Då var det bestämt...Back to the top

Den 3:e maj kommer vi hem båda två för att bo i LA Sverige igen. Rickard har meddelat Falcons att han kommer hem igen. Nu är bara frågan var vi ska bo?

Min far kommer den 30:e april att köra ner en van till Schweiz så vi kan få hem alla våra saker. Förhoppningsvis tar han med sig mor på den 13 timmar långa resan så de båda kan spana Chur stad där jag bott senaste tiden. Fredag och lördag är undansatt till lite sightseeing och sen ska R och far lördag natt börja köra mot Sverige. Sen är det tänkt att jag och mor ska flyga hem med katterna :).

Så nu ska vi båda jobba fram till fredagen den 23:e, hade hoppats på 17:e men R fick inte sluta så tidigt :(. Men vi ska försöka ta oss över till Italien då...hoppas, hoppas.

Några länkar till artiklar om Rickards hemkomst:

http://www.falcons.se/?id=hu1bvm0632788i1g68utx6m3sd88w084&pick=240

http://www.landskronadirekt.com/arkivet/nyheter/0914.htm#090331_4

See U soon...

Öga för öga är bokstavligt i IranBack to the top

En kvinna i Iran blev utsatt för en syraattack av en man som friat till henne upprepade gånger och fått ett nej. 17 operationer senare är hon fortfarande vanställd och blind och en iransk domare har dömt till att hon ska få sin hämnd.
Gärningsmannen ska vara drogad och hållas fast, medan en doktor ser till att han håller ögonen öppna så att kvinnan kan droppa 20 droppar syra i mannens båda ögon. Mannen som hånade den blinda deformerade kvinnan i rätten ber nu om nåd att få behålla åtminstonde ett öga. Kvinnan vet att hämnd är något ont, men hon vill ha den och kommer att vanställa mannens båda ögon.

Jag kan inte annat än att hålla med aftonbladet om att aldrig tidigare i modern tid har jag hört en sådan bokstavlig tolkning av ordspråket "Öga för öga - tand för tand".

Vad tycker ni...är detta rätt eller fel?

Lusanne och direkt tillbaka...Back to the top

I helgen var det meningen att vi alla tre skulle varit i Lusanne där Nyman bor. Jag sa till R att jag inte ville följa med, att det var bättre att de satsa på en grabbahelg. Han förstod inte varför jag ville följa med och jag måla upp ungefär hur jag trodde att helgen skulle bli utifrån deltagarna och sa att det är en grabbahelg, åk du och Joakim.
Till sist lyckades han dock övertala mig då han inte ville att jag skulle sitta hemma själv hela helgen genom att säga att vi skulle hitta en eng bia när vi kom fram fredag kväll. Filmnörd som man är ändrade jag mitt nej till ett ja, vilket jag bittert fick ångra, helgen skulle bli värre än jag målat upp.

Bilfärden tog 5 tim istället för 4 för att Jocke inte kan läsa en gps ;), och vi gick direkt fårn bilen till en bar, och sen till en annan reastaurangbar där vi fick in ett 5 liter långt ölrör, vilket var häftigt. Dock skulle man ju slått om till franska i denna delen av Schweiz om man kunnat. Varför kan de inte prata samma språk i hela landet? Vi fatta inte ett dugg av menyn och jag som är så kräsen måste ju verkligen veta vad det är jag beställer, speciellt för de pengarna. Fick till sist in en ätbar, men inte speciellt god filepasta och allt jag hörde där var blö blä, la plö rö jö pa...fast varken franska lr tyska är speciellt fina språk faktiskt. Kom någon bia på tal?...nej! Sen hem ti Nyman där de börja shotspela för att de skulle ut, vilket R sagt att de inte skulle då de skulle köra och åka skidor kl 8 nästa dag. R och jag blev kvar för att sova, men innan de andra lämna lägenhten och när de kom hem mitt i natten, vilket liv och vilken nivå på humor. Så grabbigt att jag törna, kunde lika bra umgåtts med ett gäng apor som lusa av varandra. Det blev inte mycket sömn den natten och jag sa att jag sätter mig på tåget på morgonen.

R fick problem med att få upp grabbarna i tid till skiddagen, hmm oväntat, men minuten de vakna till började apandet igen. Till sist kom vi iväg så jag kunde ta ett 3,5 tim tåg genom hela Schweiz för 700kr, kl 9.20 för att slippa deras sällskap och komma hem och ha en ensam lugn helg, vilket jag verkligen ville nu. Jag ångrar inte en sekund att jag åkte hem, speciellt inte när R ringde och sa att skidåkningen var en flopp för det var dåligt väder. De bev ytterst få och dåliga åk och de satt i barerna hela tiden och sen var det after ski på det. Själv kom jag hem till ett solskens Chur, åt gott och förståligt ;) och gick och köpte en B&J. 

Kl lite över ett fick jag tag på R på Jockes mobil då det inte gick att ringa hans, när jag inte hört av honom på 12 tim. Han mobil hade slutat fungera, hmm, men om jag kan ringa till Jockes mobil hade han väl kunnat låna den. Tänkte att jag inte skulle bry mig, men orolig som jag är andades jag väldigt tungt när jag skulle sova för att jag inte hört från honom, så för att kunna få en god natts sömn fick jag ju höra så att allt var oki. De låg då i bilen och försökte sova, för de som hade nycklarna till stugan där de skulle sova ville inte öppna förrän alla partajat färdigt...kan tänka mig att de skulle festa till morgon. Jag kan bara säga att jag kreverat om jag varit med eller frusit ihjäl, så det var en himla tur att jag åkte hem och inte lade pengar på dålig skidåkning och alkohol för att hålla mig varm.

Jag såg Lusanne kvällstid när vi promenera genom staden så jag fick sett staden iallafall och resten av Schweiz på tågfärden hem, så lite resa och sightseeing fick jag ju :)

Biologiskt eller icke biologiskt barn?Back to the top

När jag såg Australia igår, var det ingen tvekan att jag likt Nicole Kidman och många andra tittare skulle ha adopterat aborginbarnet Nullah. Detta fick mig att tänka på min önskan att adoptera, då det finns så många barn världen över som behöver föräldrar och istället sitter vi i i-länderna och ploppar ut våra egna barn för att kunna kalla dem vårt blod, våra egna, även kallat ett biologiskt barn.

Jag vet inte om det är de speciella modersinstinkterna som gör att det inte behöver vara vårt biologiska barn för att vara moderliga och ta barnet till oss. Mödrar kan gå 9 månader med sitt barn i magen men fortfarande inte koppla till moderskänslor förrän de ser själva barnet. Jag skulle ju varit tokkär i min mage minuten jag hade fått reda på att jag var gravid dock, vilket jag tror många är. Många vill ha just biologiska barn och man vänder sig till adoption först när det inte går, men jag har en känsla att det är viktigare för fadern att ha ett biologiskt barn.

