RoadtripBack to the top

Idag har varit en helt underbar dag, vi har gjort en liten roadtrip. Vi började i någerlunda tid och Tulle hade fixat frulle, men som vanligt var någon sen och det var faktiskt inte jag.
Roadtrip cars
Tulle väcklar ut kartan på huven och visar vårt första stopp för Sofie
Vi åt frukost i Brödeby kullar, tror jag det hette
Sen blev det in om Kiviks...
Sen sola vi nere i Simrishamn en stor del av dagen
Coolingen...

En aggresiv men fin svan...

Blev lite rädda för en svamattack så alla for upp på stenarna

Men han skydda ju bara mamma svan som ruva ägg

Sen matades det ju lite änder

U want a pice of me...

Dagen avslutades med att vi åt i Ystad och sedan körde hem. En fin fin dag med fin fina tjejer!Jag har fått jobb...hurraBack to the top

I samma stund som jag avsluta förra inlägget med hur hopplöst det är att jobba så ringer min telefon. Jag har fått jobb!
Jag börjar redan på måndag
och ska då utbilda mig som smått . Det ska bli så skoj och detta jobbet kommer med behövlig utbildning och kunskap. Jag fylla i mer sen när jag landat på jorden.

Tillfällig lya hittad...Back to the top

Nu har ett annat par haft sån otur att vi har fått tur. Ett par vänner får inte sålt sin lägenhet och måste bo kvar i den. För att inte ha dubbelhyra hyr de ut sin nya lägenhet i sandvången på första plan med trädgård. Kan detta vara mer guld i sommartid och för våra katter. Den hyrs tii en början med i en tre måanders period, men beroende hur det går på deras säljfront och vår letefront så kan an ju förlänga den månaden som går hela tiden då det oftast handlar om tre mån när det kommer till flytt.

Imorgon kväll får vi nycklarna och då ska det börja flyttas smått. Vi har en del att göra nu, eller R har en del att göra nu, så vi får flytta i etapper. Sen är ju våra grejor lite utspridda här och var så det är ett helt projekt att samla ihop allt igen. Det enda som gör mig nervo är att det har ju varit billigt och bra att bo hos mamma och pappa och nu kommer pengarna att gå igen, viket är hopplöst när man inte har jobb.

MöhippaBack to the top

Det hela började med att vi alla 15 tjejer träffades på gatan innan och smög fram till brudens hus med en megafon och började sjunga samtidigt som vi låtsades morgongympa på gräsmattan. Det tog ett tag innan det sovande paret förstod att det var möhippa eftersom det är tre månader kvar till bröllopet. Suprise!
Vi började med en stor fukost hemma hos bruden för att sedan ta oss vidare till utomhus gocart. Som tur var så hade det slutat regna då.

Halva möhippegänget i sina bilar redo för start med bruden i fronten.

Gocart outfit 10 stl för stor
Man hamnade väl på prispallen

Sedan var det vidare till en dansstudio där en danslärare förberett dans till brudens favoritlåt what a feeling från flashdance. Vi andra stod uppradade för att vara hennes bakgrundsdansare, då det hela filmades. Jätteroligt, men det var en kort stund att lära sig en dans till en hel låt på en halvtimme. Vi var lite off i stegen :)
Här står de uppradade redo för flashig dans i sina ännu flashigare outfits
Jag och min svägerska Emilie :)


Sedan bar det av till stranden för en fika och fler tagningar till superstar Annikas flashdance video. Det är kul när någon riktigt bjuder på sig som hon gjorde när hon skulle mima in allting på podiet där på beachen. Sen skulle vi alla försöka göra lite famehopp till videon också. Människorna på stranden blev nog lite chockade, men även nyfikna när vi kom där i våra outfits och showa.

Flashiga bruden på beachen

Sedan var det vidare till ett spa som vi hyrt för att kunna dusha efter alla aktiviteter, men först blev det lite bubbelbad.
Efter det fortsatte vi mot stugan där vi skulle äta tre rätters supergod middag och mysa och partaja resten av kvällen och slutligen sova över. Där fick Annika även sjunga in sin egen röst till videon och det ska bli riktigt kul att se det färdiga resultatet. Sa till R att om han ser en video någon gång med en dansande valross i guldig body så är det bara jag ;)  Under hela dagen fick bruden även en massa utmaningar mot var och en i möhippegänget och hon tog hem de flesta. Det var en supertrevlig dag med supertrevliga tjejer. Man tackar!

FilmrecencionerBack to the top

The Spirit
Denna film är i samma stuk som Sin City så ogillade ni den är The Spirit inget att se. Kan du finna dig i att det är en seriefigur och att filmen är utformad som en sådan historia går den aboslut att se. Trots att jag finner den artistisk skulle jag även benämna den som B eftersom Sin City är så mycket bättre. The Spirit hade en galen humor och jag tyckte Samuel L. Jackson spelade Octopussy glöttigt bra. Sen är där ju en rad vackra kaxiga kvinnor med i filmen också som Eva Mendez och Scarlett Johansson. De måste haft sjukt kul när de gjort filmen och man får helt enkelt ta den för den sjuka, glöttiga film den är.

