AvatarBack to the top


Avatar
är en amerikansk science fiction-film, regisserad och producerad av filmskaparen James Cameron som tidigare gjort Titanic. Filmen har spelats in med ny banbrytande stereoskopisk 3D-teknik som Cameron själv har varit med och designat och för att tekniken är så grym så har det tagit så här lång tid för den att bli färdig att släppas. Cameron meddelade att han skulle spela in filmen redan 1996 och filmen har varit under utveckling sen dess. Med en budget på cirka 237 miljoner dollar kommer filmen bli världens fjärde dyraste film genom tiderna och tack vare Cameron och Avatar så är film och dess teknik nu tagen till en helt ny nivå. Tack :)
Handling:
Jake Sully är en före detta marinkårssoldat som efter strider på jorden blivit förlamad från midjan. Jake blir utvald till att delta i Avatar-programmet, genom vilket han ges möjligheten att åter kunna gå. Genom Avatar-programmet reser Jake till Pandora, en måne täckt av grönskande djungel, fylld av fantastiska livsformer - vissa vackra, men många skrämmande. Pandora är även hem för Na’vi, en humanoid ras som anses primitiva, men som är fysiskt kraftfullare än människor. Na’vi har svansar, blå hud och en längd på tre meter och lever i harmoni med deras oförstörda värld. Människorna vill åt denna världen för att komma åt värdefulla mineraler och bryr sig inte om det förstör en vacker värld eller utrotar ett helt folkslag för att komma åt dem.
Jake har ovetandes blivit rekryterad till att lära känna Pandora och dess svagheter. Eftersom människor inte kan andas luften på Pandora har människan genetiskt skapat Avatarerna, vilket är hybrider av människor och Na’vi. Genom sin Avatarkropp kan Jake åter gå och han sänds in i Pandoras djungel som spanare. Där upplever han Pandoras skönhet och faror och möter en ung Na’vi-kvinna, Neytiri som han förälskar sig i. Med tiden blir Jake allt mer införlivad i Na'vi-klanen och på grund av det finner han sig vara fångad mellan det militär-industriella styrkorna från jorden och Na’vi. Han tvingas till att välja sida i en strid som kommer att avgöra Pandoras öde för alltid.
Jag såg Avatar i 3D, vilket givetvis rekommenderas :) Fula och osköna glasögon, men så värt det eftersom du verkligen ser filmens djup. Jag har inte så mycket att säga för hur kan man inte gilla denna filmen och alla grymma specialeffekter. Ändå ger jag den bara fyra på grund av att den kändes lång och jag fattades något litet fast jag inte kan sätta fingret på det. Var nog inte helt nöjd med skådespelarna och militären!

Betyg: 4/5 LLLL

Kommentarer
Postat av: Anonym

Får väl SE den nån gång!

2009-12-20 @ 14:55:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0