Men måste det vara det ena eller det andra? En av mina goda vänner är adopterad till en biologisk familj och inte en gång under sin uppväxt tänkte hon på att hon var färgad och hennes syskon vita. 
Jag skulle vilja ha båda, för nyfiken är man ju vad det blir för en liten figur av dig och den du älskar, men att ge ett barn i världen föräldrar och ett drägligt liv är också viktigt för mig. Jag skulle nog kunna vara mamma åt vilket barn som helst från vilken del av världen som helst. Vad jag oroar mig för dock är inte vad folk ska tycka om själva adoptionen eller om mig för den delen, de får tycka vad de vill. Vad jag är orolig över är hur det adopterade barnet kommer att behandlas av andra.

Australia!Back to the top

Nu har jag äntligen sett filmen Australia och tyckte att den var jättebra. Har inte riktigt varit sugen på ytterligare en kärlekhistoria, men den handlar om så mycket mer. Som den stulna generationen då den australiensiska regeringen systematiskt stal aborginbarn från dess mödrar. Något de inte fått en ursäkt för förrän 2008, vilket inte är klokt. Aborginbarnens situation kan diskuteras från många perspektiv, men att systematiskt stjäla barn är fel. Annars utspelar sig filmen innan och under den japanska attacken av Darwin innan andra världskriget bryter ut totalt.
Jag är inte en av dem som avgudar Nicole Kidman eller tycker att Hugh Jackman är den sexigaste mannen i världen, som han blev utsedd till, men tycker filmen är bra trots detta. Föll dock pladask för pojken som spelade aborginbarnet Nullah, som på sätt och vis är berättaren av filmen med sin söta brytande engelska. Blir så imponerad när barn gör så bra ifrån sig i filmer.


Beyg: 3/5 LLL...So go down under!

5 stjärnig Personalfest i bergenBack to the top

Personalfesten i lördags var riktigt rolig och trevlig och var på ett 5 stjärnigt hotell (tror det heter Waldhaus), uppe i bergen, närmare betstämmt i Flimms. Hotellet var riktigt fint och hotellområdet mäktigt och man önskar vi hade fått tillgång till dess spaanläggning. Det var hit de rika kom innan St Mauritz blev nästa tillhåll.
Vi var i lag beroende på var vi arbetar inom företaget och hoppade runt på olika stationer där lagen tävlade i, hoppa säck, soduko, limbo, kasta boll på burkpyramid, singstar, charader, frågetävling, gissa hur många karameller i burken och bygga snögubbe. Vi var inte speciellt bra, jo jag var ;), men tydligen var vi tillräckligt bra för att placera oss 3:a av hela 10 lag. Maten var i små portioner och trots att jag smakade på allt, åt jag inte allt så jag var fortfarande hungrig sen,men det rann ner en hel del rött vin.
Team Atelie/ Administration... vi tog bort allt utom / så vi hette team slash;) Byggde snögubbe av issnö så att rulla var omöljligt. Men visst blev den fin?


Priset...en check på 300CHF för utgång...vi fick en pokal som tredje pristagare iallafall :)
Klicka för att förstora!

Pokal oder hospital...


Glöm inte Earth Hour ikväll...Back to the top

Glöm inte släcka ner all onödig el ikväll och belys klimatfrågan i mörker. Ljuset ska släckas mellan 20.30-21.30 och hela 3000 städer i 85 olika länder världen över är med i denna manifestation som värdsnaturfonden ligger bakom. Det kan nog rent av vara mysigt att sitta med lite tända ljus ikväll och socialisera istället för att titta på dumburken.
Lights out!

Grattis T3...Back to the top

Idag fyller mitt tredje och yngsta syskonbarn 1 år. Jag hoppas han har haft en fin dag med familjen. Hade velat vara där, men har mina plikter här tyvärr. Var i Australien när han föddes och i Schweiz när han fyller 1. Mosti får gottgöra sin sötis sen :)

Även en hälsning till syskonen prinsessan T1 och mostis snygging T2.

Älskar er...Puss och Kram

Så mycket att tänka på och beslut att fattaBack to the top

Jag borde tänka, vi borde tänka, men så länge det inte fattas något beslut är det svårt att planera framåt. Så fort jag tänker på det blir jag helt stirrig och nervös, så jag vill inte tänka. Vad blir det för beslut och hur ser lösningen för beslutet ut? Därför är det bra att jag jobbat lite mer nu och att jag gymmar så jag slipper tänka just då.

Ska R stanna här i Schweiz eller ska han hem?
Om vi ska hem är det ganska mycket som ska planera och lösas.

Vilken skola kommer jag att gå i till hösten och kommer jag in? I Sverige eller i USA?
Vågar inte ens klicka send på min ansökan av någon anledning.

Beslut att ta idag...ska jag åka med R och J och hälsa på N i Lusanne över helgen?
Börjar bli lite trött  på att hänga med grabbar...känns som de kommer ha roligare utan mig. Har en känsla av att det kommer bli mer än några öl, att jag kommer att vara själv en hel dag i skidbacken och att Jocke efter många försök till slut kommer att lyckas göra mig arg på något sätt.

Linkin Park...Back to the top

Har väntat i flera månader på att Linkin Park ska spela här omkring och nu när jag ska åka hem ska de spela i Zurich i Juli, så typiskt. Kanske får lägga in ett återbesök då! Låten nedan är grym och är med på soundtracket av Twilight, vilket gjorde att jag gilla filmen ännu mer. Deras texter är underbart bra...lyssna och njut.I dreamed I was missing
You were so scared
But no one would listen
Cause no one else cared
After my dreaming
I woke with this fear
What am I leaving
When I'm done here
So if you're asking me I want you to know

When my time comes
Forget the wrong that i've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed
Don't resent me
And when you're feeling empty
Keep me in your memory
Leave out all the rest

Don't be afraid
I've taken my beating
I've shared what i made
I'm strong on the surface
Not all the way through
I've never been perfect
But neither have you

Forgetting...all the hurt inside you learned to hide so well
Pretending...someone else can come and save me from myself
I can't be who you are

Är tele2 måna om sina pedofilkunder?Back to the top

Ecpat är en antibarnsexorganisation som hjälper barn världen över. Dessa tog intiativet till ett samarbete mellan landets största internetleverantörer och polisen i kampen mot barnporr på nätet. Polisen säger till leverantörerna vilka sidor som innehåller barnporr och leverantörerna har då skyldighet att spärra dessa sidor.

När det nu var dags att förnya avtalet har alla landets stora leverantörer skrivit under utom Tele2. Varför?
På Tele2 hänvisar man till integriteten då det nya barnporravtalet utökats och omfattar nu också sajter som länkar till barnporrsidor.
- Vi har fört diskussioner om förändringar i avtalet. Än så länge anser vi inte att vi har fått garantier för att säkerställa integriteten hos våra kunder, säger Pernilla Oldmark, informationschef på Tele2.

