Att flyga drakeBack to the top

Att flyga drake handlar om en pojke som heter Amir och bor i Afghanistan tills Ryssland invaderar och han och hans far flyr till USA. Amir var bästa kompis med sin tjänare Hassan när han var liten. En dag händer det Hassan något fruktansvärt och Amir förtränger händelsen. Hans förflutna hinner dock ikapp han senare i USA och han måste återvända dit, men det är inte det lättaste när Talibanerna numera styr landet.

Det är en fantastiskt historia och filmen är mycket bra även om boken är bättre.

Betyg: 4/5 LLLL



Börjar falla på platsBack to the top

Vi har nu fått lite ordning på saker och ting här, men det hade känts bättre om vi hittat ett ställe att flytta till  härnäst. Men om vi vill undvika och flytta hela tiden måste vi ju välja rätt och det snart.
Så här har jag löst det med kläderna eftersom jag vägrar hänga in det i de gamla garderoberna här står. Inte plats till alal kläderna dock :(
Våra filmer är uppställda förutom alla lord of the rings och satc boxen så då känns det som att saker är som det ska vara ;)
Trädgård är guld och jag tror Festis håller med.
Fick gjort lite trädgårdsarbete för att kunna öppna grinden, men det är också allt jag gör i trädgården. Det är inte lönt att piffa.

Någon annans plugg en solig dagBack to the top

Igår satt jag inomhus hela dagen, så det blev inte att jag fick solat denna lediga dag från jobb heller. Hjälpte Sara och Emma med deras B-uppsats! Ibland blir man så insnöad på sitt eget arbete att det är bra att ta hjälp av någon outside som kanske ser det hela från en annan vinkel. Trots plugg var det najs att spendera dagen med dessa trevliga tjejor. 

Idag jobbade jag till fyra och när jag kom hem halv 5 satte jag mig i solstolen direkt. Hann få lite färg innan solen gick bakom det störigt stora trädet utanför trädgården. Denna sommaren kommer jag att vara en riktig blekfis.

En sol i molnBack to the top


Idag körde jag ut till mor och far för att ligga och steka i deras trädgård och sitta lite på internet. Det blev mest internet eftersom den jivla solen gick i moln hela tiden. Kommer inte in på det trådlösa nätet heller så att surfa i trädgården gick inte. I denna stolen skulle jag sitta i och blev mega brun på min lediga dag, men man kan inte alltid få som man vill.

Transformers 2Back to the top

Igår kväll var jag på Sverigepremiären av Transformers 2 och man kan inte bli besviken på dessa grymma specialeffekter. Det enda jag har att anmärka på är att det blev ibland lite för mycket komedi av det hela så att det i princip blev glöttigt. Filmen var fullproppad med action, specialeffekter och sexighet! Megan Fox är het och det syns verkligen att de gör allt för att framställa det så, inte mig emot. Tycker dock att man då kan ta av tröjan på Josh Dunham (Las Vegas) också så det inte blir så himla one way. Transformers är inte bara för killar även om det såg ut så i biosalongen.

I 2:an så har decepticons blivit kvar på jorden och Autobots och människorna har inlett ett hemligt samarbete för att spåra dessa och förinta dem och givetvis göra så att omvärlden inte får nys om det hela. Samtidigt som Sam ska börja college och ett "normalt" liv.

När jag kom ut till Audi TT:n önskade jag av hela mitt hjärta att den hade varit en Autobot eller den sjukt heta Audin i filmen, R8 tror jag. Jag vill också ha en bumblebee...

Brtyg: 3/5 LLL

En katt med klösBack to the top

Igår låg jag och slappa på soffan när Festis bestämde sig för att skrämma LaLa så att hon tar ett språng på mig som ligger i soffan så jag får min arm snittad  med alla fyra tassar. Sved som tusan gjorde det och jag fick en grym påminnelse om att det är dags att klippa klorna. På bilden har två tassmärken lagt sig iallafall!


MidsommarBack to the top

Denna midsommar var ganska lugn! Vi var 6 personet hemma hos Jocke och åt och drack gott och det blev även lite kubb. Precis när vi dukat färdigt och skulle börja äta så börja det att regna och vi fick lyfta in bordet i sann pripps blå reklam anda. Ibland hör det dåliga vädret till liksom så vi lät oss inte påverkas. Trevligt var det iallafall!