2/5 LL

Pojken i randig pyjamas
Denna filmen speglar verkligen ett barns oskyldiga syn på saker och dennes handlingar. En pojke träffar en annan pojke som alltid bär en randig pyjamas och bor på en inhängnad "bondgård". Hans far är soldat och är chef över koncentrationslägret där de bor och alla omkring honom säger att judar är onda och roten till allt som är fel med Tyskland. Själv förstår han inte hur någon kan tycka att hans nyfunna vän är ond eller vad "bondgården" är till för.
Bara denna frågan till en man i koncentrationslägret säger så mycket:  "Varför har du valt att skala potatis istället när du är doktor? Du kan ju inte ha varit en så bra doktor då ju".

Det är verkligen inressant att se det hela från ett barns perspektiv och det hela är en fasansfull berättelse som först är skriven som bok.

4/5 LLLL

A lot like love
Den här filmen är full av kärlek och humor och är en av de bästa kärleksfilmerna jag vet. Ashton Kutcher är en oskyldig tonåring som träffar en mer erfaren och rebellisk Amanada Peet när han är på väg till NY. De spenderar en dag tillsammans och han berättar om sin 5 års plan med karriär, hus och fru. Han ber henne ringa om 5 år för att se att hans planer minsann blivit verklighet. De är på något konstigt sätt sammanflätade av ödet trots att de är övertygade om att de är fel för varandra och deras planer.

4/5 LLLL

Snuvad på en lya och varit på möhippa...Back to the top

Att jag har varit frånvarande hela helgen beror på att jag i fredes satt och gjorde kalkyler och jämförde lägenheter för att det absolut skulle vara rätt beslut att budgiva på lyan vi ville ha på löpargatan. Utgångspriset var 530 och budgivningen var uppe i 600, så de sista kalkylerna var över den totalrenovering man måste göra i denna lägenhet så vi kunde räkna på vår budgivningsgräns. Äntligen känner vi oss redo och lyfter på luren och får som svar "Den är såld".

Är där ingen uttalad deadline förutsätter jag att man kan budgiva inom den angivna kontorstiden och arg är jag att de inte ringde och fråga om jag tänkte lägga ett bud innan de stängde dealen, då jag senast samma dag anmält mitt väldiga intresse...IGEN. Börja stortjuta, när vi väl bestämt oss kändes det ju så rätt...att det var vi som skulle ha den. Vad hände med att få ut så mycket som möjligt som mäklare åt sin kund?

På lördagen var det upp tidigt...Annikas möhippa började kvart i 8 på morgonen och vi skulle ha inget mindre än fem ombyten med oss, plus grejor för övernattning. Har ju inte kunnat nämna detta innan då detta absolut inte får komma ut till den blivande bruden. Kul var det och det kommer bilder och uppdatering om denna kuliga möhippa så fort jag hittar min USB sladd.

Over and out 

Tropa de EliteBack to the top

Om ni har sett guds stad och tyckte den var bra så kommer du nog även finna Tropa de Elite bra. Flmen är inte alls av det amerikanska stuket, men tack och lov inte av det svenska heller. Den är alldeles för speciell, så folk som har problem med speciella filmer ska inte se denna.

Den handlar om ett team som heter Tropa de Elite som är just eliten när det kommer till dessa gudsförjätna knarkställen. Du får följa en soldat och hans liv , uppdrag och hans jakt på en ersättare. Du får även följa de två potentiella ersättarna genom honom. Filmen handlar om moral och korruption i ett samhälle där knarkkungar styr och poliser tar mutor. Tropa de Elite är brutala, men man kan inte hjälpa att förstå att de måste vara detta mot just dessa knarkmänniskor som själv inte skulle tveka det minsta att döda dig på de mest brutala sätt av att bara ha tittat fel på dem. Ibland måste man sjunka till fiendens nivå för det allmänas bästa. De pratar endast portugisiska, men det är inget som gör filmen sämre, men kanske sticker i vissas öron.


3/5 LLL


FilmrecensionerBack to the top

Death Race
I framtiden drivs fängelser privat och gärna med vinst. Därför har man börjat med Death race där fångarna får köra ett race med hemmabyggda bilar och döda varandra. Du ska inte bara g över mållinjen levande, du måste även vara först över mållinjen. Kommer du först över mållinjen 5 ggr så vinner du din frihet, vilket är omöjligt. Racet sänds ut till världen som får njuta av denna dödliga underhållning. I huvudrollen får vi se huvudrollsinnehavaren från Crank och Transporter Jason Statham som sitter inne för att ha mördat sin fru, men har han verkligen gjort det och hur kommer det att gå för han i racet?

