Ytterligare en skolmassaker...Back to the top

Vad som förut var en hemsk händelse borta i USA har nu satt sina spår världen över och dessa skolmassakrar börjar bli allt vanligare. Den senaste drabbade Tyskland, idag, onsdagen den 11 mars! En 17-årig pojke gick in på sin gamla skola och sköt vilt omrkring sig och dödade 9 elever och tre lärare, varav alla utom en var flickor. Man spekulerar om det fanns en speciell inriktning just på det kvinnliga könet. Han återvände till ett av klassrummen tre gånger för att verkligen ta livet av alla. Tredje gången ska han ha sagt "Va, är ni inte döda än". I sin flykt dödade han en trädgårdsmästare, två förbipasserande personer och skottskadade två poliser innan han tog livet av sig själva. Pojken ska ha gått från en lovande bordtennisspelare till en tillbakadragen pojke med facination för vapen och skräckfilmer. Att han pappa har licens för 18 olika typer av vapen och att huset är fyllt av dessa kan ju ha en bidragande faktor till hans intresse och till sist hans massaker.
Andra skolmassakrar:
  •   I september 2008 mördades nio elever och en lärare i en yrkesskola i Kauhajoki i finländska Österbotten innan den 22-årige gärningsmannen tog sitt liv.
  •   Ett år tidigare dödades åtta människor på Jokela-skolan i Tusby i Finland. Den 18-årige gärningsmannen begick självmord. Liksom mördaren i Kauhajoki hade 18-åringen exponerat sin vapenfixering på internetforum.
  •   Europas värsta skolmassaker inträffade i Gutenberggymnasiet i tyska Erfurt i april 2002. En 19-åring mördade tolv lärare, två elever, en sekreterare och en polis innan han sköt sig själv.
  •   I USA i april 2007 sköt en 23-årig student ihjäl 33 elever och anställda vid universitetet Virginia Tech och tog sedan sitt liv.
  •  I oktober 2006 sköt en man ihjäl fem skolflickor i ett Amish-samhälle i Pennsylvania i USA. Mannen tog sitt liv.
  •   I mars 2005 dödades tio personer, fem av dem elever, i indianreservatet Red Lake i Minnesota. Den 16-årige gärningsmannen tog sitt liv.
  •   USA:s mest uppmärksammade skolmassaker skedde på Columbine High School i Colorado i april 1999. Två tonåringar sköt ihjäl tolv elever och en lärare och skadade 24 andra innan de begick självmord.
  •   I Kina högg en 21-årig man ihjäl nio elever i en internatskola i Henan i november 2004. Mannen fick dödsstraff och avrättades
Vad tror ni är anledningarna till dessa massakrar? Mobbning, psykisk sjukdom, vapenfacination, dålig uppfostran, kanske alla. Mördarna verkar alltid ta sitt liv så det mesta är spekulationer av hur de egentligen kände, genom musik, skrift, kläder, beteende, och andras upplevelser. Varför genomföra en skolmassaker med oftast slumpartat dödande?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0