Dagen efter

Dagen efter var det lite bakis och det var dags för fettigt käk. Vi drog ner till tivolit och käkade langos och det var riktigt mer än fettigt. Jag Sara och Gabbsan åkte "virvelvinden" och så fort killen som snurrar vagnarna kom så klappa jag och Gabbi och sa fort fort. Han stod vid vår vagn ganska mycket ;) Man blir aldrig för gammal för karuseller...

How to eat langos...

Baksmällan - the hangoverBack to the top

Denna filmen var så sjukt sjuk och så sjukt rolig att det var sjukt!

Den handlar om en kille som ska gifta sig och hans polare ska ta honom till Las Vegas på svensexa. Allt börjar bra tills de vaknar upp dagen efter och inte minns någonting plus att de har tappat bort brudgummen så de måste spåra tillbaka kvällens händelser för att finna honom.

4/5 i komedibetyg LLLL

5 års dag på Max och SFBack to the top

Häromdagen hade jag och R fem år ihop och eftersom han inte ville ta ledigt från träningen blev det lite tajt men nöjd var jag för det. Fick en brownie och festis på 7-eleven och sen hämtade vi ut biljetter till filmen baksmällan. Valde mellan den och terminator salvation. In en snabbis på älskade Max (hatar McDonalds) och åt min älskade burgare i frisco bröd...mmm. Dock var det bara en tjej bakom disken och lång kö så vi fick slänga i oss burgarna när vi väl fick dem.
Filmen var grymt sjuk och rolig så det blev faktiskt en alldeles utmärkt kväll :)

Och dagen till ära fick jag dessa små godingarna att mumsa på till filmen...

RoadkillBack to the top

Jag har glömt att berätta att jag faktiskt haft mitt första Roadkill och som tur är så var det ingen katt eller större. Blev lite skärrad ändå, men kom fram till att fågeln var både tokig och självmordsbenägen så det var inte riktigt mitt fel.
Den hoppade runder som en galning där på den gräsiga trottoaren precis som den fått fnatt och sen tog den ett stort hopp ut framför bilen. Den var nog inte riktigt frisk sa pappa för att lätta på mitt samvete och det funka för det såg faktiskt ut som den tog självmord. Men varför just framför min bil...

Glad midsommar!Back to the top


Nu skiter vi i det skiftande vädret och skålar för den svenska sommaren. Ha en toppen midsommar allihopa!
Puss

5-års dagBack to the top


Idag har jag och Rickard varit tillsammans i 5 år. Skulle se ifall han kom ihåg det, men trots många pikar om att det var den 18:e och tiden går så snabbt så trilla inte poletten ner. Fick ju praktiskt taget säga det istället! Först tänkte jag inte säga något, utan ge han en present på kvällen för att han skulle skämmas över att inte ha kommit ihåg, men det kändes taskigt.

Den 18 juni varje år har R tagit ledigt från träning för att gå ut och äta med mig och ha en riktig helkväll fast det är vardag, det är den enda dagen på hela året som jag kommer före innebandyn, men inte i år. Idag ska han träna, men vi skulle nog hinna med en bia efter, alltid något.


Emmaljunga kollektion 2010Back to the top

Nu har babyproffsen fått tillgång till Emmaljungas kollektion 2010 och de första leveranserna börjar i augusti. Katalog och tygexemplar finns att titta på i butik. Färgerna 2010 är väldigt färgglada, vad sägs om namnet pink candy! Annars har det givetvis tillkommit fler färger medan vissa lever kvar. Eftersom Emmaljunga själva inte lagt ut färgerna på hemsidan innu ska jag se om jag kan ge lite smakprov.

Tyvärr finns det ingen röd i kollektionen detta året. Jag blev ju tokkär i 09:ans pro red.



Sport och shotsBack to the top

I lördags var det meningen att jag och R skulle ha en romantisk dag, umgås och gå ut och äta och så. Som vanligt blev det inget av det. Vi började dock dagen med att spela lite mål mot mål. Jag la in 1-0, sen 1-1, sen gjorde jag 2-1 och R kvitterade givetvis igen. Sen blev jag trött eftersom jag har sådan grym kondition så R vann med 2-4 :(
Men jag är ganska stolt ändå faktiskt, jag var inte dålig och försvarade målet bra. Jocke bor precis vid planen så han kom ute med öl till Rickard och sa att Jörgen (tränaren de hade i Schweiz) skulle komma till stan, så där fick de en ursäkt att bryta sin vita helg och vår romantiska dag.