Trots att den kanske låter B så var den inte dålig. Den är förvisso brutal och man tänker på om fängelser drivits för privat vinning, men med lite twists så är den inte så B som jag trodde.

2/5 LL 

Traitor
I Traitor ser vi Don Cheadle som gjorde en strålande insats i Hotel Rwanda som huvudrollsinnehavare. CIA har kommit honom på spåren och utmålar honom som terrorist. Men är sanningen så enkel?

Filmen är bra, men det känns som att man har sett en hel del terroristfilmer nu. Men det är en aktuell fråga att inte glömma och kommer att vara en bra tid framöver. En händelse i filmen är kallt sagt humoristisk trots död.

3/5 LLL 


Låt den rätta komma in

Jag har ju svårt att vara objektiv med svensk film, då jag har svårt för dessa och hur B de är. Denna filmen skulle ha uppmärksammats av omvärlden och vara något inom den svenska filmvärlden. Vad synd säger jag! Barnen gör en jättebra insats och förutom pappans moraliska dilemma med sin vampyrdotter så var filmen inte något speciellt att se. Det var som om mobbningen inte räckte från början, utan man var tvungen att slänga in en vampyr. Jag kan ju se varför vissa finner filmen artistisk, jag säger tråkig.

1/5 L

Body of Lies
Ytterligare en terroristfilm med Leonardo Dicaprio i huvudrollen. Denna är lite annorlunda då han faktiskt lever i arabvärlden som en arab undercover. Man riktigt retar sig på hur terroristerna tänker, men även på hur Amerikanarna tänker. En viktig sak de nämner i filmen är att en man under tortyr är villig att säga vad som helst för att få bort smärtan. Skyldiga som oskyldiga män erkänner!  Dicaprio måste finna ett sätt att komma åt en terroristorganisation och dess ledare som placerar bomber världen över. Men kan han lita på utomstående eller ännu svårare, kan han lita på sina egna?

Även detta är en bra film om du inte är trött på terroristämnet.

3/5 LLLBeslutsångest...Back to the top

Just nu är jag oförmögen att göra beslut. USA lr inte, vilken skola? Japp lr kexchoklad? A lot like love lr Cant buy me love? Jag kan inte ens välja vad jag vill se och äta längre. Just nu är det budgivning på en lägenhet vi nog vill köpa, men man blir ju alltid svitt när priset går upp upp. Kanske ska vi vänta på ikea lägenheterna istället. Var och såg dem i Kävlinge igår för att fatta ett beslut där också, de var fina, jag gilla dem. Ändå inget beslut!

Och om jag skulle åka får vi tillgång till dessa lyor när jag är iväg. Jag blir knäpp av tanken att R ska dekorera lägenheten själv ;) Men mest är jag arg för att jag sparat pengar till att kunna göra något och nu när jag inte har jobb måste jag nalla av de pengarna och nallar då av drömmen. Men argast är jag nog att jag är så långt ifrån min orginalplan som det bara går. Ni som känner mig känner till the plan.

Sorry att jag inte skriver något roligare, men detta är mitt liv just nu. Pepp pepp!

Boyband nostalgiBack to the top

Då tar jag en tripp tillbaka till boyband eran och har lagt upp några bra minnesvärda låtar. Jag skäms inte över boyband tiden även om den var lite överdriven och jag ogillar BSB.s utveckling lr icke utveckling kanske. Säg vad ni vill, dessa låtar är fina! Blue, Backstreet boys, N'sync...var säkert fler men just dessa låtarna...

Blue

BSB


N'sync

Inget kul...Back to the top

Har inte skrivit på senaste för att det inte finns något att berätta. Mina dagar är långa och sega när man inte har något jobb att gå till och inte har en så kallas inplanerad semester. Jag är ofrivilligt fri från jobb! Har sökt lite och letat lägenheter, men aldrig ska någonting gå lätt till. Blir arg på mig själv för att jag är så slö och låter detta tynga mig. Just nu känner jag inte för att göra någonting, inte ens något kul.

Har även fått reda på att jag inte blev antagen i Lund som hade inträdesprov och intervjuer. Känner mig kass! Så ska det pluggas i Sverige så blir det i Gbg och jag vill vara kvar här hemmaomkring ju. Jag menar det är ett treårigt programm. Kan ni se mig bo i gbg i tre år framöver. Får se vad det vanliga antagningsbekedet säger när det kommer. R såg detta som ett tecken att följa min dröm att plugga lite i USA. Är det ett tecken på att jag ska dra och inte att jag är kisskass!?

Totally bummed

För mycket rödvin!Back to the top

Melodifestivalen igår var ju ett riktigt sömnpiller! Även om jag inte trodde att Norge skulle vinna så är det att poängtera att det var ju inga svåra bidrag att slå. Sverige hamnade på en pinsam 21 plats eller något, men sen tyckte jag inte heller att hon var så bra. 

