Vad händer i Världen idag?Back to the top

Vad händer i världen idag? Alltså det går inte att läsa världsnyheterna idag utan att bli ett totalt frågetecken lr totalt frustrerad lr deppad. "Bad news sells! Demostrationer pågår i Thailand, Ryssland och Madagaskar för viljan att avskaffa dess regeringar. Är det en slump att det är just i dessa länderna? Knappast! Hade det funnits demostrationsfrihet utan direkt död i Afrika hade det nog förekommit där också, dagligen.

När folk är lite off i tiden...brukar folk säga "hallå, välkommen till 2000-talet". Med vad innabär det egentligen att gå in på 2000-talet moderniseringsmässigt. Tekniken uppdateras som vanligt och är tillgänglig för oss i i-länder och de som sitter på stora pengar i övrigt. Vi blir ett allt mer globaliserat samhälle...men jag undrar...vart fan är vi på väg? När ska vi lösa världens problem och gå vidare in i hallå....2000-talet. Att vi hittils lyckats åstadkomma så pass många demokratier är väl en början eller ska jag säga fejkdemokratier.

Andra nyheter lyder...
5 spädbarn
brända till dötts i indien vid gulsotsbehandling då lamporna de låg under kortslöts. Nybliven pappa nedhuggen vid busstation framför sin treåriga dotter och något så sjuk som dagismördaren. 47 personer brändes inne i ett varuhus i Nairobi då de blev ombedda att inte lämna den brinnande byggnaden och blev inlåsta (med flit) i varuhuset. Vittnen kunde höra offren banka på dörrarna sina sista miuter i livet, folk och anhöriga som försökte rädda de innebrinnande personerna blev pistolhotade. En 6-åring i Indien som anses ha en familj besatt av onda andar räddades genom att bli bortgift med en hund. Och för att slutligen nämna alla dessa groteska och sjuka pedofiler som gör världen osäker för våra barn. Att de har en rubrik menas oftast att de är gripna tack och lov. Med vad är straffet...hmm jag hade fått mer för att smuggla cannabis.

Den enda goda nyheten är att Barack Obama har satt ner foten angående skyhöga bonusar inom företagsvärden, speciellt i företag som fått finasiell hjälp för att gå runt. Våga rör runt Obama!

Vissa personer läser dessa nyheter, rycker på axlarna, säger...vad förfärligt och går vidare med sina liv. Vad kan man egentligen göra! Jag ska nu också gå vidare med mitt liv, skillnaden är bara att jag släpper det inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0