Vi gick ut och åt allihopa och de smög i väg till baren och beställde in shots till borden. Planen var att få mig på lyset för att det skulle bli en total utekväll. Det funkade!

Folk som inte varit i staden tycker att här är så fint, givetvis tycker jag också det, men man tar det för givet. Jörgen tyckte rådhuset var en häftig byggnad och att det luktade hav. Inget man tänker på eller hur?

 


 


Project natal x-box 360...grymtBack to the top

Detta är inte endast för killar, utan även för tjejer. Kolla in garderobsfunktionen där du provar klänningar på dig själv i rena clueless anda, äntligen något som faktiskt är tjejigt på dessa konsoler.  Det funkar som så att man har en kamera, en djupledssensor och en specialbyggd processer som gör att dina rörelser kan följas i 3D. Du styr alltså allt med händer och röst, sjukt grymt va! Se videon och häpnas inför framtidens spelande! Undrar vad detta kommer att kosta och när det är färdigt för marknaden?
Grymt va? Me like..

UppdateringBack to the top

Lägenheten är total kaos och de vill inte byta ut de 50 år gamla äckliga garderoberna även om det betalas av de som egentligen ska bo där ur egen plånbok. Annars anser jag att fonden har tillräckligt, men LA hem vill inte vika undan utan gav oss en luktkudde. Nu har jag köpt en klädställning på jysk och hängt upp mina kläder på den, så jag är äntligen ur resväskorna. Jag vägrar hänga mina kläder i en masonitgarderob som luktar illa.

Jobb går prima skinka! De berömmer mig för att jag lär mig snabbt och där är alltid att göra så att tiden går utan att man sneglar. Jag tycker faktiskt att det är riktigt kul och är glad att jag får betalt för att lära mig om babydjungeln som så många andra kastas in i. Blir dock allt mer lyrisk varenda gång jag ser gravida och nyfödda, men avskräckt när någon kommer in med en huligan till barn. Alla ahhh lär väl avta efter ett tag! Men tror ändå att jag kommer vara där om tre år...då är det ju inte för tidigt ;)

Over and out



HurtfulBack to the top

En ny fin låt som jag fastnat för:

TvillingarBack to the top

Jobb går väldigt bra, men det har även tagit över mina nätter. Inatt drömde jag att jag var gravid och hade lagt undan den röda vagnen jag är förälskad i o.s.v. precis som folk gör varje dag på jobb. Tills doktorn säger till mig att jag väntar tvillingar. Jag blev alltså arg i drömmen och vägrade lämna min undanlagda  vagn för att köra en ful tvillingvagn. Ibland kan drömmar verkligen fånga upp saker. Visst är det sött med tvillingar, men tvillingvagnarna är bara fula helt enkelt.

Inget internetBack to the top

Då var man efter många etapper av flyttning boende i en ny lägenhet som för närvarande inte har internet. Kör ut till mor och far och sitter på datan lite, så helt utflyttad är jag kanske inte. Måste ju ha internet! Så det lär ta ett tag innan jag får se Greek säsong 2. Jobbar ändå 10-18 hela veckan så det finns inte så mycket tid över just nu.

Mina första barnvagnskunder som jag hade första dagen kom tillbaka idag och köpte vagn av mig. Då måste jag få säga att jag lyckades ganska bra första dagen på jobb. Nu är det andra veckan, men det är fortfarande mycket frågor, men också många som är bevsvarade. Kan inte låta bli och kolla märken på alla babyprylar jag ser folk med ute nu.
Längtar tills den dagen jag ska bli supermamma, men det lär dröja ett tag.

Nu ska man hem till den röriga lägenheten. Var på Ikea på lunchen idag och handla massa nödvändiga grejor till lyan för under hundrallappen. Ikea är super!

Over and out

Fat limitBack to the top

Eftersom jag innan var arbetslös så har jag inte löst något träningskort, men nu har jag inte längre någon ursäkt för att jag inte tränar. Under de 4 veckor jag bott utanför stan gick jag in till stan en gång och cykla in en annan och tog den dära minimala joggingturen i skogen. I Schweiz börja jag äta godis som tusan i slutet för jag skulle sakna det godiset jag åt där, men come on vi har sura jordgubbssnören i Sverige oxå. Ursäkter för att inte träna och äta rätt är min specalitet och min hjärna går på dem. Men nu känns det som jag nått en fat limit, jag måsta ta tag i det.