Min kväll blev desto roligare eftersom jag drack en hel flaska rödvin under tiden medan de andra låg lågt. Fy för, tror jag fortfarande är berusad nu. Var jag berusad när jag lämna tjejerna så var jag mer berusad när jag kom hem. Mot slutet kändes det som att det var precis jag kunde röra mig. Men som nybörjare på rödvin så är det ju en merit att ha druckit sin första hela flaska och idag får stå för konsekvenserna.

R är i Danmark och ser fotboll och jag ska nu fortsätta med Americas best dancecrew racet på mtv och senare blir det nog film.

Änglar och demonerBack to the top

Var på bio och såg änglar och demoner och jag var fullkomligt exalterat eftersom boken är så bra. Jag hade absolut räknat med avvikelser från boken som är så trovärdigt detaljerad, men detta var den största avvikelsen från en bok jag har sett. Två viktiga karaktärer som CERNs mystiska chef och de grävande journalisterna som avslöjar vad som pågår i Vatikanen är borttagna och omvärlden får aldrig veta något. Personer som dör i boken överlever eller dödas på andra sätt och kidnappning och kärlek är utelämnat. Allt detta kunde jag ändå hantera, men att man utelämnar motivet till mordet på påven som gör mördaren riktigt snopen är riktigt kasst. 

Handling: Robert Langdon blir ännu en gång kallad till uppdrag med sin expertis när Illuminati, ett gammalt vetenskapligt brödraskap har dykt upp igen för att hämnas på kyrkan. Langdon får ont om tid på sig att att hitta ledtrådar och färdas runt i hela Rom efter en påstådd dold väg som slutligen ska leda honom till målet. 

 

Har du inte läst boken finner du nog filmen bra, mitt misstag var att läsa boken före och det förstörde filmen.

 

3/5 LLL

 

 


Melodifestival och rötjutBack to the top

Ikväll är det melodifetivalen och naturligtvis hejar jag på Sverige fast jag bara hört låten en gång. Är imponerad av hennes röst, men inte hela operasaken..men men man är väl patriotisk. Vi ska sitta och mysa med lite rövin hemma hos Tessan och som vanligt kommer det snackas en del i höga decibeller.

Problemet nu är att the är Americas best dancecrew race på MTV och jag är hooked. Jag borde egentligen dusha och hitta något att ha på mig ocg faktiskt kolla hur det är med flaskor på rödvinsfronten. Men trots att man har en hel garderob full av kläder, hittar jag inget att ha på mig för att bara hänga med girlsen ikväll.

Annars ska jag hjälpa mamma sitta barnvakt tills melodifestivalen börjar, men just nu är jag som sagt lite busy :)...så lillebror har fått gå över och hjälpa till så länge.

Heja Sverige!


Kan inte fatta beslut...Back to the top

Hur vet man att besluten man fattar här i livet är rätt beslut? Att du verkligen är med rätt man och valt rätt utbildning! Saker som känns så rätt nu kan ju vara så fel i framtiden. Tänk om man ändå hade kunnat tjuvkika lite in i framtiden.

Skola i Sverige har jag sökt, men jag kan verkligen inte bestämma mig för skola i USA. Detta är något som kommer kosta en hel del och jag vill vara säker på att jag väljer rätt skola och får rätt upplevelse. Kommer jag in i Sverige hoppas jag på att kunna skjuta upp antagningen ett år om jag vågar åka iväg. Tänk om jag betalar för hela ansökningsprocessen för att banga ur. Allt hade varit så mycket lättare om man varit 2!

Outfit...Back to the top

Tröja och kjol från H&M

Min lillebrors avslappnade stil för dagen...

Rihannas nakenbilder äkta lr fake?Back to the top

Ni har alla säkerligen hört att det har läckt nakenbilder på nätet på Rihanna. Hon sägs vara förtvivlad och gör allt för att få bort dem, vilket kan göra bilderna sanna om dessa skriverier stämmer. Jag tror inte de är äkta då kronologin inte stämmer på bilderna, men det kan ju vara olika tillfällen. Sedan som superkändis vet man att detta händer och är trög om man har sådana bilder. Men varför syns inte hennes ansikte på de avklädda fotona? Detta är lite emot mina principer, men va fan!

Se bilderna här och betsäm själv ifall de är äkta eller fake. Varning för pornografisk reklam på sidan!

Vad tror ni?

Fin bil och skitiga lgnhtr...Back to the top

En del av dagen idag har varit katastrof! Vi tittade på målvaktens lägenhet för att ev. bo där över sommaren, men det är ju inte så svårt att se varför de har lägenheten så billigt. Lägenheten på kungsgatan var nog det svinigaste jag sett och stanken var outhärdlig. Den både såg ut och luktade som om den var tillhållet för alla Landskronas hemlösa och alkisar. De visste inte om att den såg ut så! Vilken ursäkt, man visar väl inte en lägenhet så. De skulle iallfall göra om den ganska mycket, själv föreslår jag sanering och totalrenovering, men jag skulle nog inte bo där ändå när man vetat hur där var innan.