Vad är viktigast...pedofilens integritet och rätt att surfa fritt eller barnen som får agera mål för dennes lustar?
Så länge inte Tele2 skriver under detta avtal är det dags för en bojkottning av denna internetleverantör.
Jag kan se deras framtida reklam framför mig...Välj Tele2...pedofilernas val...

Jag vill även passa på att  ge en eloge till Ecpat för deras arbete. Vi hade dem på besök på en föreläsning vid Lunds universitet när jag läste mänskliga rättgheter och deras arbete är ovärderligt och tufft. Go Ecpat!

"Jai Ho" från Slumdog MillionareBack to the top

Trodde aldrig att jag någon dag skulle lyssna på indisk musik, men Slumdog Millionare har ju helt klart ändrat på detta. Filmen var ju riktigt bra och på slutet kommer denna låten och de Bollywood dansar lite, precis som det ska vara ;)
Hittade bara en bra video och den hade ingen kod att bädda in så det får bli en länk. Now Bollywood shake it and go see the movie!

http://www.youtube.com/watch?v=eT0Q-B_FUHY


Twilight ännu en gång ikvällBack to the top

Ikväll har jag och Rickard en dubbeldejt med Edward och Bella...japp, jag har fått han till att se Twilight med mig :)
Jag hoppas verkligen han tycker att den är bra och att han tål lite konkurrens ;)

Tillbaka till sandlådan...Back to the top

Förra veckan jobbade jag bara halva dagar och var ledig på fredagen, riktigt najs. Idag jobbade jag också vara halva dagen och tur var väl det. Jobb går inte riktigt så bra när man måste jobba med en nochalant människa som fortfarande går på dagis. Vi tjabba lite i tors när hon var stand in chef och sen hade hon gått runder på jobb och varit dramaqueen över verkligen ingenting.

Jag upplyste henne om att konditoriet hade kommit med marzipanfigurer och att vi borde kanske klämma in dem i dagens arbete om de inte står på listan eftersom vi alla vet att marzipan blir hårt. Men den här personen tål inte att hon inte kontrollerat detta själva eftersom hon är den största kontrollmänniskan jag någonsin träffat och börjar skälla på mig. Jag förstår inte varför hon skäller och frågar varför hon lacka? Då hade hon gjort om mitt förslag till en befallning om att just hon ska omedelbart göra dessa figurer. Trots språkbarriärer förstår jag inte till hur hon kunde göra om mitt förslag till det. Hon lyssnar aldrig på vad jag egentligen säger eller avbryter mig. Och när försökte förklara för henne att hon missförstått, går hon ifrån med händerna för öronen och vill inte lyssna. Försökte förklara yttreligare en gång, men exakt samma sak, och detta ska var min stand in chef. Så jag tänkte då får hon ju sura då och la det bakom mig trots att hon betedde sig som ett dagisbarn resten av förmiddagen.

Idag på måndagen fick jag ett litet prat av min vanliga chef om att jag måste acceptera min kollegas chefsposition när hon är borta och att denna kollega hade gått till allt möjligt högt folk och hotat med att sluta, trots att hon vet att jag är där knappt en månad till. Jag får dåndampen alltså! Mitt problem är inte att hon är chef, trots att det är som att jobba med Hitler. Ni kan inte ana hur passiv jag är och hur mycket längre mitt tålamod har sträckt sig med denna människa. Mitt problem är att hon beter sig som en barnunge, hittar på saker jag inte sagt för att hon inte vill lyssna eller förstå vad jag säger. Jag har låtit hennes utsvävningar passera många gånger, men efter teatern idag är det svårt för mig att bara lägga det bakom.

Om man i vanliga fall gör en höna av en fjäder, så vet jag inte vad hon gjorde hönan av denna gången för enligt mig fanns där inte ens en fjäder. Hoppas på att sluta lite tidigare från jobb till att resa lite istället.

Det var en gång ett KAKMONSTERBack to the top

-Vill kakmonstret ha den lilla kakan?
-Nej.
-Vill kakmonstret ha den mellanstora kakan?
-Nej.
-Vill kakmostret ha den stora kakan?
-Nej.
-???Vill kakmonstret inte ha några kakor???
-Kakmonstret vill ha ALLA kakorna!!!!


Jessica lade in denna på facebook, tyckte den var så klockren att jag måste dela den med er. Nog kan vi alla känna igen oss i detta kakmonstret ibland :)

Och om det finns ett magiskt sätt att äta kakan och ha kvar den...varför inte?

Nu blev jag sugen på kakor...

Mitt drömhus :)Back to the top


Fleur de Lys I Beverly Hills är en modern kopia av Versailles och går för 125 miljoner dollar, ca 1 miljard svenska kronor. 
Huset är på 3809 kvadratmeter och har 15 sovrum, ett bibliotek, vinkällare, 2 kök och en biosalong för 50 personer, och har som andra amerikanska palats en klassicistisk stil, med kolonner vid entrén.
Husets insida är klädd med italiensk marmor, franska kalkstensgolv, guldpläterade läderdetaljer, avgjutningar av kronor täckta med bladguld och en balsal med takfresker. Huset omgärdas av en barockliknande trädgård med gräsmattor, rosor och låga buxbomshäckar och äldre träd. Givetvis finns plats för ett hus för tjänstefolket, en pool och tennisplan.

Aningen förstort för mig dock, behöver ju inte 15 badrum och två kök, men tanken på bibliotek, vinkällare och biosalong gillar jag. Sen hade jag förmodligen renoverat omt huset invändigt och gjort en mer modern och hemtrevlig stil ;)

Var blir den där miljardären av som ska lova mig evig kärlek?
Dream on!

Sjuk i Schweiz är lika med dyrt...Back to the top

För ett tag sedan låg jag i influensa hör nere i nästan 2 veckor. Jag var tvungen att gå till doktorn och få sjukintyg efter att ha varit borta i tre dagar. Doktorn ville ta blodprov för att se hur pass sjuk jag var trots att han såg att jag var ganska sjuk. Vi fick några tabletter och R fick något till öronen eftersom han haft ungefär samma sjukdom veckan innan som inte var riktigt bort innu. 

Jag har fruktat att bli sjuk här i Schweiz eftersom det inte är i närheten av samma välfärdssystem som i Sverige. Allt här är med andra ord dyrt trots att du betalar en svindyr försäkring. Vi fick gå hem utan att betala och jag började tänka att det kanske inte var så farligt tills det damp ner två räkningar från labbet som analyserat mitt blod på 80 CHF st. I
går fick jag sent nog hem ytterligare en räkning på 160 CHF i besökskostnad och för medicinen.  Totalt ca 320 CHF vilket i svenska pengar är ca 2220 kr för influensa och blodprov.  Eftersom mitt flyg hem senast kostade 260 CHF och du betalar 200KR för att gå till doktorn hemma så hade det helt enkelt varit billigare för mig att flyga hem och göra ett doktorsbesök och flyga tillbaka och få pengar över. Sjukt va?

