kom jag allltid hem från jobb och hoppades på att få lite tid med R när han väl kom hem. Vi var nere i hamnen och glassa och jag beställde en frapino (är det rätt Gabbi?) på Espresso House. Innehåller inget kaffe, men jag funderar på att lära mig det dära.

Slutsatsen är att jag varit på tok för lite med mina kompisar och bara gjort lite inhopp då och då. De är tur att jag har dem nu och att de finns där för mig fast jag varit en sån toffel. Nu ska det umgås flitigt!Tack för att ni finns!


Hellre vännerBack to the top

Visst har det varit tufft nu, men tack och lov att jag har mitt jobb. Där är fullt upp och jag behöver inte tänka så mycket. Karnevalsfirandet gick ju an, men det blev med en klump i magen. På söndagen delade vi på grejorna i lägenheten och det var tufft. När jag kom hem till mamma och pappa hann pappa precis fånga mig när han öppna dörren, då benen vek sig under mig och jag bröt ihop. Hade hållt inne allt under karnevalen så det var väl dags. Nu ska vi bara dela på det andra som är i mormors förråd, vilket är en hel del.

Jag vill att R ska fortsätta vara i mitt liv fast vi inte är tillsammans, annars känns det som bortkastad tid och vi känner ju varandra så bra. Hade hyrt tre filmer, bland annat Will Smiths nya som är R.s favoritskådis. Så när R ringde i måndags och sa att han var krasslig körde jag in och byte den mot en blue ray och så hade vi filmkväll. Då fick jag gosat lite med våra små pälsiga barn också som ska bo hos honom. Visst känns det konstigt, men hellre vänner än inget alls.

Efter 5 år är det slut...Back to the top

I tisdags gjorde jag och Rickard slut efter att ha varit tillsammans i 5 år. Saknaden och smärtan är oerhörd, men vi vet båda att det är bäst såhär. Vi behöver växa för oss själva på vars ett håll! Vi var unga när vi blev tillsammans och allt det seriösa gick väldigt snabbt. Folk påpeka det, men vi var ju så stora! Försökte väl vara mer vuxen än jag var för att fylla igen de fyra år det skiljde mellan oss. 

En lång tid nu har jag lagt så mycket kraft på vårt förhållande att jag helt försvunnit.  Jag är väldigt ledsen över att det är slut, men även lite lättad för nu har jag inte ett helt förhållande som tynger mina axlar längre.

Mitt hjärta är dock i tusen bitar och jag älskar honom fortfarande. Att bo i samma stad och se han leva sitt liv utan mig kommer att vara det allra tuffaste. Jag hoppas innerligt att vi ska kunna vara bra vänner eftersom vi känner varandra så väl.

Just nu gör det bara så ont och jag behöver allt stöd jag kan få...

Vem stoppar ner tre katter i en låda och överger den?Back to the top

Nu har en kompis hittat tre övergivna katter som någon stoppat ner i en kartong och övergivit på en busshållplats. Hon fick ta hem dem och försöker nu hitta dessa ett hem. De var väldigt undernärda, men ägaren har ändå behållt dem så pass länge att de är rumsrena, men är för stora kattungar för att det ska gå lättare att hitta nya hem.

Någon som är sugen på katt?Ice age 3Back to the top

Dessa filmerna är verkligen inte bara för barn! När jag kommit över ilskan över incidenten på bian slappna jag av totalt och njöt av Ice age för tredje gången, dock på svenska eftersom jag var och så den med min syster och hennes barn. Ice age var rolig även en tredje gång och barnen skrattade mycket och ofta. T2 ville se den en gång till och tyckte vi skulle gå och köpa den på film direkt efter bian, men vi fick ju förklarar att det inte riktigt funkade så.

Historien är på upprepande och ny. Sid den klantiga sengångaren är fast besluten om att skaffa vänner eller en flock som de säger nu när Manny ska ha barn och bilda en ny mammutflock. Vännerna råkar ut för ett nytt äventyr när Sid klantar till det rejält närhan stjäl ett par dinosaurieägg och tror att han kan uppfostra dessa.

Betyg: 3/5 LLL

Bokat är bokatBack to the top

I söndes tog jag och R med min systers barn på bio för att se Ice Age 3. Jag har ju som vanligt sjukt dålig planering och det tar en del tid för barnen att välja godis så vi kom in i salongen precis när filmen startade. Vi fann vår rad i mörkret för att finna att någon annan satt sig på våra platser. En mamma med sina två söner. Vi staplade oss in på raden och helt ärligt hade jag inte brytt mig om vi inte hade fått våra exakta platser, bara det att de som satt sig på vår plats bara satt kvar istället för att hoppa in några steg. Barnen visste ju inte var de skulle ta vägen och det slutade med att R stod upp, syrran på ett ställe, de tre barnen på ett annat där jag hade Tilde i knäet. De som tagit våra platser rörde inte en min!

Syrran hade barnens godis och dricka som vi inte kom åt eftersom vi var utspridda. Till sist makade någon sig så att R fick sitta och jag flyttade till en tredje plats på raden så att jag satt själv. Vi gick på bio ihop och satt på tre olika ställen.
Klart att det är irriterande när folk är sena till bian, men det är inte barnens fel precis och vi hade faktiskt bokat platser. Man bokar för att komma när man vill. Skulle vilja sparka den mamman på smalbenet!

Min nya partyklänningBack to the top

Denna klänningen köpte jag på H&M i lördes för ca 300 kr och hade på mig på kvällen. Enligt kassörskan hade den precis kommit in så jag kan ha varit ensam om den lördag kväll. Köpte en ny och ville vara fin för R när jag skulle möta upp han senare på kvällen. Komplimanger kom från många håll men inte från det enda hållet jag ville ha komplimang. Han såg inte att den var ny eller att det var ovanligt tajt för att vara mig. Hursomhelst så var jag HET och han hemmablind!