Så på lägenhetsfronten är vi inte rikare, men däremot på bilfronten och det är ju något att bocka av. Det värsta är att på nätet visar dem bara en bild på huset och inte inne i lgnhtn. Så ska man boka visningar och vänta på dessa när man rent av hade undvikit många av dem genom att bara se några bilder. Slöseri med tid juh! Grr...

Nu ska jag se film och äta BJ, har en del filmer att recencera nu.

Over and out

Dh kväll med tjejerna...Back to the top

Varje tisdag samlas gänget och tittar på Desperate Housewifes och Ugly Betty och käkar kvällsmat. Igår var vi hemma hos Elise och hon hade dukat upp bröd och pålägg och gjort hemmagjord varm choklad (ingen oboy). Det var ljuvligt, hon måste lära mig det! Det blir dock inte så mycket Tv tittande då det snackas en hel del :)
Fick höra att jag var rolig att titta på när jag tittar på tv igår för att jag är så inne i det att jag gör en massa miner med ansiktet. Det är svårt att få kontakt med mig när där är en tv i närheten!

Love girl nights...Thanx E

När du låter två 7-åringar göra din make-upBack to the top

T1 och hennes kompis är överförtjusta i smink, vilket jag tycker är lite ungt, men jag lät dem sminka mig. Nog för att man inte tänkte att det skulle vara i finaste laget men come on.

Vår nya bil...en Audi TT-08 :)Back to the top

Japp, han köpte den och den är fin fin...


Lägenhet och bil...Back to the top

Det letas och letas! Rickard ska betämma sig för om han vill köpa bilen eller inte och imorgon ska vi titta på en lägenhet på kingstreet. Bilförsäkringarna är sjukt dyra och så även hyran på lediga lyer. Vi har betsämmt oss för att inte köpa något nu i början, speciellt inte när vi känner oss stressade att hitta boende.

Idag är alla iväg och jobbar och jag och Rickard har huset för oss själva. När det är lite crowded tackar man för att huset är så stort, men andra stunder är det skönt att ha familj omkring sig. Tror mest att irritationen är att vi inte kan packa upp våra saker. Tar typ på mig vad som ligger överst i resväskan! Annars håller vi tummarna på att eventuellt bo i målvaktens lägenhet i sommar och att flytta oss över där så fort som möjligt isåfall. Har hänt lite, men fortfarande ingenting!

The Curious Case of Benjamin ButtonBack to the top

The Curious Case of Benjamin Button handlar om ett barn som föds med kapaciteten och utseendet av en 80-åring. En kvinna tar sig an barnet för att ge det en värdig tid i sitt förväntade korta liv. Han fortsätter dock att leva sitt liv med tillväxten som ett barn, men med utseende och kapacitet som en allt yngre gammal människa. Hans kropp må vara 70, men i huvudet är han 10 och ser inte på sitt intresse av en egentligen jämngammal flicka lika konstigt som omvärlden som behandlar han som en man. Detta gör att det uppstår lite komiska situationer. Benjamin lever helt enkelt sitt liv baklänges...

Filmen är lång och jag kan tänka mig att den för vissa kan te sig lite långdragen, medan jag mest var fascinerad av hur allt utspelade sig. Man ska ju trots allt ta sig igenom hela hans liv! Det är en berättelse med alla möjliga filmingredienser och årtionden. Brad Pitt spelar riktigt bra och jag är imponerad av föryngringen och åldringen av både honom och Cate Blanchett. Detta är helt klart uppfinningsrik berättelse och en sevärd film!

Betyg: 4/5 LLLL 


Uppgifter...Back to the top

Idag skulle egentligen jag och Gabbsan åkt och shoppat förnödenheter i till min garderob, men ingen av oss har tillgång till bil idag, så det blev inte av. Antar att vi varit lite bortskämda och kommit till en ålder där kollektiv trafik till och från shopping inte är ett alternativ. Men sen kan jag vara så paradoxal och ändå rekommendera denna dyra kollektivtrafik till andra ;)

Istället sitter jag inne när solen skiner och jämför försäkringar till bilen R eventuellt ska köpa. Men hitills ligger de på en del. Ska även tvätta och städa lite och givetvis knåpa ihop en arbetsansökan så jag kan komma igång med det också. Med andra ord har jag mina och andras uppgifter på mig vilket är tråkigt, men vad gör det, jag är ju i nuvarande läge ledig i oändlighet. Vet inte vad jag ska ta mig till om jag inte får jobbat i sommar!