Jag har i Schweizisk standard en billig försäkring på 160 CHF i månaden, 1120Kr. Då måste jag alltid betala de första 300 CHF av vad min eventuella sjukdom kostar och denna försäkringen är bara om jag blir sjuk. Råkar jag ut för en olycka måste jag ha en annan försäkring och som tur är så har jag den via jobb. Men vet inte exakt allt med dessa försäkringarna så bryta något i backen är verkligen något jag inte hoppas på att göra då en ambulans och så skulle kosta mig en förmögenhet. Om du vill ha en billigare försäkring varje månad kan du välja hur mkt du vill betala vid eventuell sjukdom, i mitt fall de först 300 som är obligatoriskt. Men sen kan du välja att ha en självrisk på upp till 2500CHF, 17500Kr som du måste betala innan försäkringen träder in och betalar resten och detta är för ca 20CHF billigare premie i månaden. Ska man få kalla detta försäkring?

I Sverige betalar jag och R nog 1100kr i kvartalet och då är vi båda försäkrade på de flesta vis, inklusive vårt boende. Ni kan förstå att det blev lite svårt för mig att greppa att jag här skulle betala detsamma för bara mig här i månaden och det täcker bara om jag blir sjuk. Detta är verkligen en av Schweiz baksidor!

Idag är det personalfest som gäller...Back to the top

Idag ska vi upp i bergen med jobb till ett 5 stjärnigt hotell och partaja lite. Vi ska leka en massa lekar, såsom bygga snögubbe, limbo, singstar och massa mer. Mitt lag är en blandning från ateljen där jag jobbar och kontoret. Helt ärligt tror jag inte vårt lag har så stor chans då de andra lagen består av lite mer yngre folk, men det ska nog bli skoj. Schweizare är dock inte som vi svenskar, vi kan bjuda på oss själva, men Schweizarna gör inte det så gärna då det är skämmigt och de vill inte att folk ska skratta åt dem. Vem vet, ikväll kanske jag blir den största clownen där :)
Den gången jag rakade av allt hår...Back to the top

Jag tror nog jag även chockade mig själva när jag rakade av mig allt håret. Jag var bara så trött på hår och tog en stor sax och klippte ett snitt så långt upp jag kunde så jag inte kunde ångra mig, annars hade jag säkerligen ångrat mig. Faktisk en ganska cool känsla att raka av sig håret, men jag blev chockad av min spegelbild. Men det var gjort och förvånansvärt nog passa jag i det. Det är inte många tjejer som kan raka av håret och se bra ut, jag får ge mig själv beröm för det.

När R kom hem hade jag glömt att jag rakat håret och gick för att säga hej i dörren. Jag såg riktigt hur han frös till och stirrade chckat på mig. "Ohh visst ja, jag rakade av mig allt håret älskling, coolt va?"
Nenne trodde inte mig så jag fick skicka bildbevis, bilden på msn trodde folk var photoshopad tills de såg mig på riktigt. När jag körde ut till mamma och pappa såg de mig redan utanför fönstret och jag kunde höra "Åhh nej!".

Men när alla vant sig vid att jag rakat huvudet, fick jag faktiskt beröm för att jag klädde i det. En tjej kom fram till mig på nyår och sa "jag måste bara berätta för dig att du är så vacker",måste man raka sig för att höra det? Kände mig lite pojkig faktiskt och det är ju inte speciellt sexigt, men jag har aldrig rört vid mitt hår så mkt som när jag hade en 2mm stubb, känslan var underbar. I efterhand vet jag inte ifall det var värt det då jag såg hemsk ut när håret skulle växa ut och tid tog det. Men det växte ut och jag har denna uderbara upplevelsen på min livslista :)

När Brittan senare rakade av håret så gjorde hon en Lina...men hon såg ju hemsk ut...nä tacka vet jag Natalie Portman i V för Vendetta...hon kan bära ett rakat huvud och fortfarande vara riktigt vacker, som jag ;)

När ska vi lära oss att skilja på folk och folk?Back to the top

Jag är så fruktansvärt trött på att folk drar alla över ett streck. Fine, folk får gärna tro att alla svenskar är blonda, det irriterar mig något, men det är ju inte precis en hataktion mot brunetter, utan till viss del vilseledande reklam från Sveriges del.
Men när jag läser en artikel där man trashar  just amerikaner eller om vi ska gå ner ett fack just amerikanska soldater, just muslimer,  eller just irakier...you name it...är bara rent hat och väldigt outbildat.

Ja, där händer hemskheter i krig för att  vissa soldater, amerikanska som engelska som någon annan nationalitet är dumma i huvudet. Är det rätt för mig att generalisera att alla soldater är dumma i huvudet då eller kanske bara just amerikanska?

Också den eviga religionsfrågan...Precis som det finns kristna fanatiker, finns det muslimska fanatiker. Bara för att det skett en terrorattack från en muslimsk religös grupp eller för att vissa av dessa bara är rent sjukt fanatiska, så kan jag inte generalisera den muslimska tron. Det är precis som att hela världens muslimer stod ovetande bakom denna attack och har på grund av generalisering fått betala för den.

I artiklen stod om krigsbrott gjorda av amerikanska soldater och en person kommenterar, "irakierna är inte så oskyldiga, de skulle göra detsamma med en amerikan". Men just denna 15 åriga flicka som blev våltdagen, familjen som sköts till dötts, skulle just dessa irakier ha gjort detsamma? Förstå att du är svensk, jag är svensk, men inte fan är vi densamma. Jag kan mycket väl känna mer samhörighet med en muslim, amerikan eller vem som helst än med dig. Detta innebär inte att jag har en mindre nationalistisk känsla, utan det handlar om personer i sig.

Etiketterna vi borde sätta istället är mördare, våldtäksmän, fanatiker osv, och dessa finns inom alla nationaliteter, alla religioner och säkerligen de flesta yrkena.

Förstår ni vad jag menar?

Finns anorexians motsats?Back to the top

Det skrivs väldigt mycket om anorexia, bulimi, viktideal och förvriden kroppssyn. En anorektiker tittar sig i spegeln och ser fett som inte finns, hon är egentligen ett benrangel, men enligt henne tjock. Men vad jag undrar är om denna kroppsförvridningen finns på andra hållet? Finns det överviktiga personer som tittar sig i spegeln och ser en smal person? Eller kallar vi detta att vara bekväm?
Vänd på bilden....

Kan ju inte låta bli att kasta om saker ibland. Oftast så ser inte folk sig själv som andra ser dem! Bara klichen "ser jag fet ut i dessa jenasen?", spelar det egentligen någon roll vad du svarar? Har personen bestämt sig att något är fult eller fel är det svårt att ändra den uppfattningen. Har hon fått för sig att hon ser fet ut i jeansen och du ärligt tycker att så inte är fallet så är det hennes uppfattning som styr. Men när man ser vissa överviktiga i kläder som verkligen inte passar en överviktig person kan jag inte låta bli att undra hur de resonera framför spegeln.
Det skulle vara kul att se sig från någon annans perspektiv för ibland verkar folk hitta kvaliteer och icke kvaliteer i mig jag verkligen inte kan se själv.