FilmrecensionerBack to the top

Zack and mimi makes a porno
Denna filmen var faktiskt riktigt rolig, men kinky eftersom den handlar om ett par som delar lägenhet som inte har pengar till att betala sina räkningar och slår in på banan att göra en porrfilm. Man får se den med glimten i ögat för den är snuskig, men driver samtidigt med porrindustrin. 

3/5 LLL

Bedtime stories

Detta var en vanlig glöttig Adam Sandler film som inte imponera på mig något speciellt. Den handlar om Sandler som blev lovad av uppköparen till hans fars hotell att han en dag skulle få driva stället, men många år senare är fallet fortfarande inte så. När han hittar på berättelser som godnattsagor till sin systers barn märker han att varenda gång barnen fyller i historierna så händer det som de har fyllt i på riktigt. Han försöker nå sin dröm och karriär genom att försöka få barnen att fylla i berättelserna med det han vill, men de är ju också barn med en annorlunda fantasi.

2/5 LL 

Pride and glory

I denna filmen får man se en av mina favoritskådisar Edward Norton som en nedbruten polis som blir tvungen att ta på sig utredningen av fallet där fyra av has poliskollegor blev brutalt nedskjutna. Norton kommer från en flera generationer lång polisfamilj och utredningen som visar på korruption och förräderi leder rakt in i familjen.

Filmen är helt klart sevärd och levererar det den ska!

3/5 LLL


Valkyria

Tycker att Tom Cruise är en bra skådespelare fast jag inte alls tycks tycka om honom. Valkyria höll inte alls måttet för mig, utan stat mest och svor över att attentatet inte lyckades och hur historien sett ut om det hade. Jag har sett samma berättelse på dscovery channel där de filmatisera det som om det vore autentiskt. Den berättelsen går lika bra om inte bättre, då den analyserar attentatet och dess misslyckande. Beundrar dock de namn som stod emot Hitler!

2/5 LL

Big Stan

Rob Schneider som gjort för vana att gästspela i alla Adam Sandlers senaste komedier har funnit ett eget lyckat koncept i denna komedi. Schneider spelar en rik fastighetsmäklare som gör allt för att sälja och det oärligt. När han åker dit och ska spendera minst tre år i fängelse bryter den egotrippade mannen han är ihop. Han finner hjälp i den numera avlidne David Carradine som ska lära han allt om kampsporter och självförsvar för att inte bli någons bitch i fängelset. 

Filmen var riktigt rolig även om det bara är en lättsam vanlig komedi. En sådan fjantigt rolig film som man behöver ibland för en rolig kväll i soffan.

3/5 LLLDon't like mondaysBack to the top

Det var lite motsträvigt jag tog mig till jobb idag efter en hel helgs ledighet. Tiden gick för fort! I lördes hade jag megatrevligt med tjejerna på Li och Tulles fin fina sommarfest. Bilder kommer snart! 

Hursomhelst så ville en kollega på jobb byta dag så jag är ledig imrn istället för på tors. Han kanske hör en där uppe ändå, bara jag inte slösa en önskan på det. Annars är det jobb som gäller om dagarna och jag väntar tålmodigt på antagningsbesked och Harry Potter premiär.

Förresten är det någon som vill med och se Harry Potter?

Babyproffsen front seats hos EmmaljungaBack to the top

Det har varit riktig najs att kunna skryta för kunder att vi har "front seats" som jag kallar det till Emmaljungas nya kollektion. Vår konkurrent babyland har mycket senare leveranstider än vad vi har. Vi fick leverans på delar av 2010 kollektionen idag och som snart finns att skåda i butik på babyproffsen i Helsingborg. Deras lager är barskrapat på 09 så det är riktigt skönt att vi har front seats. Emmaljunga har nu släppt den nya kollektionen på både hemsida och i katalog, surfa in på deras hemsida eller hämta en katalog i butik.Erik Hassle - What a voiceBack to the top

Kom hem från min utomlandsvistelse och fick höra låten "Hurtful" på radion och var genast tvungen att söka upp den. Nu kan jag inte sluta lyssna på låten. Det visade sig att han var svensk och tydligen inte någon idolprodukt av något slag för fy vad jag är trött på det tåget. Denna killen verkar ha en grym talang och hans röst är ljuvlig. Önskar han all lycka och framgång och hoppas på att höra mer snart.  In love with a voice...

I väntans tider...Back to the top

Nu i juli ska mitt antagningsbesked komma som avgör vad jag ska göra till hösten, även om jag gärna fokuserar på sommar och sol just nu. Det går oerhört segt hos antagningsnämnden tycker jag! Det står att det ska komma i mitten av juli, men jag går in och kollar redan ifall det kan ha gått snabbare, tvivlar på det dock. Vill ju bara veta så jag kan planera. tiden blir så tajt annars. Kommer jag inte in vet jag inte vad jag ska ta mig till!


Se upp för stoppljusetBack to the top

Igår hade jag solpremiär och drog till stranden med Anna och pressa. Tänkte inte alls ligga på stranden i sommar eftersom jag hellre ätit extra gott och inte gått på gymmet. Ville träffa Anna dock, så jag packade strandväskan och det blev en heldag, vilket syntes när jag kom hem. Jag var totalt röd och det svider som tusan. Kom dock fram till att för att äta vad jag vill och inte träna har jag en grym kropp. Pallar bara inte spatsera kring folk som ska syna en och jämföra. 

Annars tackar jag för nerkyld After Sun...

bloglovin
RSS 2.0