Men lite shopping ska det minsann bli av i dagarna om jag så ska tjuvkoppla någons bil för att ta oss där. Med det uttalandet kanske jag ska efterlysa ett tillvägagånssätt för att tjuvkoppla en bil ;)

Over and Out

200 års festen rockaBack to the top

Inte visset jag att min tjocka släkt kunde partaja på det viset. Festen var mycket trevlig och live bandet var grymt, kan varmt rekommendera dem om det är någon som behöver ett. Drack och åt gott, roliga tal, pappa breaka och min sambo strippa. Dagen till ära fick  jag i uppgift att vara fotograf och hoppas att det blev en del bra bilder. Eftersom jag inte är säker på vem som vill publiceras eller inte så är det mest bilder på mina närmsta. Nedan ser vi värdinnorna och värden.
Vi var en hel del folk där!
Kvällens radarpar! De är lite pinsamma ibland men jag och min syster resonera att det är bättre än att de inte skulle komma överens. Till pappas förtvivlan håller båda hans svärsöner på HIF.
Kusinvitamin Nils blev uppbjuden att sjunga Peps Persson med bandet.
Bror och jag...Är vi syskon eller?
Hade min vän Elise där och hennes käraste!

Min syster och far!
Min yngre bror och mamma buggar loss!
Berätta för mig hyr man lyckas öppna en öl såhär...Gårdagens outfitBack to the top

Dessa bilderna blev tagna efter festen, så man kanske inte är lika fräsch och fin som när man börja ;) Min Outfit började kvällen som nedan, plus röda peeptoe skor och en röd väska. Eftersom det var pappas fest så fick det bli lite BOIS tema.
'
 Efter hand min sambo fick färre plagg fick jag fler, men det blev väl inte så pjåkigt.
200 års fest...Back to the top

Idag ska jag på 200 års fest då både mor och far fyller 50 och har det tillsammans med två andra vänner som fyller detsamma. Vi kommer att vara riktigt mycket folk och jag hoppas att det blir roligt. Har i i skrivande stund dock inte bestämt vad jag ska ha på mig och eftersom jag har noll översikt eftersom alla kläderna är nerpackade.

Igår var vi och tittade på bilen och provkörde den. Den är sjukt snygg och när vi drog upp i fart och motorn spann så blev man lite tänd, på en bil hihi. Älskar heta bilar och det är därför jag är oförmögen att argumentera emot ett eventuellt köp. På kvällen blev det hockey och kortspel med tjejerna och vi fick garvat en hel del. Underbart!

Nu ska jag lugna mina nerver och tankar och lägga mig och se Twilight som brorsan har hyrt och käka jordgubbar som mamma och pappa köpt till mig för att hålla mitt humör uppe inför festen. De känner mig så bra, men själv känner jag mig som en barnunge. Men det funkar liksom!

Over and out 

 

Fantasy Football...unbealivableBack to the top

Det går ju spekulationer om dessa är fake eller inte. Ni får döma själv, men coola är de.

Wolverine X-men originsBack to the top

I Wolverine X-men origins får vi följa Logan innan han blev en del av X-men. Hur det kommer sig att han är som han är och varför han inte har något minne av detta tidigare liv. Filmen handlar om Logan och hans bror som levt under en lång tid  och inte riktigt vet vad deras mutation är ämnad för. Hans bror tror att dem är djur och det är meningen att de ska vara djuriska, medan Logan har mer medkänsla och eftertanke. När han överger denna bana och lämnar en grupp militärmutanter bakom sig är det inte svårt att lista ut att detta kommer att söka upp honom. Men vem är egentligen på hans sida mer än han själv?

Mitt sällskap på bian gnällde lite om specialeffekterna, men det tänkte jag inte på. Jag tar specialeffekter för vad de är förutom när de är het odugliga. De tyckte bl.a. hans knivar glänste för mycket, men jag påpekade ju att de faktiskt var nya ;) Filmen började riktigt bra och det är grym action, men ändå lämnade jag bian med ett lite B intryck av slutet. Helt ärligt har jag fortfarande inte satt fingret på varför, så när ni sett den så återkom med kommentar.

3/5 LLL

Kvinnliga förare i ett klippBack to the top

Hihi...detta är varför jag inte kommer att köra Rickards nya bil :)
Nog för att jag inte är den bästa föraren, men dessa tar väl ändå priset.

Bilen R vill köpa i dagarnaBack to the top

En Audi TT Coupe! I cabben är där bara två säten, men i coupen är där ett litet baksäte om man skulle behöva klämma in någon. Hatar tvådörrsbilar, men vad gör man inte för en sådan snygging. Det är den nya modellen som har en mycket rundare bak och är totalt gorgeous. Ska han ha en sådan bil är det ju läge att ha det nu, men annars hade det smarta varit att köpa en billigare bil så att han även kunnat köpa en jobbebil, så att inte allt slitage är på denna ögonstenen. Men det är upp till han!

Vad tycks?

En joggingtur i barndomenBack to the top

Rickard måste ut och springa ganska ofta nu och jag har tänkt vara duktig att försöka följa med. Gick inte så bra dock när jag som en flåsande tjockis var ett antal meter bakom och sinkade han totalt. Men man måste börja någonstans eller hur? Efter ett tag snedda jag av och lät han fortsätta bort till slingan själv medan jag snedda över åkern där vi brukade fuska på gympan när vi var yngre.