En glidar vecka...Back to the top

Denna veckan har jag bara jobbat halva dagar. Blir säkerligen en halv dag imorgon också och på fredag har jag ledigt :) Vet inte riktigt vad jag ska hitta på dock för R jobbar för en gångs skull denna fredagen. Men våren har kommit hit och solen skiner för fullt, får ta vara på det. Snöar säkert nästa vecka igen, men då ska jag hålla kvar i dessa vårkänslor som uppstått.

Har sagt att jag ska gå till gymmet ett tag nu, men det hat ju inte blivit av förrens igår och gud vad härligt det var att träna. Tog lite tid på mig med maskinerna bara, har ju glömt lite. På mitt schema var senaste styrketräningen 6/11, gjorde lite yoga in i dec, men sen har träning uteblivit. Har gått ner lite, men det är nog mina muskler som försvunnit. Hoppas på att ta mig dit lite mer nu, men gymma är inte speciellt roligt. Ska försöka röra mig alternativt, lite gym, simma, skidor och kanske någon annan aktivitet. R har ingen mer innebandy nu, men måste ändå träna så han får släpa med mig :), för träna behöver jag.

Work it!

Girl rock...yeah...Back to the top

Har Paramore på Rockband...fint...de gör mycket musik till twilight också...ännu finare....

 

Letters to cleo...svårt att se Heath Ledger, men detta är en riktig bra film.


Beautiful girls...my girlsBack to the top

Har nog musiksmak som en ung tonåring idag :) Detta är Jojos version på Beautiful girls... me like. Tänker på mitt megansnygga tjejgäng som hade kunnat vara riktiga hjärtekrossare om de velat. Damn fine girls!
Ni, sommmar, grillning och kubb är vad jag ser fram emot i sommar.
Old times...
Miss U girls!

7 things I hate about you...Back to the top

Hihi...musikbloggar lite nu. När jag hör denna låten blir jag typ 16 igen när man bara flippa. Älskar tjejrock som gör en helt sprallig, typ letters to cleo och paramore. Tycker Miley är ganska kass annars faktiskt, men låten får mig sprallig helt enkelt. Hennes senaste heter typ "fly on the wall", lyssna på den och då sjunger hon verkligen att hon önska hon var en slibbig fluga på väggen. Det var så dåligt att jag inte trodde på vad jag hörde.

Hayden sings to...Back to the top

Många kändisar tycks jobba med det mesta nuförtiden. Skådespelerska / sångerska / modell / företagare. Hittade denna låten med Hayden Panettiere på youtube och då visade sig att hon sjungt sedan hon var liten, bland annat till filmer hon varit med i. Multitalented these people! Inte världens bästa låt precis och rappen är lite to much, men går att lyssna på.
Snart ska jag se ett avsnitt Heroes där Hayden spelar Claire. "Save the cheerleader, save the world". Heroes är inte längre vad det brukade vara dock.


Slumdog millionare...bästa på längeBack to the top

I fredags var vi på bio och såg Slumdog millionare. Tack och lov inte dubbad :) Hade inga speciella förväntningar trots att den vunnit 8 oscars. Oscarsfilmer har en tendens att ibland vara så speciella att de är dåliga. Jag tyckte att den var riktigt bra och rekommenderar att alla går och ser den. Den är värd biopengarna! Den utspelas i Indien, så jag trodde de skulle prata indiska, men de gjorde de nästan bara när de var små, gör dock det hela mer realistiskt.
Handling: Jamal och hans bror får lära sig att leva på egen hand den hårda vägen i slummen. Jamal kan inte släppa sina ödesbestämda kärlek för Latika som andra vill förhindra . Han går med i den indiska versionen "Vem vill bli mijonär" för att han vet att hon tittar på det programmet. Men när han klarar svaren blir han anklagad för fusk och arresterad. I arresten får man följa hans liv och hur det kommer sig att han känner till just dessa svaren.

Betyg: 5/5 LLLLL

D: It is written

Vi vann...Back to the top

Förra veckan blev en 3 1/2 dags arbetsvecka. Jag fick fredagen fri eftersom vi hade besök. N och B med vän var här och hälsade på. R tog ledigt från jobb och de var i skidbacken en hel del. Jag följde med först på lördagen då det var riktigt fint väder igen, glömde inte solkkrämen den här gången dock :) Besök är riktigt trevligt! (en pik till er som inte besökt..hihi).
Annars vann grabbarna matchen i lördes och och är säkrade....pust. Hopp Chur! Efterår blev det megaparty och det blev lite blandat intag för min del, vilket aldrig är bra, men snygg var jag ;) Vi hade efterfest i vår lägenhet och spelade rockband till kl 7 på morgonen. Trodde någon skämta när jag såg tiden, så man är lite seg även idag. Det måste ha märkts på jobb för S gav mig eftermiddagen fri till att gå hem och sova middag.


Varför är filmer så sena till Sverige?Back to the top

Idag blir det bio och ut och äta med en annan spielerfrau. Slumdog har gått på bia här jättelänge och hade ganska nyligen premiär i Sverige. Shopoholic hade premiär här igår och i Sverige lite senare denna månaden . Hatar att jag inte kan se den eftersom de bara visar den på tyska och så är det med de flesta filmerna...buhu. Oscarsfilmerna har de visat på eng, som tur är. Gick in på SF.s bioprogram för att se vilka filmer som kom ut när jag kom hem, måste ju ta igen lite. Men alla dessa filmer har redan haft premiär här i Schweiz då, och jag kan inte se den dubbade skiten. Men min poäng är...varför är vi så sena med filmer i Sverige? Är det konstigt att svenskar laddar hem så mycket? Varför vänta liksom? Kan inte dessa jivla roaltynissarna fatta detta.
Konstaterande: Vi är ett land med så pass ekonomisk status och fimintresse att vi kan gå på bio ofta och köpa filmerna på dvd när de kommer ut, helt lagligt...men varför vänta ibland mer än en extra månad på att se en film du jättegärna vill se för att någon annan bestämt åt oss att vänta. Jag tror till och med att mellanöstern släpper filmer före oss.

Lösning: Visa serier parallellt med USA och släpp filmer iallafall så tidigt som England eller i detta fallet Schweiz. Det skiljer månader på vissa och någon vecka på andra (förutom världspremiärerna då) och det är inte klokt. Och här ska de till och med hinna dubba dem. Säger inte att detta löser nedladdningsproblemet, men lär definitivt minska aktiviteten.

Frågan som kräver svar:  Varför får Australien, Thailand och Schweiz filmer långt innan oss? Jag utesluter befolkningsantalet, Schweiz är litet. Jag utesluter även hög grad av demokrati, filmvärnande lagar och ekonomisk och politisk status, då Thailand inte passar in på dessa faktorer och är en stor bidragare till piratkopior du kan köpa helt öppet, och som läggs ut på nätet. I Australien såg jag step up 2 tre månader innan den kom på bio i Sverige och då hade den gått där ett tag. Varför...för att de har engelska som förstaspråk?

