The Day the Earth Stood Still...Back to the top

I går såg vi filmen the day the earth stood still med Keanu Reeves.
Det ska tydligen vara en modern remake på en tidigare version. Tydligen finns det utomjordiskt liv och de övervakar oss och hur vi behandlar vår planet. Eftersom det inte finns så många planeter där liv kan existera vill dessa rädda jorden som vi människor sakta men säkert dödar.

Reonemanget: Antingen låter  vi människorna leva vidare och ta död på jorden och båda dör, eller så offrar vi människorna så att jorden får leva. Hmm...hur ska detta gå...kmr vi alla att dö? Kan vi förändras så pass att vi kan samexistera med en hälsosam jord? Hur skulle denna förändring se ut?

Det är häftigt när det kommer aliens i filmer som ska försöka förstå sig på människan, vi är så komplicerade och så smart dumma. Hade detta varit verkligehet hade jag tyckt att vi förtjänat det för vad som är sant är att vi sakta men säkert tar kål på jorden och dess inneboende och en dag kommer vi att få stå till svars även om det inte är inför aliens.

Filmens budskap var riktigt bra, men annars har jag lite svårt för hela Aliengrejen och det var en väldigt grå långsam film. Men p.g.a. budskapet som vi behöver förstå utan att bli övervakade och hotade till döden så får filmen 3/5.

Betyg: 3/5 LLL
Your earth?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0