Jag fortsatte gå ner till bäcken och mkt riktigt låg där en planka att gå över på precis som förr. Det var precis som om jag tog en tripp tillbaka till min barndom, min lyckliga barndom. Jag fortsatte in i vassen och besökte ett annat ställe där vi brukade fånga grodor och hittade en så stor padda att det var svårt att tro att det var i Sverige.  Stora gräsplätten där vi spela fotboll och brännboll var sliten och ängen var mer vildvuxen. Jag fortsatte upp mot de nya fotbollsplanerna som var mycket fina, jag tycker bara det är fel av kommunen att fortsätta bygga innuti häljarp och inte mer ut mot saxtorp. Den lilla pulkabacken jag ville rädda, var så liten att det nästan är patetisk som vuxen. Allt tedde sig så stort och vägar så långa på den tiden. 

Då ville man bara växa upp, bli stor. Att man inte förstår hur dyrbar ens barndom är när man är där.  

Storebror är hemma...Back to the top

Har nästan precis varit och hämtat min storebror vid tåget. Han bor annars i London och när han är hemma bor han i gästrummet hemma hos mamma och pappa. Just nu bor dock jag och min kära sambo i det rummet, så det återstår var han ska sova. Så från ett ha ett relativt tomt hus för sig själva har mamma och pappa nu tre av sina barn plus en sambo inneboende. Hur ska detta gå? Bara av fem minuter hemma så har jag två Rickard som svarar mig när jag frågar något. En gammal bild från någon julafton hemma hos mormor!
Hursomhelst är jag glad att han är hemma och vi ska försöka finna tid att gå ut och käka och se en film på bio efter helgens partaj.

Fint att vara hemma hos tjejernaBack to the top

I tisdags blev det fika med Gabbi och Sara på dagen och DH kväll med hela gänget på kvället. Det var ljuvligt! Att bara snacka om allt möjligt, inte nödvändigtvis tjejsaker även om det lätt blir så. Inte mycket har förändrats förutom att vi blir äldre och kanske mognare hihi...men barnasinnet har vi minsann kvar ändå. Det var trevligt att träffa er alla girls, även om jag skadar allas öron genom att prata några decibel högre precis som innan ;)

Igår kväll var jag hemma hos Sara och och såg Greys. Solskens Gabbi var också där och visade mig lite roliga saker, jag kiknar av skratt bara jag tänker på det. Sen följde jag med Sara och hämtade hennes mor i hbg för jag fick vänta tills R hade sett färdigt fotbollen hos Dahla, för att vi alla måste samåka i mamma och pappas bil. Får ta saker för vad dem är nu!

Talking about my girls...

BridewarsBack to the top

Bridewars handlar om två Bridezillas som spelas av Anne Hathaway och Kate Hudson. De har sedan barndomsben drömt och planerat sina bröllop i en och samma bröllopslokal. När deras pojkvänner äntligen friar med kort mellanrum och de ska planera sina bröllop och vara varandras brudtärnor förändras denna bästa vänskap till rent fiendeskap när där bara är ett datum  kvar i drömlokalen. De börjar i sin bröllopsyra och fiendeskap förstöra varandras bröllopsplaner samtidigt som de måste finna nya brudtärnor och få över deras gemensamma vänner på sin egen sida.

Detta är en helt vanlig chickflick med bröllopsyra och hormoner endast tjejer kan förstå, dock inte alla. Jag kan tycka att det hela är överdrivet och larvigt, men det är ju trots allt meningen med filmen. Ska man ha en tjejkväll och sitta och skratta åt tjejsaker och man själv tänker på bröllop så är det en film att servera. Jag skulle nog våga ta steget och säga att denna filmen är rena döden för en kille, men sevärd för en tjej.

Betyg 2/5 LL

Tillbaka i Sverige...Back to the top

Rickard körde oss till flygplatsen, men katterna gillade inte att vara i burarna och bara jamade hela tiden. När jag skulle sticka ner handen för att lugna LaLa så tryckte hon upp huvudet och smet ut i bilen. Stark hon är! Hon skötte sig dock galant och bara låg där bak och spanade och var lugn. Vi fick dock stanna för att festis hade en illaluktande olycka i sin bur, nervös som han var. Så vi hade helt plötsligt två lösa katter i bilen, men Festis var allt annat än duktig.
Jag och mamma flög hem med katterna, medan pappa, Rickard och Jocke körde hem i en trång och mysig van. Vi fick precis in alla våra grejor tack vare min pappa som är en riktig packmästare. När jag packar måste jag till slut sätta mig på resväskan för att stänga den, men packar pappa om samma väska går det galant att stänga. Katterna får man ha inne i flyget, i väskor på golvet, vet inte hur det funkar med allergi och så dock.
Nicklas hämtade oss i Malmö, men skulle direkt iväg på bio med sina kompisar och se Wolverine. Jag kan ju inte motstå en odubbad bia så jag hängde på, var enormt speedad och trött. Katterna älskar att springa runder i mammas och pappas stora hus och det kommer att ta emot att ha dem i lägenhet sen  igen.