"Trött på att vänta, medan världen ser film före mig"

HAN imiterar Britney sjukt bra...Back to the top

Var inne och läste lite på aftonbladet som vanligt och kom över ett videoklipp på en man som heter Derrick Barry som är ett Britney Spears fan som numera lever på att imitera henne. Jaja, ännu en dragqueen med lite attityd och ingen skam i kroppen tänkte jag, men där fick jag. Jag är så sjukt imponerad av att han kan se så kvinnlig ut och faktiskt vara lik Britney i både utseende och moves. Alltså dansen och rörelserna är så sjukt bra imiterade att du faktiskt tror att det är Britney du tittar på. Han var tydligen med på America's got talent och gick nog till semifinal. Se först aftonbladsklippet för att se hur han gör om sig till Britney, så ni vet hur han såg ut innan. Ni kanske inte blir så övertgade där, men gå sen över till youtubeklippen och ni kommer att bli övertygade om att denna man är en sjukt bra Britney. Två av youtubeklippen är dåligt filmade, men du ser hans moves.


I America's got talent:

Show efter hans medverkan i programmet:


Vad tycker ni, visst rör han sig precis som Brittan?

Ytterligare en skolmassaker...Back to the top

Vad som förut var en hemsk händelse borta i USA har nu satt sina spår världen över och dessa skolmassakrar börjar bli allt vanligare. Den senaste drabbade Tyskland, idag, onsdagen den 11 mars! En 17-årig pojke gick in på sin gamla skola och sköt vilt omrkring sig och dödade 9 elever och tre lärare, varav alla utom en var flickor. Man spekulerar om det fanns en speciell inriktning just på det kvinnliga könet. Han återvände till ett av klassrummen tre gånger för att verkligen ta livet av alla. Tredje gången ska han ha sagt "Va, är ni inte döda än". I sin flykt dödade han en trädgårdsmästare, två förbipasserande personer och skottskadade två poliser innan han tog livet av sig själva. Pojken ska ha gått från en lovande bordtennisspelare till en tillbakadragen pojke med facination för vapen och skräckfilmer. Att han pappa har licens för 18 olika typer av vapen och att huset är fyllt av dessa kan ju ha en bidragande faktor till hans intresse och till sist hans massaker.
Andra skolmassakrar:
  •   I september 2008 mördades nio elever och en lärare i en yrkesskola i Kauhajoki i finländska Österbotten innan den 22-årige gärningsmannen tog sitt liv.
  •   Ett år tidigare dödades åtta människor på Jokela-skolan i Tusby i Finland. Den 18-årige gärningsmannen begick självmord. Liksom mördaren i Kauhajoki hade 18-åringen exponerat sin vapenfixering på internetforum.
  •   Europas värsta skolmassaker inträffade i Gutenberggymnasiet i tyska Erfurt i april 2002. En 19-åring mördade tolv lärare, två elever, en sekreterare och en polis innan han sköt sig själv.
  •   I USA i april 2007 sköt en 23-årig student ihjäl 33 elever och anställda vid universitetet Virginia Tech och tog sedan sitt liv.
  •  I oktober 2006 sköt en man ihjäl fem skolflickor i ett Amish-samhälle i Pennsylvania i USA. Mannen tog sitt liv.
  •   I mars 2005 dödades tio personer, fem av dem elever, i indianreservatet Red Lake i Minnesota. Den 16-årige gärningsmannen tog sitt liv.
  •   USA:s mest uppmärksammade skolmassaker skedde på Columbine High School i Colorado i april 1999. Två tonåringar sköt ihjäl tolv elever och en lärare och skadade 24 andra innan de begick självmord.
  •   I Kina högg en 21-årig man ihjäl nio elever i en internatskola i Henan i november 2004. Mannen fick dödsstraff och avrättades
Vad tror ni är anledningarna till dessa massakrar? Mobbning, psykisk sjukdom, vapenfacination, dålig uppfostran, kanske alla. Mördarna verkar alltid ta sitt liv så det mesta är spekulationer av hur de egentligen kände, genom musik, skrift, kläder, beteende, och andras upplevelser. Varför genomföra en skolmassaker med oftast slumpartat dödande?

Breaking Dawn bokrelease 12 marsBack to the top

Har ni nu förhandsbokat bok fyra i twilight serien? Breaking Dawn har svensk release imorgon och de som förhandsbokat på nätet kan förvänta sig att den dimper ner i brevlådan då. Antar att en del kommer att ränna till bokaffären, för tro mig när jag säger att  boken är värd all möda. Har du ännu inte börjat läsa serien, gör det nu.


Läs mina bokrecensioner på alla fyra böckerna under fliken tips/recensioner, de är utan spoilers.
Enjoy!

Pinks and PETAs Fashionstatement...Back to the top

Pink har lånat ut sin röst till en flådd krokodil i en reklamfilm mot päls i samarbete med PETA. Pink blir illamående av att vara nära någon som bär päls för att hon känner så stark för djuren. Även Ricky Gervais medverkar som en flådd hare. Videon är riktigt äcklig faktiskt på ett seriöst skämtsamt sätt, men det är så det måste göras för att öppna ögonen på folk. Jag beundrar de stjärnor som jobbar ihopa med PETA, för päls och skinnindustrin är nasty business. Hur svårt kan det vara att avstå från att bära äkta skinn och päls? Som kändis kan du nog få designat något riktigt snyggt oäkta.

Spana videon " stolen for fashion" här:


Jag står också på djurens sida, även om jag finner både skinn och päls snyggt. Är det dubbelmoral? Vad är det egenligen för fel med att bära en "fejkpäls"? Det är ju en äkta päls det är fel att bära, det är inte så svårt att koppla samman. Jag letar hårt efter fejk, men det produceras helt enkelt inte tillräckligt. Men om jag hittar denna fejk skinnjacka ska jag bära den med huvudet högt och säga "denna är minsann av äkta fejkskinn".

Let the animals keep their good looking fur... 

Ett försök till sundhet...ett mixerköp!Back to the top

Eftersom jag länge varit riktigt, riktigt trött och det inte var något fel på något värde i mitt blod så har jag slått in på en ny riktning. Att äta sundare, och för min del tråkigare och möjlitvis äckligare. Trodde att det bara skulle vara att gå och köpa järntabletter, men nej istället fick jag en saftig testräkning som sa att det inte var något fel på mig. Hmm...man ska väl vara glad att det inte är fel på en, men järntabletter hade varit enklare än en ny kost. Eftersom jag är så trött orkar jag knappt röra mig och innan har jag kunnat äta i princip vad jag velat eftersom jag släpat mig till gymmet då och då.
Min revolution är en mixer, jag ska börja göra en massa nyttiga fruktdrinkar och sakta men säkert slå mig in lite på detox käk. Står att man känner sig underbar när man rensat ut slaggprodukterna i kroppen. Jag kommer ju givetvis fuska eftersom jag inte äter grönsaker,fisk och äter väldigt få frukter. Men jag ska lära mig! Om jag klarar att "nästan" detoxa mig, kanske jag lär mig ett och annat nyttigt den veckan man ska nyttoplåga sig och för vidare det i min vanliga livsstil.