Fukosten började nyttigt tills jag la till oboy och chokladpraliner, i need disciplin

Min lillebor tittade lite konstigt på mig när jag sa att jag var för tjock för en klänning, tog av mig den och satte mig och åt choklad. Som tur är tog han chokladen! Så nu ingen mer Ben and Jerry's till film och choklad till frukost.

Piffa upp grill och fest genom att skjuta steken och kasta och sko dina drinkarBack to the top

Jag googlade faktiskt flip flop och hittade en bild med flip flop coasters till drinkar. Lite cool - fula de där rackarna!
Forsatte in på sidan och hitta fler fräckt nördiga prylar.
A fotball - for drinks that are tossed not stirred

Sen kan du skjuta salt och peppar på köttet för det är ju inte dött nog redan

Cheers to Simpsons and alkohol

Hade du köpt några av dessa? Coola, fula...lr båda?
www.nerdapproved.com

Världens bästa flip flop är HilfigerBack to the top

I Prag 04 blev jag tog kär i ett par Hilfiger flip flop och lade det sista av min resekassa på dem. De har använts flitigt och har på så vis haft grym kvalitet. Hittade inga nya och fortsatte använda dem, men i Thailand 08 gick de i sönder och papperskorgen var ett faktum. Tänk att man kan bli så kär i ett par flip flop och så förkrossad när det är dags att slänga dem. På vår Road Trip sprang jag på ett par nya  och slängde mig över dem. Dessa är bara så sköna och så snygga att de förtjänar att heta flip flop deluxe lr nått.

Åter igen kär i ett par flip flop...

HetingBack to the top

Fick ha på mig något som stämde överens med svenska flaggans färger igår, så det blev lite gult. Sen är ju dessa skorna döporriga, men tyvärr inte mina. Måste köpa ett par och öva att gå i höga klackar!

Grillfest och fotbollBack to the top

Igår var vi alla hembjudna på grillpartaj hos Gabbi. Vädret var ju inte det bästa men som tur är är alltid värdinnan en riktig sol. Vå åt gott drack gott och dj:a friskt, dock mest svenska låtar då det var match och nationaldag. Även om vi hejade vilt och spela mål mål mål så förlorades matchen. Det var inte jätterolig match och vi insisterar på mer close ups på spelarna ;)
Värdinnan och kocken för kvällen
The barbequemaster
Elise är vass

Middag
Nationalsången

Match

Jordgubbar med lime och vaniljvisp/glass

Brunettos

Tack för en trevlig kväll girlfriends!

Ny favvo tv-serie "Greek"Back to the top


Anledningen till att jag inte bloggat så mkt denna veckan beror både på jobb och på att min lillebror presentera mig för en ny tv-serie. Greek! Den är i slutet på andra nu så där är en hel del att se, så det har blivit lite maraton. Är nog på 10:e avsnitten på säsong 1 bara, men det tar sig.
 
Serien handlar sororities som har grekiska beteckningar! I Serien finns en gullig nörd som börjar på ett college där hans syster som är en sorority girl redan går. Deras syskonband är lika med noll! Sen är där glidaren/partynissen och den rike/sportige och massa andra karaktärer. Än så länge har det varit kul att titta på och jag hoppas att det fortsätter så.

Så ikväll tror jag att jag inte bryr mig om att det är fredag och fortsätter mitt maraton.

Jobb som babyproffsBack to the top

Som jag nämde innan har jag fått jobb på babyproffsen och har jobbat och haft utbildning hela veckan. Det är jättekul! Jag ser det hela som min mammautbildning inför framtiden. Man blir sjukt sugen på att skaffa en liten kotte när man ser alla gravida som kommer och köper vagn o.s.v. De beställer sin vagn, sen när det börjar bli dags monterar vi ihop den och ser till att alla grejor är med. Det är lite som att man hjälper storken som kommer med barnet, för visst är det så det funkar ;)

Hela veckan har jag haft bilstolsutbildning och sålde idag min första och fick hjälp att montera den i bil. Vagn har jag nog redan sålt tre stycken skulle jag tro. Allt detta kommer att ta lång tid att lära eftersom allt detta med barn är en enda djungel och utbud och konkurrenter är inte få. De säger att de är nljda med mig och att de tycker jag lär mig snabbt. Nästa vecka ska jag gå runder och fälla upp och ner vagnarna och träna på  att spänna fast bilstolar.

Det är underbart att jobba, det är skönt att återigen längta till helgen och veta att man har en inkomst. Kommer nog blogga en hel del om babygrejor nu :)

bloglovin
RSS 2.0