Nu bor vi i mitt gamla rum hemma hos min mamma och pappa. Det är numera ett gästrum fyllt med leksaker till min systers barn när de är på besök. Med andra ord är där inte mycket plats till oss och alla våra saker, men vi gör det bästa av situationen. De flesta sakerna står utanför rummet och det är inte lönt att ta upp våra kläder från resväskan. Sambo hos mamma och pappa...lite wierd huh.

Pappa citerade Bill Cosby " Människan är den enda varelsen på jorden som låter sina barn flytta hem igen"


Tom's Beerbox i ChurBack to the top

I Chur är där en väldigt häftig bar! Det är ett slitet litet ställe som importerar öl från hela världen och säljer dem billigast möjligt. De har hela 160 sorter och det var här Rickard hittade en Duff Beer som i Simpson och jag hittade svensk kopparbergs cider. Det sägs att ägaren är miljonär och har denna bar som sidohobby!
Vad som är fräckt är att man på denna baren kan köpa en pesonlig öppnare. Jag fattade inte först att de skulle hänga kvar på väggen i baren. För 100CHF, 700Kr så får du en öppnare på väggen med ditt namn på och när du gör en beställning ska bartendern gå och öppna din öl i din personliga öppnare. Vi undrade hur han kan komma ihåg alla!

Designen är så enkel att bord och stolar är sammansatta av en massa ölbackar och i golvet har man bankat ner kapsyler från all världens ölsorter. Så häftigt slitet!

Toerna tar ju dock priset, eller vad säger ni? Gå in och pissa i din favoritölburk hihi...så coolt.
Stenbocken är staden Churs sigill eller vad man ska säga, så en gigantiskt lysande stenbock på väggen är bara ett måste.

The pacman room!

En lite annorlunda bar...cool va?

Feel like breaking things...Back to the top

Vissa personer önskar att de har pengar till att köpa en massa saker. Jag önskar att jag hade pengar till att ta i sönder alla saker jag köper för att de inte fungerar som jag vill. Jag vet inte hur många gånger jag har varit nära att slänga min mobil i väggen, men resonerat med mig själv att jag kommer att ångra det big time sen för att jag behöver den dagligen och får bara lägga mina pengar på en ny. Kan dem inte uppfinna en aggressions mobil som är så intakt att man kan slänga den i väggen utan problem, jag menar de har ju gjort vattentåliga. 

Just ny är det så att jag vill kasta min dyra mac i väggen för att den vägrar ladda upp bilder på bloggen, så det är därför det inte har blivit så mycket nytt. Har försökt i flera dagar! Nu ska jag lägga över bilderna på extern disk och lägga upp den på en av de andra fyra datorerna som nu finns i huset.

Vom Fass en annorlunda spritbutik i ChurBack to the top

På Vom Fass i Chur handlar man framförallt whisky och likör och man väljer själv mängd och flaska. Om ändå detta hade varit möjligt i Sverige!  Detta är en riktig bra butik för whiskyprovare och för att ge bort häftiga spritflaskor.
Här ser ni alla Whiskytunnorna som man kan få provsmaka. 
Alla likörerna!
Här väljer du din flaska i utförande, dl, och pris. Finns flera sorter!
Han var lite upptagen med vår mega beställning. 
Man säljer även vinäger och olja, samt vin.
Det blev några liter! Rickard, pappa och våra närmsta har blivit helt tokiga i den dyraste varianten där så notan landade på 450CHF, 3000Kr. Det är så bra att man kan välja mängd själv för då kan man prova flera sorter istället för att köpa en vanlig flaska och det är desto roligare att ge bort. Han gav oss lite rabatt och gav oss 2 flaskor vin på köpet...fint.

Detta hade varit grymt att kunna göra i Sverige...

M o P på besök...Back to the top

Först kom mamma och pappa på torsdagen så de hjälpte oss med packning och städning, annars ströva vi runt i vackra Chur. 
Här äter vi på Arcas! Jag var ju tvungen att visa mor och far att jag faktiskt kan äta sallad numera, iallafall den nedan. Honungsmarinerad kyckling med sesamfrö, blandsallad och italiensk dressing...mums,
Jag bjöd ju även på min berömda smulpaj, då vi hade ingredienser och importerad vaniljsås i massor.
Rickard bjuder pappa på kaffejög inne på Spanska Bodegan, där han brukade titta på fotboll.
Där man har ett grisben fastspänt på disken...najs.
I Schweiz kan man dricka rent vatten i alla fontänerna. R demonstrerar!

bloglovin
RSS 2.0