Nu behöver jag bara en massa goda recept på fruktdrinkar...tror ni sitter inne på några tjejer, iallafall Elise, gärna utan alkohol bejb ;)

Om min gödare hade varit med på sundhetsplanen hade det nog gått lite lättare, men han lär väl sitta och vifta med sina dagliga choklad för där var inget intresse. Hursomhelst så måste jag ta reda på ifall det är mina matvanor som gör mig så trött, så ge mig styrkan att bibehålla min diciplin som jag inte har ;)

Skidåkning i finaste väder...Back to the top

Igår blev det äntligen skidåkning efter att ha väntat ut det dåliga vädret. Det var perfekt skidväder! Solen brände härligt och det var alldeles vindstilla. Så upp i pistarna närmast där vi bor och spendera dagen högt uppe i bergen, i backarna och uteserveringen. Dagen kunde inte ha blivit bättre...jo förresten, jag hade gärna tagit minus när jag trillade av ankarliften, det är så pinsamt. Annars var räsermuppen i farten och jag börjar känna mig riktigt hemma på skidorna nu, och R han åker svart och gör jumps, så att han är hemma på snowboraden är det ingen tvekan om.

När vi kom hem igår, var vi lite solbrända i huvudet, men i morse var jag knallröd och svullen i hela fejset. Det var riktigt lebbigt att kolla sig i spegeln. Så på jobb idag blev jag den som fick bjuda på mig och bli skrattad åt, för det finns ju något som heter solkräm. Till mitt försvar kan jag bara säga att vi kunde inte drömma om att det skulle bli så fint väder. Jag kommer ihåg att jag frågade R om jag fått någon färg i huvudet när vi tog liften upp till sista åket, men han såg ingenting och jag blev riktigt besviken, jag som hoppats på lite färg...hmm och knallröd blev jag.

Annars går det inte med ord att beskriva den vackra vyn och bilder gör den inte rättvisa, det är så vackert.

Lite skidbilder från vårt senaste besök:

Jag och Dahla

Min snygging och hans snygging (Nideckerbrädan)

Jag plogar glatt, Dahla i Stig Helmer style, lite vyer, ölen som gäller här, J.s snygga jacka och Dahlas ännu snyggare handskar. Klicka för att få större!


Nu ska jag vila mina snöbländade röda ögon, varför måste jag alltid lära mig "the hard way" ;)

Motiverad och party...Back to the top

Idag skulle det blivit skidor, men när jag vakna tidigt imorse och det var dåligt väder så jag tänkte ta ett senare tåg och bara köra halvdag. Sanningen är att jag knappt orkar en halvdag, men J och R var väldigt positiva till en heldag med afterski och att vädret skulle bli bättre så de åkte hemifrån redan 8. Dock missa de tåget och fick vänta en timme! Jögge sa också att han skulle vänta in eftermiddagspasset och se om vädret blev bättre, så vi skulle ta oss dit lite senare. Men vädret var riktigt kass, så det blev inget. Väntar på att R och Jocke ska komma hem  från sin tolv timmars dimmiga skiddag, men tåget tar en och en halv timme, så vid halv tio kanske de är hemma och då ska vi partaja lite :)

Annars var jag och fika med en annan spielerfrau idag och sen skulle hon och simma så jag hängde med. Äntligen fick jag rört på mig lite. Simma 800m i på 40 min, jag vet jag är långsam,men det är gjort! Efter att ha varit ganska negativ denna veckan och räknat ner dagarna till hemfärd, idag 54 dagar kvar, så känner jag mig mer positiv efter mötet med Alex. Jag är helt enkelt en social varelese som bara behövde lite socialisering. Hoppas på att följa med henne och simma en gång i veckan nu och få rört på mig lite :)

Alex u made my day...

Snygga bilar att köpa!Back to the top

Idag skulle vi egentligen åkt skidor, men det har regnat nu i två dagar och nu kvällstid spottar himmelen ivrigt ner snö. Så istället blev det en massa ärenden och vi tittade på bilar. Eftersom butikerna förbrett för våren blev det inte så lätt att hitta skidor till mig så jag antar att jag får fortsätta hyra.

R är sugen på att ha volvo igen så vi kollade in c30 och c70, annars har han varit inne på en Audi TT ganska länge.

Volvo C30 fram
Volvo C30 bak
Volvo c70
Audi TT
Själv hade jag inte haft något emot den nya audi A5 cab. De nya Audis är så snygga.
Annars är det Volvo XC90 som gäller i framtiden när det är dags att utöka familjen, så jag kan få plats med alla kids och deras hockeybags ;)
A nice sight for the eye! Vilken gillar ni bäst?

Barn bantar och sminkar sigBack to the top

Hon bär designerkläder, förlänger naglarna, fixar håret, gör spray tan behandling, bär högklackat till fest och känner sig söt i smink. Allt detta låter kanske inte så konstigt, men den intervjuade brittiska flickan är endast 10 år och är långt ifrån ensam. I en undersökning i storbritannien och Irland på flickor mellan 7-10 år visade det sig att 2 av 5 flickor
använder ögonskugga och eyeliner och att 1 av 4 brukar ha mascara. 3 av 5 har parfym och 6 av 10 bär läppstift och häften skulle vilja vara smalare.
Frisörer och skönhetssalonger har i allt större utsträckning börjat med speciella erbjudande för småflickor och en intevjuad mamma tar sin treåriga dotter på regelbunda besök för att fixa hår och naglar. Hon plattar även barnets lockar varje dag och målar rouge på hennes kinder för att hon inte ska se så blek ut. Imroveme.se har lagt upp denna artikel för att
visa dessa skrämmande siffror.
Låt oss hoppas att det inte blir lika extremt här i Sverige och att föräldrar här fortsätter att vara mer funtade och vågar säga nej. Vad ska ett litet barn med smink till egentligen? Jag blir förbannad när jag ser smink i leksaksbutikerna. Men varför är jag chockad, det är ju nästan förväntat i den tid vi lever i nu. Barn har återigen blivit minivuxna i all skönhetshets och Hannah Montana shower. När man förr i tiden behandlade och avbildade barn som minivuxna visste man inte bättre, vet vi bättre nu? Experter varnar iallafall för att detta medför till sexualisering av barn, nähä. Jag trodde hon var 16!
Fast iförsig är det kanske bara bra att de lär sig alla skönhetsknep där finns i boken redan nu för snart blir de brädade av världens första genamnipulerade generation 2010. Bestäm hur ditt barn ska se ut och börja "designa"!

"May I ask where we´re going?" 

Caroline Winbergs hudvårdsprodukterBack to the top


Modellen Caroline Winberg har lanserat en egen hudvårdslinje till i mitt tycke billiga priser om de skulle visa sig vara bra. Jag vill beställa hem och prova, men får dem nog inte skickade till Schweiz så det får vänta 2 månader tills jag är hemma i Sverige igen.

Intervju med Winberg:
Hur bestämde du dig för att lansera en hudvårdsserie?
- Eftersom jag länge använt samma produkter från franska apoteket som dock inte går att få tag på i Sverige eller New York kändes det naturligt att tillsammans med min agentur Stockholmsgruppen utveckla en egen linje. På så sätt har jag alltid tillgång till produkter och jag har en chans att dela med mig av något jag verkligen tycker är bra.

Vad är målet med produkterna?
- Syftet är att göra bra, effektiv hudvård till ett rimligt pris. Anledningen till att vi bara säljer på nätet är delvis för att hålla nere priset så att alla har råd. Gå in på [url>http://www.stockholmsgruppen.se/ så kan du kolla in mina produkter.

Vilken är din favorit i serien?
- Hmm...egentligen alla, men face moisturizern kan jag inte vara utan en enda dag och body lotion med en doft som heter "fresh crush" är fantastisk. Jag använder den nästan som en parfym.

http://www.stockholmsgruppencosmetics.com/

Fast i en värld...Back to the top

Igår fick jag en chockerande uppenbarelse! Nu när jag tänkt på att plugga i Santa Barbara och vad jag egentligen förväntar mig av resan, så är det precis som jag förväntar mig någon sorts livsförändring. Om jag inte får denna förändring har resan då varit förgäves?

Chocken var att jag fick känslan av att jag är fast på denna plats i livet där jag är nu, och som att det är någon annan som valt platsen åt mig och sagt bli nu där, det är din plats här i livet.  Men vilken annan plats vill jag ha?
Just nu är jag väldigt inne på hur jag ska rubba denna fasta plats jag blivit given.


Kanske genomgår jag lite av en tänkarkris nu för jag tänkte att jag måste göra något som är totala motsaten från mig bara för att...ja bara för att. Åka till Los Angeles och driva runder som en låtsasskådespelerska, fast jag inte ens vill vara skådespelerska. Åka till London och dela lägenhet med många andra personer och bara klubba nätterna långa, fast jag inte vill klubba. Bara gå in i en annan värld helt enkelt, kanske gillar jag den?

Jag skrev till min bror som på sätt och vis rubbat sin plats lite genom att flytta till London och bott där i några år nu. Han skrev några kloka ord till mig som fick mig att chilla ner lite. Han skrev bl.a. att jag måste sluta vara så orolig jämnt och se till att hitta något som är 100% jag. Problemet är att jag har ingen aning om vad som är jag!

Kan ni hjälpa mig på traven? Vad är Lina?

Klara tentorna :)Back to the top

Nu är jag äntligen färdig med mina resttentor. Proffessorerna hade nog glömt att jag är i Schweiz och inte kan titta på anslagstavlan så de har inte skickat resultaten. Så nu kom jag äntligen ihåg att mejla och fråga och jag fick som svar att jag klarat dem...Whoho. Nu kan jag söka skola utan problem till hösten och finner mig själv på lite bättre humör.

Mina betyg som jag måste ha för att söka till universiteten i USA ligger i en flyttkartong i ett förråd med allt vi äger och det är mycket. Förstår inte att två personer kan ha så mycket saker och har nog inte förstått vidden av vårt ägande förrän det skulle packas ner och förvaras. Hursomhelst så ser jag inte fram emot att leta bland allt detta då vi inte lär behöva grejorna i förrådet på ett tag. Jag hoppas jag märkt grejorna bra, men minns jag rätt står där "Linas grejor" på en del kartonger så det är inte direkt en ledtråd till vad som är i merän att det är mitt.

Nu har de långa arbetsdagarna börjat igen och jag är helt slut. Läggdags tidigt är vad som är på programmet nu och förhoppningsvis är jag ledig på fredag och vädret bra, så jag kan följa med och åka skidor.

Over and out

Inte lönt...Back to the top

Just nu känner jag mig lite deppig och hängig och det är helt och hållet H&M:s fel. Sett ett par byxor där som jag så gärna ville ha och skulle jag ändå prova dem så kunde jag lika bra prova annat också. Hitta en del snyggt och kände att pengarna jag precis fått på kontot kommer att ryka. Byxorna satt inte som jag ville, oki, men det andra då. Jag hade ett helt lass med snygga saker och satt något som det skulle, nej. Jag blir så less, speciellt när man behöver nya kläder, har pengarna, men hittar inga. Provrum är det värsta jag vet och när det är färdigprovat är jag nästan alltid på dåligt humör. För faktum är att jag plockar alltid på mig ett helt lass för jag vet att allting inte sitter som det ska, men när inget gör det blir jag tokig. Ibland hittar jag ett plagg som sitter pefekt, men det är sällan.  Oftast är det en del av en outfit och man måste komplettera den med en snygg tröja i ett visst stuk. Kjolen m.fl hänger i gardroben och väntar på den dära matchande överdelen fortfarande.

Men innerst inne är det nog att inte ha vetskap om vad som ska hända efter april som gör mig tokigast. Sanningen är att jag känner mig färdig, redo att packa och åka hem. Jag känner att det är inte lönt att gå på volleybollen idag, jag åker snart och jag kommer ändå aldrig bli bra på det och sluta snart ändå. Ingenting känns lönt förrän jag är hemma!
Kommer att jobba mycket nu och då går förhoppningsvis tiden snabbare mot hemkomst och sommar. Längtar efter den ljuvliga sommaren med tjejerna.

Spotlight: Victoria BeckhamBack to the top

Folk får säga precis vad de vill om fru Beckhams vikt och eventuella skönhetsoperationer, det är inget jag förespråkar, men kvinnan har stilkänsla. När Victoria trädde in i modevärlden och förklarade att hon ville vara en stilikon att se upp till var det många som hånade henne och hon blev en wannabe. Jag kan dessutom minnas att bilden på henne med det breda svarta bältet pekades ut som en dåligt försök till att vara stilikon i tidningarna. Senare har dock de flesta modetidningar använt samma bild för att visa hur man ska bära det breda bältet moderiktigt, just som Victoria Beckham. Fru Beckham är inte längre en stilikon wannabe hon har blivit stilikon punkt. Jag har spanat in några av hennes i mitt tycke ljuvligaste outfits! Fru Beckham ses ofta bära en Birkinbag i diverse färger, så det är inte svårt att utgå från att detta är en favorit. När hon säger att hennes största modemiss var sina tuttkreationer kan jag inget mer än att hålla med. Kreationen i sig kanske det inte var fel på, men hur de bars.  Victoria kör nu på att inte visa klyftan, utan bär numera täckande kläder i strikt lärarrinna stil. De senaste klänningarna hon burit är från hennes egen klänningskollektion.

CasualGoes black

Goes red

Kaxig

Dollystyle

Pennkjolen

Teacher style

Party dress


Outdoor


Vilken är er favorit?bloglovin
RSS 2.0